ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Απεβίωσε η τραγουδίστρια Joy Fleming!

Ακόμη ένα δυσάρεστο νέο για όλους μας. Απεβίωσε σε ηλικία 72 ετών η τραγουδίστρια Joy Fleming, που εκπροσώπησε τη Γερμανία στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 1975 με το αξέχαστο Ein Lied kann eine Brücke sein (Ένα τραγούδι μπορεί να είναι μια γέφυρα). Το τραγούδι κατέλαβε τη 17η θέση ανάμεσα σε 19 χώρες. Το πραγματικό όνομα της Joy Fleming ήταν Erna Libenow, γεννημένη ως Raad (15 Νοεμβρίου 1944 – 27 Σεπτεμβρίου 2017).

Η Joy Fleming ξανασυμμετείχε στο Γερμανικό Εθνικό Τελικό για τη Eurovision το 1986 με το τραγούδι Miteinander μαζί με τον τραγουδιστή Marc Berry.

Επίσης, το 2001 η Joy Fleming συμμετείχε στον Γερμανικό Τελικό για τη Eurovision με το τραγούδι Power of Trust, μαζί με τις Lesley Bogaert και Brigitte Oelke. Το τραγούδι τους κατετάγη στη δεύτερη θέση.

Η Joy Fleming ξαναπροσπάθησε να συμμετάσχει στη Eurovision το 2002 μαζί με το συγκρότημα Jambalaya και το τραγούδι Joy to the World, αλλά ξαναήρθε στη 2η θέση.

Πηγή Φωτογραφίας: swr.de

Written by 

Μέλος σε σωματεία της Eurovision από το 1990. Ιδρυτικό μέλος του OGAE Greece. Έχω διατελέσει Αντιπρόεδρος και Εκπρόσωπος μελών Επαρχίας - Εξωτερικού στο ΔΣ του OGAE Greece. Το επάγγελμά μου είναι Ειδικός Γαστρεντερολόγος-Ηπατολόγος και μένω στη Θεσσαλονίκη.

Related posts

4 Thoughts to “ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Απεβίωσε η τραγουδίστρια Joy Fleming!”

 1. Αλέξανδρος Ι. Ρούσσος

  Εξαιρετική τραγουδίστρια! Μεγάλη απώλεια ο θάνατός της!!!!

 2. Θάνος Κοτταρας

  Πόσο μα πόσο λατρεύω τη γερμανική συμμετοχή του 1975. Στο top 20 μου όλων των εποχών. Το ακούω κ σήμερα πολύ ευχάριστα. Υπέροχη φωνή η Joy…καλο παράδεισο να έχει

 3. Μεγάλη καλλιτέχνιδα. Ας αναπαυθεί εν ειρήνη.
  Το Ein Lied kann eine Brücke sein ίσως είναι η αγαπημένη μου Γερμανική συμμετοχή όλων των εποχών.

 4. ABC

  Ο διαγωνισμός μεγαλώνει (έφτασε τα 63) & μαζί του μεγαλώνουμε & εμείς. Δυστυχώς όμως κάποιοι μας αφήνουν…..
  Ένα αξέχαστο τραγούδι & μια αξέχαστη ερμηνεία.
  Ein Lied kann eine Brücke…..zum Himmel sein.

Comments are closed.