EUROVISION 2017: Ψηφοφορία κοινού και επιτροπών στους Ημιτελικούς!

Και αφού από εχθές το βράδυ η Πορτογαλία πανυγηρίζει τη πρώτη της νίκη στον διαγωνισμό χάρη στον Salvador Sobral και το μελωδικό “Amar pelos dois”, ας δούμε πως ψήφισαν κοινό και επιτροπές, αναλυτικά, στους γύρους των δύο Ημιτελικών! 

ΠΡΩΤΟΣ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ 

Στον πρώτο Ημιτελικό, η Πορτογαλία βρέθηκε νικήτρια με 370 βαθμούς, με ομόφωνη απόφαση επιτροπών και κοινού, αφού το κοινό χάρισε στη χώρα 197 βαθμούς ενώ από τις επιτροπές η Πορτογαλία έλαβε 173 βαθμούς! Δεύτερη στις επιτροπές βρέθηκε η Αυστραλία, η οποία στο κοινό δεν τα πήγε τόσο καλά, τερματίζοντας στην 15η θέση. Η Ελλάδα στις επιτροπές βρέθηκε 9η, όπως ακριβώς και στο televoting ενώ στο σύνολο κατέλαβε την 10η θέση, περνόντας έτσι στον τελικό οριακά! Μεγάλη διαφορά μεταξύ επιτροπών και κοινού είχε και η συμμετοχή του Βελγίου που οι επιτροπές την κατέταξαν στην 13η θέση ενώ το κοινό την ανέβασε στην 3η. Η Κύπρος στο κοινό βρέθηκε 5η ενώ στις επιτροπές 10η. Εντύπωση προκαλεί επίσης και η Τσεχία που στις επιτροπές συγκέντρωσε 81 βαθμούς (7η θέση) ενώ στο televoting μόλις 2 (τελευταία θέση). Αυτή που την “πάτησε” πάντως ήταν η Γεωργία η οποία τερμάτισε τελικά στην 11η θέση έχοντας κερδίσει 62 βαθμούς από τις επιτροπές (9η θέση) αλλά μόλις 37 από το κοινό (13η θέση). H συμμετοχή της Φινλανδίας από την άλλη, που φαίνεται να σόκαρε πολλούς με τον αποκλεισμό της, βρέθηκε 12η στις επιτροπές, που θεωρείται αρκετά χαμηλή θέση για μία τέτοια συμμετοχή, και 10η στο κοινό!

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ

Όπως και στον πρώτο Ημιτελικό, έτσι και στον δεύτερο, κοινό και επιτροπές συμφώνησαν για την πρώτη θέση που κέρδισε η Βουλγαρία! Στην 2η θέση των επιτροπών βρέθηκε η Ολλανδία, με μία ομολογουμένων δουλεμένη εμφάνιση, όμως το κοινό δεν φάνηκε να ενθουσιάστηκε τόσο πολύ όσο οι επιτροπές, δίνοντάς της με 51 βαθμούς την 9η θέση. Δεύτερη στο κοινό και 7η στις επιτροπές βρέθηκε το ethnic κομμάτι της Ουγγαρίας. Μεγάλη απόκληση είχε η συμμετοχή της Ρουμανίας που στο κοινό τερμάτισε 3η ενώ στις επιτροπές 15η ενώ έκπληξη προκαλεί ότι οι επιτροπές ψήφισαν ψηλά το Ισραήλ, όπως και το κοινό (6η και 4η θέση αντίστοιχα). Τελευταία με 0 βαθμούς στις επιτροπές βρέθηκε ο Άγιος Μαρίνος, η συμμετοχή του οποίου στο televoting πήρε μόλις 1 βαθμό. Αντίθετα, τελευταία με 0 βαθμούς στο televoting βρέθηκε η Μάλτα, η οποία στις επιτροπές τα πήγε καλά (8η θέση). Οριακά την πρόκριση στον τελικό έχασε η Σερβία η οποία στο κοινό βγήκε 11η και στις επιτροπές 10η ενώ επίσης οριακά την πρόκριση έχασε και η Ελβετία που βγήκε 10η στο κοινό 11η στις επιτροπές! Το fan favorite “Verona” από την Εσθονία, που αποκλείστηκε, βρέθηκε με μόλις 16 βαθμούς στην 17η και προτελευταία θέση των επιτροπών και στην υψηλή 6η θέση του κοινού με 69 βαθμούς.

 

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ///
    Δεν ειμαστε χωρα που βγαζει ποπ η ραπ. Προσπαθουμε, αλλα ειμαστε μουσικα 10 χρονια πισω. Η ευρωπη ακουει αλλη μουσικη. Παραδειγμα το φετινο Βελγιο.
    ///
    Ευχομαι του χρονου να εκπροσωπηθουμε απο καλλιτεχνη με γνωμονα τις φωνητικες του ικανοτητες με ενα τραγουδι σε καθαρα ελληνικο στιχο και μουσικη. Δεν το εχουμε με τα ξενα, ουτε σε ποιοτητα συνθεσης, ουτε σε προφορα. Με ελληνικα τραγουδια ειχαμε επιτυχιες, δεν ειναι τυχαιο. Ετσι μας μαθανε, ετσι μας αγαπησανε. Αυτο πουλαει η Ελλαδα. Διιασκεδαση, χρωμα, ζωντανια, ψυχη, ομορφια. Με αυτα τα ξενα τραγουδια φαινομαστε ψευτικοι και λιγοι. Απλα, γιατι οι αλλοι εχουν καλυτερες προτασεις.
    ///
    ΑΣ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΓΗΠΕΔΟ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΞΙΟΛΟΓΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ. Δε ζηταω αφροντισιακ, Σακηδες και γεια σου Μαριες. Φανταζεστε τη Μποφιλιου στη Γιουρβιζιον με το εν λευκο; Η τον πιτσιρικα Ξανθοπουλο απο το ταλεντ σοου με ενα ωραιο ελληνικο τραγουδι; Καπως ετσι φανταζομαι την ελληνικη συμμετοχη του χρονου.

    • Τον Ξανθόπουλο από το Rising star τον σκέφτηκα και γω.. θα ήταν μια διαφορετική πρόταση να πει ένα ελληνικό τραγούδι με έντονο το ελληνικό στοιχείο ή κάτι που να το χαρούμε εμείς από το σπίτι. Νέο παιδί με ωραία φωνή!

    • Εγω θα ηθελα πολυ να δω τον μουζουρακη πάντως. Και ωραια φωνη εχει και ελληνικα θα πει και καλη ( πολυ καλη) σκηνικη παρουσια εχει.

    • Αγαπητέ Νικόλα! Πόσο ωραίο θα ήταν το “Εν λευκώ” στη Eurovision! Το έχω σκεφτεί και εγώ! Ακόμα και το πιο πρόσφατό της Μποφίλιου, το “Βαβέλ” θα ήταν όμορφη συμμετοχή! 🙂

      • Krikor Kevorkian,
        Το ακουγα παλι της προαλλες και σκεφτηκα οπως λεει και ο εταιρος Νικολας, ο μπλε ποιο πανω 😉 οτι αν στελναμε κατι τετοιο θα ανατριχιαζαν και τα καθισματα. Νομιζω θα ειχε ενα λιγοτερο, αλλα παραπλησιο αντικτυπο οπως το φετινο πορτογαλικο. Χτυπαει φλεβα, δεν αφηνει κανεναν ασυγκινητο. Και το Βαβελ εξισου υπεροχο βεβαια.
        Εσεις που ισως ειστε ποιο κοντα σε ελληνες στιχουργους, συνθετες, ερτ κλπ δωστε μια κατευθυνση ως προς τα που πρεπει να κινηθουν. Ισως και αυτοι (ερτ) να μην ειναι σιγουροι. Χρειαζεται ενας λαμπερος ελληνικος τελικος με χρηματα (πειτε τους οτι θα τα παρουν πισω, εφοσον θα εχουν τηλεθεαση, ειναι βεβαιο), αλλα και ποιοτικα τραγουδια σε συνδυασμο με αξιολογους καλλιτεχνες. Δεν χρειαζεται να φοβουνται οι ελληνες καλλιτεχνες. Κανεις δε μιλησε ασχημα για την Ντεμυ μας φετος, εκανε οτι καλυτερο. Η λεξη κλειδη ειναι ποιοτητα (αλλα στα ελληνικα 100%).

  2. Εντάξει το βλέπω το ξαναβλέπω και απίστευτο μου φαίνεται ότι περάσαμε τελευταίοι στον τελικό. …..

  3. Πως γίνεται το τραγούδι της Φινλανδίας να μην αρέσει στις επιτροπές και πως γίνεται το τραγούδι της Ρουμανίας να αρέσει τόσο πολύ στο κοινό .Αυτά και πολλά άλλα είναι περίεργα .Όμως επειδή υπάρχουν και κάποια τραγούδια που θα πρέπει ή αξίζει να αναδειχθούν οι επιτροπές θα πρέπει να υπάρχουν στο διαγωνισμό.

    • Δυστυχως το τραγουδι της Ρουμανιας αρεσε και ψηφιστηκε και απο την ελληνικη επιτροπη.
      TRAGIC!!!!
      /////////
      ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΕΡΤ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      ////////
      Ξηλωμα ολη η ελληνικη επιτροπη. Αδιανοητο να μας εκπροσωπησουν αυτοι και του χρονου. Οι επιτροπες μπηκαν για να μην ψηφιζονται οι γειτονικες χωρες μεταξυ τους. Ηταν της Κυπρου φετος το καλυτερο τραγουδι;;;;; Ρουμανιες κλπ;;;;;;;
      Πρεπει η Ελλαδα μεσα σ αυτη τη ΜΠΟΧΑ των επιτροπων, να δειξει τον πολιτισμο της και απο του χρονου να ψηφιζει οπως θΑ επρεπε να ψηφιζει μια επιτροπη. Ας συνεννοηθουν με την Κυπρο να κανουν κι αυτοι το ιδιο. Στο μελλον θα εκτιμηθει και θα μας ψηφιζουν περισσοτερες χωρες, επειδη θα γνωριζουν οτι δε συμμετεχουμε στο παραμυθι.
      Ημαρτον……
      Δε δεχομαι να ρεζιλευομαι καθε χρονο. Ας ρεζιλευονται οι αλλες χωρες. Λιγη ντροπη.

  4. δεν καταλαβαινω τη λογικη των επιτροπων να καταταξουν 17η την εσθονια και να της στερησουν την προκριση. στο κοινο φαινεται οτι αρεσε και την εφερε στην 6η θεση. κριμα

  5. Ήθελα εδώ και μέρες να σχολιάσω τα αποτελέσματα, εν τέλει είπα να περιμένω λίγο να καταλαγιάσουν τα πράγματα και να βγούν και όλα τα αποτελέσματα, και ξεχωριστά κοινό επιτροπή
    Έχουμε και λεμε:
    Αναμφίβολα δεν περίμενα επ’ουδενί νίκη της Πορτογαλίας. Πέραν του ότι είναι ένα κομμάτι που προσωπικά δεν θα άκουγα εκτός Eurovision δεν θεωρούσα πως ένα τόσο ρετρό (για κάποιους), παλιομοδίτικο (για κάποιους άλλους) θα κέρδιζε εν έτει 2017. Ειδικά αν σκεφτούμε ότι το κοινό στον πορτογαλικό τελικό επέλεξε άλλο ως πρώτο και εν τέλει το Amar Pelos Dois κέρδισε λόγω επιτροπής. Ούτε επίσης καταλαβαίνω πως όλη η Ευρώπη εκστασιάστηκε με το εν λόγω κομμάτι δίνοντάς του τόσο υψηλό σκορ. Από ‘κει και πέρα, δεν έχω παρά να ευχηθώ συγχαρητήρια, αν μη τι άλλο ήταν ένα κομμάτι έξω από καλούπια, χωρίς σκανδιναβική “συνταγή” και το σημαντικότερο για μένα ότι δεν ήταν στα Αγγλικά. Προσωπικά ακούω κομμάτια στα αγγλικά κυρίως, αλλά τα τελευταία χρόνια στην Eurovision είχε παραγίνει το κακό. Ακόμα και χώρες που δεν είχαν τραγουδήσει ποτέ αγγλικά (π.χ Σερβία, Ισπανία) “αλλώθηκαν”, Άρα έπρεπε κάτι να γίνει και πιστεύω η νίκη του εν λόγω κομματιού θα συμβάλλει θετικά προς αυτήν την κατεύθυνση. Από ‘κει και πέρα είμαι ξεκάθαρα οπαδός του να τραγουδάει ο καθένας σε οποιαδήποτε γλώσσα θέλει. Απλώς να υπάρχει ένα μέτρο…
    Στο εν λόγω άρθρο θα σχολιάσω τις χώρες που δεν προκρίθηκαν. Τις υπόλοιπες θα τις σχολιάσω στο άρθρο που αφορά στο αποτέλεσμα του τελικού.
    Ξεκινάω με πρώτο ημιτελικό:
    Λετονία: Ήταν, αν όχι το αγαπημένο μου, ένα από τα πιο αγαπημένα μου φέτος οπότε το πρώτο σοκ ήρθε με τον αποκλεισμό του. Το δεύτερο σοκ με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ως τότε είχα την ψευδαίσθηση ότι τερμάτισε στην χειρότερη 13ο. Αλλά τελικά, απλά δεν άρεσε σε κανέναν πλην εμού…Ούτε σε κοινό, ούτε σε επιτροπές. Κρίμα! Σίγουρα η Λετονία είναι συνηθισμένη στις τελευταίες θέσεις αλλά δεν πιστεύω πως το Line άξιζε την ίδια μοίρα με το Probka (2009), το What For? (2010) και το Here We Go (2013). Ελπίζω του χρόνου να ξαναεπιστρέψουν στον δρόμο που χάραξε το ’15 η Aminata και να τους δούμε πάλι με ηλεκτρονικό ήχο, που πλέον νομίζω έχει “ταυτισθεί” με τις λετονικές συμμετοχές
    Σλοβενία: Φωνητικά πολύ καλός ο Omar αλλά όλοι το περίμεναν από όταν επιλέχθηκε στον σλοβενικό τελικό. Ας προσέχουν οι επιτροπές τι διαλέγουν λοιπόν… Και για να είμαι ξεκάθαρος, τα πράγματα για την Σλοβενία φέτος ούτως ή άλλως θα ήταν δύσκολα στον ημιτελικό αυτόν. Αλλά με κάποιο άλλο κομμάτι, πιο 2017, θα είχε έστω λίγο καλύτερη τύχη. Άλλωστε το να ξαναστέλνεις καποιον που έχει αποκλειστεί σε ημιτελικο δεν είναι συνετή κίνηση εκτός αν έχει ριζικά διαφορετικο και καλύτερο κομμάτι (βλ. Poli Genova)
    Μαυροβούνιο: Για να είμαι ειλικρινής το Μαυροβούνιο το επιδίωξε αυτό το αποτέλεσμα. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπήρχε κάποιος που θεωρούσε πως με τέτοιο κομμάτι και παρουσία θα διεκδικούσε υψηλή θέση. Άρα σεβαστό το ότι απλώς πήγαν για την πλάκα τους. Γέλασε και λίγο το χειλάκι μας. Κάτι “τσίμπησε” και στο televoting, αλλά απείχε κι εκεί αρκετά από την πρόκριση. Όταν ξαναθελήσει πρόκριση το Μαυροβούνιο ξέρει την “συνταγή”, βαλκανική μπαλάντα στην γλώσσα του! Όλα τα άλλα ανευ ουσίας…. Ωστόσο, για να είμαι δίκαιος, με το τωρινό σύστημα ίσως είχε προκριθεί και το Igranka το ’13, επειδή είχε πάει καλά στο televoting. Αλλά δεν θα το μάθουμε και ποτέ είναι η αλήθεια…
    Η Ισλανδία είναι άτυχη τα τελευταία χρόνια. Ενώ στέλνει αξιοπρεπή κομμάτια, πάντα υπάρχει κάτι καλύτερο. Το Paper αν ήταν στο β ημιτελικό θεωρώ θα είχε προκριθεί. Αλλά όπως ξαναείπα στην Ισλανδία δεν ταιριάζει το Κίεβο… Ελπίζω του χρόνου να τους ξαναδούμε τελικό. 2005-2006-2007 εκτός, το ’08 τελικό, 2015-2016-2017 εκτός, το ’18 νομίζω πρέπει να ξαναπάνε τελικό
    Εξίσου άτυχη είναι και η Αλβανία. Συνήθως τα κομμάτια τους είτε απλά δεν “τραβάνε” (2014) ή έχουν ανύπαρκτο staging (2015). Φέτος και στους δύο τομείς τα πήγαν καλά, απλώς υπήρχε το κάτι καλύτερο. Του χρόνου καλύτερα!
    Τσεχία: Εγώ την θεωρούσα τελευταία μέχρι να μάθω τα αποτελέσματα και την ίδια γνώμη είχε και το κοινό της Ευρώπης. Οι επιτροπές τι ακριβώς κάνουν στην ζωή τους. Δεν πρόκειται για κακή συμμετοχή αλλά γιατί να μην είχαν στην 7η θέση την Ισλανδία ή την Αλβανία; Τι καλύτερο είχε η Τσεχία. Εγώ θα το θεωρήσω εξιλέωση για το ’15 που της στέρησαν την πρόκριση, ενώ με 100% televoting θα είχαν πάει για πρώτη φορά τελικό…
    Φινλανδία: Από τις περιπτώσεις που λές το κοινό έκανε την ζημιά και παθαίνεις σοκ όταν ανακαλύπτεις ότι είναι υπαίτιες οι επιτροπές (όπως η Τσεχία 2015). Εγώ πιθανολογούσα ότι η Φινλανδία θα έμενε εκτός, αλλά επειδή δεν θα άρεσε στον κόσμο. Θεωρούσα πως θα ήταν top 5 ή και top 3 στις επιτροπές και τελικά βλέπω ότι ο κόσμος τους ήθελε τελικό και οι επιτροπές τους τον “στέρησαν”. Από τα περίεργα της Eurovision…Και τα αρνητικά των επιτροπών…
    Η Γεωργία τα πήγε καλύτερα από ότι περίμενα. Στο κοινό δεν έκανε αίσθηση αλλά στις επιτροπές άρεσε και δεν απείχε και πολύ από την πρόκριση. Του χρόνου καλύτερα! Έκανε καλή προσπάθεια…

    • Και συνεχίζω με β ημιτελικό
      Άγιος Μαρίνος: Το είπα ότι η Valentina θα σημείωνε την χειρότερή της θέση (so far τουλάχιστον) αλλά εδώ μιλάμε για μεγάλη ζημιά. Πολύ φοβάμαι αποχώρηση Σαν Μαρίνο (όπως και το ’08 που είχαν βγει τελευταίοι) αλλά αυτά τα “μελό” κανείς δεν μας ψηφίζει επειδή είμαστε μικρή χώρα εγώ τα ακούω βερεσέ. Όταν ένα κομμάτι αξίζει θα πάει καλά ανεξαρτήτως χώρας. Το ‘χουμε δει και στο παρελθόν. Αν το θέλουν και για νίκη πάνε. Και ας οργανωθεί σε ιταλικό έδαφος αν δεν μπορούν οι ίδιοι να το υποστηρίξουν. Όλοι κάποια στιγμη κερδίζουν, απλώς κάποιοι πρέπει να περιμένουν πάνω από μισό αιώνα…. Οπότε ας αφήσουν τα μελοδραματικά ότι εξεπλάγησαν που έμειναν εκτός με αυτό. Εγώ πιστεύω και ο Siegel και η Monetta το ήξεραν, για χαβαλέ πήγαν…
      Λιθουανία: Καμία έκπληξη και στην προτελευταία θέση, όλοι το ξέραμε νομίζω πως αν δεν ήταν ο Άγιος Μαρίνος τελευταίος θα ήταν η Λιθουανία. Πάντως το να κάνεις μισό χρόνο επιλογή τραγουδιού για να βγεις προτελευταίος σε ημιτελικό εγώ δεν το θεωρώ φυσιολογικό. Να το προσέξουν αυτό…. Κάτι δεν πάει καλά…
      Μάλτα: Και ερχόμαστε στην υπόθεση “Μάλτα”. Ήμουν σίγουρος οτι κάτι τέτοιο θα συνέβαινε αλλά όχι σε τέτοια έκταση… Οι επιτροπές (μιας που πρόκειται για μια από τις αγαπημένες τους χώρες) προσπάθησαν να “μαζέψουν” τα ασυμμάζευτα… Αλλά τι να μαζέψουν που “έφαγε” μεγαλύτερη ήττα και από το Σαν Μαρίνο στο televoting. Και το πιο περίεργο είναι ότι πήγε Κίεβο λόγω televoting. Πληροφορήθηκα σήμερα ότι θα διατηρηθεί το 100% televoting στον μαλτέζικο τελικό, άρα πιστεύω θα ψηφίσουν πιο προσεκτικά την επόμενη φορά… Αλλιώς η Ευρώπη δεν αργεί να ξαναδώσει 0, και είναι δεδομένο πως μόνο με επιτροπές δεν σώζεσαι τελικά….
      ΠΓΔΜ: Στεναχωρέθηκα λίγο για την γείτονα είναι η αλήθεια. Αυτό που είδα το βράδυ της περασμένης Πέμπτης δεν ήταν το car crash που όλοι φοβόμασταν, και δεδομένου ότι πέρυσι το “Dona” βρέθηκε αρκετά κοντά στην πρόκριση, άξιζε και το Dance Alone μια καλύτερη τύχη. Έστω στο televoting. Eλπίζω του χρόνου καλύτερα!
      Εσθονία: Ήταν το guilty pleasure μου φέτος και το ήθελα τελικό. Ήξερα βέβαια ότι θα κοβόταν λόγω επιτροπών, που προσπαθούν να κάνουν σαφές ότι τα “τυπικά” Eurovision κομμάτια δεν έχουν θέση πλέον (αλλά το κοινό έχει αποδείξει ότι τα θέλει). Και βέβαια οι επιτροπές δείχνουν μάλλον υπερβάλλοντα ζήλο σε αυτό, αλλιώς δεν εξηγείται ότι η Λιθουανία βρέθηκε πάνω από την Εσθονία στις ψήφους τους. Έλεος! Πάντως και το κοινό αν και το ήθελε τελικό, δεν έδειξε την ίδια θέρμη με το Loin D Ici ή κυρίως το Color Of Your Life… Εν τέλει πάντως τα πήγαν καλύτερα από το Play πέρυσι, κάτι εντελώς απαράδεκτο κατ εμέ, και αναφέρομαι κυρίως στους μουσικούς επαίοντες, το κοινό δεν μπορώ να το κατηγορήσω για την λάθος μουσική του κρίση….
      Ιρλανδία: Νομίζω και εδώ (από μεριά επιτροπών) θέλησαν να κάνουν σαφές ότι τέτοια κομμάτια δεν έχουν πλέον θέση ψάχνουμε για άλλα πράγματα, αλλά τότε γιατί έιχαν 8η την Μάλτα;;; Το κοινό πιστεύω το ξένισε η χροιά της φωνής του Murray. Εν ολίγοις, τσάμπα το casting που έκανε η Linda Martin για τους backing vocalists, μες στα νεύρα θα είναι, σίγουρα!
      Ελβετία: Υπό Κ.Σ. θα μου προξενούσε εντύπωση ότι η Ελβετία πήγε για άλλη μια φορά, καλύτερα στο televoting αλλά είχα διαβάσει ότι η ερμηνεία της Manescu στο jury rehearsal ήταν πολύ κακή, άρα “mystery solved”. Του χρόνου καλύτερα!
      Σερβία: Σίγουρα δεν είναι ό,τι πιο συνηθισμένο να βλέπεις την Σερβία να “κόβεται” λόγω televoting αλλά υπάρχουν δύο εξηγήσεις, η πρώτη η θέση εμφάνισης και η δεύτερη ότι ο κόσμος περιμένει να ακούσει από την Σερβία κομμάτια τύπου Oro, Lane Moje έστω Ovo Je Balkan και όχι melfest rejects (Δεν έχω ακούσει ότι πρόκειται για κάτι τέτοιο και δεν νομίζω πως είναι Μelfest reject, σίγουρα πάντως δεν έιναι κάτι που περιμένεις από την Σερβία στην Eurovision)

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ