ΓΑΛΛΙΑ: Με Εθνικό Τελικό ο εκπρόσωπος για τη Λισαβόνα!

Η τελευταία φορά που η Γαλλία πραγματοποίησε Εθνικό Τελικό για την επιλογή του υποψηφίου της ήταν το 2014 με καταστροφικά όπως θυμόμαστε αποτελέσματα. Κι όμως 4 χρόνια μετά η χώρα επιστρέφει σε Εθνικό Τελικό για το 2018 με ένα εντελώς όμως διαφορετικό φορμάτ.

Η διαδικασία θα αποτελείται από 3 εκπομπές που θα μεταδοθούν τον Ιανουάριο, τις οποίες θα παρουσιάσει ο διάσημος Γαλλοκαναδός τραγουδιστής Garou. Οι δύο πρώτες θα είναι οι Ημιτελικοί που θα μεταδοθούν μαγνιτοσκοπημένοι, ενώ η τρίτη βραδιά θα είναι ο Τελικός που θα μεταδοθεί ζωντανά. Στους Ημιτελικούς τα αποτελέσματα θα είναι απόφαση ειδικής επιτροπής, ενώ στον Τελικό θα αποφασίσουν μαζί η επιτροπή και το τηλεοπτικό κοινό.

Δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες ούτε για τις ημερομηνίες αλλά ούτε και για τον ακριβή αριθμό των υποψηφίων που θα μπορέσουν να συμμετάσχουν, παρ’όλα αυτά η Γαλλική τηλεόραση έχει ήδη ξεκινήσει την αναζήτηση από τον Ιούνιο.

Τα νέα για τη διαδικασία Εθνικού Τελικού έρχονται σε μια περίοδο μετά από καλές σχετικά θέσεις για τη Γαλλία στο διαγωνισμό, που έχουν αυξήσει πολύ το ενδιαφέρον του κοινού. Το 2016 η χώρα με τον Amir και το «J’ai Cherché» έφτασε στην 6η θέση με 257 βαθμούς ενώ το 2017 με την Alma και το «Requiem» έφτασε στη 12η θέση με 135 βαθμούς.

Ο Γαλλοκαναδός Garou ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία κυρίως στις γαλλόφωνες χώρες. Έχει αρκετούς δίσκους στο ενεργητικό του ενώ έχει ασχοληθεί με το μιούζικαλ. Ανάμεσα στις συνεργασίες του ξεχωρίζει αυτή με τη Céline Dion (Ελβετία 1988) στο τραγούδι «Sous le vent».

Αλέξανδρος Λιάπης

 

 

 

Written by 

Related posts

One Thought to “ΓΑΛΛΙΑ: Με Εθνικό Τελικό ο εκπρόσωπος για τη Λισαβόνα!”

  1. […] τα τρια σόου θα παρουσιάσει ο Garou μέσα στον Ιανουάριο σε ημερομηνίες που δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές. […]

Comments are closed.