ΕΣΘΟΝΙΑ: Οι ημερομηνίες του Eesti Laul 2018!

Η Εσθονία ήταν από τις πρώτες χώρες που επιβεβαίωσαν επίσημα τη συμμετοχή τους στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2018 στη Λισαβόνα. Η Εσθονία θα επιλέξει το τραγούδι που θα την εκπροσωπήσει μέσω του Εθνικού Τελικού Eesti Laul που αναμένεται να κλείσει αισίως τα 10 χρόνια. Ήδη η υποβολή τραγουδιών έχει ξεκινήσει.

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου, η Εσθονική Δημόσια Τηλεόραση ETV είναι υπερήφανη που διοργανώνει το Eesti Laul για δέκατη χρονιά δίνοντας την ευκαιρία στους καλύτερους μουσικούς και καλλιτέχνες της Εσθονίας να αναδείξουν το ταλέντο τους στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Η προθεσμία υποβολής των συμμετοχών των υποψήφιων καλλιτεχνών λήγει την 1η Νοεμβρίου 2017, στις 15:00 (τοπική ώρα). Σχετικά με την τρέχουσα διαδικασία υποβολής, ο παραγωγός του Εσθονικού Εθνικού Τελικού Mart Normet έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι! Δεν έχει σημασία αν κάποιος είναι καθιερωμένος ή εντελώς νέος καλλιτέχνης – το πιο σημαντικό είναι το τραγούδι να παρουσιάζει κάτι μοναδικό σε 180 δευτερόλεπτα. Το Eesti Laul είναι μια γιορτή της Εσθονικής μουσικής που έχει εξελιχθεί σε θεσμό. Σκοπός μας είναι να παρουσιάσουμε μια ευρεία γκάμα Εσθονών καλλιτεχνών που εκπροσωπούν με αυτοπεποίθηση τους εαυτούς τους και τη μουσική τους«.

Κανονισμός Eesti Laul 2018
Η Δημόσια Τηλεόραση της Εσθονίας ETV ανακοίνωσε επίσης τους όρους του κανονισμού τους οποίους θα πρέπει να πληρούν οι καλλιτέχνες και τα τραγούδια που θα υποβληθούν προκειμένου να θεωρηθεί έγκυρη η υποψηφιότητά τους στο Eesti Laul 2018.

Οι στίχοι και η μουσική του κάθε συμμετέχοντος τραγουδιού δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν πριν από την 1η Σεπτεμβρίου 2017, γεγονός που αποτελεί επίσης προϋπόθεση για την EBU.

Η μέγιστη διάρκεια κάθε τραγουδιού είναι 3 λεπτά, όπως συνήθως. Κάθε δημιουργός (ή ομάδα δημιουργών) μπορεί να υποβάλει μέχρι 3 τραγούδια και κάθε τραγουδιστής δεν μπορεί να παρουσιάσει περισσότερες από 3 συμμετοχές στον Εσθονικό Εθνικό Τελικό.

Όσον αφορά τους μη Εσθονούς συμμετέχοντες, η ETV καλωσορίζει τους πάντες στο Eesti Laul 2018. Ωστόσο, τουλάχιστον τα μισά μέλη της κάθε συμμετοχής θα πρέπει να είναι πολίτες ή κάτοικοι της Εσθονίας.

Το ETV θα ανακοινώσει την πλήρη λίστα των επιλεγμένων τραγουδιών στις 19 και 20 Δεκεμβρίου 2017 μέσω της επίσημης ιστοσελίδας eestilaul.ee.

Το Eesti Laul 2018 θα αποτελείται από δύο ημιτελικούς, που θα πραγματοποιηθούν στις 10 και 17 Φεβρουαρίου 2018 αντίστοιχα, και τον Μεγάλο Τελικό που θα λάβει χώρα στις 3 Μαρτίου 2018 στο Saku Suurhall, το οποίο ήταν και ο χώρος διεξαγωγής του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision 2002.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Saku Suurhall, Tarmo Hõbe, σχεδόν τα μισά εισιτήρια του Μεγάλου Τελικού έχουν ήδη προπωληθεί. Μπορείτε να κλείσετε εισιτήρια για τον Μεγάλο Τελικό Eesti Laul 2018 εδώ. Οι τιμές των εισιτηρίων κυμαίνονται από 24,90-89 ευρώ.

Written by 

Μέλος σε σωματεία της Eurovision από το 1990. Ιδρυτικό μέλος του OGAE Greece. Έχω διατελέσει Αντιπρόεδρος και Εκπρόσωπος μελών Επαρχίας - Εξωτερικού στο ΔΣ του OGAE Greece. Το επάγγελμά μου είναι Ειδικός Γαστρεντερολόγος-Ηπατολόγος και μένω στη Θεσσαλονίκη.

Related posts

One Thought to “ΕΣΘΟΝΙΑ: Οι ημερομηνίες του Eesti Laul 2018!”

  1. 89 ευρω???
    σιγα να μην ειναι οι ολυμπιακοι αγωνες

ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟΥ