ΙΣΛΑΝΔΙΑ: Αποκλειστική Συνέντευξη της Svala στον OGAE Greece!

Μόλις μία εβδομάδα μετά τη λήξη του πρώτου Ημιτελικού της φετινής Eurovision στον οποίον συμμετείχε η Ισλανδία, ο OGAE Greece επικοινώνησε με την εκπρόσωπο της χώρας Svala ρωτώντας διάφορα μεταξύ των οποίων και τα συναισθήματά της για τον αποκλεισμό της συμμετοχής της από τον γύρο του μεγάλου Τελικού. Επίσης, η ίδια αποκαλύπτει τι πιστεύει για την πορεία της χώρας της στη Eurovision και αν θα συμμετείχε ξανά στον διαγωνισμό μελλοντικά! 

Επιμέλεια Συνέντευξης: Κρικόρ Κιφορκιάν  | Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Βαγγέλη Καραγεώρα για την πολύτιμη βοήθειά του. 

OGAE Greece: Svala, αρχικά σ’ ευχαριστούμε για τον χρόνο σου για την συνέντευξη αυτή! 

Svala: Εγώ ευχαριστώ! 

O.G.: Θα ήθελα να ξεκινήσουμε τη συνέντευξη γυρνώντας τον χρόνο στη στιγμή που κερδίζεις την πρώτη θέση στον Ισλανδικό Τελικό για τη Eurovision, το Söngvakeppnin 2017. 

S: Ήταν ένα εκπληκτικό συναίσθημα. Ιδιαίτερα επειδή η συμμετοχή μου έκανε ρεκόρ στην ιστορία των Ισλανδικών τελικών λόγω των πολλών βαθμών που έλαβε. Το “Paper” έλαβε 124 χιλιάδες ψήφους σε μία χώρα που έχει πληθυσμό 320 χιλιάδες! Νιώθω πολύ ευχαριστημένη και πολύ συγκινημένη που τόσοι πολλοί συμπατριώτες μου υποστήριξαν εμένα και το τραγούδι μου και μου έδωσαν την ευκαιρία να εκπροσωπήσω ολόκληρη τη χώρα! 

O.G.: Στον πρώτο Ημιτελικό είχες μία αρκετά καλή εμφάνιση και το κομμάτι σου ήταν καλό. Οι περισσότεροι πίστευαν στην πρόκριση του για τον τελικό, κάτι που δυστυχώς τελικά δεν είδαμε. 

S: Θεωρώ ότι έκανα ότι καλύτερο μπορούσα επί σκηνής! Μ’ αρέσει γενικά το live, μ’ αρέσει να είμαι στη σκηνή και πέρασα υπέροχα όσο ήμουν εκεί πάνω. Ερμήνευσα ένα κομμάτι το οποίο συνυπογράφω και είμαι πολύ περήφανη γι’ αυτό. Δεν έχω ιδέα γιατί δεν πέρασε στον τελικό. Για μένα, έκανα ότι όφειλα: να μεταδώσω το μήνυμα της ψυχικής υγείας στο κοινό της Eurovision! Θεωρώ ότι η χώρα μου, μαζί με τις Γεωργία, Αλβανία, Φινλανδία και Λετονία θα μπορούσαν να περάσουν στον τελικό. Είχαν/Είχαμε καλά κομμάτια και οι καλλιτέχνες ήταν όλοι εκπληκτικοί. Μάλλον όμως η Ευρώπη, δεν είχε την ίδια άποψη! Ωστόσο, δεν μετανιώνω ούτε ένα δευτερόλεπτο από όλο αυτό που έζησα και δεν θα άλλαζα επίσης τίποτα. Είμαι καλλιτέχνης και όταν είμαι σκηνή εκφράζομαι σαν καλλιτέχνης. Κέρδισα πολλούς νέους θαυμαστές λόγω του “Paper” και επίσης γνώρισα πολλούς καλλιτέχνες, παραγωγούς και συνθέτες με τους οποίους μελλοντικά μπορώ να συνεργαστώ! Οπότε, η συμμετοχή μου στη Eurovision, ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων, ήταν μία όμορφη, ευχάριστη εμπειρία. Άλλωστε, δεν είμαι γενικά ανταγωνιστικό άτομο και είναι πιο σημαντικό να είσαι αληθινά ο εαυτός σου ως καλλιτέχνης.

O.G.: Θεωρείς, ότι υπήρχαν συμμετοχές στους φετινούς δύο Ημιτελικούς που αδίκως προκρίθηκαν ενώ θα μπορούσαν να περάσουν κάποιες άλλες συμμετοχές στις θέσεις τους;

S: Όπως ανέφερα και στην απάντηση της προηγούμενης ερώτησης, από τον πρώτο Ημιτελικό θεωρώπως θα μπορούσαν να έχουν προκριθεί η Γεωργία, η Αλβανία, η Φινλανδία, η Λετονία και φυσικά και η Ισλανδία. Από τον δεύτερο Ημιτελικό, θα μπορούσαν να έχουν προκριθεί η Εσθονία, η Σερβία και η Π.Γ.Δ.Μ. Δε μπορώ να μιλήσω εγώ αν αυτές που προκρίθηκαν πέρασαν δίκαια ή άδικα. Ο κόσμος ψήφισε και αυτό είναι! 

«Η Eurovision οφείλει να ενώνει τον κόσμο μέσω της μουσικής και όχι να τον διχάζει με τα αποτελέσματα…»

O.G.: Γενικά, ακούστηκαν διάφορα για την Ουκρανική διοργάνωση φέτος με κατηγορίες για πολλά θέματα τεχνικής φύσεως. Εσύ πως το έζησες όλο αυτό; 

S: Δεν έχω παράπονο, προσωπικά. Πάντοτε προκύπτουν διάφορα τεχνικά θέματα όταν κάνεις μία τόσο μεγάλη παραγωγή και γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο, υπάρχουν και οι τόσες πολλές πρόβες! Όλοι πάντως ήταν επαγγελματίες, καλοί και φιλικοί και ιδιαίτερα οργανωμένοι κατά τη άποψή μου. 

 

O.G.: Από το 2015, η Ισλανδία δυστυχώς δεν καταφέρνει να περάσει στον τελικό. Ωστόσο και οι 3 αυτές συμμετοχές, ήταν καλές και θα μπορούσαν να περάσουν. Ποια η άποψή σου; 

S: Δεν είμαι τόσο ειδική στο θέμα Eurovision! Δεν έχω ιδέα γιατί δεν προκρίθηκαν! Και για να είμαι ειλικρινής, δεν ξοδεύω και τόσο χρόνο σκεπτόμενη γεγονότα του παρελθόντος. Η Maria και η Greta είναι δύο εκπληκτικές τραγουδίστριες και είχαν  όμορφα τραγούδια στον διαγωνισμό! Υπάρχουν άλλωστε τόσα ωραία στον διαγωνισμό κατά καιρούς που δεν προκρίνονται! Αυτό συμβαίνει γιατί μπορεί να είναι πολλά καλά τραγούδια σε έναν διαγωνισμό και αναγκαστικά κάποια τα πηγαίνουν καλύτερα. Η Eurovision είναι ένας διαγωνισμός τραγουδιού κατά τον οποίον πρέπει να γιορτάζεται η μουσική η οποία προέρχεται από διαφορετικές κουλτούρες. Ο διαγωνισμός αυτός οφείλει να προσφέρει χαρά στον κόσμο και να τον ενώνει, όχι να τον διχάζει με βάση τα αποτελέσματα! Οπότε και εγώ, δεν τα λαμβάνω τόσο σοβαρά τα αποτελέσματα γιατί με ενδιαφέρει μόνο το μουσικό κομμάτι. Δεν είναι χειρουργείο μυαλού (γέλια), είναι ένας απλός μουσικός διαγωνισμός! Γι’ αυτό και εσείς οι fans, αλλά και ο υπόλοιπος ο κόσμος, σταματήστε να αγχώνεστε και να ασχολείστε με τα νούμερα και τις ψήφους και ποιος βγήκε τρίτος, τέταρτος ή εικοστός έκτος. Αφεθείτε και αφήστε τη μουσική να σας ενώσει και να σας εμπνεύσει! 

O.G.: Η καλύτερη θέση της Ισλανδίας στη Eurovision είναι η 2η, την οποία η χώρα έχει πετύχει δύο φορές: μία το 1999 και μία το 2009. Θεωρείς, ότι κάποια στιγμή θα καταφέρει η χώρα σου να σηκώσει και την κούπα; 

S: Φυσικά! Όπως έγινε φέτος και με την Πορτογαλία που δεν είχε κερδίσει ποτέ ξανά στο παρελθόν! 

O.G.: Ποια είναι η αγαπημένη σου Ισλανδική συμμετοχή μέχρι στιγμής; 

S: Η συμμετοχή του 1999 με την Selma! Είναι τόσο 90’s ο ήχος που μου αρέσει τρελά! Και η Selma είναι καλή φίλη! 

O.G.: Θα ήθελες να συμμετέχεις στον διαγωνισμό ξανά μελλοντικά; 

S: Ναι, το σκέφτομαι ωστόσο όχι ως τραγουδίστρια. Θα προτιμούσα ως συνθέτης ή στιχουργός. Μ’ αρέσει να γράφω κομμάτια για άλλους καλλιτέχνες και το κάνω συχνά. Θα μου άρεσε να βρεθώ ξανά στον μαγευτικό κόσμο της Eurovision διότι ήταν μία εξαιρετική περιπέτεια/εμπειρία! 

O.G.: Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στους αναγνώστες του ogaegreece.com; 

S: Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι μέσα στο καλοκαίρι θα κυκλοφορήσω πολλά νέα κομμάτια και videos μαζί με το νέο συγκρότημα Blissful και φυσικά θα κάνουμε πολλές περιοδείες και συναυλίες! 

Υπενθυμίζουμε ότι η Ισλανδία συμμετείχε στον πρώτο Ημιτελικό της φετινής Eurovision και τερμάτισε στην 15η θέση, χάνοντας την πρόκριση για τον τελικό.

Μπορείτε να ακολουθείτε τη Svala στα profiles της στα social media:

Instagram:  https://www.instagram.com/svalakali/?hl=en
Facebook:  https://www.facebook.com/svalakali/
Blissful facebook:  https://www.facebook.com/blissfulcreative/?ref=br_rs
Snapchat:  svalakali

Πηγή Φωτογραφιών: Προσωπικό αρχείο Svala / Δικαιώματα: Jeaneen Lund

 

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Λατρεμένη η Svala! Ίσως μια διαφορετική εμφάνιση όμως και θα πέρναγε σίγουρα στον τελικό!

  2. 124 χιλιάδες βαθμούς ψηφους*
    Δεν είμαι τόσο ιδική στο θέμα Eurovision! ειδικη*
    σταματήστε να αγχώνεστε και να ασχολούνται ασχολειστε*

    καλη η συνεντευξη αλλα λιγη προσοχη. μας βγηκαν τα ματια

  3. Μπράβο παιδιά για την συνέντευξη. Έχουν πολύ ενδιαφέρον οι συνεντεύξεις ή οι δηλώσεις καλλιτεχνών μετά το πέρας του διαγωνισμού μιας και οι καλλιτέχνες είναι αποδεσμευμένοι από την συμμετοχή τους και εκφράζονται πιο ελεύθερα. Καλή τραγουδίστρια η Svala και πολύ καλό το paper στο είδος του, χωρίς όμως να είναι τραγούδι που προσελκύει ακροατές εκτός του είδους.
    Εντάξει, θα διαφωνήσω με την προτροπή της να μην ασχολούμαστε με βαθμολογίες, πόντους κλπ. Η γιουροβίζιον για μας δεν είναι τα 40 τραγούδια που διαγωνίζονται. Αυτά είναι απλώς η αφορμή για να ασχοληθείς με το θέμα. Όλη η ομορφιά-τρέλα βρίσκεται στην “παραφιλολογία” του διαγωνισμού και σε όσα ωραία ή άσχημα ανακαλύπτεις εντρυφώντας στα ενδότερά του!

  4. Αχ ρε svala ποσο μεγαλη αδικια που δεν περασες στον τελικο,ποσο υπεροχη συνεντευξη!! την λατρευω τοσο πολυ,ευχομαι να την ξαναδουμε στην σκηνη της eurovision με μια αναλογη συμμετοχη!! <3

  5. Όταν πρωτοάκουσα το τραγούδι της μου είχε αρέσει. Μετά κάπου το έχασα.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ