ΙΣΛΑΝΔΙΑ: Επιβεβαιώθηκαν τα προγνωστικά – “Να με θυμάσαι” από Jonsi και Greta Salome!

Με ένα ατμοσφαιρικό τραγούδι, και έντονα τα στοιχεία της κέλτικης μουσικής παράδοσης η Greta Salome και ο Jonsi κέρδισαν τον τελικό του Söngvakeppni Sjónvarpsins 2012, αποσπώντας το πολυπόθητο χρίσμα εκπροσώπησης της χώρας τους στον 57ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Έτσι λοιπόν, στη σκηνή του Baku Crystal Hall θα ερμηνεύσουν το “Mundu eftir mér” ή… “Να με θυμάσαι”, στα ελληνικά. Το συγκεκριμένο τραγούδι ενώ είχε αποσπάσει διφορούμενα σχόλια από την πρόκρισή του, από τον 1ο ημιτελικό, ήταν φαβορί για τη νίκη.

Ο Jonsi επιστρέφει στον πανευρωπαϊκό μουσικό διαγωνισμό 8 χρόνια μετά τη συμμετοχή του στην Eurovision της Κωνσταντινούπολης, με το “Heaven” που κατετάγη 19ο στον τελικό, με μόλις 16 βαθμούς.

Η Ισλανδία διαγωνίζεται φέτος στο πρώτο μέρος του 10υ ημιτελικού, στις 22 Μαΐου.

Βασίλης Τερζόπουλος

[youtube id=”hjI8luzAKTI” width=”600″ height=”350″]

 

31 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Mπράβο ρε Ισλανδία, διάλεξες μακράν το καλύτερο τραγούδι απ’αυτά που είχες, και για μένα το καλύτερο απ’αυτά που έπιλεγεί. Μόνο κρατίστε το στα Ισλανδικά, μία μετάφραση στα Αγγλικά μάλλον θα το κατέστρεφε. Ελπίζω να δώ την Ισλανδία τουλάχιστον top-5 φέτος.

  2. ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ τραγουδι..φυσικα και πρεπει να μεινουν τα ισλανδικα.οχι αλλα αγγλικα τραγουδια.οχι σαυτο το στυλ τουλαχιστον..
    εννοειται οτι ειναι το καλυτερο μεχρι στιγμης και του αξιζει μια υψηλη θεση στον τελικο!

  3. Αδιάφορη, παρωχημένη φεστιβαλική μελωδία δεκαετίας 80, ντυμένη με μία γκόμενα με βιολί, ένα gay icon του διαγωνισμού και κάποια τύμπανα στο βάθος για να νομίζει ο κόσμος ότι κάτι ‘σοβαρό’ γίνεται εδώ. Το μεγάλο του όμως πρόβλημα είναι ότι και 10 φορές να το ακούσεις, δεν μπορεί να μουρμουρίσεις τη μελωδία του. Θα πάει πολύ χειρότερα από ότι νομίζουν οι eurofan.

  4. Και μετά τα προγνωστικά από τη Βίκυ Παγιατάκη(μ’ αρέσει η σιγουριά σας, ειλικρινά μπράβο, πώς το καταφέρνετε?) να πούμε και τη γνώμη μας.
    Ωραίο κομμάτι με καλές φωνές, κλασσική βορειοευρωπαϊκή προσεγμένη συμμετοχή. Φοβάμαι μην αγνοηθεί και δεν πάει καλά. Αν πέρασαν περυσι τελικό με το βαρετό εκείνο τραγούδι, τότε μ’ αυτό θα έπρεπε να την έχουν σίγουρη την πρόκριση. Αλλά ποιος είπε ότι ο κόσμος μας είναι δίκαιος..

  5. θα έχει την ίδια μοιρα και χειρότερη όπως πέρυσι με την Γαλλία,με τη διαφορά ότι δεν θα θεωρηθεί φαβορί.Το έχω ακούσει μόνο δύο φορές και μέχρι στιγμής δεν μου αρέσει.

  6. Ευτυχώς δεν διάλεξαν κανένα άλλο γιατί όλα ήταν χάλια. Οι καλύτεροι μακράν ήταν αυτοί! Πιστεύω πως μπορεί να περάσει στο Τελικό… Αλλά ποτέ δεν ξέρεις!

  7. Απλα υπεροχο. Η Greta και ο Jonsi ειναι πολυ καλοι ερμηνευτες .Το τραγουδι τους μια δυναμικη μπαλαντα με στοιχεια απο κελτικη παραδοση και με τον ηχο απο τα βιολια μας ταξιδευει σε αλλες εποχες.Πιστευω οτι θα ειναι σε υψηλη θεση στο τελικο της esc …ειναι ενα τραγουδι που θα συγκινησει και επιτροπες και κοινο.Congrats.Iceland!!

  8. Λίγο παλιακή η συμμετοχή και το συγκεκριμένο ύφος το έχουμε ξανακούσει στο διαγωνισμό πολλάκις σε κλασσική συνταγή (ίδια ακριβώς) χωρίς καν ίχνος ανακατέματος..όχι ότι ο “αχταρμάς” βέβαια σε ένα τραγούδι είναι επιτυχημένη επιλογή πάντα..

  9. Ε ναι! Αυτό λέγεται φεστιβαλικό τραγούδι! Αυτό λέγεται EUROVISION! Καλή επιτυχία και σε ευχαριστούμε Ισλανδία!

  10. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η μακρινή, απομονωμένη, παγωμένη Ισλανδία στέλνει ένα εξαιρετικό τραγούδι, που πιστεύω πως θα πλασαριστεί πολύ ψηλά, και το αξίζει, γιατί γενικά έχει στηρίξει το διαγωνισμό με υπέροχα κομμάτια (1987,1990,1991,1997,1999,2007,2011,2012)! Πολύ καλός παρουσιαστής ο Pall Oskar (ESC 97)!
    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΙΣΛΑΝΔΙΑ!!!

  11. arketa kalo alla mporei na adhkh8h mhn ksexname thn pershnh patata tous pou plasarhsthke eno kanonhka eprepe na eixe fah pato toso blakodes kai adiaforo pou htan ……. opote auto exei perhstoteres ph8anothtes na plasarhsth pshlotera 10-16!!!!!!!!!!

  12. Eurovision απο τα 90’s!!! αλλα εμενα μ’αρεσει. σιγουρα δεν ειναι το Νο 1 μου αλλα θελω να παει καλα. η Ισλανδια ειναι μια χωρα που μας εχει χαρισει ομορφες συμμετοχες (π.χ. 1997, 2009, 2007 κλπ κλπ) και της αξιζει να κερδισει καποια στιγμη. η φετινη τους συμμετοχη, νομιζω, ή που θα μεινει στον ημιτελικο ή που θα παει top 5. οι επιτροπες θα το ψηφισουν σιγουρα. Τελος αυτος ο Jonsi ηταν κουκλος το 2004 αλλα τωρα ειναι 10 φορες πιο κουκλος. και σιγουρα τοτε του αξιζε μια καλυτερη θεση και οχι η 19η.

    το top 9 μεχρι στιγμης:

    1) Hungary
    2) Switzerland
    3) Norway
    4) Cyprus
    5) Iceland
    6) Denmark
    7) France
    8) Malta
    9) Albania

  13. Από τα τραγούδια που επελέγησαν εχθές μόνο της Νορβηγίας μου άρεσε πολύ, Ουγγαρία και Ισλανδία όχι… Η Ισλανδία δεν είχε τρομερά τραγούδια, οπότε δεν μπορώ να πω ότι απογοητεύτηκα από την συγκεκριμένη επιλογή αφού όποιο κι αν πήγαινε τα ίδια θα έλεγα… Μέχρι τώρα:
    9. Ουγγαρία
    8. Αλβανία
    7. Ισλανδία
    6. Μάλτα
    5. Δανία
    4. Γαλλία
    3. Ελβετία
    2. Νορβηγία
    1. ΚΥΠΡΟΣ!!!!

  14. εχουν βρει μεχρι τωρα τα 8 απο τα 43 τραγουδια..και οι αστρολογοι,μελλοντολογοι,οραματιστες εχουν βγαλει με σιγουρια τα αποτελεσματα,πως θα τα παει το καθε τραγουδι..απλα ειναι γελοιο..
    το οτι ο τραγουδιστης ειναι gay icon το ηξερε κανεις?μαλλον ο φιλος που το αναφερει πιο πανω..αλλα εχει καποια σημασια αυτο?επισης μηπως απαγορευονται τα βιολια στο διαγωνισμο επειδη στο παρελθον τα εχουν χρησιμοποιησει κι αλλοι?

    προγνωστικα δεν θα κανω αλλα θα πω οτι ειναι κλασικο κομματι,το σημειο με το βιολι σου μενει ειναι δυναμικο και εχει στοιχεια που δειχνει οτι θα ψηφιστει..ομως εχουν βγει μονο τα 8 τραγουδια οποτε ειναι παρα πολυ νωρις για εικασιες..

  15. Εμένα μου αρέσει πολύ!Δηλαδή ο επικήδειος της Εσθονίας το 2009 καλύτερος ήτανε;Και ήρθε και 6ος!Προβλέψεις δε θα κάνω.Πάντως στις επιτροπές θα πάει πολύ καλά.Γιατί όχι πεντάδα!Άλλα κι άλλα μπήκανε!Γιατί όχι και αυτό;

  16. Τι σχέση έχει αυτό το τραγούδι,που είναι μια ατμοσφαιρική έθνικ μπαλάντα με το οπερετικό κομμάτι που έστειλε η Γαλλία πέρυσι?

  17. my top five is:
    1.ισλανδια!!!!!!!!!
    2.νορβηγια
    3.κυπρος
    4.δανια
    5.γαλλια
    αντε να δουμε ποιος θα παει και για την ελλαδιτσα μας!!!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ