Eurostars σε… ενδιαφέρουσα!

Οι κανόνες είναι συγκεκριμένοι και αυστηροί. Σε κάθε παρουσίαση μπορούν να συμμετέχουν έως έξι άτομα επί σκηνής. Ο κεντρικός ερμηνευτής ή ερμηνευτές, χορευτές, φωνητικά… Υπάρχουν όμως κάποιες φορές που μπορεί στη σκηνή να βρεθεί και κάποιος έκτακτος… στην κοιλιά της μητέρας του.

Με αφορμή τη φετινή συμμετοχή της Π.Γ.Δ.Μ. και της Jana Burčeska η οποία κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού ήταν έγκυος, ας δούμε τις Eurostars που βρέθηκαν στη σκηνή της Eurovision… ούσες σε ενδιαφέρουσα.

Η πρώτη έγκυος στη σκηνή του διαγωνισμού ήταν η Kirsten Siggaard (περίμενε τον πρώτο της γιο) η οποία ως μέλος των Hot Eyes εκπροσώπησε τη Δανία το 1984 με το τραγούδι «Det’ lige det». Με 101 βαθμούς βρέθηκαν στην 4η θέση.

Οι Hot Eyes εκπροσώπησαν τη Δανία άλλες δύο φορές. Το 1985, αμέσως μετά την πρώτη τους συμμετοχή δηλαδή, αλλά και το 1988 (ως Kirsten & Søren) με το τραγούδι «Ka’ du se hva’ jeg sa’?» οπότε η Kirsten ήταν και πάλι έγκυος, στο δεύτερο γιο της. Με 92 βαθμούς βρέθηκαν στην 3η θέση.

Το 1996 τη Σλοβενία εκπροσώπησε η Regina με το τραγούδι «Dan najlepših sanj» η οποία ήταν επίσης έγκυος. Με 16 μόλις βαθμούς κατέληξε στην 21η θέση.

Η επόμενη έγκυος στο διαγωνισμό εμφανίζεται 10 χρόνια μετά, στη διοργάνωση της Αθήνας. Η Anna Świątczak ως μέλος των Ich Troje εκπροσώπησε την Πολωνία με το τραγούδι «Follow My Heart». Ο κεντρικός τραγουδιστής του συγκροτήματος και σύζυγος της Anna, Michał Wiśniewski επιβεβαίωσε την εγκυμοσύνη της αποκαλύπτοντας τη φουσκωμένη της κοιλιά στο τέλος της εμφάνισης. Με 70 βαθμούς η Πολωνία βρέθηκε στην 11η θέση του Ημιτελικού και δεν κατάφερε να προκριθεί στον Τελικό.

Το 2011 η Aurela Gace που εκπροσώπησε την Αλβανία με το τραγούδι «Feel the Passion» αποφάσισε να μην γνωστοποιήσει την εγκυμοσύνη της κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, αλλά μετά από αυτόν. Με 47 βαθμούς βρέθηκε 14η στον Α’ Ημιτελικό και έτσι δεν κατάφερε να προκριθεί στον Τελικό.

Η Birgit Sarrap ήταν περίπου 4ων μηνών έγκυος όταν εκπροσώπησε την Εσθονία στο διαγωνισμό του 2013 στο Malmö της Σουηδίας με το τραγούδι «Et uus saaks alguse». Με 54 βαθμούς πέρασε 10η από τον Α’ Ημιτελικό, και βρέθηκε 20η στον Τελικό με 19 βαθμούς.

Πέρσι, το 2016, και πάλι στη Σουηδία διαγωνίσθηκε μια έγκυος ερμηνεύτρια. Η Ira Losco στη δεύτερή της συμμετοχή στο διαγωνισμό (η πρώτη ήταν το 2002) εκπροσωπώντας τη Μάλτα με το τραγούδι «Walk on water», ήταν περίπου 5 μηνών έγκυος. Με 209 βαθμούς πέρασε 3η από τον Α’ Ημιτελικό, ενώ στον Τελικό ήρθε 12η με 153 βαθμούς.

Φέτος, μετά την παρουσίαση των τραγουδιών στον Β’ Ημιτελικό, σε σύνδεση με το Green Room αποκαλύφθηκε ότι η εκπρόσωπος της Π.Γ.Δ.Μ. Jana Burčeska ήταν έγκυος. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης ο σύντροφός της που ήταν παρών της έκανε πρόταση γάμου. Παρά το χαρούμενο στιγμιότυπο, η χώρα με το τραγούδι «Dance Alone» δεν κατάφερε να προκριθεί, αφού με 69 βαθμούς βρέθηκε στην 15η θέση του Ημιτελικού.

 

Φίλος eurofan θυμήθηκε ακόμη 3 εγκυμονούσες που έλαβαν μέρος παλαιότερα στη Eurovision. Πρόκειται για τις: Kikki Danielsson (SWE 85-τριών μηνών), Shlomit Aharon (των Habibi ISR 81-οκτώ μηνών) και Moira (MAL 94). Ευχαριστούμε για την επισήμανση!

Αλέξανδρος Λιάπης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ