EUROVISION 2017: Μέσα από τον φακό του OGAE Greece!

Η Eurovision 2017 αποτελεί παρελθόν και ο OGAE Greece θα ξεδιπλώσει το κουβάρι της φετινής διοργάνωσης όπως το κατέγραψε ο ίδιος. Ή τουλάχιστον θα προσπαθήσουμε να σας δείξουμε όσα περισσότερα μπορούμε στην καλύτερη δυνατή ποιότητα, από όσα δεν είχαν ανέβει στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook. Ας ξεκινήσουμε!

Εβδομάδα προβών

Βλέπουμε στη σκηνή τις 3 αδερφές O’G3NE από την Ολλανδία να κάνουν την τεχνική τους πρόβα. Στη συνέχεια σε ένα αποκλειστικό βίντεο από την συνέντευξη τύπου απολαμβάνουμε ένα αγαπημένο τους τραγούδι a capella.

Το παρακάτω βίντεο είναι από την πρώτη πρόβα του Πορτογάλου και φετινού νικητή της Eurovision Salvador Sobral!

Εδώ παρακολουθούμε τον Ιρλανδό Brendan Murray να τραγουδάει a capella με την ομάδα του τη συμμετοχή τους ”Dying to try”,μία πραγματικά πολύ όμορφη μπαλάντα. Ο νεαρός τραγουδιστής μάγεψε με τη φωνή του και σίγουρα άξιζε μία θέση στον τελικό. Επίσης, χαμογελαστός ποζάρει για χάρη του OGAE Greece!

Ομαδική φωτογραφία μετά το πέρας της συνέντευξης τύπου της Anja από την Δανία και της ομάδας της.

Αποκλειστικό βίντεο από την πρόβα της Γεωργίας λίγες ώρες πριν την βραδιά όπου θα ψήφιζαν οι επιτροπές. Ομολογουμένως μία από τις καλύτερες αν όχι η καλύτερη φωνή του φετινού διαγωνισμού. Αψεγάδιαστη κάθε φορά. Να σημειώσουμε ότι η Γεωργία έμεινε εκτός τελικού καταλαμβάνοντας την 11η θέση στον ημιτελικό μας πίσω από την Ελλάδα με 99 βαθμούς.

Jury Dress Rehearsal του 1ου ημιτελικού

Στο παρακάτω αποκλειστικό βίντεο βλέπουμε την εκπρόσωπο της Τσεχίας να ερμηνεύει την μπαλάντα της με μοναδικό τρόπο και όλα καταγράφονται τόσο κοντά μας. Απολαύστε ένα απόσπασμα!

Εδώ απολαμβάνουμε την εκπρόσωπο του Η.Β. να ερμηνεύει το τραγούδι της στη βραδιά των επιτροπών του 1ου ημιτελικού. Να τονίσουμε ότι οι 3 από τις Big 5 (Ιταλία, Ισπανία και Η.Β.) ερμήνευσαν τη συμμετοχή τους σε αυτή τη βραδιά ώστε να μαγνητοσκοπηθεί το βίντεο που θα παιζόταν στον 1ο ημιτελικό για να το δουν οι τηλεθεατές και να τις γνωρίσουν. Στο τέλος του τραγουδιού η Lucie Jones έφυγε συγκινημένη από την σκηνή, σκουπίζοντας τα δάκρυά της μετά την τόσο δυνατή ερμηνεία!

Ένα ακόμα αποκλειστικό βίντεο του επί τόσους μήνες πρώτου στα στοιχήματα Ιταλού Francesco Gabbani ο οποίος ερμήνευσε το τραγούδι του κι αυτός στη βραδιά των επιτροπών. Ήταν όντως εξαιρετικός, αλλά τελικά σε λίγες μέρες δεν απέδωσε το ίδιο και είχαμε την μεγάλη έκπληξη. Ωστόσο, ο Ιταλός τραγουδιστής έγινε γνωστός σε όλη την Ευρώπη και σίγουρα είναι κι αυτό μεγάλη επιτυχία, έχοντας ήδη κερδίσει την αγάπη και το θαυμασμό των Ιταλών!

Απολαύστε ολόκληρη την εμφάνιση του!

Τέλος 1ου ημιτελικού και ακολούθησε η συνέντευξη τύπου των προκριθέντων. Η Demy στο press center είχε την μεγαλύτερη αποδοχή με μεγάλη διαφορά και μάλιστα ενώ είχε φτάσει ο Σουηδός εκπρόσωπος για τις αρχικές φωτογραφίες οι Έλληνες φαν και δημοσιογράφοι δε σταμάταγαν να φωνάζουν το όνομά της Demy, κάνοντας τον Robin να αισθανθεί αμήχανα.

 

Η DEMY όπως συνειδητοποιήσαμε, όλοι όσοι την γνωρίσαμε από κοντά είναι ένα τόσο όμορφο και αγγελικό πλάσμα με σπουδαία παιδεία και μόρφωση και σίγουρα το μέλλον της ανήκει! Demy σε ευχαριστούμε για όλα!

Εδώ μπορείτε να δείτε την εκπρόσωπο της Γαλλίας Alma η οποία με μεγάλη χαρά ποζάρει στον φακό του OGAE Greece αφού μόλις είχε κληρωθεί στο δεύτερο μισό του τελικού!

Και μία τελευταία φωτό καθώς ξημέρωνε και γυρνάγαμε σπίτια μας από το Euroclub!

Και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά!

OGAE Greece Team

Γιώργος Φλίγκος
Γιώργος Φλίγκος
Απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολούμαι με την ψυχολογία και την εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα λατρεύω τα πειράματα και τις χημικές αναλύσεις στο εργαστήριο. Η Eurovision είναι ένα μικρόβιο που το κόλλησα από μικρός και είναι η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη μετά τα παιδιά και τα ταξίδια.

13 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μπράβο σας. Και του χρόνου!

    Το τοπ μου μετά και τον τελικό:
    42. Ισπανία
    41. Κροατία
    40. Σαν Μαρίνο
    33. Ελλάδα
    26. Κύπρος
    15. Ιρλανδία
    14. Ουκρανία
    13. Τσεχία
    12. Ηνωμένο Βασίλειο
    11. Εσθονία
    10. Ισλανδία
    09. Νορβηγία
    08. Λευκορωσία
    07. Αρμενία
    06. Αζερμπαϊτζάν
    05. Ιταλία
    04. Ουγγαρία
    03. Βέλγιο
    02. Φινλανδία
    01. Πορτογαλία

    Καλή μας τύχη για του χρόνου, και, please, μακριά από “συνταγές”.

  2. και αυτους που επιμενους για κατι χαρουμενο αλλά και καλη συνθεση απο την ελλαδα του χρονου, εδω ειναι η απαντηση. Κατι τετοιο πρεπει να στειλουμε. φωνη, συνθεση, ενορχηστρωση σε αγαστη συμπνοια. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ και οχι μονο φτηνιαρικα ποπ ή φτηνιαρικα εθνικ. ακουστε https://www.youtube.com/watch?v=57Jv9x3v4Zw

  3. και εδω αλλο ενα δειγμα φωναρας, ελληνικου, τραγουδιου και ελληνικης ενορχηστρωσης:https://www.youtube.com/watch?v=8WU3u4v-cLg
    Tετοιο τραγουδι πρεπει να μας εκπροσωπησει του χρονου αν και φοβαμαι παλι οτι θα στειλουμε με καμια αναθεση οποιον εχει καλυτερες δημοσιες σχεσεις οπως γινεται τα τελευταια χρονια που στελνουμε τη μια μπουρδα πισω απο την αλλη και απο κατι φωνες που τρεμουμε αν θα βγαλουν σωστα καμια νοτα στο λάηβ.

    • Αυτές οι φωνές τύπου Ασλανίδου δεν περνάνε στη Γιουροβίζιον. Ελπίζω να το καταλάβετε επιτέλους!

  4. Άντε και του χρόνου….
    Πάντως απορώ που πολλοί θέλουν ντε και καλά κάτι έντεχνο. Ο φετινός νικητής κάθε άλλο παρά έντεχνος χαρακτηρίζεται

  5. O φετινός διαγωνισμός ήταν πολύ μέτριος σε όλα τα επίπεδα, διοργανωτικά, τραγουδιστικά, αισθητικά. Και σίγουρα δεν πήγε το θεσμό ένα βήμα παρακάτω. Ελάχιστα καλά και ενδιαφέροντα τραγούδια, μέτρια παραγωγή, ανέμπνευστα γραφικά, μία σκηνή αναμάσημα πολλών προηγούμενων,πολιτικά παρατράγουδα.
    Στο διοργανωτικό κομμάτι, δεν ξέρω αν η στασιμότητα οφείλεται στο ότι η ίδια ομάδα παραγωγής έχει πάρει εργολαβία το θεσμό, αλλά σίγουρα κάτι πρέπει να αλλάξει. Στη ροή του show, στην προσέγγισή του, στην τηλεοπτική αισθητική του. Ουσιαστικά βλέπουμε διαγωνισμούς καρμπόν με μικρές και επιφανειακές διαφοροποιήσεις μόνο.
    Όπως το 2000 έγινε μία τομή που άλλαξε κατά πολύ την εικόνα του, κάτι τέτοιο είναι καιρός να γίνει και τώρα. Γιατί το πράγμα αρχίζει πάλι να βαλτώνει.

  6. Ποιος μπορεί να μου εξηγήσει γιατί αν και η φετινή eurovision πέρασε εγώ σχεδόν για όλες τις χωρες φέρνω στο μυαλό μου τα περσινά τους τραγούδια αντί για τα φετινά; Παράξενο… Και μάλιστα νιώθω σαν η eurovision 2016 να έχει μόλις τελειώσει..

    • Γιατί σίγουρα ήταν πολύ καλύτερο το επίπεδο του 2016.Προσωπικά , δεν με χάλασε το φετινό επίπεδο αλλά όσα να ναι δεν ξεχνιέται η Iveta ,η Jamala,o Sergey ,o Amir, η Dami Im, o Μichal , η Poli 🙂

  7. Ήθελε να κάνει και μαγικά στην σκηνή! Να την εξαφανίσει και αυτή να βρεθεί αλλού. Ελα όμως που φαινόταν ότι κατέβαινε από τα σκαλάκια και πήγαινε αλλού. Αφού κάθε χρόνο είναι μέσα στα πράγματα, δεν θυμότανε ότι το 2014 σχεδόν το ίδιο έκανε και η Ρουμανία και το πέτυχε μάλιστα και πολύ καλά? Πέρσι την Ρωσία την έκανε σε κάθε δευτερόλεπτο του τραγουδιού να έχει κάτι καινούργιο και εντυπωσιακό που μέναμε όλοι συνεχώς άφωνοι. Φέτος αφού σε είχε ανάγκη η φτωχή, φτηνή και ακατάλληλη μελωδία γιατί την άφησες στο έλεος της?

  8. Κάποια γεγονότα που δε θα ξεχάσω από τη φετινή διοργάνωση:
    1. Η παραγωγή κάτω του μετρίου… Μόνο ο έναρξη του β’ ημιτελικού είχε ενδιαφέρον. Ελπίζω του χρόνου η Πορτογαλία να κάνει διαφορετικά πράγματα μιας και θα αναλάβει μόνη της το όλο πράγμα!
    2. Το “κρέμασμα” των διοργανωτών εις βάρος μας και όλα αυτά περί ασφαλείας και δε γινόταν να προσθέσουμε αυτά που ζητάτε ήταν φθηνές δικαιολογίες.. Αλλά τέλος πάντων
    3. Αποδείχθηκε και φέτος ότι η ψηφοφορία των σωματείων του ogae δεββγάζει 100% νικητή. Επίσης τα αποτελέσματα έπεσαν έξω και στη περίπτωση της Εσθονίας όπως και της Φινλανδίας. .. Σάρωσε ο Francesco εκεί αλλά η 6η θέση αλλά δείχνει… Ότι πλέον το κοινό δε ψαρωνει με κιτς γορίλες που δεν εκφράζουν ξεκάθαρο νόημα. Τέτοιες εποχές έχουν περάσει. …
    Ακόμα γελάω με αυτούς που λέγανε ότι η Ιταλία θα είναι ο νικητής του televoting και μάλιστα έβαζαν και το χέρι τους στη φωτιά. .. Και εμείς ήμασταν οι ζηλιαρηδες χαχαχαχα

    • Εσύ ζηλιάρης; Επειδή για όλα τα φαβορί είχες και από έναν κακό λόγο (Ο Πορτογάλος υποκριτής και θεατρίνος, η Μπλανς μοιρολογίστρα που κλαίει το μακαρίτη, ο Ιταλός κακόγουστος) ενώ για την Ελλάδα τα έβρισκες όλα τέλεια; Απαπα, αυτά είναι κακοήθειες. Εγώ πιστεύω ότι ήσουν αμερόληπτος και αντικειμενικός στην κριτική σου. Και πάνω απ’ όλα καθόλου εθνικιστής.

      ΥΓ. Στο μεταξύ, ο Πορτογάλος από την 1η θέση με ρεκόρ ψήφων και 2 βραβεία, η Μπλανς από την 4η θέση και ο Φραντσέσκο με μια αξιοπρεπέστατη 6η θέση, 1 βραβείο και 100.000.000 προβολές στο yt δίνουν χαιρετίσματα στην dream team, η οποία βρέθηκε στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα με 77 μόλις ψήφους, προερχόμενες σχεδόν όλες αποκλειστικά από φίλους,συμμάχους και βρώμικες δοσοληψίες με επιτροπές (βλ. Μαυροβούνιο). Πάλι καλά να λες που υπήρχαν και οι Κύπριοι αδελφοί μας στον ημιτελικό και μας έσωσαν με αυτούς του 24 βαθμούς, γιατί διαφορετικά θα είχαμε κοπεί στεγνά και τότε θα κλαίγατε μερικοί με μαύρο δάκρυ.

      Άντε, και του χρόνου με καλύτερο τραγούδι και πάνω απ’ όλα με καλύτερα μυαλά!

      • 1ον. Το νικητήριο τραγούδι εξακολουθώ να το βαριέμαι και από τότε που τελείωσε ο διαγωνισμός δε το άκουσα ξανά όσο άκουσα την Ουγγαρία που βγήκε 8η.
        2ον. Η “μοιρολογιστρα” Μπλανς είχε ωραίο τραγούδι αλλά Ναι! Η ερμηνεία της δε μου πολύ άρεσε. .. το τραγούδι όμως ήταν ενδιαφέρον..
        3ον. Ο Φραντσέσκο πήρε ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣΤΑΤΗ θέση;;; πλάκα μου κάνεις; Με τέτοιο ντόρο που έκανε το τραγούδι που μας ζαλισαν με το απόλυτο φαβορί επί τοσους μήνες θα πρεπε να ήταν τουλάχιστον 5αδα… Η 6η θέση για το ΑΠΟΛΥΤΟ ΦΑΒΟΡΊ δε θεωρείται και ότι καλύτερο. … αλλά ο κόσμος του έδωσε τη θέση που του αξιζε και εννοείται πως όχι τη πρώτη. .. μη τρελαθούμε

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ