ΑΥΣΤΡΙΑ: Απεβίωσε ο τραγουδιστής Wilfried!

 

Απεβίωσε στις 16 Ιουλίου 2017 στην πόλη Lilienfeld ο Αυστριακός τραγουδιστής Wilfried (γεννημένος ως Wilfried Scheutz στο Bad Goisern, 24/6/1950) σε ηλικία 67 ετών, έχοντας δώσει μάχη με τον καρκίνο τα τελευταία 4 χρόνια. Για την κατάσταση της υγείας του και τις μεταστάσεις στον εγκέφαλο είχε μιλήσει ο ίδιος ανοιχτά σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στα Αυστριακά ΜΜΕ.

Ο Wilfried εκπροσώπησε την Αυστρία στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision το 1988 με το τραγούδι Lisa Mona Lisa και αδικήθηκε κατάφωρα από τις επιτροπές που δεν του έδωσαν ούτε έναν βαθμό (21η θέση).

Ο Wilfried μεγάλωσε στο Bad Goisern και το Gmunden. Σε ηλικία 19 ετών μετακόμισε στο Graz για σπουδές και πολύ σύντομα ξεκίνησε τη μουσική του καριέρα. Το 1973 κυκλοφόρησε τη ροκ εκδοχή του παραδοσιακού τραγουδιού Ziwui Ziwui της περιοχής του Innsbruck. Θεωρείται ως πρωτοπόρος της Νέας Παραδοσιακής Μουσικής. Υπηρέτησε πολλά είδη μουσικής, από blues, rock, pop κ.ά.

Από το 1978 έως τα μέσα του 1979, ο Wilfried ήταν ο τραγουδιστής του συγκροτήματος Ersten Allgemeinen Verunsicherung (EAV) με το οποίο εξέδωσε το πρώτο του άλμπουμ. Επιπλέον, δούλεψε και ως ηθοποιός σε θεατρικές, τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές.

Το 1996 ίδρυσε το a cappella συγκρότημα 4Xang που διαλύθηκε το 2010, έχοντας δώσει εκατοντάδες συναυλίες σε όλες τις Γερμανόφωνες περιοχές. Η τελευταία συναυλία του συγκροτήματος δόθηκε στο κέντρο της πόλης Pressbaum την ημέρα των 60ών γενεθλίων του Wilfried. Ακολούθησαν εμφανίσεις του σε ντουέτο πότε με τον Orges Toçe (κιθάρα) και πότε με τον Heinz Jiras (keyboard).

Το 2008 κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο BuchstabenBlues στο οποίο αφηγούνταν σύντομες ιστορίες, ποιήματα, και οιωνούς, συνοδευόμενα από φωτογραφίες από τη ζωή του.

Το 2009 μαζί με τη σύζυγό του άνοιξαν το εστιατόριο Vereinsmeierei.

Το 2011 δημιούργησε με τον γιο του Hanibal το ροκ συγκρότημα Neue Band, στο οποίο επίσης συμμετείχαν οι: Orges Toçe (κιθάρα), Heinz Jiras (keyboard), Carlos Barreto-Nespoli (μπάσο) και Christian Eberle (κρουστά). Παράλληλα συνέχισε την καριέρα του ως ηθοποιός.

Το Νοέμβριο του 2012 κυκλοφόρησε το νέο του άλμπουμ Tralala μαζί με το συγκρότημα Neue Band, καθώς επίσης και το Best Of των επιτυχιών του από το 1974-1992.

Τον Αύγουστο του 2016 ήταν πρωταγωνιστής στην παράσταση Tankstelle der Verdammten που ανέβηκε στη Βιέννη.

Έχει ήδη προλάβει να ηχογραφήσει τα τραγούδια ενός ακόμη άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει εντός του 2017.

Written by 

Μέλος σε σωματεία της Eurovision από το 1990. Ιδρυτικό μέλος του OGAE Greece. Έχω διατελέσει Αντιπρόεδρος και Εκπρόσωπος μελών Επαρχίας - Εξωτερικού στο ΔΣ του OGAE Greece. Το επάγγελμά μου είναι Ειδικός Γαστρεντερολόγος-Ηπατολόγος και μένω στη Θεσσαλονίκη.

Related posts