OGAE Video Contest 2017: Η Ελληνική συμμετοχή!

Ο OGAE Video Contest αποτελεί την πιο πρόσφατη προσθήκη στους διαγωνισμούς του δικτύου OGAE International. Με χρονολογία έναρξης το 2003, ο OGAE Video Contest, που διεξάγεται μία φορά το χρόνο, γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής ανάμεσα στα σωματεία OGAE της Ευρώπης. Όπως προδίδει ο τίτλος του, ο διαγωνισμός αυτός δίνει την ευκαιρία να διαγωνίζονται τα σωματεία μεταξύ τους με τρόπο… οπτικό καθώς κάθε σωματείο επιλέγει τη συμμετοχή του με εσωτερική ψηφοφορία των μελών του και στέλνει ως εκπρόσωπο του στον διαγωνισμό ένα video clip από ένα τραγούδι που ανήκει δισκογραφικά στην τρέχουσα χρονιά της διεξαγωγής του διαγωνισμού.

Μετά την νίκη του video clip “Hymn for the weekend” των Coldplay, o OGAE United Kingdom ανέλαβε την διεξαγωγή και την διοργάνωση του OGAE Video Contest 2017. H ψηφοφορία θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο και συγκεκριμένα, τη πρώτη του μηνός και θα διαρκέσει όλο το μήνα ενώ τα αναλυτικά αποτελέσματα και φυσικά ο μεγάλος νικητής θα ανακοινωθούν στις 20 Δεκεμβρίου 2017. 

Ο OGAE Greece προκειμένου να επιλέξει την συμμετοχή του για τον διαγωνισμό ξεκίνησε μία ψηφοφορία ανάμεσα στα μέλη του η οποία ξεκίνησε στις 23 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 2017. Κάθε μέλος είχε δικαίωμα να ψηφίσει μόνο ένα από τα υποψήφια video clips κρίνοντάς το ως το πιο κατάλληλο να εκπροσωπήσει το σωματείο OGAE Greece στον διαγωνισμό του 2017.

Υποψήφια video clips ήταν τα: 

  1. Ξημερώματα – Κωνσταντίνος Αργυρός (σκηνοθεσία: Γιάννης Δημολίτσας)
  2. Αύριο – Καίτη Γαρμπή (σκηνοθεσία: Βικτώρια Βελλοπούλου)
  3. Το κύμα – Melisses (σκηνοθεσία: Jimi Drosinos & Melisses)
  4. Ώρα να γυρίσεις – Μαλού (σκηνοθεσία: Γιάννης Παπαδάκος)
  5. Μόνο για σένα – Ελένη Φουρέιρα (σκηνοθεσία: Black Mamba) 
  6. Ήλιους και Θάλασσες – Τάμτα (σκηνοθεσία: Γιάννης Παπαδάκος) 

Με 32 βαθμούς στο σύνολο, μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Γιάννης Παπαδάκος και το video clip του τραγουδιού “Ώρα να γυρίσεις” με ερμηνεύτρια τη Μαλού! Αξίζει εδώ να αναφερθεί ότι το video clip έχει γυριστεί στην όμορφη Νάξο που αποτελεί και ιδιαίτερη πατρίδα του καταξιωμένου σκηνοθέτη. 

Η αναλυτική βαθμολογία είχε ως εξής: 

  1. Ώρα να γυρίσεις – Μαλού (32 βαθμοί)
  2. Το κύμα – Melisses (13 βαθμοί)
  3. Αύριο – Καίτη Γαρμπή (9 βαθμοί)
  4. Ξημερώματα – Κωνσταντίνος Αργυρός (8 βαθμοί)
  5. Ήλιους και Θάλασσες – Τάμτα (6 βαθμοί)
  6. Μόνο για σένα – Ελένη Φουρέιρα (5 βαθμοί)

Τα μέλη του OGAE Greece εύχονται εγκάρδια ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στο γεμάτο Ελλάδα video clip “Ώρα να γυρίσεις” στον OGAE Video Contest 2017! 

Λίγα λόγια για τον OGAE Video Contest 

Ο OGAE Video Contest αποτελεί την πιο πρόσφατη προσθήκη στους διαγωνισμούς του δικτύου OGAE International και κάθε χρόνο γίνεται όλο και περισσότερο δημοφιλής ανάμεσα στα Σωματεία OGAE της Ευρώπης.

Η ιδέα του διαγωνισμού ανήκει στα μέλη του OGAE Turkey τα οποία την πρότειναν τον Μάη του 2003 κατά τη διάρκεια του OGAE Club Meeting στη Ρίγα της Λετονίας. Τα υπόλοιπα σωματεία βρήκαν την ιδέα ενδιαφέρουσα και έτσι ο OGAE Turkey ανέλαβε την διεξαγωγή του πρώτου OGAE Video Contest που έγινε τον Δεκέμβριο του 2003 στην Κωνσταντινούπολη. 20 σωματεία/χώρες έλαβαν μέρος στον πρώτο διαγωνισμό με πρώτη νικήτρια την Γαλλία.

Σημασία σε αυτόν τον διαγωνισμό δεν έχει ούτε το τραγούδι αλλά ούτε ο καλλιτέχνης που το ερμηνεύει. Σημασία έχει το video clip και η ψηφοφορία εξελίσσεται με βάση το πόσο καλό ή όχι είναι το εκάστοτε video clip. Μετά τη συγκέντρωση όλων των συμμετοχών το κάθε σωματείο ψηφίζει με 1,2,3,4,5,6,7,8, 10 και 12 βαθμούς τα video clips της αρεσκείας του, δίνοντας 1 στο λιγότερο αγαπημένο του και 12 σε αυτό που θεωρεί ως το καλύτερο απ’ όλα. Το video clip που συγκεντρώνει τις περισσότερες ψήφους ανακηρύσσεται νικητήριο και το σωματείο της χώρας που βραβεύεται αναλαμβάνει την διοργάνωση του διαγωνισμού της επόμενης χρονιάς.

Τα σωματεία με τις περισσότερες νίκες στην ιστορία του συγκεκριμένου διαγωνισμού είναι ο OGAE France και ο OGAE Russia, με τρεις νίκες το κάθε ένα.  Ακολουθεί στη σειρά ο OGAE Italy με δύο νίκες ενώ από μία νίκη έχουν τα σωματεία OGAE Belgium, OGAE Poland, OGAE Portugal, OGAE Ukraine, OGAE Germany και OGAE United Kingdom.

Η Ελλάδα στον OGAE Video Contest 

Ο OGAE Greece ξεκίνησε να συμμετέχει στον OGAE Video Contest από τη πρώτη χρονιά, δηλαδή από το 2003. Πρώτη συμμετοχή του σωματείου ήταν το video clip του τραγουδιού “Όλα καλά” (Σάκης Ρουβάς) το οποίο κατάφερε να φτάσει μέχρι την 6η θέση. Η καλύτερη θέση του OGAE Greece στον OGAE Video Contest είναι η 3η το 2014 χάρη στο video clip του τραγουδιού “Άνεμος Αγάπης” (Ελένη Φουρέιρα) ενώ το σωματείο μας, στις 14 του συνολικά συμμετοχές έχει βρεθεί 6 φορές μέσα στη πρώτη πεντάδα!

Οι συμμετοχές της Ελλάδας, αναλυτικά, είναι οι εξής:

2003 – Όλα καλά – Σάκης Ρουβάς (6η θέση)

2004 – Come along now – Δέσποινα Βανδή (10η θέση)

2005 – Ως τα χαράματα – Ελευθερία Αρβανιτάκη (9η θέση)

2006 – Σημάδια καιρού – Νίκος Μίχας (4η θέση)

2007 – Τον ίδιο τον Θεό – ΜΠΛΕ (11η θέση)

2008 – Αν θα μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα – Φίλιππος Πλιάτσικας (14η θέση)

2009 – Shine – Cyanna (13η θέση)

2010 – Δως μου λίγο φως – Γιώργος Αλκαίος (5η θέση)

2011 – Baby it’s over – Έλενα Παπαρίζου (5η θέση)

2012 – Won’t let you go – Fade (7η θέση)

2013 – Πιο έρωτας πεθαίνεις – Ελένη Φουρείρα (5η θέση)

2014 – Άνεμος αγάπης – Ελένη Φουρέιρα (3η θέση)

2015 – Όταν άγγελοι κλαίνε – Έλενα Παπαρίζου (5η θέση)

2016 – Unloved – Τάμτα (12η θέση)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ