EUROVISION 2017: Τα φετινά βραβεία Marcel Bezençon!

Λίγο πριν την διεξαγωγή του μεγάλου τελικού του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision 2017 απονεμήθηκαν από τον Christer Björkman τα φετινά βραβεία Marcel Bezençon. Τα βραβεία αυτά, τα οποία εμπνεύστηκε ο Christer Björkman, δόθηκαν για πρώτη φορά στη διοργάνωση του 2002 στο Ταλίν της Εσθονίας και φέρουν το όνομα του ιδρυτή του διαγωνισμού.

Φέτος τα 3 βραβεία μοιράστηκαν 2 συμμετοχές.

Το βραβείο των διαπιστευμένων δημοσιογράφων στην καλύτερη συμμετοχή απονεμήθηκε στην Ιταλία και στο τραγούδι Occidentalis Karma  με ερμηνευτή τον Francesco Gabbani.

Οι συνθέτες των φετινών τραγουδιών απένειμαν το βραβείο σύνθεσης στην Luisa Sobral  για τη συμμετοχή της Πορτογαλίας, Amar Pelos Dois  με ερμηνευτή τον Salvador Sobral.

To βραβείο του  καλύτερου καλλιτέχνη δόθηκε από τους  παρουσιαστές των καναλιών που βρέθηκαν στο Κίεβο στον τελικό νικητή του διαγωνισμού Salvador Sobral για το τραγούδι του Amar Pelos Dois.

Παρακολουθήστε αναλυτικά τη βράβευση στο βίντεο που ακολουθεί.

Πηγή φωτογραφιών: eurovision.tv

Γιώργος Φλίγκος
Γιώργος Φλίγκος
Απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολούμαι με την ψυχολογία και την εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα λατρεύω τα πειράματα και τις χημικές αναλύσεις στο εργαστήριο. Η Eurovision είναι ένα μικρόβιο που το κόλλησα από μικρός και είναι η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη μετά τα παιδιά και τα ταξίδια.

19 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλησπερα. Τα βραβεια αναμενομενα. Περιμενω για το βραβειο χειροτερου ρουχου την Λετονια λογικα.

    Διαβασα σχολια σχετικα με προτασεις για του χρονου και νομιζω οτι καποιοι κανουν το λαθος και θεωρουν οτι πρεπει να ακολουθησουμε τα χναρια του φετινου νικητη. Για μενα ειναι λαθος. Για μενα περισσοτερο νικησε φετος η διαφορετικοτητα και οχι η ποιοτητα. Δεν εγινε ξαφνικα ποιοτικος ο διαγωνισμος κατι που φαινεται και με μια γρηγορη ματια στα αποτελεσματα και οχι απλα αν σταθουμε στον νικητη αφου πολλα ποιοτικα κομματια ή τερματισαν πολυ χαμηλα ή δεν περασαν στον τελικο ή ψηφιστηκαν μονο απο τις επιτροπες και πατωσαν στο κοινο. Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ της Πορτογαλιας κερδισε. Η διαφορετικοτητα τοσο του τραγουδιου που ηταν ενα τραγουδι αλλης εποχης και δεν περιμενες κατι τετοιο το 2017, σε συνδυασμο με εναν καλλιτεχνη που το στυλ και κυριως ο τροπος που ερμηνευσε και παρουσιασε το τραγουδι του στην σκηνη και η αντισυμβατικοτητα του ειναι κατι που δεν βλεπεις συχνα στην Γιουροβιζιον. Πετυχε λοιπον να ξαφνιασει και να ξεχωρισει. Αυτο το ξαφνιασμα πλεον δεν μπορει να επαναληφθει γιατι καθε προσπαθεια να στειλει μια χωρα κατι αντιστοιχο θα εκληφθει ως αντιγραφη. Μια φορα πετυχαινεται το ξαφνιασμα. Συνταγες λοιπον δεν υπαρχουν στην Γιουροβιζιον ως προς το ειδος τραγουδιου. Η φετινη τριαδα αλλωστε το φανερωνει. Στην 2η θεση ηρθε ενα mainstream ραδιοφωνικο κομματι και στην τριτη ενα ανεβαστικο μπιτακι, μονοτονο και επαναλαμβανομενο, με σαχλους στιχους και εμφανιση στα ορια του κιτς το οποιο μαλιστα επιβραβευτηκε και απο τις επιτροπες.

    Αν στειλουμε κατι εντεχνο, ποιοτικο ή βαρυ νιωθω να βλεπω τα σχολια των ξενων ” Απο την Ελλαδα περιμενουμε και θελουμε κατι ανεβαστικο, χαρουμενο κ αναλαφρο”. Γιατι πολυ απλα δεν βγαζεις ακρη με τους φανς. Εξαλλου σε καποιους ελληνικους τελικους υπηρχαν και ποιοτικα τραγουδια π,χ της Κρυσταλιας ή παλιοτερα το “Πολεμαω” του Καραδημου, και με βαλκανικο ηχο στα ελληνικα π,χ Μαρτακης, και με λαικα στοιχεια π.χ Ηλιαδη και Τζαζ π.χ Απεργη και μπαλαντες π.χ Βαλαντω και τοσα αλλα διαφορετικα ακουσματα τα οποια δεν τα ψηφισαμε γιατι δεν μας αρεσαν.

    Κλεινοντας και αν θα επρεπε και εγω να προτεινω κατι για του χρονου η επιλογη μου θα ηταν αυτη. https://www.youtube.com/watch?v=oPX43SfFu0A

    • Μπήκα εδω για να προτείνω ακριβώς το ίδιο..γίνεται να πάει η κοπέλα με αυτό το τραγούδι;έχει καλή φωνή οπότε δεν θα ανησυχούμε,εχει υπέροχο ήχο..μουσική..

      • δυστυχως δεν μπορει να συμμετασχει με αυτο το τραγουδι γιατι κυκλοφορησε πριν την 1η σεπτεμβριου

      • με αυτο το τραγουδι δυστυχως δεν γινεται γιατι παρουσιαστηκε πολυ νωρις

  2. θεωρώ ότι υπάρχουν μακράν καλύτεροι καλιτέχνες από τον Πορτογάλο και οι στίχοι δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο! Ποιο πολύ αξήζει το βραβείο ο συνθέτης του Βελγίου ή της Βουλγαρίας παρά η Πορτογαλέζα αλλά τι να πεις μέχρι και σε αυτά υπάρχει η διαφθορά.

  3. Αντικειμενικά, τα βραβεία δόθηκαν στις δύο συμμετοχές που τράβηξαν πάνω τους τα περισσότερα φώτα του φετινού διαγωνισμού!
    Συγχαρητήρια στην Πορτογαλία και Ιταλία!

  4. Συμφωνώ στα περισσότερα τα οποία αναφέρει ο Christos A. Έχω να πω μόνο το εξης σημαντικό που λίγοι έχουν επισημάνει. Oτιδήποτε δυτικοευρωπαϊκό και να στείλει η Ελλάδα, από μπαλάντα μέχρι ρυθμικό, θα πάει άπατο, όπως λένε και τα στατιστικά άλλωστε. Σαν να μας λένε: Δεν περιμένουμε από σας να μας μάθετε αυτό το είδος μουσικής. Αντίθετα μας εκτιμούν πολύ με τραγούδια με ελληνικό χρώμα. Εξαιρέσεις υπάρχουν και στις δύο κατηγορίες, αλλά του 5-10%.
    Πάμε σε παραδείγματα με διεθνές χρώμα απο το 2000 :
    24ο S.A.G.A.P.O. 2002
    17ο Never let you go 2003
    9ο Everything 2006 (το θεωρώ αποτυχία γιατί πηγαίναμε για βραβείο)
    20o Rise Up 2014
    19ο One Last Breath 2015
    19ο This Is Love 2017

    Με ελληνικό χρώμα:
    3ο Die for you 2001
    3ο Shake It 2004
    1ο My Number One 2005
    7ο Yassou Maria 2007
    3ο Secret Combination 2008
    8ο OPA 2010
    7ο Watch my dance 2011
    6ο Alcohol is Free 2013

    Γιατί δεν πάμε στα σίγουρα τότε, με ένα κομμάτι που να μυρίζει Ελλάδα?

    • Οι ξενοι λατρευουν Ελλαδα και Ελληνικα ακουσματα. Ακομη και στους Argo που ηταν επιεικως απαραδεκτοι,τους αρεσε το Ελληνικο στοιχειο στην μουσικη. Δεν θελουν απο εμας να στειλουμε κατι που θα εστελνε η Σουηδια πχ,οσο ωραιο και αν ειναι. Αυτο ειναι δεδομενο πλεον. Ελπιζουμε να βαλουνε μυαλο οι υπευθυνοι φετος και να ακουσουμε κατι ομορφο και Ελληνικο του χρονου.

  5. Πλέον δεν ισχύει αυτό που λέγανε μερικοί ότι η Ελλάδα δε μπορεί να κερδίσει με ελληνικό στίχο … είδαμε τη Πορτογαλία φέτος. … θα μπορούσαμε να στείλουμε κάτι σαν αυτό που έστειλε η Ουγγαρία δηλαδή να έχει τέτοια στοιχεία .. έθνικ αλλα δυστυχώς δεν είμαστε αρεστοί πλεον στην Ευρώπη για πολλούς λόγους. … ολόκληρο γιουχαρισμα φάγαμε όταν ανταλλάξαμε 12 με τη Κύπρο ενώ με τους βόρειους δε τρέχει τπτ. ..

  6. αντι να προτεινετε μονο γυφτοτραγουδα και γυφτοεθνικ, ακουστε και ενα ΤΡΑΓΟΥΔΙ που θα επρεπε να μας εκπροσωπει. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙ https://www.youtube.com/watch?v=Tnfr6r1qPCo
    Ειμαι τελειως κατα του φτηνιαρικου εθνικ, το εχουμε στειλει χιλιες φορες και θα κουρασει παλι. Πρεπει ενα λαικο εντεχνο να στειλουμε ή κατι που να ενσωματωνει τα εθνικ στοιχεια αρμονικα και με ποιοτητα και γενικα μια φανταστικη παραγωγη και ενορχηστρωση.
    Εδω αλλο ενα δειγμα σπουδαιας συγχρονης ελληνικης μουσικης απο αληθινα ταλεντα και οχι οι μαιμουδιες που ποσταρετε . Ειδικα σε αυτο δωστε προσοχη γιατι αρκετα με τα φτηνιαρικα. Φωναρα και πραγματικη ΣΥΝΘΕΣΗ https://www.youtube.com/watch?v=8HrFx9DU1JA

    • Όταν μιλώ για Ελληνικό χρώμα δεν αναφέρομαι στο στυλ του Aphrodisiac το οποίο ήταν απαράδεκτο και δεν το ανέφερα καν. Τις δύο προτάσεις σου τις θεωρώ Ελληνικού χρώματος. Πολύ μου άρεσε πολύ το Συννεφιασμένα Βλέμματα που σε όποια θέση και να κατέληγε θα ηταν τιμή για την Ελλάδα. Σίγουρα δεν έχει την υπερβολή και το δράμα που συναντήσαμε στο Everything και στο One last breath και που τα έκανε τόσο ψεύτικα και απωθητικά στον κόσμο. Θα πήγαινε καλά το Συννεφιασμένα Βλέμματα γιατί είναι απλό αληθινό και ποιοτικό!

  7. Ο κυριούλης στη φωτό εξελίσσεται σε ρασπουτιν της Eurovision που καθορίζει τι σειρά θα έχει κάθε χώρα, τι επιτρέπεται και τι όχι να κάνουν στη σκηνή, ποιον θα στηρίξουν ή όχι οι επιτροπές, ή είναι η ιδέα μου.
    Έλεος ο υπεύθυνος μιας χώρας (σουηδία) να έχει τόσο κομβικό ρόλο στη διοργάνωση από την οποία η χώρα του φεύγει τα 2 τελευταία χρόνια με τοπ5 θέσεις που δεν τις αξίζει.

    • Τo τι αξίζει ή οχι το κρίνει ο κόσμος..Εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι όλοι κραζαν για παράδειγμα φέτος το Σουηδό αλλά τοπ5 ηταν televoting..οπότε ότι και να λέμε αξιοθρηνητος είναι ο κόσμος όχι η ebu.
      Τα θέλε ο … σας οπότε μοκο παρακαλω..

      • η Σουηδία ήρθε 3η στις επιτροπές και 8η στο κοινό..
        συνολικά κατέληξε 5η.
        επομένως το αδικαιολόγητο πουσάρισμα των επιτροπών – ebu προς το μέρος της φαίνεται ξεκάθαρα…

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ