ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ: Απεβίωσε ο τραγουδιστής Chris Roberts!

Μόλις ανακοινώθηκε από την μάνατζέρ του ότι στις 2 Ιουλίου 2017 απεβίωσε από καρκίνο σε ηλικία 73 ετών στο Βερολίνο ο Chris Roberts (γεννημένος ως Christian Klusáček στο Μόναχο, 13/03/1944). Ο Chris Roberts εκπροσώπησε το Λουξεμβούργο στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 1985 με το τραγούδι Children, Kinder, Enfants (37 βαθμοί, 13η θέση). Ο Chris Roberts ήταν παντρεμένος με την τραγουδίστρια και ηθοποιό Claudia Roberts, με την οποία έκαναν συχνά κοινές συναυλίες.

Ο Chris Roberts ήταν γιος Γερμανίδας και Γιουγκοσλάβου. Καθώς η μητέρα του απαγορευόταν να παντρευτεί με Γιουγκοσλάβο κατά την περίοδο του Εθνικοσοσιαλισμού, ο Chris Roberts δεν είχε αποκτήσει τη Γερμανική ιθαγένεια έως την ηλικία των 72 ετών. Υπέβαλε αίτηση απόκτησης Γερμανικής ιθαγένειας τον Απρίλιο του 2016 και την έλαβε τον Απρίλιο του 2017. Σπούδασε ηλεκτρολόγος μηχανικός και ζούσε στην πόλη Nümbrecht της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Είχε αποκτήσει 2 γιους και μία κόρη.

Τα πρώτα του δύο singles Baby’s gone και Welchen Weg soll ich gehen κυκλοφόρησαν με το καλλιτεχνικό όνομα Chris Robert. Από το 1973 εντάχθηκε στο δυναμικό της Jupiter Records του Ralph Siegel. Η μεγαλύτερή του επιτυχία ήρθε το 1974 με το τραγούδι Du kannst nicht immer 17 sein. Εκτός από το τραγούδι, έκανε καριέρα και ως ηθοποιός.

 

Written by 

Μέλος σε σωματεία της Eurovision από το 1990. Ιδρυτικό μέλος του OGAE Greece. Έχω διατελέσει Αντιπρόεδρος και Εκπρόσωπος μελών Επαρχίας - Εξωτερικού στο ΔΣ του OGAE Greece. Το επάγγελμά μου είναι Ειδικός Γαστρεντερολόγος-Ηπατολόγος και μένω στη Θεσσαλονίκη.

Related posts

One Thought to “ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ: Απεβίωσε ο τραγουδιστής Chris Roberts!”

  1. Sotiris 70

    ΤΑ ΘΕΡΜΑ ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ ΤΟΝ ΕΙΧΑ ΔΕΙ ΣΤΗΝ EUROVISION ΤΟΥ 1985 ΣΤΟ ΓΚΕΤΕΜΠΟΡΓΚ

Comments are closed.