ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Οι 26 συνθέτες του Festival da Canção 2018!

Η Πορτογαλία ετοιμάζεται πυρετωδώς για την Εθνική της προεπιλογή με τίτλο Festival da Canção 2018. Η Δημόσια Τηλεόραση της Πορτογαλίας RTP ανακοίνωσε πριν από λίγο τους 26 συνθέτες που θα συμμετέχουν στους 2 ημιτελικούς του Festival da Canção 2018 για να διεκδικήσουν το πολυπόθητο εισιτήριο που θα οδηγήσει έναν από αυτούς στη σκηνή του Μεγάλου Τελικού του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision 2018.

Το Festival da Canção 2018 θα αποτελείται από 2 ημιτελικούς που θα διεξαχθούν στις 18 και 25 Φεβρουαρίου 2018 στο Studio 1 του RTP στη Λισαβόνα, και τον Μεγάλο Τελικό που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Μαρτίου 2018 στο στάδιο Multiusos de Guimarães.

Σε κάθε ημιτελικό θα διαγωνισθούν 13 τραγούδια από τα οποία θα προκριθούν στον Τελικό τα 7, δηλαδή συνολικά 14 τραγούδια.

Η επιλογή των συνθετών

Ακολουθώντας το ίδιο μοντέλο προεπιλογής που χρησιμοποιήθηκε και στο Festival da Canção 2017, το RTP προσκάλεσε 22 συνθέτες να παρουσιάσουν ένα πρωτότυπο και ανέκδοτο τραγούδι.

Ο νικητής της Eurovision 2017 Salvador Sobral, προσκάλεσε έναν συνθέτη που πληρούσε τον κανονισμό του RTP.

Οι υπόλοιπες 3 θέσεις στους ημιτελικούς προέκυψαν έπειτα από ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους συνθέτες να υποβάλουν τα τραγούδια τους. Ένας από αυτούς επελέγη μέσω του ραδιοφωνικού προγράμματος «Master Class», του Antena 1. Η κριτική επιτροπή συγκροτήθηκε από τον Tozé Brito (πρόεδρο), την Noémia Gonçalves, τον António Macedo, τον Ricardo Soares και τον Rui Pêgo.

Οι τελευταίες δύο θέσεις προέκυψαν από την υποβολή ακυκλοφόρητων τραγουδιών από όλους τους Πορτογάλους δημιουργούς που διαμένουν στην Πορτογαλία, στις Πορτογαλικές αποικίες, ή στο εξωτερικό. Από τα 346 τραγούδια που υποβλήθηκαν, η κριτική επιτροπή επέλεξε τα 2. Η κριτική επιτροπή αποτελούνταν από τους: António Macedo (Πρόεδρος), Iolanda Ferreira, João Gobern, Marisa Liz και Miguel Guedes.

Όπως και στο Festival da Canção 2017, έτσι και φέτος, οι συνθέτες θα καθορίσουν τους ερμηνευτές των τραγουδιών τους.

Ο νικητής του Festival da Canção 2018 θα είναι ο 50ός εκπρόσωπος της Πορτογαλίας στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision που θα παρουσιαστεί στο μεγάλο τελικό που θα πραγματοποιηθεί στη Λισαβόνα στις 12 Μαΐου 2018.

Αυτοί είναι οι 26 ανταγωνιστές του Φεστιβάλ Τραγουδιού 2018:

Έλαβαν πρόσκληση από το RTP:

· Aline Frazão

· Armando Teixeira

· Benjamim

· Bruno Cardoso

· Capicua

· Diogo Clemente

· Diogo Piçarra

· Francisco Rebelo

· Fernando Tordo

· Isaura

· João Afonso

· Jorge Palma

· José Cid

· JP Simões

· Júlio Resende

· Mallu Magalhães

· Miguel Ângelo

· Minta

· Nuno Rafael

· Paulo Flores

· Paulo Praça

· Tito Paris

Προτάθηκε από τον Salvador Sobral:

· Janeiro

Επελέγη από το πρόγραμμα “Master Class” του ραδιοφώνου Antena 1:

· Daniela Onis

Επελέγησαν από κριτική επιτροπή ανάμεσα από 346 τραγούδια που υποβλήθηκαν:

· Peter Serrado

· Rita Dias

 

#FestivaldaCancao 2018: Quem são os compositores?

Já foram revelados os nomes dos 26 compositores do Festival da Canção 2018. Ei-los: http://bit.ly/2hxQZke#FestivalDaCancao

Posted by RTP – Festival da Canção on Wednesday, September 27, 2017

Written by 

Μέλος σε σωματεία της Eurovision από το 1990. Ιδρυτικό μέλος του OGAE Greece. Έχω διατελέσει Αντιπρόεδρος και Εκπρόσωπος μελών Επαρχίας - Εξωτερικού στο ΔΣ του OGAE Greece. Το επάγγελμά μου είναι Ειδικός Γαστρεντερολόγος-Ηπατολόγος και μένω στη Θεσσαλονίκη.

Related posts

4 Thoughts to “ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Οι 26 συνθέτες του Festival da Canção 2018!”

 1. jimani

  Αυτός ο Diogo είναι λέει μεγάλος star. Ξέρει κανείς πώς προφέρεται το επίθετό του; Πισάρα; Πυτσαρά;;

  1. Νίκος - Αθήνα

   Πισάγα (τα δύο r στα Πορτογαλικά προφέρονται γ).

   1. jimani

    Σιγουρα; για το 2 LL στα ισπανικα το ηξερα.
    Π.χ. το πορτογαλεζικο επιθετο Ferreira , Φερειρα εχω ακουσει να το λενε, οχι Φεγειρα. ( btw κατα το Φερέιρα εκανε κι η Φουρεϊρα, το Fureraj Φουρέιρα).

Comments are closed.