ΣΟΥΗΔΙΑ: Οι ημερομηνίες Melodfestivalen 2012! Στις 25 Οκτωβρίου η διάθεση των εισιτηρίων!

Το SVT (το σουηδικό κρατικό κανάλι υπεύθυνο για τα θέματα της Eurovision), ανακοίνωσε λεπτομέρειες τόσο σχετικά με τη φετινή διαδικασία επιλογής τραγουδιού, το γνωστό σε όλους μας Melodifestivalen, όσο και με τις ημερομηνίες διεξαγωγής των 6 σόου που περιλαμβάνει αυτό.
Έτσι, οι συνθέτες που δεν έχουν προηγούμενη δισκογραφική δουλειά, μπορούν να καταθέτουν τα τραγούδια τους από τώρα. Οι συνθέσεις αυτές θα λάβουν μέρους σε μια ξεχωριστή διαδικασία επιλογής, όπου το κοινό με sms, σε 4 ημιτελικούς και έναν τελικό που θα γίνει στις 7 Νοεβρίου, θα επιλέξει μία σύνθεση που θα πάρει το εισιτήριο για τον τελικό του Melodifestivalen 2012.
Από την άλλη, οι συνθέτες που έχουν στο ενεργητικό τους δισκογραφημένα τραγούδια πριν από τιν 1η Οκτωβρίου 2011, μπορούν να καταθέτουν τα κομμάτια τους στο SVT, από τα οποία ειδική επιτροπή θα διαλέξει 16. Απαραίτητη προυπόθεση και στις δύο κατηγορίες είναι τουλάχιστον ένας από τους δημιουργούς του κάθε τραγουδιού να έχει τη Σουηδική υπηκοότητα.
Τέλος, το SVT, με εσωτερικές διαδικασίες, θα αναθέσει σε άλλα 15 τραγούδια να λάβουν μέρος στην όλη τελική διαδικασία , έτσι ώστε να συμπληρωθεί ο αριθμός των 32 τραγουδιών που λαμβάνουν κάθε χρόνο μέρος στο Melodifestivalen.
Οι ημερομηνίες (eurovision.tv) των 6 σόου καθώς και ο τόπος διεξαγωγής τους είναι:

1ος Ημιτελικός:   4 Φεβρουαρίου 2012 Växjö, VIDA Arena
2ος Ημιτελικός: 11 Φεβρουαρίου 2012 Gothenburg, Scandinavium
3ος Ημιτελικός: 18 Φεβρουαρίου 2012 Leksand, Tegera Arena
4ος Ημιτελικός: 25 Φεβρουαρίου 2012 Malmö, Malmö Arena
2nd Chance    :   3 Μαρτίου 2012 Nyköping, Rosvalla Nyköping Eventcenter
Τελικός             :  10 Μαρτίου 2012 Stockholm, Ericsson Globe

Η διάθεση των εισητηρίων για όλα τα σόου θα γίνει μέσω της ιστοσελίδας ticnet.se και θα ξενινήσει στις 25 Οκτωνβρίου 2011. Θα διατεθούν εισητήρια τόσο για προγραμματισμέα 6 σόου που προαναφέρθηκαν όσο και για 2 πρόβες του καθενός από αυτά.

Χαράλαμπος Γραμματικόπουλος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ