ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Πότε και πού θα γίνει το Festival da Canção 2018!

Το RTP ανακοίνωσε ότι θα επιλέξει τον 50ό εκπρόσωπο της Πορτογαλίας στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision μέσω της γνωστής διαδικασίας του Festival da Canção 2018. Στα πλαίσια της Πορτογαλικής προεπιλογής για τη Eurovision 2018 θα διεξαχθούν 2 ημιτελικοί που θα λάβουν χώρα στις 18 και 25 Φεβρουαρίου στα στούντιο της τηλεόρασης του RTP στη Λισαβόνα και ο Μεγάλος Τελικός που θα λάβει χώρα στο Pavilhão Multiusos de Guimarães στις 4 Μαρτίου 2018.

Σε καθένα από τους 2 ημιτελικούς θα παρουσιασθούν από 10 τραγούδια (σύνολο 20), εκ των οποίων θα προκριθούν τα μισά (5+5) στον Μεγάλο Τελικό.

Το RTP θα προσκαλέσει 17 συνθέτες να παρουσιάσουν από ένα πρωτότυπο και ανέκδοτο τραγούδι. Οι συνθέτες θα αποφασίσουν ποιοι τραγουδιστές θα ερμηνεύσουν τα τραγούδια τους. Επίσης, ο νικητής της φετινής Eurovision, Salvador Sobral, θα προσκαλέσει έναν συνθέτη με τους ίδιους όρους που θα απευθύνει τις υπόλοιπες προσκλήσεις το RTP.

Οι εναπομείναντες 2 συνθέτες που θα προσκληθούν στους ημιτελικούς θα προκύψουν ως εξής:

  • Ένας συνθέτης θα επιλεγεί μέσω του προγράμματος “Master Class” του ραδιοφωνικού σταθμού Antena 1, που απευθύνεται σε νέους συνθέτες και στιχουργούς που δεν έχουν κυκλοφορήσει κάποια δουλειά τους. Η επιλογή του συνθέτη θα γίνει από ειδική επιτροπή του προγράμματος έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2017.
  • Ένας συνθέτης θα επιλεγεί από ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους Πορτογάλους συνθέτες που διαμένουν στην Πορτογαλία ή στο εξωτερικό, οι οποίοι θα υποβάλουν πρωτότυπα και ανέκδοτα τραγούδια μέγιστης διάρκειας 3 λεπτών. Θα συσταθεί ειδική επιτροπή που θα επιλέξει τον συνθέτη που θα λάβει πρόσκληση για να συμμετάσχει σε κάποιον από τους 2 Πορτογαλικούς ημιτελικούς, ανάμεσα από όσους υποβάλουν τραγούδι.

Η υποβολή των τραγουδιών γίνεται μέσω ειδικής φόρμας που είναι διαθέσιμη εδώ.

Στη φωτογραφία φαίνεται τo Pavilhão Multiusos de Guimarães όπου θα διεξαχθεί ο Μεγάλος Τελικός του Festival da Canção 2018, χωρητικότητας 10.000 θεατών (η μισή χωρητικότητα σε σχέση με τη MEO Arena όπου θα διεξαχθεί η Eurovision 2018).

 

Written by 

Μέλος σε σωματεία της Eurovision από το 1990. Ιδρυτικό μέλος του OGAE Greece. Έχω διατελέσει Αντιπρόεδρος και Εκπρόσωπος μελών Επαρχίας - Εξωτερικού στο ΔΣ του OGAE Greece. Το επάγγελμά μου είναι Ειδικός Γαστρεντερολόγος-Ηπατολόγος και μένω στη Θεσσαλονίκη.

Related posts

One Thought to “ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Πότε και πού θα γίνει το Festival da Canção 2018!”

  1. EurovisionFan

    Βλέπω ότι οι Πορτογάλοι παίρνουν όλο και πιο σοβαρά τον διαγωνισμό! Μέχρι πέρσι επέλεγαν τη συμμετοχή τους σε ένα στούντιο ενώ τώρα ο εθνικός τους τελικός θα γίνει σε στάδιο… μωρέ μπράβο. Αφού γλυκάθηκαν μετά τη πρώτη τους νίκη θα επιδιώξουν λογικά να έχουν μια άρτια συμμετοχή και ως διοργανωτές!
    Πάντως η Πορτογαλία βάζει τα γυαλιά στην Ουκρανία στο θέμα «οργάνωση» και κάτι μου λέει ότι θα δούμε έναν όμορφο διαγωνισμό του χρόνου!

ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟΥ