EUROVISION ASIA: Η Αυστραλία πίσω από το νέο Διαγωνισμό Τραγουδιού!

Ανακοινώθηκε προ ημερών από την EBU η πρόθεσή της να διοργανώσει στην Ασία έναν Διαγωνισμό Τραγουδιού αντίστοιχο με τα πρότυπα της Eurovision. Ο νέος Διαγωνισμός δεν θα λέγεται Asiavision, αλλά Eurovision Asia, θα χρησιμοποιεί δηλαδή το όνομα Eurovision που είναι ιδιαίτερα αναγνωρίσιμο στο κοινό και άρα πιο εμπορικό.

Ήδη δημιουργήθηκε ο ιστότοπος του νέου Διαγωνισμού και ένας λογότυπος που δεν είναι ακόμη γνωστό αν θα είναι μόνιμος ή αν θα αλλάξει. Το πρότζεκτ αυτό προετοιμαζόταν δύο χρόνια και αναμένεται να λάβει χώρα τον Ιούλιο 2018 στη Σιγκαπούρη. Τη διοργάνωση της πρώτης Eurovision Asia είχαν διεκδικήσει επίσης το Χονγκ Κονγκ και το Σίδνεϊ.

Σήμερα ανακοινώθηκε ότι το deal έκλεισε το κανάλι της Αυστραλίας SBS με την EBU από τον περασμένο Μάρτιο. Ουσιαστικά δηλαδή δεν θα πρόκειται για Eurovision Asia, αλλά για Eurovision Asia-Pacific.

Στο νέο Διαγωνισμό Eurovision Asia θα συμμετάσχουν έως 20 χώρες από την Ασία και τον Ειρηνικό. Ο διευθυντής του SBS Michael Ebeid δήλωσε ότι αναμένονται συμμετοχές από Ινδία, Κίνα και Νότια Κορέα. Κάποια εκπρόσωπος του τηλεοπτικού δικτύου TVNZ της Νέας Ζηλανδίας δήλωσε ότι θα τους ενδιέφερε να στείλουν τραγούδι, αλλά ακόμη είναι πολύ νωρίς για να προβούν σε τέτοια ανακοίνωση.

Ο Jon Ola Sand, Executive Supervisor της κανονικής Eurovision, δήλωσε: “Το SBS μεταδίδει τη Eurovision στην Αυστραλία για πάνω από 30 χρόνια και θεωρούμε ότι είναι ο τέλειος συνεργάτης για να οικοδομήσει μια συμμαχία τηλεοπτικών δικτύων και να δώσει την ευκαιρία σε συνθέτες και καλλιτέχνες από την Ασία να παρουσιάσουν τα τραγούδια τους στη σκηνή της Eurovision”.

Ο Dr. Frank-Dieter Freiling, Πρόεδρος του Eurovision Song Contest Reference Group και Αντιπρόεδρος Δημοσίων Σχέσεων του Γερμανικού δικτύου ZDF, δήλωσε: “Είμαστε ενθουσιασμένοι που η Eurovision ξεπερνά τα σύνορα της Ευρώπης και έχει απήχηση στις χώρες της Ασίας”.

Τα δικαιώματα για τη μετάδοση του διαγωνισμού θα πωλούνται σε παγκόσμιο επίπεδο και οι χώρες της Ασίας και του Ειρηνικού θα έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν τα τραγούδια και τους καλλιτέχνες τους σε όλον τον κόσμο.

Το κανάλι της Αυστραλίας SBS θα συνεργασθεί για την παραγωγή με το Blink TV για να διερευνήσουν ποιο ακριβώς φορμάτ θα είχε επιτυχία στην Ασία. Ζήτησαν μάλιστα από τους υποστηρικτές ενός τέτοιου εγχειρήματος να γράψουν τις ιδέες τους στο σάιτ τους eurovisionasia.tv, αλλά μετά από λίγο το σάιτ αυτό κατέβηκε (προφανώς τελεί ακόμη υπό διαμόρφωση).

Σε δελτίο τύπου το SBS ανέφερε ότι: “Το SBS και το Blink TV συνεχίζουν να εξετάζουν και να αναπτύσσουν τη συναρπαστική ευκαιρία να φέρουν ένα παγκοσμίως γνωστό σόου όπως η Eurovision πιο κοντά στα εδάφη μας. Το σάιτ της Eurovision Asia είναι η επόμενη φάση στην ανάπτυξη αυτού του πρότζεκτ. Καθώς οι συζητήσεις συνεχίζονται για την ανεύρεση πιθανών συνεργατών στην περιοχή της Ασίας, στην παρούσα φάση εντάσσουμε τις ενθουσιώδεις κοινότητες των φανς της Eurovision και της Ασιατικής ποπ μουσικής σκηνής για να διαμορφώσουμε με τις ιδέες τους το νέο σόου”.

Η EBU ανακοίνωσε ότι οι φανς μπορούν να χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του νέου διαγωνισμού Eurovision Asia στο Facebook, Twitter, και Instagram. Επίσης έδωσε στη δημοσιότητα το νέο επίσημο κανάλι του Διαγωνισμού στο YouTube. Για να ακουστεί η φωνή των φανς θα πρέπει να χρησιμοποιούν το hashtag #EurovisionAsia.

 

 

Chris Zavos
Chris Zavoshttps://www.youtube.com/watch?v=ZeLl8ZGCKhQ&list=PLAH1I2XLJAlsYYdCKLEiJ4575-86Fv8Hv
Μέλος σε σωματεία της Eurovision από το 1990. Ιδρυτικό μέλος του OGAE Greece. Έχω διατελέσει Αντιπρόεδρος και Εκπρόσωπος μελών Επαρχίας - Εξωτερικού στο ΔΣ του OGAE Greece. Το επάγγελμά μου είναι Ειδικός Γαστρεντερολόγος-Ηπατολόγος και μένω στη Θεσσαλονίκη.

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δε νομίζω ότι θα έπρεπε να ανοιχτούν τόσο πολύ. Η Eurovision είναι καθαρά ευρωπαϊκός διαγωνισμός, τι δουλειά έχει στην Ασία;;
    Κι επειδή έχει κι εκεί eurofans τι; Έχουν το ABU tv festival και το Türkvizyon, δεν τα παρακολουθούν αυτά;

    Πάντως το μόνο καλό είναι ότι πιθανό να μην ξαναδούμε την Αυστραλία στο διαγωνισμό, που κλέβει θέσεις στη δεκάδα μην τυχόν και μας φύγει μωρέ… Ειδικά οι επιτροπές φέτος έκοβαν φλέβα!!

  2. Αρκετά ενδιαφέρον!!!!
    Βλέπω σιγά σιγά να εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο και μετά να τα παντρέψει όλα αυτά με ένα επιπλέον show που θα εμφανίζονται οι top 5 από κάθε ήπειρο

  3. Παρακαλώ αν κάποιος φίλος της Eurovision γνωρίζει να με πληροφορήσει σε ποιό κατάστημα του κέντρου της Αθήνας μπορώ να βρώ το DVD της φετεινής Eurovision θα του ήμουν πολύ ευγνόμων. Στον Αυλώνα της Αλβανίας όπου ζώ και εργάζομαι έχει εξαντληθεί. Τι ίδιο και στα Τύρανα. Τώρα που βρίσκομαι στην Αθήνα είναι ευκαιρία να το αποκτήσω. Στην Κύπρο που ήμουν πρίν δύο βδομάδες δεν μπόρεσα ούτε εκεί να το βρώ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

    • Στο public στο the mall Athens εγώ πηγα πριν 2 μήνες μ το πήρα σε ολα τα public τις Αθήνας το εχει σίγουρα κ στο Σύνταγμα αν πας πιστεύω διατίθεται σε blue rai και σε DVD κοστίζει 40€ κ στις δυο περιπτώσεις η πιο ακριβή Eurovision χρυσάφι τους πληρώσαμε τους Ουκρανούς εχω παρει ολα τ CD μέχρι κ 30 ευρώ κοντά ειχα δώσει σε κάποια πάντα κοντά στο 25€ ηταν

      • Σ΄ευχαριστώ πολύ Kokobloco για την πολύτιμη η απάντησή σου! Μένουμε στο Σύνταγμα και έτσι σήμερα θα πάω να το αναζητήσω. Εύχομαι καλό φθινόπωρο!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ