JUNIOR EUROVISION 2017: Οι χώρες και οι νέες αλλαγές!

Σε συνέχεια προηγούμενου άρθρου που αφορούσε τον 15ο Διαγωνισμό τραγουδιού Junior Eurovision, επανερχόμαστε με τις αλλαγές που ανακοινώθηκαν επίσημα σήμερα το πρωί από την EBU. Όπως είναι γνωστό ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στις 26 Νοεμβρίου 2017, στην Τιφλίδα, την πρωτεύουσα της Γεωργίας, ύστερα από τη νίκη της χώρας στο διαγωνισμό του 2016 στη Μάλτα.

Οι χώρες που θα συμμετέχουν σε αυτόν ανέρχονται στις 16, με την επιστροφή της Πορτογαλίας έπειτα από 10 χρόνια, καθώς συμμετείχε για τελευταία φορά το 2007, ενώ αποσύρονται, για φέτος τουλάχιστον, η Βουλγαρία και το Ισραήλ.

Αναλυτικά οι χώρες είναι: Αλβανία, Αρμενία, Αυστραλία, Γεωργία, Ιρλανδία, Ιταλία, Κύπρος, Λευκορωσία, Μάλτα, Ολλανδία, Π.Γ.Δ.Μ., Πολωνία, Πορτογαλία, Ρωσία, Σερβία, Ουκρανία.

Μια ακόμη αλλαγή που ανακοινώθηκε, αφορά στον χώρο διεξαγωγής του διαγωνισμού. Στα μέσα του Μάρτη είχε ανακοινωθεί πως τον διαγωνισμό θα φιλοξενήσει το Sports Palace, όμως τελικά το 4000 θέσεων Olympic Palace θεωρήθηκε πιο κατάλληλο για την καλύτερη φιλοξενία του event.

Η πιο σημαντική αλλαγή όμως, αφορά στον τρόπο ψηφοφορίας του κοινού. Η EBU πειραματίζεται για ακόμη μια φορά και την ξεκινάει 2 ημέρες πριν από το σόου, αφού η πλατφόρμα όπου θα μπορεί να ψηφίζει το κοινό μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του διαγωνισμού θα ανοίξει την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου και θα παραμείνει ανοιχτή έως και την Κυριακή 26 Νοεμβρίου μέχρι την έναρξη του διαγωνισμού. Προϋποθεση για να μπορέσει να ψηφίσει κάποιος θα είναι να παρακολουθήσει ένα recap των διαγωνιζόμενων τραγουδιών.

Η online ψηφοφορία θα ανοίξει ξανά αμέσως μετά το τέλος της παρουσίασης της τελευταίας συμμετοχής και θα διαρκέσει 15 λεπτά. Αυτή η ψηφοφορία θα συμψηφιστεί μαζί με αυτή του τηλεπτικού κοινού και θα αποτελεί το 50% της συνολικής βαθμολογίας της βραδιάς.

Αλέξανδρος Λιάπης

1 ΣΧΟΛΙΟ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ