ΙΣΡΑΗΛ: Απεβίωσε ο Daniel Pe’er, παρουσιαστής της Eurovision 1979!

Ο Daniel Pe’er (γεννημένος στο Τελ Αβίβ στις 2 Ιανουαρίου 1943), βετεράνος Ισραηλινός παρουσιαστής του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision 1979, απεβίωσε σε ηλικία 74 ετών σήμερα Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017 σε νοσοκομείο της Ιερουσαλήμ, έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη την περασμένη Κυριακή.

Ο Daniel Pe’er ξεκίνησε την καριέρα του στην πρώην Δημόσια Ραδιοτηλεόραση του Ισραήλ IBA το 1962 ως εκφωνητής του ραδιοφώνου και αργότερα ως παρουσιαστής ειδήσεων της τηλεόρασης. Εκτός από τη Γιουροβίζιον 1979 που συμπαρουσίασε με τη Yardena Arazi, έδωσε τα αποτελέσματα του Ισραήλ το 1992 και το 1995, ενώ έκανε τη μετάδοση για την ΙΒΑ το 1993. Επίσης παρουσίασε τον Εθνικό Τελικό του Ισραήλ για τη Eurovision από το 1981 έως το 1983 και το 1986. Συνταξιοδοτήθηκε το 2010.

Το Ιατρικό Κέντρο Shaare Zedek της Ιερουσαλήμ εξέδωσε ιατρικό ανακοινωθέν που ανέφερε ότι ο Daniel Pe’er πέθανε στη νευροχειρουργική μονάδα εντατικής θεραπείας, 4 ημέρες μετά το εγκεφαλικό.

Ο Πρόεδρος του κράτους του Ισραήλ Reuven Rivlin εγκωμίασε τον βετεράνο παρουσιαστή ειδήσεων λέγοντας ότι υπήρξε «ένας πυλώνας της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, ένας άνδρας με ενέργεια και επαγγελματισμό ανωτάτου επιπέδου«.

Ο Daniel Pe’er ήταν παντρεμένος με 3 παιδιά. Η κηδεία του θα λάβει χώρα στο εναλλακτικό κοιμητήριο Givat Brenner την Παρασκευή.

Πηγή φωτογραφίας: Kobi Gideon / FLASH90 (31 Ιανουαρίου 2010)

 

Written by 

Μέλος σε σωματεία της Eurovision από το 1990. Ιδρυτικό μέλος του OGAE Greece. Έχω διατελέσει Αντιπρόεδρος και Εκπρόσωπος μελών Επαρχίας - Εξωτερικού στο ΔΣ του OGAE Greece. Το επάγγελμά μου είναι Ειδικός Γαστρεντερολόγος-Ηπατολόγος και μένω στη Θεσσαλονίκη.

Related posts

3 Thoughts to “ΙΣΡΑΗΛ: Απεβίωσε ο Daniel Pe’er, παρουσιαστής της Eurovision 1979!”

  1. Θάνος Κοτταρας

    Εάν γνωρίζει κανείς τί είναι τα εναλλακτικά κοιμητήρια στο Ισραήλ? Καλό παρα

  2. Θάνος Κοτταρας

    Εάν γνωρίζει κανείς τί είναι τα εναλλακτικά κοιμητήρια στο Ισραήλ?

    1. Πρόκειται για όσους επιθυμούν να ταφούν με πολιτική κηδεία.

Comments are closed.