EBU: Επίσημη έναρξη της σεζόν έως τη Eurovision 2018!

Η πρώτη ημέρα του Σεπτεμβρίου αποτελεί κάθε χρόνο το ορόσημο που σηματοδοτεί μια σειρά εξελίξεων ως την επόμενη Eurovision. Θεωρητικά κάθε τραγούδι που κυκλοφορεί εμπορικά μετά την 1η Σεπτεμβρίου είναι δυνητικά υποψήφιο να παρουσιασθεί στον επόμενο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Με αυτήν την αφορμή, η EBU εξέδωσε πριν από λίγο δελτίο τύπου ανακοινώνοντας επισήμως την έναρξη της σεζόν έως τη Eurovision 2018!

Το καλοκαίρι είναι συνήθως μια ήρεμη περίοδος για την κοινότητα των eurofans, αλλά για την EBU υπάρχει δουλειά καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Το καλοκαίρι είναι η περίοδος κατά την οποία οι δημόσιες τηλεοράσεις αξιολογούν τις προσπάθειές τους στην Eurovision που πέρασε και καταστρώνουν τα σχέδιά τους για την επόμενη σεζόν.

Τι να περιμένουμε από τις χώρες που θα λάβουν μέρος το 2018;

Εντός των επόμενων εβδομάδων θα ανακοινωθεί από την EBU η επίσημη λίστα των χωρών που θα λάβουν μέρος στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2018. Η Αυστραλία έχει επίσημα επιβεβαιώσει ότι θα συμμετάσχει το 2018 και στην κανονική Eurovision αλλά και στην Eurovision Asia.

Το ρεκόρ συμμετοχών ήταν το 2008 και το 2011 όταν 43 χώρες παρουσιάσθηκαν στη Eurovision. Συνολικά, 46 μέλη της EBU δικαιούνται να συμμετάσχουν στη Eurovision και συνεπώς το ρεκόρ αυτό ενδεχομένως να καταρριφθεί. Μην ξεχνάμε ότι η Ιταλία επέστρεψε στη Eurovision έπειτα από 14 έτη απουσίας, οπότε όλα είναι πιθανά.

Επιλογή τραγουδιών

Τα συμμετέχοντα ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα αναμένεται σιγά σιγά να αποκαλύψουν τα σχέδιά τους για τη νέα σεζόν των Εθνικών προεπιλογών των τραγουδιών. Πολλές χώρες επιλέγουν να διοργανώσουν έναν τηλεοπτικό Εθνικό Τελικό, ενώ άλλες επιλέγουν απευθείας ανάθεση.

Κάθε χώρα είναι ελεύθερη να αποφασίσει εάν θα στείλει τον Νο.1 καταξιωμένο καλλιτέχνη ή το καλύτερο νέο ταλέντο που διαθέτει. Η προθεσμία επιλογής του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει την κάθε χώρα λήγει στα μέσα Μαρτίου 2018.

Ο δρόμος προς τη Λισαβόνα

Τον ερχόμενο Νοέμβριο, το διοικητικό όργανο της EBU για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision θα συγκαλέσει συνάντηση στη Λισαβόνα όπου θα συζητηθούν τα σχέδια για τον επόμενο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision σε ό,τι αφορά καίριες αποφάσεις σχετικά με την παραγωγή.

Μείνετε λοιπόν συντονισμένοι για να μαθαίνετε όλες τις εξελίξεις που αφορούν τη Eurovision 2018, καθώς νέες λεπτομέρειες θα ανακοινώνονται εντός των επόμενων μηνών. Όπως τονίζει το δελτίο τύπου της EBU, μερικές φορές υπάρχει drama (δηλαδή παρασκήνιο), αλλά αυτό είναι που κρατά το ενδιαφέρον για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision!

Γράψτε μας τη γνώμη σας στα σχόλια στο τέλος του άρθρου εάν θα θέλατε η Ελλάδα να στείλει τον Νο.1 καταξιωμένο Έλληνα καλλιτέχνη ή το πιο υποσχόμενο νέο ταλέντο στην Πορτογαλία.

 

 

Chris Zavos
Chris Zavoshttps://www.youtube.com/watch?v=ZeLl8ZGCKhQ&list=PLAH1I2XLJAlsYYdCKLEiJ4575-86Fv8Hv
Μέλος σε σωματεία της Eurovision από το 1990. Ιδρυτικό μέλος του OGAE Greece. Έχω διατελέσει Αντιπρόεδρος και Εκπρόσωπος μελών Επαρχίας - Εξωτερικού στο ΔΣ του OGAE Greece. Το επάγγελμά μου είναι Ειδικός Γαστρεντερολόγος-Ηπατολόγος και μένω στη Θεσσαλονίκη.

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλή χρονιά να έχουμε. Θα ήθελα να δω μια νίκη της Ιταλίας, της Ολλανδίας ή του Βελγίου στη Λισαβόνα. Όσο για εμας θα πρότεινα stereo soul ή κάποιον καταξιωμένο καλλιτέχνη αλλά με απευθείας ανάθεση.

  2. Εγώ ελπίζω να ακούσουμε και κάτι φρέσκο και πιο σύγχρονο ήχο φέτος. Γιατί πέρυσι 1 – 2 τραγούδια να ήταν του σημερα. Φοβάμαι με τον συγκεκριμένο νικητή μην έρθουν όλοι με βιολιά και μπαλάντες των 60s, 70s, 80s και 90s. Κάτι που είχε γίνει το 2010 μετά την νίκη του Νορβηγού

    • Η αλήθεια είναι πως πολλοί φέτος θα προσπαθήσουν να μιμηθούν το ύφος του Salvador τόσο στην ερμηνεία όσο και στη σύνθεση όπως πχ εμείς το 2015 που στείλαμε μπαλαντα ενώ τη προηγούμενη χρονιά κέρδισε μπαλάντα (ακολουθήσαμε το ίδιο σκεπτικό βασιζεμονοι στο ότι η Μαρία Έλενα έχει φωνάρα ενώ το τραγούδι δεν είχε τίποτα να πει).

      • Βασικά το 2015 στείλαμε την Κυριάκου γιατί ήταν η μόνη που είχε ένα ολοκληρωμένο τραγούδι (αν και βαρετό) και μπορούσε να το πει και live. Εγώ τότε ήθελα την Shaya αλλά όταν το είδα αλλά κυρίως όταν το άκουσα στο live είπα άστο καλύτερα

    • Anna
      Η Σαγια επαναπαυθηκε με τον τίτλο του φαβορί και δεν δούλεψε καθόλου (μια σκηνική παρουσία ότι να ναι, κάτι ουρλιαχτά άκυρα και ένα ρούχο μια απ τα ίδια. Η Θωμαη θα μπορούσε χαλαρά να κερδίσει αν έβγαζε και στο live την ίδια λάμψη και τσαχπινιά όπως στο video clip. Για c-real & Barice δε σχολιάζω καν

      • Μπα δεν το πιστεύω αυτό για την Απέργη. Η πρώτη της προσπάθια το 2013 ήταν πολύ καλύτερη και ήθελα να πάει αυτή τότε. Αλλά το 2015 δεν μάρεσε καθόλου. Δεν μάρεσε καθόλου ο συνδιασμός Jazz και συρτάκι. Με φάνηκε αχταρμάς

  3. Καλή αρχή και ένα ακόμη καλύτερο φινάλε για τον 63ο διαγωνισμό για την Ελλάδα! Φετος θα ηθελα Ελληνικό τελικό, και κάποια επιλογή με πιο έντονο το ελληνικό στοιχείο!

  4. Με δεδομένο ότι η ΕΡΤ συμμετέχει (σωστά) ελάχιστα ή καθόλου στην οικονομική υποστήριξη της συμμετοχής, η επιλογή ενός καταξιομένου τραγουδιστή θα μπορούσε να διασφαλίσει ένα πιο πλήρες και άρτιο αποτέλεσμα on stage (χορηγοί, δισκογραφική εταιρεία κτλ).

    Πάντως θεωρώ πως δεν είναι θέμα τραγουδιστή, αλλά ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ! Η όποια αναζήτηση (διαγωνισμός ή ανάθεση) θα πρότεινα να προσανατολίζεται αρχικά σε δημιουργούς και κατόπιν ερμηνευτές. Ας το βλέπαμε ως μια ευκαιρία δημιουργίας… Όσο περισσότεροι καταθέσουν προτάσεις τόσο το καλύτερο. Προσωπικά έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία στις συνθέσεις του Γιάννη Χριστοδουλόπουλου.

  5. Οτι και να στείλουμε, τουλάχιστον να έχει ενιαίο χαρακτήρα. Αυτό το πράγμα κάθε φορά που προσπαθούμε να πιάσουμε όλα τα γούστα βάζοντας μέσα στο τραγούδι 500 διαφορετικά στύλ (και ραπ και ζειμπέκικο και ελεκτρο κλπ κλπ, λέμε τώρα!!!), ταιριάζουν δεν ταιριάζουν, ε, ας εκλείψει πια. Ειδαμε τόσα χρόνια ότι ο αχταρμάς δεν μας οδήγησε πουθενά. ΟΚ το πεσρυνό δεν ήταν μεν αχταρμάς, εκεί ήταν άλλα τα ζητήματα, αλλά τουλάχιστον ας ξεκολλήσουμε απ αυτό το πράγμα ου μας κατατρέχει χρόνια τώρα. Ενα καλό τραγούδι με χαρακτήρα και προσωπικότητα όλοι θα το αγαπήσουν αν αφήνει κάτι ήδη από την πρώτη φορά που το ακούς.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ