ΕΛΒΕΤΙΑ: Ρεκόρ υποψηφίων τραγουδιών για τη Eurovision 2018!

Σήμερα 22 Σεπτεμβρίου στις 8 η ώρα το πρωί (τοπική) έληξε η προθεσμία υποβολής των υποψηφίων τραγουδιών για να εκπροσωπήσουν την Ελβετία στη Eurovision 2018. Όπως ανακοίνωσε το κανάλι SRF, φέτος σημειώθηκε ρεκόρ υποψηφιοτήτων σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, αφού 670 τραγούδια έχουν ήδη υποβληθεί.

Ο αρχηγός της Ελβετικής αποστολής, Reto Peritz, δήλωσε: “Είμαστε πολύ χαρούμενοι για το τεράστιο ενδιαφέρον των συνθετών για την εκπροσώπηση της Ελβετίας στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, τους οποίους ευχαριστούμε για τις συμμετοχές που μας έστειλαν“.

Η επόμενη φάση

Μια 20μελής ανεξάρτητη επιστροπή θα ακούσει όλα τα τραγούδια που υποβλήθηκαν και που πληρούν τους όρους συμμετοχής, και θα επιλέξει τα 6 τραγούδια που θα παρουσιασθούν στον Ελβετικό Εθνικό Τελικό. Τα τραγούδια που υποβλήθηκαν δεν θα ανακοινωθούν δημοσίως.

Η επιτροπή θα αποτελείται από μουσικούς, δημοσιογράφους, φανς και τηλεθεατές. Τα ονόματα της επιτροπής θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερο χρόνο.

Για οργανωτικούς λόγους, μόνο οι δημιουργοί των 6 τραγουδιών που θα προκριθούν στον Ελβετικό Τελικό θα ενημερωθούν από το SRG SSR (υπολογίζεται εντός του Οκτωβρίου / Νοεμβρίου). Όποιος δημιουργός δεν λάβει καμία ενημέρωση από το SRG SSR έως το τέλος Νοεμβρίου σημαίνει ότι δεν έχει προκριθεί στον Ελβετικό Τελικό.

Επιλογή τραγουδιστών

Τα 6 τραγούδια που θα προκριθούν στον Ελβετικό Τελικό θα δοκιμασθούν με διάφορους τραγουδιστές ώστε να βρεθεί ο κατάλληλος ερμηνευτής για το κάθε τραγούδι.

Ελβετικός Εθνικός Τελικός

Ο Ελβετικός Εθνικός Τελικός έχει προγραμματισθεί για την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018 και θα μεταδοθεί ζωντανά σε Εθνικό επίπεδο από το κανάλι SRF 2. Η επιλογή του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει την Ελβετία στο Διαγωνισμό της Eurovision 2018 θα καθορισθεί από televoting και διεθνή κριτική επιτροπή σε ποσοστό 50/50. Τα ονόματα της διεθνούς κριτικής επιτροπής θα ανακοινωθούν μετά τον Εθνικό Τελικό στις 4 Φεβρουαρίου 2018.

Το Ελβετικό project για τη Eurovision 2018 συνδιοργανώνεται και από τους 4 κρατικούς τηλεοπτικούς σταθμούς της Ελβετίας: SRF, RTS, RSI και RTR.

Chris Zavos
Chris Zavoshttps://www.youtube.com/watch?v=ZeLl8ZGCKhQ&list=PLAH1I2XLJAlsYYdCKLEiJ4575-86Fv8Hv
Μέλος σε σωματεία της Eurovision από το 1990. Ιδρυτικό μέλος του OGAE Greece. Έχω διατελέσει Αντιπρόεδρος και Εκπρόσωπος μελών Επαρχίας - Εξωτερικού στο ΔΣ του OGAE Greece. Το επάγγελμά μου είναι Ειδικός Γαστρεντερολόγος-Ηπατολόγος και μένω στη Θεσσαλονίκη.

2 ΣΧΟΛΙΑ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ