OGAE Second Chance 2017: Demy και When the morning comes around!

O OGAE Second Chance Contest είναι ένας διαγωνισμός που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τα μέλη (σωματεία) του δικτύου OGAE International.

Όπως προδίδει ο τίτλος του, ο διαγωνισμός αυτός δίνει μία…δεύτερη ευκαιρία σε καλλιτέχνες και κατά βάση σε τραγούδια που συμμετέχοντας στους εθνικούς τελικούς των χωρών δεν κατάφεραν να εκπληρώσουν τον στόχο τους: να βρεθούν στην Eurovision! Όπως είναι φυσικό, οι φίλοι της Eurovision πάντα θα μένουν με την απορία «τι θα γινόταν αν μας εκπροσωπούσε αυτό το τραγούδι;» και για αυτό άλλωστε δημιουργήθηκε και ο διαγωνισμός αυτός.

Έτσι, σε αυτόν το διαγωνισμό, κάθε club επιλέγει ένα τέτοιο τραγούδι από τον τον ανοιχτό τελικό της χώρας του την τρέχουσα χρονιά. Μοναδική προϋπόθεση, να έχει προβληθεί ο τελικός στην τηλεόραση μιας και διαγωνίζεται η εμφάνισή του, εκείνη τη βραδιά. Ο ΟGAE REST OF THE WORLD, έχει το δικαίωμα να επιλέξει την εκπροσώπησή του από ανοιχτούς εθνικούς τελικούς χωρών οι οποίες δεν έχουν αντίστοιχο club OGAE.

Ο πρώτος OGAE Second Chance Contest διοργανώθηκε το 1987 στην Ολλανδία και συγκεκριμένα στην πόλη Huizen. Η Σουηδία κέρδισε το πρώτο βραβείο και άνοιξε την αυλαία της δικής της επιτυχημένης πορείας στον εν λόγω διαγωνισμό καθώς είναι η Βασίλισσα χώρα μετρώντας στο ενεργητικό της 14 νίκες!

Μέχρι και το 1996 οι συμμετοχές μοιραζόντουσαν στα μέλη των σωματείων των διαγωνιζόμενων χωρών υπό μορφή κασετών. Το 1997 όμως, ο OGAE Germany άλλαξε τα δεδομένα καθιερώνοντας τον πρώτο «εικονικό» διαγωνισμό. Οι συμμετοχές πλέον ήταν συγκεντρωμένες σε μορφή video και μοιράζονται στα μέλη σε βιντεοκασέτες. Με τη νέα χιλιετία και τη χρήση του διαδικτύου, ο διαγωνισμός «φιλοξενείται» σε ιστοσελίδες και YouTube καθώς με αυτή τη μορφή, η διοργάνωσή του είναι πιο γρήγορη και εύκολη.

Ο OGAE Greece ξεκίνησε να συμμετέχει στον OGAE Second Chance Contest το 1988. Δυστυχώς, μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να βρεθεί ποτέ στην πρώτη θέση. Η καλύτερη διάκριση για την χώρα μας είναι η θέση που κερδίσαμε το 1991 χάρη στη συμμετοχή μας «Αγάπα τη γη» με την Λία Βίσση. Ωστόσο μία Ελληνίδα έχει βρεθεί στη πρώτη θέση πολύ πρόσφατα. Δεν είναι άλλη από την Έλενα Παπαρίζου η οποία το 2014, κέρδισε τη πρώτη θέση για χάρη της Σουηδίας με το «Survivor».

Φέτος, ο διαγωνισμός διοργανώνεται από τον OGAE Poland. Φιλοξενείται στη Βαρσοβία μετά τη νίκη της Margaret και του «Cool me down» στον OGAE Second Chance Contest 2016. Θυμηθείτε ξανά το περσινό νικητήριο τραγούδι που έγινε μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία στην Ελλάδα!

Την Ελλάδα φέτος εκπροσωπεί η Demy, όπως και στην Eurovision άλλωστε, αυτή τη φορά όμως με το When the morning comes around! Τα μέλη του σωματείου μας το επέλεξαν έναντι του Angels με το συντριπτικό ποσοστό του 96,7%.

Συνολικά συμμετέχουν 22 χώρες μαζί με την Ελλάδα. Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η Ισπανία δεν επέλεξε να εκπροσωπηθεί από την Mirela και το τραγούδι Contigo! Επίσης, έκπληξη και η συμμετοχή της Paola Turci για την Ιταλία. Παρακάτω σας παραθέτουμε τη playlist με τα 22 τραγούδια και αναμένουμε την γνώμη σας!

Επιπλέον 11 σωματεία που δεν έχουν εκπρόσωπο θα συμμετέχουν στην διαδικασία της ψηφοφορίας. Οι φετινοί guest juries είναι οι εξής: Ανδόρα, Αυστραλία, Αυστρία, Βέλγιο, Τσεχία, Γαλλία, Ιρλανδία, Ισραήλ, Λουξεμβούργο, Ρωσία και Σερβία.

Ποιος πιστεύετε θα καταφέρει να κερδίσει?

Ψηφίστε και εσείς στο poll μας, επιλέγοντας πέντε από τα παρακάτω τραγούδια!

Written by 

Απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολούμαι με την ψυχολογία και την εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα λατρεύω τα πειράματα και τις χημικές αναλύσεις στο εργαστήριο. Η Eurovision είναι ένα μικρόβιο που το κόλλησα από μικρός και είναι η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη μετά τα παιδιά και τα ταξίδια.

Related posts

4 Thoughts to “OGAE Second Chance 2017: Demy και When the morning comes around!”

 1. esconly

  Η ουκρανια θα το παρει αλλιως η Σουηδια…μεγαλη διαφορα κλασης με τα υπολοιπα τραγουδια

 2. Θάνος

  Σουηδία. Ουκρανία, Αλβανία, Σλοβενία, Ιταλία

 3. Pavlos

  Tayanna – I LOVE YOU = ΤΗΕ WINNER!

 4. EurovisionFan

  Δυο χώρες κατά τη γνώμη μου ψήφισαν τα λάθος τραγούδια στον Εθνικό τους τελικό: ΟΥΚΡΑΝΙΑ και ΑΛΒΑΝΙΑ… Η Ουκρανία εάν ψήφιζε την TAYANNA να την εκπροσωπήσει τώρα η Γιουροβίζιον θα παρέμενε και το 2018 στο Κίεβο ή σίγουρα θα ήταν στο top 3 … Η Αλβανία έκανε το λάθος να στείλει τη Lindita ενώ αν έστελνε τον Dilan θα ήταν δεκάδα δαγκωτό αλλά η γειτόνισσα σπανίως ψηφίζει έξυπνα. … Όσο για το δικό μας «When the morning cones around’ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ….

Comments are closed.