ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Απεβίωσε η τραγουδίστρια Margot Hielscher!

Η Γερμανίδα ντίβα Margot Hielscher απεβίωσε στην κατοικία της στο Μόναχο σε ηλικία 97 ετών. Την ανακοίνωση έκανε πριν από λίγο ο ανιψιός της Peter Graf Schall-Riaucour.

Η Hielscher γεννήθηκε στο Βερολίνο στις 29/09/1919 και πρωταγωνίστησε σε περισσότερες από 50 κινηματογραφικές ταινίες και 200 τηλεοπτικές παραγωγές. Το 1978 της απονεμήθηκε το βραβείο Bundesverdienstkreuz και το 1985 το βραβείο Filmband in Gold. Ήταν κόρη τραπεζίτη και στα τέλη του 1930 αποφοίτησε από σχολή σχεδιαστών μόδας, ενώ την ίδια περίοδο ξεκίνησε μαθήματα φωνητικής και υποκριτικής.

Η καριέρα της ως ηθοποιός

Έκανε το ντεμπούτο της ως ηθοποιός στο πλευρό της Σουηδής σταρ του κινηματογράφου Zarah Leander στο φιλμ Das Herz einer Königin. Η επιτυχία ήρθε σύντομα ως συμπρωταγωνίστρια του ηθοποιού Curd Jürgens στο φιλμ Frauen sind keine Engel (1942).

Η καριέρα της Hielscher απογειώθηκε το 1949 με το φιλμ Hallo, Fräulein. Στην αυτοβιογραφική αυτή ταινία γνώρισε τον συνθέτη soundtrack ταινιών Friedrich Meyer (1915-1993) με τον οποίο παντρεύτηκε το 1959. Ο γάμος αυτός κράτησε ως το θάνατο του συζύγου της ο οποίος πέθανε την ίδια ημερομηνία με την Hielscher (20 Αυγούστου).

Η καριέρα της ως τραγουδίστρια

Αμέσως μετά το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, η Hielscher ξεκίνησε την δεύτερη καριέρα της ως τραγουδίστρια στην κατεχόμενη Γερμανία, όταν οι Αμερικανοί την κάλεσαν να συμμετάσχει σε ένα σόου. Με τα συγκροτήματα Margot’s Revue και Close Harmony Quartett πραγματοποίησε τουρνέ για 4 ολόκληρα χρόνια στη μετέπειτα Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας.

Το 1957 εκπροσώπησε τη Γερμανία στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision με το τραγούδι Telefon, Telefon καταλαμβάνοντας την 4η θέση, γεγονός που της επέτρεψε να ξανασυμμετάσχει στη Eurovision έναν χρόνο αργότερα με το τραγούδι Für zwei Groschen Musik, με το οποίο κατετάγη 7η.

Η Hielscher ήταν επίσης η πρώτη Γερμανίδα μουσικός που παρουσίασε τηλεοπτικό σόου με τίτλο Zu Gast bei Margot Hielscher, στη Βαυαρική τηλεόραση στα μέσα της δεκαετίας του ’60.

Ο τελευταίος της τηλεοπτικός ρόλος ήταν το 1994 στη σειρά Nelkenkönig και έκτοτε απεσύρθη από την ενεργό δράση.

Πηγή Φωτογραφίας: SPIEGEL ONLINE (Foto: Frank Mächler/dpa +++(c) dpa – Bildfunk+++)

 

Χρήστος Ζαβός, OGAE Greece

Chris Zavos
Chris Zavoshttps://www.youtube.com/watch?v=ZeLl8ZGCKhQ&list=PLAH1I2XLJAlsYYdCKLEiJ4575-86Fv8Hv
Μέλος σε σωματεία της Eurovision από το 1990. Ιδρυτικό μέλος του OGAE Greece. Έχω διατελέσει Αντιπρόεδρος και Εκπρόσωπος μελών Επαρχίας - Εξωτερικού στο ΔΣ του OGAE Greece. Το επάγγελμά μου είναι Ειδικός Γαστρεντερολόγος-Ηπατολόγος και μένω στη Θεσσαλονίκη.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η συμμετοχή της το 1957 ήταν σύνθεση του Claus-Maria Siegel, πατέρα του βετεράνου Ralph Siegel!
    Η πρώτη που έκανε σώου επί γιουροβιζιονικής σκηνής!!!
    R.I.P., Margot!!!

  2. Διορθώνω…Ralph Maria Siegel ήταν το όνομα του πατέρα τού Ralph Siegel, και ήταν ο στιχουργός του ”TELEFON-TELEFON” [1957]…

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ