EUROVISION 2017: Η Πορτογαλία είναι η μεγάλη νικήτρια!

Μόλις ολοκληρώθηκε ο 62ος διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision σε απευθείας σύνδεση από το International Exhibition Center, στο Κίεβο της Ουκρανίας και με κεντρικούς παρουσιαστές τους Oleksandr Skichko, Volodymyr Ostapchuk και Timur Miroshnychenko. 

26 χώρες διαγωνίστηκαν στον φετινό τελικό από τις οποίες οι 20 προήλθαν από τους δύο Ημιτελικούς (1ο χώρες από τον καθένα), οι 5 από την ομάδα των “Μεγάλων Χωρών” ενώ η 26η δεν ήταν άλλη από την διοργανώτρια Ουκρανία.

Ο διαγωνισμός ξεκίνησε με ένα video μέσω του οποίου γνωρίσαμε το Κίεβο ενώ λίγο μετά ακολούθησε η καθιερωμένη παρέλαση των καλλιτεχνών που συμμετείχαν στον Τελικό. Το διαγωνιστικό μέρος της βραδιάς άνοιξε το Ισραήλ ενώ έκλεισε με τη συμμετοχή της η Γαλλία.

Αμέσως μετά το διαγωνιστικό μέρος της βραδιάς, ακολούθησε η έναρξη της ψηφοφορίας με την Verka Serduchka (Ουκρανία 2007) να δίνει το σήμα! Το επίσημο διάλειμμα, το λεγόμενο Interval Act, ξεκινά με την Ruslana, την νικήτρια της Eurovision 2004 και πρώτη νικήτρια για χάρη της Ουκρανίας στην ιστορία του θεσμού, η οποία τραγούδησε το νέο της κομμάτι “It’s magical”. Ακολουθούν στη σκηνή οι ONUKA οι οποίες παρουσιάζουν τραγούδια σε παραδοσιακή μουσική με μοντέρνες πινελιές! Ακολουθεί η Mariam Mamadashvili, η νικήτρια της Junior Eurovision 2016, η οποία προσκαλεί όλη την Ευρώπη στην Τιφλίδα της Γεωργίας για την διεξαγωγή της επόμενης Junior Eurovision. Το διάλειμμα ολοκληρώνεται με την εμφάνιση της περσινής νικήτριας, Jamala, η οποία παρουσίασε το καινούργιο τραγούδι της “I Believe in you”.

Ακολούθησε η διαδικασία της βαθμολογίας η οποία ξεκίνησε με τους αναλυτικούς βαθμούς των επιτροπών για να ολοκληρωθεί με τις ψήφους του τηλεοπτικού κοινού, μέσω televoting!

Στη πρώτη θέση στη βαθμολογία των επιτροπών με 382 βαθμούς βρέθηκε η Πορτογαλία, κάνοντας ρεκόρ στα  δωδεκάρια. Η Πορτογαλία ωστόσο βρέθηκε πρώτη και στο televoting, έχοντας συγκεντρώσει 376 βαθμούς! Στο σύνολο λοιπόν, και ομόφωνα από επιτροπές και κοινό, η Πορτογαλία με 758 βαθμούς στέφτηκε μεγάλη νικήτρια της φετινής Eurovision! 

Άκρως συγκινητική στιγμή για την χώρα που συμμετέχει από το 1964 και είχε ως καλύτερη θέση την 6η που είχε κατακτήσει το 1996!

Τη πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν η Βουλγαρία στη 2η θέση, η Μολδαβία στην 3η θέση, το Βέλγιο την 4η και η Σουηδία στην 5η. Το μεγάλο φαβορί για φέτος, η Ιταλία βρέθηκε στην 6η θέση! Τελευταία με 5 βαθμούς βρέθηκε η Ισπανία.

Η Ελλάδα με 77 βαθμούς στο σύνολο βρέθηκε στην 19η θέση ενώ η Κύπρος 21η με 68 βαθμούς. 

Ο OGAE GREECE δίνει συγχαρητήρια στην Πορτογαλία για τη νίκη της και δίνει ραντεβού για του χρόνου στη Λισαβόνα!

207 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μπραβο μαγκα πορτογαλε. Το πηρες αξια. Στεναχωρηθηκα για τον αγαπημένο μου Φραντσεσκο αλλα δεν πειράζει παραμένει νικητης στην καρδιά μου. Η Ντεμι και ο Hovig πολυ καλοι αδικηθηκαν λιγο. Αντε ραντεβού του χρονου στη Λισαβοννα

  2. γεια σας ηρθα για να γελασω με τα comments

    κριμα για την ντεμη το ειπε τελεια

  3. Τι να πω?
    Δεν μάρεσε ποτέ το τραγούδι αλλά τι να κάνω. Αφού άρεσε σε όλους τους άλλους ωφείλω να το δεχτώ.
    Κρίμα για την Ελλάδα πίστευα σε κάτι καλύτερο, αλλά δεν πειράζει.
    Ελπίζω με την ίδια όρεξη να προσπαθήσουμε και του χρόνου
    Υπήρξαν πολλά που δεν με άρεσαν αλλά δεν χρειάζεται να τα αναφέρω τώρα

  4. ΚΕΡΔΙΣΕ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ…ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο SALVADOR…ΕΜΕΙΣ ΟΤΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΠΡΟΚΑΤ ΚΟΝΣΕΡΒΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΙΣΩΣ ΝΑ ΞΑΝΑΜΠΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ 10ΑΔΑ…ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ…ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΝΤΕΜΥ…ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΟ ΥΠΕΡΛΑΜΠΡΟ ΠΛΑΣΜΑ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ! ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ!

    • Συμφωνώ απόλυτα με τη φράση σου “Προκάτ κονσερβοποιημένα κομματάκια” Ελπίζω να το διαβάσει και ο Κοντόπουλος. Ο,τι βαθμό πήραμε απόψε τον οφείλουμε στην Ντέμη, αλλά όπως σωστότατα ανάφερες ήδη “μια ωραία παρουσία και ένα όμορφο χαμόγελο δεν φτάνουν για μια καλή θέση”

  5. Στημενα ολα. Δεν εχω να πω κατι αλλο πραγματικα. Δεν ξανα βλεπω ποτε ξανα Γιουροβιζιον. Αντιο.

    • Καθόλου στημένο δεν ήταν, πρόκειται για ξεκάθαρο βραβείο, όχι τύπου Τζαμάλα (επ’ ευκαιρίας πέθανα στα γέλια με τον αυστραλέζικο κώλο την ώρα που τραγουδούσε, από τις αθάνατες στιγμές του διαγωνισμού)

  6. Τώρα που το είπε στο τέλος με την αδερφή του κ χωρίς έντονες κινησεις κ γκριμάτσες,μου άρεσε!
    Επιτέλους ο διαγωνισμός στο Νότο
    Μπράβο στη Demy πουκ τη νότα έβγαλε,κ τα πλάνα μας ήταν ωραία!Εύχομαι να μην πέσει το βάρος πάνω της..Οι μόνοι που δν φταίνε φέτος είναι η Ερτ κ ο Φωκάς που με οτι υλικό είχε έκανε οτι μπορούσε!
    Του χρόνου μην δω Φουρειρα που live δεν αντέχει ουτε 1 λεπτό..1 Ασλανιδου,1 Μαλου ή γνκ κτ ελληνικό θα ηταν ωραιο

  7. Δεν αξίζαμε αυτήν την θέση! Η Demy ήταν καλύτερη από τον ημιτελικό και καλύτερη από πολλούς πιο πάνω από εμάς! Εγώ την αγαπώ ακόμη την Demy, γιατί όντως προσπάθησε και έδωσε το 100% στον τελικό! Χάρηκα για την Γερμανία που δεν βγήκε τελευταία!

    • μαγικη η ντεμυ…υπεροχη αποψε..και φωνητικα καλυτερη απο ποτε…νομιζω οτι 14 θεση θα ηταν ενα δικαιο αποτελεσμα…πρεπει καποια στιγμη να ξαναπαει…

  8. Κατάθλιψη, αυτή η μάστιγα της Ευρώπης…
    Ναι, οκ, “συγχαρητήρια στην Πορτογαλία”, αλλά τρέμω με το τι παλιομοδίτικη και κατατονική μπαναλαρία έχουμε να ακούσουμε του χρόνου μετά πό νίκη του 1944 και καπάκι της Πορτογαλίας…

    • Περαστικά σου! Επίσης συγχαρητήρια για τις πολύ ακριβείς προβλέψεις σου περί αποκλεισμού της Πορτογαλίας στον ημιτελικό και μάλιστα στην τελευταία θέση… 😛

  9. Τι να πει κανείς… συγχαρητήρια για τη νικη, μονο και μονο ότι κερδίζουν πρωτη φορα τους αξίζει. Όσο για τις επιτροπές, απλά για γέλια. Τίποτα αλλο. το 2 της αυστραλίας στο televoting ήταν απλά αποθέωση. Όσο για εμας, αν δεν εχεις καλο τραγουδι και στηρίζεσαι στην σκηνική παρουσία, θα βρεθεί μια ουκρανια καποια στιγμη να μη σ αφήσει να κανεις οσα θες. Lesson learned ελπίζω

  10. Όπως η Ελλάδα κέρδισε το Euro το 2004 και στην συνέχεια κέρδισε την Eurovision στο Κίεβο το 2005
    Έτσι και η Πορτογαλία κέρδισε το Euro το 2016 και τώρα κέρδισε την Eurovision στο Κίεβο
    ……

  11. Ένας άνθρωπος, ένα μικρόφωνο, μια μελωδία. Πάμε ξανά: ένας άνθρωπος, ένα μικρόφωνο, μια μελωδία. Μια μελωδία που γράφτηκε με καρδία για να αγγίξει καρδίες μέσα στις εποχές ταχυφαγείου που ζούμε. Και το κατάφερε. Πόση λεβεντιά χρειάζεται για να το κάνεις αυτό Salvador; Και που θα τη βρει αυτή τη λεβεντιά και γενναιότητα και η χώρα μου Salvador για να πάψει να μαϊμουδίζει ακατάπαυστα, ακολουθώντας χιλιοτετριμμένες συνταγές, πλαστικά χαμόγελα Κολυνός, κούνιες, πισίνες, και όλες τις άλλες αηδίες; Μπορείς να μου πεις;
    ¨Ποστογαλία: μια από τις ομορφότερες νίκες στην Eurovision, μια χώρα που επιμένει να ακούει την καρδιά της. Μπορεί να μας διδάξει πάρα πολλά.
    Καληνύχτα Ελλάδα (από την 19η θέση).

    • μονο που ειναι η πρωτη επιτυχια της πορτογαλιας στον διαγωνισμο…ουτε τελικο δεν περναγε…σε αντιθεση με εμας που εχουμε πολλες επιτυχιες….αρα καληνυχτα πορτογαλια…και αμα ξαναμπει δεκαδα να μου γραψεις…

      • Αγαπητέ Δημήτρη δεν θα μπορούσα να διαφωνήσω περισσότερο με τα λεγόμενά σου. Προτιμώ να κερδίζω μία στις 45 φορές αλλά με ένα τέτοιο άκουσμα (στη γλώσσα μου, τραγουδισμένο από την ψυχή του ερμηνευτή, χωρίς να ακολουθεί συνταγές της μόδας στη σύνθεση και στην παρουσίαση) παρά να πασάρομαι με μετριότητες και ηλιθιότητες σε τελικούς. Ολοφάνερα μεταξύ των βραβείων της Παπαρίζου και του Σαλβαδόρ το πορτογαλέζικο αξίζει περισσότερο την πρωτιά! Και σιγά την ντροπή αν δεν ξαναμπεί δεκάδα, ντροπή είναι να μπαίνεις τριάδα με τραγούδια-παρωδίες με νύφες, και μπουκέτα μικρόφωνα! Εγώ αν είχαμε στείλει τραγούδι σαν της Βέρκα ή σαν τις ρωσίδες γιαγιάδες ή σαν τα φετινά ρουμανο-μολδαβικά θα ντρεπόμουν απίστευτα…….

  12. Η Ελλάδα κέρδισε το euro το 2004 και την Γιουροβίζιον το 2005, η Πορτογαλία κέρδισε το euro το 2016 και την Γιουροβίζιον το 2017!

  13. Χαίρομαι πολύ που κέρδισε η Πορτογαλία,λίγοι εχουν καταλαβει την διαφορά αυτού του τραγουδιού με τα υπόλοιπα 25.οσο για την Ιταλία δεν την περίμενα 6η,δύο φορές μετάνιωσα και δεν την έπαιξα,ευτυχώς θεέ μου,κάτι δεν μου έκανε με τον Ιταλό με τα χέρια με το σκηνικο.οι εταιριες ειδαν την επιτυχια του τραγουδιου στην ιταλια και το βαφτισαν απο το Φεβρουαριο φαβορι,το χαιβανι των στοιχημάτων για το 2017 ηταν όπως υπήρξε πέρυσι ο Ρώσος και του χρόνου άλλη χωρα.Ευτυχως που ή Πορτογαλία ηρθε και πρώτη στο κοινό και μερικοί εδώ μέσα δεν θα το κράξουν άσχημα.
    Μολδαβία το περίμενα.

  14. Συγχαρητηρια νικητης και στις επιτροπες και στο κοινο ΜΠΡΑΒΟ!
    Φαγαμε κραξιμο για τα 12αρια με την Κυπρο αλλα ολα τα αλλα 12αρα στις σκανδιναβια κ.τ.λ δεν τα ειδαν οι φανς ειναι αηδιαστικοι καποιες φορες ειδικα αυτοι που κραζουν οπως την Ρωσσια τα τελευταια χρονια ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΟΙ!
    Για την Ελλαδα το περιμενα ελεγαν οτι γκρινιαζω κ.τ.λ αλλα φαινοταν το τραγουδι κατω του μετριου,τα φωνητικα ετσι και ετσι μονο η Ντεμυ ελαμπε διαλεξαν το χειροτερο κοματι για recap που φαινοταν πισω απο το γυαλι αντι να δειξουν το λαμπερο προσωπο της.Καιρος και ο Κοντοπουλος με τον Φωκα να προσγειωθουν.Μια αχρηστη ευκαιρια με μια τοσο ομορφη παρουσια.
    Τωρα για την βαθμολογια ετσι στημμενα πολλα μια ζωη η Αυστραλια ψηλα στις κωλοεπιτροπες με απαισιο τραγουδι φετος ελεος ποσα τους δινει(ebu).Καλα η Σουηδια αηδιαστικη με τον πλαστικομουρη αλλα με τις επιτροπες ψηλα.
    Τελος θα το ξαναπω πρεπει να υποστηριζουμε οποιους μας υποστηριζουν δεν μπορει η Αρμενια καθε χρονο να μας δινει 10 και 8 και εμεις φετος της δωσαμε 2 νομιζω ελεος χασαμε την Ρουμανια που δεν μας ψηφιζει πια ουτε Σερβια κ.τ.λ.Σαφως για να νικησεις πρεπει να εχεις απηχηση παντου αλλα και για να πας ψηλα χρειαζονται οι φιλοι.Πρεπει οι επιτροπες να εχουν ενα χαρτι με τις χωρες που μας ψηφιζουν καθε χρονο με οτι βλακεια στελνουμε.Ευτυχως ψηφισαν Βουλγαρια.
    Δεν στενοχωριεμαι για το αποτελεσμα γιατι το ενιωθα και το εβλεπα παντου οτι δεν θα παμε καλα και το ειχα γραψει.Να πω οτι δεν μου αρεσαν οι σχολιαστες καθολου ηταν ενοχλητικοι σε σημειο αηδιας ειδικα ο Καπουτζιδης με ζαλισε μιλουσαν σε εισαγωγες τραγουδιων στο τελος στην βαθμολογια το παρακαναν δεν μπορουσα να παρακολουθησω ελπιζω του χρονου να παει μονη η σχολιαστρια για να μιλαει λιγοτερο δεν ειναι αυτοι οι πρωταγωνιστες ειναι τα τραγουδια και μερικα που αυτοι θεωρουν χαζα και σχολιαζουν σε αλλους αρεσουν …ΑΡΚΕΤΑ.

  15. Άξια νίκη της πορτογαλίας…μελωδικό και γεμάτο συναίσθημα τραγούδι….ώρα να αρχίσουν από του χρόνου και οι υπόλοιπες χώρες να στέλνουν τραγούδια αξιόλογα και να ξεφύγουμε έστω και για λίγο από το led καρναβάλι των σουηδικών παραγωγών…demy ησουν υπέροχη νομιζω σε αγαπούμε όλοι ήταν μάπα το this is love δεν θα γινόταν να πάει καλύτερα…η moldova πως έφτασε τριτη δεν το καταλαβα….και του χρόνου παιδια!!

    • Προσυπογράφω και εγώ όσα αναφέρεις για την νίκη της Πορτογαλίας (και ας μου ταίριαζει σαν άκουσμα καλύτερα το βουλγαρικό ή το βελγικό) και εύχομαι πραγματικά να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για τις μελλοντικές συμμετοχές. Συμφωνώ και με την άποψή σου για την Ντέμη, έκανε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να γλυτώσουμε τον καράπατο.
      Όσο για την Μολντόβα ψηφίστηκε γιατί είχε τάξει πως αν νικούσε θα μοίραζε σε όλους χρυσά κουφέτα, από την αλήστου μνήμης εκπομπή της Πάνια!

  16. θα γραψω ιδιο σχολιο που εγραψα και αλλου .

    Δεν μας αξιζε τοσο χαμιλη θεση , σαφως όχι . Ουτε στην Κυπρο , καποιες χωρες είναι σαν να εχουν αγορασει θεση σην δεκαδα . Εμας λες και μας εχουν αφιερωσει την 19η και στην Κυπρο κατω από την εικοστη . παντα τελευταίες Ισπανια και Γερμανια . Δεν μπορει να είναι αντικειμενικο αυτό . Δεν μπορει να σταθει με καμια δικαιολογια . Ειμαι όμως υπερήφανος για την προσπαθεια , με τα προβλήματα που μας εβαλαν , την αντιπαθεια που υπαρχει για την χωρα μας τα τελευταια χρονια , είμασταν εκει , στον τελικο , με ψηλα το κεφαλι χωρις συμμαχιες και υποκρισιες !!! Μπραβο και στη Κυπρο !!! Για εμενα το ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕ ΔΙΦΟΡΑ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΑΓΓΛΙΚΟ . ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ …. ερμινεια , φωναρα , και τραγουδι που το ξανακους , όχι σαν αυτά που κερδιζουν τα πλεον . Δεν μπορω να δεχθω την απολυτη αποδοχή σε ένα τετοιο ακουσμα το οποιο είναι οποσδηποτε βαρετο , και οιποιος είναι ειλικρινης το παραδεχεται . Συγχαρητηρια παντως στους πορτογαλους , δεν εχω κατι μαζι τους , απλα το τραγουδι αυτό δεν δικαιολογει τον ντορο που ειχε από την πρωτη στιγμη . Ευχομαι να αλλαξει το συστημα βαθμολογιας γιατι δεν είναι δυνατον να βαζεις στο ιδιο τσουβαλι τοσα εκατομμύρια κατοικους από τον βορα και την κεντρικη ευρωπη και αυτος πο την μεσογειο και βαλκανια . αριθμητικα γινεται σφαγη . Αλλα νομιζω πως αυτό δεν τους ενοχλεί . Ας σταματησει πια και αυτό το γλυψιμο στους Σουιδους . Ένα δικο τους φεστιβαλ είναι πλεον η Eurovision και δεν με χαλαει να μην πηγαίνουμε καλα . θεωρω ότι οι βρετανοι εχουν κάθε λογο να αισθανοντε αδικειμενοι . Μεγλη μαγκια από τους τουρκους που το λενε στα ισια και δεν συμμετεχουν . υτο σημαινει εχω αποψη . Μολις ειδαν τι ξεκινησαν οι σουιδοι με την κλικα τους εφυγαν . Θελει μαγκια όμως .

    • Οι τούρκοι έφυγαν επειδή ο ισλαμιστής σουλτάνος τους δεν θέλει την συμμετοχή της τουρκίας τι μαλακίες λες για μαγκιές και πράσινα άλογα, μια χαρά τα πήγε η Ελλάδα με το τραγούδι χάλια που έστειλες, πως θα γίνει δηλαδή, για χρόνια μπαίναμε 10δα αυτό δεν ήταν στημένο;

    • Το αγγλικό τραγούδι ήταν αρκετά καλό και η ερμηνεύτρια εξαιρετική τραγουδίστρια ΑΛΛΑ, οι θεατρινισμοί και οι υπερβολικές εκφράσεις την έκαναν απωθητική και της στέρησαν βαθμούς από την ψηφοφορία του κοινού. Δεν ήταν ελκυστικό θέαμα μια κακοντυμένη και κακοχτενισμένη αγγλίδα να κάνει γκριμάτσες στο κοινό.
      Η Πορτογαλία με συγκήνισε απίστευτα αν και το τραγούδι δεν είναι καθόλου του γούστου μου, ο τύπος είναι ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΑΡΑ._ (τελεία και παύλα)
      Τη Σουηδία δεν την γλείφουν τόσο όσο την σκανδαλωδώς ευνοημένη (από τις επιτροπές) Αυστραλία. Το φεστιβάλ έχει καταντήσει σουηδικό γιατί οι σουηδοί θέλουν να το διοργανώσουν και το κάνουν σωστά, διαφορετικά χωρίς την συμβολή τους η ουκρανική διοργάνωση θα ήταν χειρότερη από τα αυστραλέζικα οπίσθια που θαυμάζαμε άπαντες όταν τραγουδούσε η Τζαμάλα. Ελπίζω να έλυσα όλες τις απορίες σου.

  17. Άξια νίκη της πορτογαλίας…μελωδικό και γεμάτο συναίσθημα τραγούδι….ώρα να αρχίσουν από του χρόνου και οι υπόλοιπες χώρες να στέλνουν τραγούδια αξιόλογα και να ξεφύγουμε έστω και για λίγο από το led καρναβάλι των σουηδικών παραγωγών…demy ησουν υπέροχη νομιζω σε αγαπούμε όλοι ήταν μάπα το this is love δεν θα γινόταν να πάει καλύτερα…η moldova πως έφτασε τριτη δεν το καταλαβα….και του χρόνου παιδια!!

  18. δεν πειραζει demy μου. ησουν υπεροχη. εδωσες οτι καλυτερο μπορουσες. απλως επρεπε να σε ειχαν ενημερωσει οτι πας σε εναν πουλημενο διαγωνισμο. απαραδεκτος ο αποδοκιμασμος οταν δωσαμε το 12αρι στην κυπρο και το αντιθετο. οταν γινονται με αλλες χωρες ειναι καλα ε; ειναι σαν να μας λενε δε σας θελουμε. δεν ντρεπονται λεω εγω; ευχαριστουμε το μαυροβουνιο για τους 12 βαθμους τους (δεν το περιμενα) και φυσικα την κυπρο και την αρμενια. μου εκανε τρομερη εντυπωση η τριτη θεση στο televoting για τη μολδαβια και γενικα η 3η του θεση. ειναι η καλυτερη που εχει παρει ever. ελλαδα και κυπρος για αλλη μια χρονια στον πατο. κριμα. δηλαδη τι αλλο να κανουμε; ποιον να στειλουμε πειτε μου… τι πηγε λαθος; η κοπελα τοσο ομορφη και φωναρα και παλι πατος. δηλαδη τι πρεπει να κανουμε; και με φωκα και κοντοπουλο πηγαμε. δηλαδη δεν εχουμε πια ελπιδα να παμε καλα σε αυτον το διαγωνισμο; τι γινεται ρε; μπραβο τους παντως. αξιοπρεπεις συμμετοχες και οι δυο. συγχαρητηρια στην πορτογαλια. το αξιζε! επιτελους να παει ο διαγωνισμος νοτια. στα στοιχηματα κατα τη διαρκεια του τελικου η ιταλια ειχε πεσει 4η με την βουλγαρια να σκαρφαλωνει 1η. συγχαρητηρια εννοειται και στη βουλγαρια (της δωσαμε το 10αρι μας) για την καλυτερη θεση που πηρε ποτε της. ποιος να το ελεγε ομως οτι αυτες οι δυο χωρες που δεν προκρινονται ποτε σε τελικους να κερδιζε η μια και η αλλη να ηταν 2η. απιστευτο. ουτε η μολδαβια δε θα το περιμενε να βγει 3η. με εναν πολυ φτωχο τελικο επελεξαν ενα τραγουδι χαρουμενο και χορευτικο. μπραβο. η ιταλια χαντακωθηκε για αλλη μια φορα απο τις επιτροπες αλλα και απο το κοινο δεν βγηκε χαμηλα βεβαια. τελος παντων. αλλος ενας διαγωνισμος περασε στην ιστορια. ευχαριστω παρα πολυ τον ogae greece για αυτους τους υπεροχους μηνες! να ειμαστε καλα με υγεια παιδια. αντε, και του χρονου!

    • Φίλη/ε δεν είναι θέμα προσώπου αλλά και τραγουδιού και σκηνικής παρουσίας!
      Λυπάμαι πολύ για την Ντέμη, έκανε ότι καλύτερο μπορούσε, το πιστεύω αλλά έλειπαν τα άλλα δύο. Δεν είχαμε τραγουδάρα δεν είχαμε σκηνική παρουσία!

      Η ΕΡΤ πρέπει να αλλάξει μυαλά (αν έχει βέβαια) και να πει ένα ουστ σε Κοντόπουλο και Φωκά! Αρκετά

      Μακάρι η Ντέμυ να ξαναπάει Γιουροβίζιον!!!! Την επόμενη φορά θα σκίσει!!!

      • ουστ στον φωκα;γιατι ρε φιλε;οτι μπορουσε εκανε…μακαρι να μην μας τον παρει παλι καμμια ρωσια….

      • Φίλε Δημήτρη, ξέρω ότι ο άνθρωπος έκανε ότι καλύτερο μπορούσε αλλά με τις άλλες χώρες κάνει καλύτερα θαύματα!

        Ξέρομε πως είχε κάτι άλλο στο μυαλό του, αλλά αυτό με την κούνια θα μπορούσε να το κάνει αλλιώς! Δηλαδή, η γούρνα και το ανυψωτικό πότε πρόλαβε να τα κάνει? Ε να μη μας περνάνε και χαζούς?

  19. Προς το Fan club του Francesco,
    Τι έγινε παίδες; ετοιμάσατε βαλίτσες για Ρώμη; Εντάξει όλα; τα κλείσατε τα εισιτήρια ή σας χάλασε τα σχέδια η Πορτογαλία; χαχα είναι που θα έσπαγε ρεκόρ το σοου του γορίλα…. 6η θέση και πάααρα πολύ του είναι……
    Όσο για εμάς δε περίμενα τόσο χαμηλή θέση…. 19η?? αλλά οκ του χρόνου πάλι!
    Η Πορτογαλία 1η σε κοινό και σε επιτροπές…. μπράβο του παρόλο που εξακολουθώ να το βαριέμαι….. εντύπωση μου έκανε το 0 της Αυστρίας στο κοινό……. η κριτική επιτροπή του Μαυροβουνίου 12 μας έδωσε και αυτό με άφησε άφωνο…..
    ΑΝΤΕ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΛΙΣΣΑΒΟΝΑ

  20. Και συμβουλή εκεί στην ΕΡΤ αλλάξτε το όλο πράμα,απομάκρυνση Κοντόπουλου κ κάθε κοντοπουλου,αρκετά με τα ποπακια.πλησιαστε κ άλλους συνθέτες.η Ντεμυ δεν της άξιζε ούτε η θέση ούτε το τραγουδι

  21. Από που να ξεκινήσεις για τον αποψινό τελικό!

    1. Μπράβο Demy για την καταπληκτική εμφάνιση. Ότι κατάφερε σήμερα η ελληνική αποστολή το χρωστά αποκλειστικά στο κορίτσι.
    2. Η Ελλάδα πήγε για πρώτη φορά καλύτερα στις επιτροπές από ότι στο televoting!
    3. Ακόμα δεν μπορώ να πιστεύω πως το Μαυροβούνιο μας έδωσε 12άρι! Αν δεν το είχαμε θα ήμασταν χαμένοι!
    4. Μπράβο σε Ελλάδα και Κύπρο που αλληλοψηφίστηκαν και ένα τεράστιο “ΝΑ” στους ηλίθιους που μας γιούχαραν! Όταν το κάνουν οι άλλοι είναι πολιτισμός να φανταστώ!
    5. Μπράβο και στην Κύπρο! Καλή εμφάνιση!
    6. Χαίρομαι που τα στοιχήματα έπεσαν έξω για την Ελλάδα! 19η θέση και όχι 24η!

    Πάμε στα περίεργα!
    1. Η μεγάλη διαφορά επιτροπών – κοινού με εξαίρεση την Πορτογαλία!
    2. Η Αυστραλία είναι η 2η Σουηδία για την EBU… είναι δυνατόν το κοινό να δίνει 2 βαθμούς και η επιτροπή 171??? Πάμε καλά?
    3. Έχω πολύ χολή επίσης για Ην. Βασίλειο και Αυστρία!
    4. Χάρηκα για Ισπανία και Γερμανία που για ακόμη μία φορά είχαν συνάντηση με τον πάτο της βαθμολογίας.
    5. Μπράβο στη Πορτογαλία για την μεγάλη νίκη! Την άξιζε αλλά εμένα δεν μου άρεσε… όσο και να θέλει να γίνει σοβαρή η διοργάνωση, ο κόσμος δεν ξεχνά το κιτς, το τρας ποτέ (βλ. Ρουμανία, Μολδαβία, Κροατία) – Μετά το Γιούρο, την Γιουροβίζιον έρχεται νέο μνημόνιο!
    6. Η Σουηδία παίζει να έφαγε μεγάλη σφαλιάρα που βγήκε 8η στο κοινό!!! χαχαχαχαχα
    7. Απογοήτευση η θέση της Ιταλίας. Έλεγα πριν καιρό πως το γεγονός ότι το τραγούδι βγήκε νωρίς αλλά η βερσιόν για την Γιουροβίζιον θα έκαναν κακό στη συμμετοχή! Ήταν και είναι ακόμη ένα από τα αγαπημένα μου!

    • Να σας ενημερώσω πως η Ελλάδα πέρασε ως 10η από τον πρώτο ημιτελικό! Επομένως πήγαμε πολύ καλύτερα σε σχέση με την Μαρία Έλενα Κυριάκου – 5η η Κύπρος!

      Ξέχασα να αναφέρω πως η Βουλγαρία έχει καταφέρει με 3 εμφανίσεις στον τελικό να είναι στην πεντάδα!!! (2η, 4η, 5η)

      • να σε ενημερωσω επισης οτι οι επιτροπες στον πρωτο ημιτελικο εδωσαν στην αυστραλια τη δευτερη με 139 βαθμους ενω το κοινο την εφερε στην 15η θεση με 21 βαθμους. δηλαδη η ebu θελει να μας την επιβαλλει ενω το κοινο εδειξε ξεκαθαρα οτι περασε αδιαφορο το τραγουδι. ελεος πραγματικα. ειναι εξωφρενικο. τι εννοεις οτι η demy τα πηγε καλυτερα απο την κυριακου; 7η ειχε βγει στον ημιτελικο

      • 7η και 19η στον τελικό, ενώ η Ντέμη κατάφερε με 10η θέση στον ημιτελικό να φτάσει πάλι σε αυτή την θέση και να μην σπάσουμε το αρνητικό μας ρεκόρ της 20ης – θα μπορούσε να είχε βγει 24η-26η!

    • Κάτι μυαλά σαν εσένα βλέπουν και έχουν την Ελλάδα για ψωροκόσταινα στο εξωτερικό,τι ΝΑ για τα δωδεκαάρια Ελλαδος Κύπρου? Εσυ και ο πανέξυπνος ο Καπουτζίδης “κράζετε όσο θέλετε” μα τι βλαχομπαρόκ πατριωτισμό έχετε κάποιοι? Θυμάσαι εσύ Ισπανια Πορτογαλία να ανταλάσσουν δωδεκάρια συνέχεια? Αυστρία Γερμανία μήπως? Λοιπόν να σταματήσει αυτη η παραμύθα του “μα και οι ξένοι αλληλουποστηρίζονται” μονο εμείς και η Μολδαβία με την Ρουμανία το κάνουμε αυτό βρεξει χιονίσει ανερτήτου χρονιάς και τραγιυδιού,άρα οποιοσδήποτε άλλος εκτός απο μολδαβορουμάνους μπορεί να κράζει,ελεος με την Ελλάδα του ρουσφετιού και του χατηριού που γουστάρετε ακόμη παρολες τις φαπες που εχουμε φαει σαν έθνος,τόσο δυσκολο είναι να κανετε τον συνειρμό αυτό και να μην λέτε γενικοτητες με τους κακούς ξένους,ρε δεν υπάρχει σωτηρία με τετοιους βλαχοέλληνες σαν εσάς,ενα μεγάλο Να λέει ο άλλος για ξα δείξει την ψευτομαγκιά του,α ρε κακομοίρηδες!

  22. Δεν έχω χαρεί περισσότερο για καμία άλλη νίκη. Και μόνο το ότι κάθε φορά που ακούω το κομμάτι συγκινούμαι, για εμένα λέει πολλά.. συγχαρητήρια στον σαλβαντορ, το πήρε με την αξία του! Του χρόνου τα λέμε λισαβώνααα
    Υ.Γ. αξίζαμε και εμείς και η κύπρος, καλύτερες θέσεις..

  23. παιδια επαθα μεγαλο σοκ τωρα! η ελλαδα στον τελικο κατελαβε τη 10η θεση. 9η θεση σε επιτροπες και κοινο. δηλαδη φετος ειχαμε μεγαλες πιθανοτητες να αποκλειστουμε. ειχαμε αγιο

  24. Συγχαρητηρια στην Πορτογαλια για την 1η της νικη, Ακομη κ αν καποιους δεν τους επεισε, ηταν ένα τραγουδι ρομαντικο, μη τυποποιημενο κ στην γλωσσα τους. Επιτροπες και κοινο συμφωνησαν στην 1η θεση οποτε μιλαμε για δικαιο αποτέλεσμα. Εντυπωση μου εκανε η προωθηση no matter what της Αυστραλίας κ της Σουηδιας από τις επιτροπες. Η Ελλαδα ηταν αξιοπρεπης, αλλα μαλλον βαρετη κ λιγο προκατ. Μακαρι στο μελλον να στειλουμε τραγουδια πιο αυθεντικα. Παραδοση εχουμε πλουσια και δεν χρειαζεται να είναι κατι κιτς ή φολκλορ. Ουτε φετος με επεισε η χρησιμοτητα και η αντικειμενικοτητα των επιτροπων.

  25. Ο πορτογάλλος ήταν συγκλονιστηκός στο φινάλε με όσα είπε: “η μουσική δεν είναι πυροτεχνήματα, η μουσική είναι συναίσθημα”! Μπράβο σου ρε φίλε, και το τραγούδι σου όχι μόνο το ομορφότερο για φέτος αλλά ένα από τα σπουδαιότερα τραγούδια που έχουν πάει ποτέ! Ξανά μπράβο!

  26. Συγχαρητηρια στην Πορτογαλια που κερδισε μετα απο τοσα χρονια. Το τραγουδι μου αρεσει πολυ (οχι για προσωπικο νικητηριο ομως) κατι που δεν μπορω να πω για τον τραγουδιστη. Δεν θυμαμαι αλλη χρονια αντιστοιχο πλανο με αυτο της Αρμενισας μετα την ερμηνεια του Πορτογαλου. Εκει καταλαβα οτι η Πορτογαλια θα κερδισει.

    Ενα μεγαλο μπραβο στην Ντεμυ που το παλεψε. Αξιζε κατι καλυτερο. Εγω παντως ενιωσα ομορφα που μας εκπροσωπησε η Ντεμυ και δεν με νοιαζει το αποτελεσμα καθολου.

    Αδυνατει να χωρεσει το μυαλο μου οτι Αυστραλια, Σουηδια και Μολδαβια ηταν ψηλα στις επιτροπες. Τι ψηφισαν? Τις εμπνευσμνενες συνθεσεις? Τις τελειες σκηνικες παρουσιες? Τις αψογες φωνες? Κριμα 5 ατομα ασχετα πολλες φορες απο μουσικες γνωσεις να κρινουν το 50% του αποτελεσματος μια χωρας ολοκληρης.

    Τοσο καιρο ακουγαμε για μια Γιουροβιζιον που αλλαξε. Που θελει ποιοτικα τραγουδια και καλλιτεχνικοτητα. Η αληθεια βρισκεται καπου στην μεση. Και η τριτη θεση της Μολδαβιας το αποδεικνυει.

    Δεν μπορω να καταλαβω πως η Αρμενια ηταν τοσο χαμηλα στο τελεβοτινγκ. Μια χωρα με μεγαλη διαπορα, γειτονικες χωρες, με εθνικ στοιχεια που αρεσε πολυ στους Αρμενιους.

    Κλεινοντας χαιρομαι που η Γιουροβιζιον γυρισε Μεσογειο. Σε μια χωρα τυχερη για την Ελλαδα. Ευχομαι του χρονου σε μια αξιολογη εκπροσωπηση. Οι θεσεις για μενα δεν παιζουν ρολο.

    Καλο καλοκαιρι σε ολους. Τα λεμε του χρονου.

  27. Αφού η επιθυμία μου πραγματοποιήθηκε να συμφωνήσει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ κοινό και επιτροπές για το νικητήριο τραγούδι μου αρκεί. Συγχαρητήρια στην Πορτογαλία !!!
    Ήθελα να ψηφίσω Βουλγαρία αλλά η αδυναμία που έχω στον Francesco μ’έκανε να ψηφίσω Ιταλία.Ακόμα και 20ος να ερχόταν δεν θα με πείραζε ούτως ή άλλως ήταν, είναι και θα είναι ο προσωπικός μου νικητής.Ήμουν προετοιμασμένη μια εβδομάδα τώρα ότι δεν θα κέρδιζε.
    Συγχαρητήρια και στην Demy και στον Hovig και προς Θεού μην ξεκινήσουμε με γκρίνιες πάλι.

    Πάντως θα ήθελα να ξαναδώ κάποια στιγμή στην Eurovision την Demy ή τον Francesco

    ΥΣ 1). Αν και είναι πολύ νωρίς για να μιλάμε για το τι θα γίνει του χρόνου ενστικτωδώς πιστεύω πως αν στείλουμε συμμετοχή θα τα πάμε καλά .
    ΥΣ. 2) Μπράβο και στην Νορβηγία που όταν πρωτοάκουσα το τραγούδι αμέσως είπα οτι αυτό θα μπει top 10. Και να που έγινε 🙂

    Άντε και του χρόνου =D

    • Οι επιτροπές απ’ ότι κατάλαβα και από άλλες χρονιές είναι εντελώς αχρείαστες, γιατί τελικά ο κόσμος ψηφίζει πιο λογικά και όταν υπάρχει μεγάλη ασυμφωνία επιτροπών – κόσμου είναι άσχημο γιατί αυτοί που ψήφισαν αισθάνονται κορόιδα,,,

  28. Άξια νίκη της πορτογαλίας με ένα απλό μελωδικό κομμάτι…ώρα να κατέβει ο διαγωνισμός στο νότο και οι επόμενες συμμετοχές να είναι εξίσου φεστιβαλικές και να μη στηρίζονται στο led καρναβάλι των σουηδικών παραγωγών..demy είσαι υπέροχη έκανες καταπληκτική εμφάνιση και αξίζεις πολλά…απλά πήγες με ένα κομμάτι από τα πολλά που είχε ο συνθέτης σου στο συρτάρι για τίποτα λευκορωσίες και ουκρανίες από προηγούμενες χρονιές….Βουλγαρία με δυναμική για νίκη πολύ σύντομα….franscesco ήσουν πολύ διασκεδαστικός…moldova μεγάλη έκπληξη…και του χρόνου παιδιά!!

  29. ΧΑΛΙ ΜΑΥΡΟ Ο ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΜΑΖΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗ EUROVISION.ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΦΤΩΧΗ Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ.ΤΟ ΒΕΛΓΙΟ ΑΞΙΖΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ.ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΣΧΕTΕΣ ΚΑΙ ΟΙ EUROFANS ΠΙΟ ΑΣΧΕΤΟΙ ΑΚΟΜΑ.ΚΑΚΗ Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΜΕΤΡΙΟΤΑΤΟ ΠΗΡΕ ΟΤΙ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕ.42 ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ 38-39 ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΞΑΝΑΚΟΥΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΑΙΣΧΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ

  30. Άξιζε πολύ περισσότερο η Demy, ως Demy. Βγήκε καταπληκτική. Τελικά απ’ό,τι φάνηκε την έφαγε το τραγούδι που ήταν εποχής και κοπής Euphoria ήτοι 2012 και δεν έκανε γκελ. Το γαλλικό twitter μιλούσε για chanson nulle αλλά για jolie chanteuse. Κυρίως όμως είναι αυτό που είπε ο Σαλβαντόρ. Επιστροφή στη μουσική, σε πιο εμπνευσμένα ακούσματα. Να ξαναγίνει όλο αυτό από show, διαγωνισμός τραγουδιού. Χρειαζόμαστε άλλους συνθέτες, με άλλη κουλτούρα και βαθύ μουσικό ένστικτο.

  31. Πέρισυ δεν έδωσα σημασία στη νίκη της Ουκρανίας που δεν μου άρεσε καθόλου γιατι η Ρωσία δικαίως ήταν πρώτη στο televoting. ΦΕΤΟΣ; Το βλέπω και το ξαναβλέπω και ειλικρινά απορώ πως άρεσε αυτό το πράγμα και βγήκε στο televoting. Ήμασταν 10 άτομα και σε κανέναν δεν άρεσε πραγματικά δεν το καταλαβαίνω. Χάρηκα πολύ για Μολδαβία. Η 15η θέση τελικά είναι γρουσούζικη κάθε φορά 19οι βγαίνουμε (ενώ η 19η η τυχερή μας, βγήκαμε πρώτοι με Παπαρίζου, Καλομοίρα και Γιώρκα στους ημιτελικούς)

  32. Μαλιστα…απο την αρχη δεν μου γεμιζε το ματι αλλα το αξιζουν αφου ειναι πρωτη φορα και μαλιστα αφου βγηκε πρωτος κ στον κοσμο αλλα κ στις επιτροπες απο εκσι κ περα περιμενα την demy 10αδα κ ακομα μια φορα μας εθαψαν για να βγαλουν πιο πανω απο εμας τραγουδια οπως η αυστρια…

  33. Αρχικά ένα μεγάλο μπράβο στην Ντέμυ μας η οποία σήμερα ήταν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ. Καμία σχέση με τον ημιτελικό. Το αποτέλεσμα ήταν λίγο πολύ αναμενό. Ο διαγωνισμός έχει αλλάξει ριζικά οπότε πρέπει από εδώ και πέρα να αλλάξει αντιμετώπιση η ΕΡΤ, έτσι ώστε να επιστρέψουν οι επιτυχίες.
    Απο εκεί και πέρα, ένα μεγάλο μπράβο στον Πορτογάλο, που μπορεί να μην μου άρεσε ποτέ σαν τραγούδι αλλά από την στιγμή που είχε την αμέριστη υποστηριξη κοινού και επιτροπών, είναι άξιος νικητής.
    Έχω να κάνω τα εξής σχόλια:
    -Χάρηκα πολύ με την Μολδαβία γιατί ήταν πολύ αυθεντικοί οι τυπάδες.
    -Η Ιταλία ήταν η δυσάρεστη εκπληξη που δεν μπήκε καν πεντάδα.
    -Η Νορβηγία 10η?? από που και ως πού??
    -Είμαι έξαλλος με το ότι η Σουηδία μπήκε πάλι 5αδα λόγω επιτροπών και η Αυστραλία 10αδα αντίστοιχα, με τραγούδια που είναι ουδέτερα και χιλιοακουσμένα. Πρέπει να υπάρξει αντίδραση από τις υπολοιπες χώρες για αυτήν την παράγκα που έχει στηθεί….
    Αυτά. Άντε και του χρόνου

  34. Η πιο άδικη ψηφοφορία ever.
    Ωραίο το τραγουδι της πορτογαλιας δε λέω αλλά ο ερμηνευτής του με χαλάει απίστευτα .ειδικα όταν έπαιρνε τα δωδεκάρια σαν βροχή αντί να ευχαριστήσει αυτούς που τον στηρίζουν μας έδειχνε το παπούτσι του.και τώρα κάποιοι εδώ μέσα τον αποκαλούμε καλλιτέχνη!
    Συγνώμη αλλά οι καλλιτέχνες δεν συμπεριφέρονται με αυτό τον τροπο σε αυτούς που τους στηρίζουν.
    Όπως παρατηρήσατε οι Σκανδιναβικές χώρες το βιολί τους με τα 12αρια -δεν άκουσα όμως μποοουυυυ απο το κοινό, για να μη σχολιάσω το γεγονός οτι δεν ψήφιζαν Ιταλία Πορτογαλία γιατί τις φοβόταν.κατα τα αλλά αντικειμενικοτατες οι κριτικές επιτροπές που έβγαλαν 6η την Νορβηγία.
    Ήθελα να ήξερα τι ψήφισαν την φωνή;το τραγουδι που τραγουδι δεν το λες κιόλας.
    Η δική μας συμμετοχή αδικημένη πιστεύω και σε επιτροπές και σε televote δεν θα σκασουμε όμως και θα επιστρέψουμε δυναμικά στην Πορτογαλία του χρόνου!

    • Σκεφτόμουν να γράψω πολλά για τη φετινή διοργάνωση & τα αποτελέσματα αυτής, αλλά δεν ήξερα πως να αρχίσω ή καλύτερα, από που να αρχίσω. Τελικά παραιτήθηκα γιατί τα πολλά λόγια σε κάτι άθλιο & κακό είναι περιττά. Δηλώνω όμως με μεγάλη χαρά ότι το παραπάνω σχόλιο του φίλτατου Βασίλη με καλύπτει & αντιπροσωπεύει 100%, σα να το έγραφα ο ίδιος. Άλλη μια eurovision τελείωσε. Η κλίκα του Sand την έβγαλε καθαρή & φαντάζομαι οι ποινές στις 12 Ϊουνίου θα είναι αστείες. Καλή μας συνέχεια.

      • Σε χάσαμε φίλε,τουλάχιστον δεν σε διάβασα συχνά τις τελευταίες εβδομάδες.
        Ανυπομονώ για τον Ioήλιο και το concerto του Francesco

      • Ναι, επαγγελματικές υποχρωσεις δεν άφηναν χρόνο φέτος, ούτε καν τις πρόβες παρακολούθησα, μόνο εδώ να διαβάσω επιλεγμένα σχόλια στα πεταχτά. Κυκλοφόρησε πρόσφαρα το καινούριο του άλμπουμ. Δεν έχω ακούσει τίποτα αλλά πιστεύω θα υπάρχουν ενδιαφέροντα κομμάτια. Ο Francesco είναι μούρη & καλλιτεχνάρα.
        Άσχετο: οι Il Volo κάνουν διεθνή καριέρα στον τομέα τους, ενώ ο Mans κατάντησε γλάστρα στην tv.

      • Μην το ψάχνεις για τον Μäns αστο.
        Να σου πω οτι οι il volo δεν έχουν και τρελή απήχηση εδώ στην Ιταλία.
        Ναι το καινούργιο του άλμπουμ ειναι το Magellano και ειναι εκπληκτικό ,το σκίζω καθημερινά μπορώ να πω!αναμενω να τον ξαναδώ live στις 28 Ιουλίου.
        Τα σκάτωσε λίγο στην eurovision αλλά οκ,ούτως οι άλλως οι Ιταλοί δεν το έχουν με την eurovision.
        Άσχετο :απίστευτη η cover του rybak tribute to Portugal.
        Άκουσε το!

  35. Συγχαρητήρια στην Πορτογαλία για την πρώτη φορά που κερδίζει σε αυτό τον διαγωνισμό .Δεν μπορώ να πω ότι χάρηκα διότι ήθελα τον Φραντσεσκο νικητή! ΑΛΛΑ το χάρηκα σίγουρα σε σχέση με πέρυσι που δεν άξιζε να κερδίσει η Ουκρανία ….. Ένα μεγάλο μπράβο στην Βουλγαρία η οποία κατέλαβε την καλύτερης της θέση και μπράβο στο Βέλγιο !!!Κράτησε την καλύτερη εμφάνιση για τον τελικό τελικά!!όσον αφορά την Ελλάδα έκανε ότι καλύτερο μπορούσε ,μέχρι εκεί που μπορούσαμε πήγαμε ,δεν είχαμε και μεγάλες προσδοκίες έτσι και αλλιώς .Η τελευταία που έχει ευθύνη πάντως είναι η Ντέμη !Μπράβο και στην Κύπρο .Πάντως έχω να πω ότι oi big5 δεν πρόκειται να κερδίσουν ποτέ αν δεν περνάνε και αυτέ από την φάση του ημιτελικού .Οσο καλό τραγούδι και να έχουν ξεχνιέται ή περνάει απαρατήρητο αφού ακούγεται μόνο μια φορά ….

  36. Άντε και του χρόνου τον Χελάκη με το “Πειρατικό” να μας εκπροσωπήσει στην Λισσαβόνα ….
    Euro 2004 εμείς Euro 2016 εσείς …. Eurovision 2005 εμείς Eurovision 2017 εσείς ….μια ζωή δεύτεροι οι Πορτογάλοι…και οι συμπτώσεις συνεχίζονται….το 2004 οι ολυμπιακοί έγιναν στην Ελλάδα ! το 2016 στην Βραζιλία (Πορτογαλική αποικία)….το 2004 παίζαμε στον τελικό του Euro με την οικοδέσπηνα τότε Πορτογαλία όπου και ηττήθηκε…το ίδιο συνέβη και με την οικοδέσποινα Γαλλία το 16′ όπου έχασε στον τελικό από την …Πορτογαλία ! Επίσης στην Eurovision το 2005 (η οποία έγινε πάλι στο Κίεβο ) εκπρόσωπος της Σλοβενίας και της Εσθονίας όπως και φέτος ήταν ο Omar και η Λάουρα αντίστοιχα όπου αποκλειστηκαν στον ημιτελικό ! Επίσης την Ουκρανία όπως και τότε την εκπροσώπησε γκρουπ !!! Σατανικοοοοο

    Η μονη διαφορα βεβαια ειναι οτι το 2005 κερδισε τραγουδαρα ενω φετος το χειροτερο (τουλαχιστον για μενα) αν αναλογιστω οτι η Πορτογαλια ηταν 43η (με την Ρωσια ακομα μεσα) στην καταταξη μου 😛
    το πειρατικο ξεκινησε χαχαχαχα

    • Τι κέρδισε το 05?χαχαχαχαχαχαχα
      Άλλαξε η eurovision,η εποχή της ντάνα που συγκαταλέγεται κ η κυρία του 2005 έχει περάσει ανεπιστρεπτί.μη συγκρίνεις αυτή τη νίκη με καρναβαλιστικα πραματα

      • Η Ντανα ομως ειχε πραγματι ωραιο τραγουδι ! οπως ειχε και η Κονσιτα το 2014 ! το φοινιξ ηταν ενα ωραιο τραγουδι….αν θεωρεις τωρα την Ελενα καρναβαλι ενω τον μεσιε σαλβαδορ νταλι πως τον λενε φυσιολογικο τι να πω ! νοσταλγω εκεινες τις εποχες ! Δημητρης 21 ετων

      • Α μάλιστα τώρα σας χαλάει η νίκη της Παπά αριζου.Γιατι κάποτε πανηγυρίζατε σαν τα κατσίκια
        Γι αυτό τελικά σε αυτή τη χώρα δεν είναι να κανεις καλό.Η αχαριστία σε όλο το μεγαλείο.Που θα βάλουμε στο ίδιο τσουβάλι την Έλενα με την Dana.Ελεος

      • Ας τραγουδίσει κ ας δώσει συνεντεύξεις με πρωθυπουργούς,ας μπέι στο new york times με τους σημαντικότερους ανθρώπους του πλανήτη,ας την θαυμάσει ως πηγή έμπνευσης η σινεντ οκονορ.ας τραγουδησει στο broadway 2003,ας τραγουδίσει σε κοινό 250.000(2009).κ η μεγαλύτερη της επιτυχία να μιλάνε για αυτην κ να την αποδέχονται οι στρειτ.
        Είναι προσβολή για την Ντάνα να συγκρίνεται με άλλες νικητριες και ειδικά με την Παπαρίζου;με την Παπαρίζου;έλεος δηλαδη.μονο με την loreen αξίζει γιατί αυτές οι δύο επηρέασαν πολύ το διαγωνισμό.το 2005 στην Κοπεγχάγη και οι δύο ρωτήθηκαν για την αλλη,η Έλενα είπε ότι η ντάνα είναι μια και μοναδική κ η βασίλισσα ανέφερε για την Παπαρίζου -ωραια ποδια- τίποτα άλλο.Πρεπει να ξέρουμε πρώτα τι έχει κάνει ο καθένας αλλά στην περίπτωση της ντάνα κολλατε να ψάξετε,μια τραβεστί σου λέει.η ντάνα εκείνη την εποχή που πήγε μπορούσε να τραγουδίσει ότι ήθελε αλλά προτίμησε το χαρούμενο ντίβα γιατι το μυαλό της ήταν ένα βήμα μπροστά ήξερε τι λειπονταν στο διαγωνισμό,η νίκη της το έκανε πιο διάσημο πιο τηλεοπτικό πιο στρασατο γι’αυτό επέζησε ο διαγωνισμός.

    • Η ντάνα μια χαρά ήταν,η ντάνα ήταν ντάνα μια και μοναδικη,απλά μετά από αυτήν είδαμε πολλα κεφατα τραγούδια,πλέον η eurovision έχει αλλάξει στα κεφατα είναι κ η Παπαρίζου.
      Προτιμώ την νίκη της Πορτογαλίας από την Έλενα το τραγούδι της ήταν πολύ φτωχό άλλο που κέρδισε με φωκα,δεν συγκρίνονται αυτα πουλάκι μου το φετινο αριστούργημα της πορτογαλιας με της Γερμανου,

    • Στάθη ακριβώς όπως το πες δεν γίνεται στο ίδιο τσουβαλι.Η ντανα δεν χωραει σε τσουβαλια,η δράση της το εδειξε.απο τη μια έχουμε μια κοπελα που για μερικούς είχε τα φόντα για διεθνή καριέρα αλλά διάλεξε τα σκυλαδικα και από την άλλη ένα ζωντανό σύμβολο που έφερε επανάσταση και δημιούργησε από το 0 ένα Ισραήλ φιλικό προς ΛΟΑΤ άτομα,δικαιώματα γκέι τουρισμό.Οταν η ντάνα το 92 ξεσήκωνε την Ιερουσαλήμ η Έλενα έπινε το γάλα της.Ας κάνει πρώτα ενα 5% από ότι έκανε η Ντάνα κ τα ξαναλέμε.τη να περιμένεις από μια Ελλάδα που έχω μάθει χειλουδακη,Γαβαλά,Σαμαρά.

  37. Γιατι τοσο χαλια οι επιτροπες για Ηνωμενο Βασιλειο?
    Γιατι τοσο ψηλα η Νορβηγια με το κουραστικο κομματι?
    Ας βαλουν μεσο ορο ψηφων και στις επιτροπες, όχι μονο στον κοσμο. Μου φαινεται ο κοσμος ψηφιζει τελικα πιο νορμαλ.

  38. Το τραγούδι δεν μου αρέσει αλλά χάρηκα για την Πορτογαλία.Είναι σαν χώρα το λαμπρό παράδειγμα πως όσο στραβά και να σου πηγαίνει το πράγμα όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή όλα γίνονται.Ας το κρατήσουμε σαν χώρα αυτό και ας μην απογοητευόμαστε.Μπράβο στην Demy γιατί όπως είχα σχολιάσει και μετά τον ημιτελικό η θέση που πήραμε ήταν καθαρά και μόνο δικό της επίτευγμα.Τέλος να πω πως το 2 του κοινού στην Αυστραλία είναι η περίτρανη απόδειξη πως οι επιτροπές για όσο υπάρχουν θα καθορίζουν το top 3 της Eurovision.Τα λέμε στην Λισαβόνα λοιπόν.Τα φιλιά μου!!!

  39. Πολύ μεγάλη στιγμή για το διαγωνισμό. Οταν υπάρχει ταλέντο δεν χρειαζονται ουστ υπερπαραγωγες στη σκηνή ουστ πυροτεχνήματα ούτε “συνταγες”. Ο τύπο τό πήρε πάνω του και καταφερε το ακατορθωτο: με ένα τραγουδι στα πορτογαλικά που δεν έχει καμία σχέση σχέση την μουσική μαζικης υποκουλτούρας που ακούμε καθε χρόνο.. Ένα τραγούδι ευαίσθητο μια παρουσια εσωστρεφής… Πραγματικά μπράβο.
    Υ.Γ. Θέλω να δω πολύ τι έχουν να πουν ορισμένοι που έλεγαν διάφορα. Μέχρι και στο σημείο έφτασαν να πουν ότι το τραγούδι της Πορτογαλίας δεν αρέσει κατά πλειοψηφία. Αλλά τώρα βέβαια η πρωτιά στο televouting σας χάλασε το επιχείρημα που είστε ετοιμάσει ότι “Η EBU πάει το διαγωνισμό όπου θέλει..”
    Ξυδακι. Δεν πειραζει . Κρίμα τα λεφτά βέβαια που πήγα στο γοριλα Ο οποίος δικαίως ούτε πεντάδα δεν μπήκε!!

    • Κάπιου παίρνετε στα πολύ σοβαρά τον διαγωνισμο,ο Πορτογάλος αντί να πάει στα παρατράγουδα να τραγουδίσει πήγε στην γιουροβίζιον εμένα μου αρέσουν αυτά,τώρα αυτά περί προσφύγων περί της μουσικής που κερδίζει και άλλες λαϊκιστικες παρόλες εγώ τις ακούω βερεσε,το ότι είναι fake φάνηκε στο τέλος που αφού έφερε σε πέρας το θέατρο που έκανε επι σκηνης εβαλε την αδελφή του να τραγουδήσει γιατι ειχε αδειά σει πλέον και θα γινόταν ρόμπα έτσι απλά,τωρα τι ξυδάκι λες εσύ ναχαμε να λεγαμε

  40. Καλησπέρα, για άλλη μια φορά επιβαιωθουν πανηγυρικά!
    Άξιος νικητής ο Salvador , έκανε πάταγο σε κοινό – επιτροπές , το είχα πει η Ιταλία ήταν μια στοιχηματική φούσκα ,ορίστε 6ος κ καταιδρωμενος ο επί 3 μήνες πρώτος στα στοιχήματα!
    Η Βουλγαρία επίσης πολύ καλό τραγούδι ωστόσο δεν είχε αέρα νικητή όπως κ το Βέλγιο ,άξιζαν τις θέσεις που πήραν. Ευχάριστη έκπληξη η Μολδαβία, μπράβο της!
    Επιτέλους κέρδισε η ποιότητα, σε ορισμένους πονάει αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα! Τα λέμε Λισαβόνα!!

  41. Κατ’ αρχάς, συγχαρητήρια στην Πορτογαλία, αν και το τραγούδι δε μου αρέσει καθόλου.

    Όσον αφορά την Ελλάδα, θεωρώ πως αξίζαμε περισσότερο. Όχι επειδή είναι η χώρα μας. Αλίμονο. Αλλά θεωρώ πως τραγούδια που τερμάτισαν πιο πάνω από εμάς (Κροατία-Ρουμανία-Νορβηγία) δεν άξιζαν καν τελικό. Ελπίζω μόνο να μην αντιμετωπίσει η Demy την κακία των ελληνικών δημοσιογράφων και της ελληνικής μη χέσω showbiz. Από εκεί και πέρα, ό,τι καλύτερο στη ζωή της γιατί αξίζει πολλά.

    Πάντως, νομίζω συμφωνούμε ότι ήταν από τους πιο βαρετούς τελικούς που έχουμε παρακολουθήσει. Σαν οι Ουκρανοί να μη γούσταραν τη διοργάνωση φέτος και να το έκαναν από αγγαρεία. Τα Interval Acts ήταν ανύπαρκτα. Ελπίζω του χρονού σε μια καλύτερη χρονιά, και απο άποψη συμμετοχών, αλλά και από άποψη διοργάνωσης.

    Υ.Γ. Δεν ξέρω αν συμφωνείτε, αλλά μου άρεσε που φέτος Κοζάκου και Καπουτζίδης τα έλεγαν πιό χύμα. Ήταν μια ευχάριστη νότα. Πολύ καλύτερη η προσθήκη προσωπικής άποψης από τη στεγνή παρουσίαση των συμμετοχόντων.

    • Ναι, δίκιο έχεις αλλά και υπαρκτά να ήταν τα intervals, δεν θα τα βλέπαμε έτσι κι αλλιώς. Κάθε τρείς και λίγο διαφημίσεις μας έδειχναν.

      Οι παρουσιαστές καλοί ήταν σε γενικές γραμμές, αλλά πολλές στιγμές στην ψηφοφορία ήθελα να σκάσουνε.

    • Η Demy ως η πιο χαιδεμενη τραγουδiστρια δεν προκειται να αντιμετωπισει καμια κακια απο Ελληνες δημοσιογραφους και θα συνεχιστει κανονικα το γλυψιμο.

  42. αρνούμαι να αποδεχτώ οτι αυτο το αργοσχολο τραγούδι έσπασε ρεκορ και περασε το euphoria… TO EUPHORIA! ντροπή πραγματικα, την καλυτερη δουλειά κανει η Τουρκία!

    • Η Πορτογαλία μάζεψε 758 βαθμούς από τη ξεχωριστή καταμέτρηση ψήφων κοινού και επιτροπής (άθροισμα δηλαδή) ενώ το 2012 που κέρδισε η Σουηδία τα αποτελέσματα κοινού & επιτροπής ανακοινώθηκαν μαζί. Υπάρχει διαφορά

  43. Τι να πω… πραγματικά μπράβο στην Πορτογαλία, αν και δεν είναι του γούστου μου το τραγούδι, κατάφεραν να συγκινήσουν τους Ευρωπαίους με ΡΕΚΟΡ 758 ΒΑΘΜΩΝ!!!! Κρίμα για Ελλάδα και Κύπρο, σίγουρα άξιζαν πολύ καλύτερα από τη σάχλα της Μολδαβίας και της Ρουμανίας… τουλάχιστον ανταλλάξαμε 12άρια – από το 2012 έχει να γίνει αυτό 😉
    Όσο για την Ιταλία εξεπλάγην δυσάρεστα και να πω το ήμαρτον μου, το περίμενα μετά την εμφάνιση του Φραντζέσκο, προσωπικά δε μου έδωσε αέρα νικητή… πράγμα που μου το έδωσε όμως ο Κρίστιαν! Μπράβο του του μικρού, που ανέβασε ακόμη ψηλότερα τον πήχη στη Βουλγαρία και του άξιζε, η μια επιτυχία της μετά την άλλη!!! Ας βάλουμε κι εμείς μυαλό από τους Βούλγαρους, ΚΑΛΗ ΘΕΛΗΣΗ μόνο να υπάρχει..
    Ευχάριστη έκπληξη για μένα η 8η θέση της Ουγγαρίας κι η 10η της Νορβηγίας. Δυσάρεστη έκπληξη η 18η θέση της Αρμενίας κι η 14η του Αζερμπαϊτζάν – με αποτέλειωσε η Κροατία που το πέρασε.. τι να πει κανείς για τις διφωνίες της αλληνής…
    Άντε και του χρόνου πρώτα ο Θεός στη Λισαβόνα, εννοείται με λιγότερα παρατράγουδα και μετριότητες!!

  44. Για εμάς οκ βγήκε το worst case σενάριο (αντικειμενικά θα παίζαμε απο 12η ως 19-20η θέση). Μια επισήμανση μόνο για τον τελικό ως προς το τραγουδιστικό κομμάτι του, το ταλέντο της κοπέλας από UK δεν το φτάνουν και οι 25 υπόλοιποι του τελικού αν τους ενώσεις μαζί.

  45. Πραγματικά εξεπλάγην ! Πάλι καλά που δεν έχουν όλοι το γούστο του μέσου eurofan γιατι θα γελούσε ο κόσμος και θα πηγαινε η Eurovision 20 χρόνια πίσω με την κιτσαρια τον Ιταλό.
    Μπράβο για άλλη μια φορά! Άξιος πράγματι. Και η κίνηση του να Μην τραγουδήσει μόνος το τραγούδι στο τέλος καθως και τα λόγια του εδειξαν ήθος και μουσική παιδεία!

    • Εγώ περίμενα ότι στο televoting θα σάρωνε η Ιταλία αλλά η Πορτογαλία είχε τον πρώτο λόγο…

  46. Νίκησε το καλύτερο τραγούδι! Είμαι πολύ χαρούμενη που και ο κόσμος και οι επιτροπές συμφώνησαν και το εκτίμησαν, όπως και το τραγούδι της Βουλγαρίας που ήρθε δεύτερο! Επίσης χαίρομαι που δεν είχαμε μεγάλη ασυμφωνία κοινού και επιτροπών, όπως πέρυσι με τραγούδι του Πολωνού που το αδίκησαν οι επιτροπές!

    • Τι λες ρε κοπελιά? Για ρίξε μια ματιά τι έγινε με Ην. Βασίλειο, Αυστρία, Ολλανδία και Αυστραλία

      • Εννοούσα ότι οι επιτροπές δεν κατάφεραν να αλλάξουν το αποτέλεσμα του κόσμου στην τελική νικητήρια τετράδα… Πέρυσι αδικήθηκε πολύ το τραγούδι της Ρωσίας από τις επιτροπές που έκριναν τελικά τη νίκη! Επίσης πέρυσι στενοχωρήθηκα πολύ που οι επιτροπές τον Πολωνό το είχαν σχεδόν τελευταίο και ο κόσμος τρίτο… Πολύ αδικία για τις ψήφους του κόσμου, σκέτη κοροϊδία γι’ αυτούς που το ψήφισαν, το ανέβασαν βέβαια, αλλά έπρεπε να έχει πιο ψηλή θέση! Οι επιτροπές είναι στημένες δεν πρέπει να υπάρχουν!

  47. Πάει και αυτή η Γιουροβίζιον… και με αφήνει με γλυκόπικρα συναισθήματα,,(με περισσότερη μαλλον κλίση προς το πικρό)
    Καταρχήν το πιο ουσιαστικό ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ!!!!
    Δεν ημουνμ είμαι ή θα είμαι φαν αυτής της νίκης όχι τόσο λόγω του τραγουδιού (που αντιλαμβάνολαι το γκελ που έκανε ως επιστροφή στην μουσικότητα και τον λυρισμό , παρόλο που το θεωρώ νανούρισμα κάπως έστω και ποιοτικό) αλλά γιατί αδυνατώ να κατανοήσω ή να αντιληφθώ το καλλιτεχνικό εκτόπισμα-εκφραση του ερμηνευτή..Για την ακρίβεια, με απωθεί…Αλλά μάλλον κάπου εγώ μάλλον σφάλω καθότι τα αποτελέσματα με ακυρώνουν πανηγυρικά όποτε σεβασμός και το,,,ράβω!!!
    Φυσικά να πω, ότι χαίρομαι για την χώρα που η έρμη δεν είχε δει χαρά δεκαετίες δεκαετιών και αυτό προσωπικά με παρηγορεί…
    Ως προς τα υπόλοιπα…
    Η Ιταλία μάλλον πλήρωσε την υπερέκθεση της για την οποία δεν φέρει (σχεδόν) καμία ευθύνη η έρμη αλλά άγνωσται αι βουλαι…
    Βουλγαρία οκ αναμενόμενα 2η, σεβαστό κι αυτό
    Μολδαβία : Πως από την μία βραβεύεται η φερόμενη ποιότητα και από την άλλη το σχεδόν τρας ποπ (με εξαιρετικό μπρίο οφείλω να ομολογήσω σε σημείο που καπέλωσε τον Ιταλό) έφτασε μέχρι εκεί θα μείνει ένα αιώνιο σουρεαλιστικό ζήτημα
    Βελγιο: Γιατί αν έχεις τραγουδάρα, ότι κι αν κάνεις για να το καταστρέψεις δεν μπορείς
    Σουηδία: Ας μην μιλήσω καλύτερα γιατι ή συγχύση μου με δαύτο ξεπερνα και την νίκη της Πορτογαλίας

    Στα δικά μας τώρα: Πρέπει να παραδεχτώ ότι η Ντέμυ έκανε την καλύτερη της εμφάνιση απόψε …Μπορούσαμε και λίγο καλύτερα βαθμολογικά αν κρίνω από κάποιες χώρες που μας πέρασαν,,,Αλλά εν αντιθέσει με το Βέλγιο, αν δεν έχεις καλή πρώτη ύλη ότι και να κάνεις, θα χαθείς μες στην μετριότητα…Ουτε το στήσιό μου φταίξε, ούτε οι φωνητικές αποδόσης της Ντέμυς,,,ένα πράγμα και μόνο,,,το πλέον ουσιαστικό….Το τραγούδι!!!! Νομίζω ολοκλήρωσα…Δεν πειράζει,,,Του χρόνου πάλι με κάτι καλύτερο!!!!Τουλάχιστον είχαμε μια αξιοπρεπή εμφάνιση

    Για να μην το παίζω ξερόλας και μάγκας σας λέωότι τα 2 καλύτερα μου καταποντίστηκαν (κατάφωρη αδικία) Αρμενία και Αζερμπαιτζαν,,,Τρομαρα μου,,,πίστευα ότι θα σαρώσουν. Πάλι καλά που το Βέλγιο (το 3ο μου) μπήκε 5άδα είδάλλως θα αυτομαστιγωνόμουν,,,

    2 τελευταία και κλέινω: Ως καλύτερη ερμηνεία της βραδιάς για μένα θα μείνει η Λούσυ της Αγγλίας που και πάλι αδικήθηκε (αλλά για αυτήν την χώρα και επιτυχία το λες) και οι 2 βαθμοί της τηλεψηφοφορίας στην Αυστράλία που δεν φαντάζεστε πόσο το φχαριστήθηκά…

    Αυτά από μένα για φέτος…¨Αντε και του χρόνου στην όμορφή Λισαβόνα,

    Ελπίζω να μην σας κούρασα

    • Ωραίος σχολιασμός αλλά θα σταθώ σε ένα σημείο! Γιατί να το “βουλώσεις” αν έχεις διαφορετική γνώμη?
      Μου έμαθε και ο Έλληνας από ποιότητα, που ακούει Στικούδη και Κουφό, πατά dislike σε Μητροπάνο, Αλκίνοο και ασχολείται όλη μα όλη μέρα με το survivor!

      Κατά τα άλλα συμφωνώ!

      ΥΓ: Αγαπητό OGAE γίνεται του χρόνου για τα σχόλια να βάλετε το disqus πρόγραμμα ώστε να έχουμε ειδοποιήσεις????

      • Ευχαριστώ για το χαρακτηρισμό σου για τον σχολιασμό μου!!!!

        Να σου απαντήσω χιουμοριστικά μα και άκρως αληθινά συνάμα,,,

        Το να το”βουλώσω” ας πούμε πήγαινε στο σεβασμό μου ως προς το αποτέλεσμα, αφού είναι κοινής και ολοκληρωτικής αποδοχής.,,

        Αλλά σιγά μην το βουλώσω….Εκεί θα μιλάω μέχρι τέλικης πτώσεως!!!! Να σκάσουν και να πλαντάξουν όλοι!!! (Με την καλή έννοια 😉

      • Μια χαρά τα λες!εμενα πάλι σαν τραγουδι μου αρέσει μου βγάζει ένα συναίσθημα αλλά μέχρι εκεί.με απωθεί απίστευτα το τυπάκι που θέλει να ονομάζεται και καλλιτέχνης.

    • Ηλία μας λείπεις και εσύ και τα υπέροχα εύστοχα σχόλιά σου. Να περνάς καλά στας Μπρυξέλλας και να μας έρθεις σύντομα
      YΓ Σιχαίνομαι την Αρμενία, αλλά κυρίως αηδιάζω με Μολδοβλαχίες, Βλαχορουμανίες και Κροατίες! Ανιθέτως λατρεύω Βέλγιο, Αζέρι, Βουλγαρία, Γαλλία, Ιταλία. Σέβομαι απεριόριστα τον νικητή καθώς και την αγγλίδα και το τυπάκι της Βουλγαρίας. Έμεινα ικανοποιημένος από την επίδοση της Ντέμη, στην πυρά Κοντόπουλος και Ευαγγελινός που στάθηκαν πολύ κατώτεροι των προσδοκιών μας για μεγαλειώση εκπροσώπηση.

  48. Από τους χειρότερους νικητές ever για μένα!! Κρίμα για την Demy, άξιζε πολύ παραπάνω. Αυτό με την Ιταλία δεν κατάλαβα πως έγινε. Και το Αζερμπαιτζάν αδικήθηκε πολύ, όπως και η Αρμενία. Και το Ισραήλ έπρεπε να είναι πιο ψηλά. Μα η Μολδαβία τρίτη? Και η Ρουμανία με την αηδία έβδομη? Έλεος!!! Ότι να ναι τα αποτελέσματα!! Το τραγούδι του Πορτογάλου δεν θα ακουστεί πουθενά. Τα μόνα που αξίζουν για επιτυχία είναι του Βελγίου και της Ιταλίας. Το This Is Love νομίζω θα προωθηθει στις Σκανδιναβικές χώρες, στην Ρωσία και στην Γερμανία. Άντε να δούμε ποιος θα δεχθεί να μας εκπροσωπήσει του χρόνου μετά το φετινό αποτέλεσμα της Ελλάδας. Ραντεβού του χρόνου ???!!!!

    • Φίλε Jim γιατί απορείς με την Ιταλία; Ο Francesco νόμιζε ότι θα πάει στο Κίεβο και θα διαγωνιστεί μόνος του…. απόψε φάνηκε ότι είχε επαναπαυθεί με τον τίτλο του απόλυτου φαβορί και σου λέει.. έλα μωρε τους εχω χαλαρά απόψε… επί τόσους μήνες ήταν νουμερο ένα στα στοιχήματα και πήραν τα μυαλά του αέρα…. στα ogae polls άρμεξε 12άρια από μια μικρή μερίδα eurofan και νόμιζε κάτι έκανε.. και χαίρομαι που πήρε κατώτερη θέση από τους Ill vollo γιατί εκείνοι είχαν τραγουδάρα με άποψη

      • EurovisionFan
        Εν μέρει έχεις ένα δίκιο .Θα μου πεις ο καθένας έχει την προσωπική του άποψη αλλά δεν νομίζω ότι έφαγε και πάτο.Πάτος ήταν το τραγούδι της Ουγγαρίας το ’11.Oπως και να χει και εγώ ειδικά τις τελευταίες μέρες παρατηρούσα μία έπαρση ότι και καλά πάμε να το πάρουμε και συνήθως αυτή η συμπεριφορά στην Eurovision τιμωρείται .Αλλά προσωπικά δεν θεωρώ οτι είναι τραγούδι κατώτερο του Grande Amore .Απλά είναι διαφορετικό .Πάντως άλλη μία αδικία που έχει υποστεί η Ιταλία στον διαγωνισμό ήταν το 2012 με την Nina Zilli .Αντί να βγάλουν αυτή δεύτερη μου βγάλανε τις γιαγιάδες απο την Ρωσία .Δηλαδή έλεος !!

      • princess
        Για ένα τραγούδι που ήταν επί τόσους μήνες πρώτο στα στοιχήματα με χαοτική διαφορά από τη 2η θέση, που σε όλα τα σωματεία των ogae του έδιναν δωδεκάρια το ένα πίσω από το άλλο.. η 6η θέση (στο κοινό) είναι “πάτος” γιατί όλοι τον είχαν για νικητή ή στη χειρότερη μέχρι 3η θέση. … θυμάσαι να φανταστώ τις αποδόσεις των στοιχημάτων για την Ιταλία..

      • EurovisionFan
        Προφανώς και θυμάμαι τις αποδόσεις και μία εβδομάδα πριν είχα γράψει σε σχόλιο ότι η Ιταλία δεν έχει για του χρόνου.Αλλά εντάξει τουλάχιστον βγήκε έκτος για φαντάσου να έβγαινε 16ος; Θα γέλαγε και το παρδαλό κατσίκι 😛

  49. Εκεί στην ΕΡΤ: Ευχαριστούμε την κυρία Πισκερά για την προσφορά της αλλά αρκετά. Ας αποσυρθεί πλέον ! Δεν αντέχουμε άλλο τις επιλογές της. Ας αναλάβει και ένα νέο παιδί πλέον !! Όλο βγαίνει στη σύνταξη και όλο με την ελληνική επιλογή και ελληνική συμμετοχή ασχολείται. Ήρθε η ώρα να αποσυρθείτε καλή μου κυρία.

    • αυριο πορια στην ερτ για να γινει melodifestivalen
      kκαι το λεω σοβαρα το τελευταιο

  50. Θελω να πω κατι (μπορειτε να μην συμφωνειτε ολοι αλλα γνωμη μου ειναι)
    1. Μην αναλαβει ξανα η Panik Records και καλλιτεχνης της να μας εκπροσωπησει! Οσες φορες μας εχουν εκπροσωπησει καλλιτεχνης της πατωσαμε γτ ςιναι απειροι δεν εχουν φωνη και τους στελνουν με χαζοτραγουδα!
    2. Μην μας ξαναγραψει τραγουδι ο Κοντοπουλος
    3. Αφου η ΕΡΤ δεν θελει να ασχοληθει με τον διαγωνισμο να τον δωσει σε ενα ιδιωτικο καναλι
    4. Ο διαγωνισμος εχει αλλαξει και εμεις ακομα δεν το εχουμε καταλαβει στελνουμε χαζοτραγουδα! Και η Φουρειρα να παει θα παρει την ιδια θεση με την Demy! Η eurovision δεν ειναι πια glitter, μαλλι, κοντο φορεμα και χαζοτραγουδα με χαμια φωνη και μονο χορο!
    5. Παραλιγο παλι και στον ημιτελικο μας να μην περναγαμε τελευταιοι περασαμε που πρεπει να μας ανησυχησει πολυ αυτο!
    6. Καταλαβα επιπλεον οτι τα στοιχηματα δεν ξερω κατα ποσο αντιστοιχουν με την πραγματικοτητα γτ μας ειχαν πρηξει με τον ιταλο τοσους μηνες και στον τελος μετα τις προβες ανεβηκε ο πορτογαλος!
    7. Τελος, ο Φωκας και ο Κοντοπουλος να κατσουν πια σπιτι τους ο διαγωνισμος θελει νεο αιμα και αυτη η θεση που πηραν με την Ελλαδα θα τους κανει κακο αν μετα θα τους επιλεξει μια χωρα!

  51. ΥΓ: Οταν τραγουδούσε η Jamala καποιος ανεβηκε και εδειξε τον κωλο του η εχω παραισθησεις απο την μακροχρονια έλλειψη σεξουαλικης δραστηριότητας??

    • Ντροπή του, του παλιόπαιδου! Και είναι και από την Αυστραλία. Εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Ντροπιάζει όμως την χώρα του!

  52. Καταρχας το απολυτο ξεφουσκωμα για την Ιταλια.Εβλεπα την ψηφοφορια και ελεγα το κανανε παλι το θαυμα τους οι επιτροπες(με τη κακη εννοια)Αλλα τελικα και στο κοινο αρκετα χαμηλα.Δεν ξερω μαλλον οι Ιταλοι πληρωσαν την υπεροψια και την σιγουρια που ειχαν.
    Πορτογαλια τα πηρε και τα σηκωσε ολα.Αξια νικητρια(παροτι δεν το ηθελα για νικητη) Παντος οσο δεν μου αρεσει ο θεατρινικος τροπος παρουσιασης του τραγουδιου τον παραδεχτηκα στο νικητηριο λογο του.
    Ανεξηγητη η 3η θεση της Μολδαβιας και κυριος ποιο ανεξηγητη η 9η θεση στις επιτροπες.Παντος στο κοινο πρεπει να εφαγε ψηφους απο την Ιταλα.
    Κατανταει αηδια η στηριξη της ebu στην Αυστραλια
    Ευχαριστη εκπληξη η θεση της Νορβηγιας και θεωρω καλο πως ενας ποιο συγχρονος ηχος δεν θαφτηκε απο τις επιτροπες
    Περιεργα κακη θεση για την Αρμενια
    Τελος ενα μεγαλο ευχαριστο να πει η Δανεζα στις επιτροπες που χωρις αυτες δεν θα ηταν τελικο(16η στο κοινο)
    Τα υπολοιπα αναμενομενα

    • Οσο για την Ελλαδα
      Καταρχας φωνητικα ηταν οι καλυτερη μας εμφανιση.Ομως οπως εχω πει αμα δεν εχεις τραγουδι δεν μπορεις να πας παραπανω(φανηκε και απο τη δεκατη θεση στο ημιτελικο αλλα με διαφορα απο τη 9η θεση)
      Για να ειμαι ειλικρινης περιμενα λιγο περισσοτερους ποντους στο κοινο
      Επισης οι μεγαλες αδικημενες στους ημιτελικους ηταν η Φινλανδια και η Σερβια που μεινανε εξω λογο της υπερβολικης στηριξης που ειχαν στις επιτροπες η Αυστραλια και η Δανια

    • Συμφωνώ φίλε μου..και εγώ από το 1977 παρακολουθώ..
      Οι νέες γενιές που ανακάλυψαν το διαγωνισμό από την Παπαρίζου και μετά δεν ξέρουν τι όμορφες στιγμές έχουμε ζήσει εμείς οι 40+ που που παρακολουθούμε το θεσμό σε όλη τη υπερωχη δεκαετία του 80 αλλά και του 90..
      Μετα το 2000 άρχισε να χαλάει…το θέμα..
      Μακάρι να ξαναρχίσει …

  53. Ο Πορτογάλος βγήκε πρώτος στο κοινό και στις επιτροπές. Εφόσον άρεσε στο κοινό και βγήκε πρώτος εκεί, δεν υπάρχει λόγος να συζητηθεί τίποτα. Όλοι εσείς που φωνάζετε “στημένο” και “στημένο”, λογικά θέλατε Ιταλία ή Βουλγαρία για νικητές. Guess what folks, ο Πορτογάλος τους πέρασε και τους δύο στο televoting. Εάν το κομμάτι του δεν ήταν καλό και γενικά δεν άρεσε, δεν θα τον ψήφιζε το κοινό. Η Ιταλία δεν ψηφίστηκε από επιτροπές και κοινό (σε βαθμό που να το θεωρούσαμε ισάξιο αντίπαλο) ακόμη και αν είχε φάει τόση προώθηση από τους φανς του διαγωνισμού (hype χωρίς λόγο), μόνο η Βουλγαρία είχε ελπίδες (και ήταν ο δικός μου νικητής) αλλά τι να κάνουμε. Το σήκωσε ο Πορτογάλος. Όσο για την Ελλάδα, η Demy έκανε την καλύτερη της εμφάνιση μέχρι τώρα και ήταν αξιοπρεπές το αποτέλεσμα. Ίσως να άξιζε λίγο παραπάνω από την 19 θέση αλλά και αυτή δεν είναι κακή στα μάτια μου. Του χρόνου ας στείλουμε ένα σοβαρό τραγουδάκι (όχι απαραίτητα μπαλάντα) με ξεχωριστό ήχο και καλούς στίχους μπας και κάνουμε την διαφορά και εμείς. Το να είναι ένα τραγούδι dance δεν το κάνει αυτόματα καλό.

  54. Συγχαρητήρια στην Πορτογαλία. Ποιος να το περίμενε να κερδίσει με ένα τέτοιο κομμάτι και στη γλώσσα της.
    Κομμάτι ρετρό, όχι ντεμοντέ.
    Ερμηνευτής φάση χιπστερ, σαν να ανήκει στα ΕΑΑΚ ένα πράμα.
    Συγκινητικό το reprise με την συνθέτρια και αδελφή του ως συνερμηνεύτρια.

    Συγχαρητήρια στην Ντέμη, έδωσε τον καλύτερο εαυτό της. Στη γενικότερη στρατηγική είχαμε λάθος: τι κομμάτι έπρεπε να γραφτεί, ποια σκηνική παρουσία θα μπορούσε να αποτελεί το “ένα βήμα παραπέρα” που θα μαζέψει βαθμούς. Δεν απαξιώνω κανένα από τους κεντρικούς συντελεστές. Στο παρελθόν έχουν καταφέρει μαγικά πράγματα και αποτελέσματα. Απλώς φέτος δεν ήταν η χρονιά τους.
    Αυτό που δεν χρειάζεται είναι οι αυλοκόλακες που αποθεώνουν κάποιον για παλιά επιτεύγματα και νομίζει μετα ότι είναι μίδας που θα βγάλει μια χαζομάρα και θα γίνει χιτ.

    Η Μολδαβία π.χ. εύπεπτο κομμάτι είχε αλλα κάθε μπιτ , καθε εναλλαγη ρυθμού συνοδευόταν κι απο χορευτικες κινησεις, σε παρέσυρε. (Αυτα που φωναζε ο Βαλβης στο BBC για την Καροκη χαχα). Εμείς αφήναμε το μπιτ και το ρυθμό να περνάει αχόρευτο. Χορος μονο περιφερειακα.
    :

  55. Συγχαρητήρια στην Πορτογαλία. Είτε αρέσει σε μερικούς το τραγούδι, είτε όχι, κέρδισε πανάξια με σύμφωνη γνώμη κοινού κι επιτροπών. Δεν μπορείς να αμφισβητήσεις 758 βαθμούς!!!! Σχετικά με τα υπόλοιπα αποτελέσματα, κάποια με εξέπληξαν ευχάριστα, όπως η Ουγγαρία και η Νορβηγία, κάποια δυσάρεστα (αδιανόητο το γλείψιμο των επιτροπών σε Αυστραλία). Θα μπορούσα να γράψω κι άλλα, όμως βαριέμαι λόγω περασμένης ώρας.
    Η Ελλάδα γενικά πήρε τη σωστή θέση κατά τη γνώμη μου (19η) και το γεγονός ότι στο televoting πιάσαμε πάτο (29 βαθμούς, μείον 12 από Κύπρο 17!) σημαίνει ότι η συμμετοχή μας δεν άρεσε. Συγχαρητήρια στη Ντέμη βέβαια-όχι όμως στους κυρίους της επονομαζόμενης dream team, οι οποίοι έφεραν το χειρότερο αποτέλεσμά τους στο διαγωνισμό με τη χώρα τους.
    Ελπίζω του χρόνου στην πανέμορφη Λισαβόνα, να πάμε με ένα καλύτερο και πιο αυθεντικό τραγούδι. Και ει δυνατόν στη γλώσσα μας.

  56. Εγώ άρχισα να θεωρώ σίγουρο ότι θα νικήσει ο πορτογάλος από τα views των τραγουδιών στα ημιτελικά,είχε τεράστια απόσταση από τα υπόλοιπα .
    Δεν περίμενα βέβαια μια τόσο ευρεία νίκη !Μπράβο του αν και δε μου φάνηκε και πολύ συγκινημένος που νίκησε !
    Τεσπα στεναχωρήθηκα για την Ελληνική αποστολή,άξιζε κάτι καλύτερο αλλά αν το τραγούδι δεν τραβάει δε μπορείς να κάνεις και πολλά μετά !
    Εκνευριστηκα επισης παρά πολύ και με τα γιουχαρισματα,παρά πολύ !Δεν είδα να συμβαίνει κάτι ανάλογο όταν η Φινλανδία ψήφισε τη Σουηδία !Εκεί ρε θα αλληλοψηφιζομαστε μέχρι να μετοικησουμε σ αλλον πλανήτη??!
    Κατά Τ αλλα ωραία κύλησε η βραδιά ,φάγαμε,ήπιαμε πολύ ,άντε και του χρόνου τώρα στην ομορφη Λισαβώνα !!καιρος ηταν αλλωστε !!

  57. Συμπέρασμα : Αν πηγαίναμε με το when the morning comes around θα είσασταν σίγουρα δεκάδα μπορεί ίσως και πεντάδα

    • το πιστευω και εγω…είναι μια υπεροχη μπαλαντα που θα απογειωνε την ντεμυ

      • Εγώ που από την αρχή έλεγα ότι το This is love δεν είχε τα φόντα για καλή θέση, δεν πιστεύω ότι αυτό θα πήγαινε καλύτερα. Ανάλατο και χωρίς ψυχή.

  58. Προσωπικα δεν μου άρεσε το τραγουδι της Προτογαλιας… αλλα τι αρεσει στον καθενα ειναι καθαρα υποκειμενικο θεμα! Βεβαια επαιξε πολυ καλα το επικοινωνιακο κοματι καλα… πχ αρρωστος λιγο πριν την διοργανωση… εμφανισε ενα ρολο επι σκηνης που θυμιζε ατομο ΑΜΕΑ οποτε συγκινει κτλ…. κερδισε την συμπαθεια των ανταποκριτων… σαφως πολυ καλα λογια ακουστηκαν και απο τους δικους μας για την συμμετοχη της Πορτογαλιας οποτε το κοινο επηρρεαζεται…. Αυτα ως μια εκτιμηση καθαρα δικη μου χωρις να θελω να μειωσω την νικη της Πορτογαλιας! Αυτο εστειλε και επεισε, ΑΠΛΑ τα πραγματα!

    ΕΛΛΑΔΑ: Το τραγουδι απο την αρχη δεν μου αρεσε και ηταν κριμα για την Demy! Σε καμια περιπτωση δεν θα κριτικαρω την ΕΡΤ για την αναθεση, καλα εκανε και εγινε αναθεση στην Demy!
    ΒΕΒΑΙΑ ας γινει ΜΑΘΗΜΑ σε ολους τους ελληνες τραγουδιστες οπου τους γινεται αναθεση, οτι το να κανεις αναθεση μονο σε εναν συνθετη δεν ειναι καλο!!!! Απλα τα πραγματα! Επελεξε με αναθεση ενα τραγουδιστη και αφησε ανοικτη την επιλογη των συνθετων… οπως εγινε με την ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ (Την Βισση δεν την υπολογιζω γιατι το εδειξε οτι ηθελε να παει με τον δικο της… ειδαμε τον Ρουβα το 2006 κτλ…)
    Η σκηνικη παρουσιαση δεν εντυπωσιασε ωστε το αδυναμο τραγουδι μας να βοηθηθει… ο Κοντοπουλος με την Ελλαδα δεν το εχει…. βεβαια σε ολα τα τραγουδια της Ρωσιας/Ουκρανιας που ειχε συμμετασχει ηταν με τον Κιρκοροφ… δεν ηταν πληρως δικες του οι συνθεσεις… εκτος κιαν κανω λαθος!

    Για το χιουγα στην Ελλαδα/Κυπρο καλο ειναι οι φανς και τα κλαμπς να ενημερωσουν τους δικους τους επισημα οτι ας κριτικαρουν με τον ιδιο τροπο τις σκανδιναβικες και τις αλλες χωρες και μετα να κανουν χιουγα σε εμας…αντε με ολους τους κομπλεξικους εκει περα!

    Η Ελλαδα ειχε μια περιοδο που πηγαινε καλα… η νικη με την Ελενα, δεν ηρθε Ευκολα, αλλα μετα στηθηκε ενα καλο επικοινωνιακο καναλι για την Ελλαδα οποτε ανετα μπαιναμε τελικο και δεκαδα… αυτο χαλασε λογω της οικονομικης κρισης και του κακου ονοματος της χωρας μας. Επειδη ολα παιζουν ρολο… ειμαι σιγουρος πως εχουμε κακο ονομα ως χωρα και εχει χαθει το καλο ονομα που ειχαμε…. αυτο βεβαια δεν αφορα μονο τον διαγωνισμο της Eurovision αλλα ολους τους τομεις (επενδυσεις, εμπιστοσυνη κτλ). Φυσικα χωρις παντα να φταιμε εμεις για ολα αυτα……….

    Του χρονου ανοικτη επιλογη σε συνθεσεις (ΟΧΙ ΣΟΥΗΔΟΥΣ ΚΤΛ… ) και αναθεση σε ενα ονομα δεν ειναι κακο…. και γιατι οχι σε ενα οντως λυρικο ή ατμοσφαιρικο – ορχηστρικο (πχ nocturne) κομματια… σε καμια περιπτωση ανιτγραφη του φετινου ή δηθεν ποιοτικου!

    • Καλημέρα σε όλους!Περίμενα κάτι πολύ καλυτερο για την συμμετοχή της Ιταλίας,την οποία ψήφισα καί στεναχωρέθηκα φυσιικά για την υπερβολικά χαμηλή θέση της Ελληνικής συμμετοχής,που ειδικά απόψε ήταν θεωρώ καλύτερη των προηγούμενων εμφανισεών της σε ημιτελικό καί πρόβες.,Εξαιρετικό το”ξεμπρόστιασμα”των επιτροπών με το 2 του κοινού σε μία μετριότατη σε σχέση με τη βαθμολογία που της έδωσαν αυτές Αυστραλία,μεγάλη η επιτυχία της Βουλγαρίας,φυσικά μεγάλοι χαμένοι η Ιταλία καί το Βέλγιο,ειδικά απόψε η Βελγίδα ήταν εξαιρετική,καμία σχέση με τις προηγούμενες μέρες. Δέν ξέρω άν έρθει και για μάς η στιγμή να ακουστεί ξανά εξ ολοκλήρου στα Ελληνικά και με δυνατή επίσης μελωδία ένα δικό μας τραγούδι στον διαγωνισμό,δέν ειναι δυνατόν δηλαδη τα Πορτογαλικά να ακούγονται καλύτερα στα αυτιά των eurofans απο τα Ελληνικά!Πρώτα απο όλα το καλό τραγούδι είναι η βάση και το συναίσθημα που προκαλεί στο ακροατήριο η μελωδία ή ο ρυθμός ή η ερμηνεία ή όλα μαζί.Δέν θα έλεγα κατι αρνητικό για την Demy,η κοπέλα το πάλεψε πολύ με ταλέντο,αξιοπρέπεια,ευγένεια και ομορφιά,όπως επίσης ήταν καλύτερη απο αρκετά άλλα,που μας πέρασαν.Όπως και να έχει,ο θρίαμβος του Πορτογάλου όχι μόνο στις επιτροπές αλλα καί στο ευρωπαϊκό κοινό,είναι σίγουρα αξιοπρόσεκτος,ίσως ο διαγωνισμός να βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο ως πρός το ύφος του,δέν ειμαι ειδικός απλά όλοι προσπαθούμε κάθε χρόνο λίγο ή πολύ να μαντέψουμε τί συντελεί ή όχι στη διαμόρφωση ενός χ αποτελέσματος κάθε φορά.
      Ολόψυχα καλή συνέχεια σε όλους!

  59. Πρώτα απ’όλα μπράβο στον συμπαθέστατο νικητή από την Πορτογαλία!!
    Είχαμε να δούμε καθαρή νίκη από το 2013!!!!
    Πολλά μπράβο στο αγαπημένο μου τραγούδι του Βελγίου (υποστηρίζω Βέλγιο τα τελευταία τρία χρόνια) και την Blanche, η οποία πρόβα με πρόβα βελτιωνόταν συνεχώς και ιδού η 4η θέση!!!
    Βλέπεις αν έχεις καλό τραγούδι τι BONUS είναι;
    Για την Ελλάδα μας το μόνο που θα πω είναι οτι θεωρώ δίκαιο το αποτέλεσμα γιατί όταν ξεκινάς να κάνεις κάτι φαντασμαγορικό που θα έμενε στον τηλεθεατή (μιλάω για το gimmick με την κούνια) και σε σαμποτάρουν οι διοργανωτές πως θέλεις να φτάσεις ψηλά; Να λέμε και την αλήθεια ο κ.Κοντόπουλος έχει γράψει πολύ καλύτερα τραγούδια..
    Πιστεύω επίσης οτι η EBU από την περσινή χρονιά μας “ετοιμάζει”
    για την πρώτη νίκη της Αυστραλίας στα επόμενα χρόνια…
    Μας το δείχνει ξεκάθαρα….
    Και τέλος, θα ήθελα να προτείνω στην ΕΡΤ την επιστροφή στον Εθνικό Τελικό επιλογής τραγουδιού. Όμορφα πράγματα…και δίκαια.. Δεν μπορούμε να έχουμε το Ελληνικό “MELODIFESTIVALEN” αλλά τουλάχιστον θα έχουμε ακούσματα από πολλά είδη μουσικής και άλλα πολλά καλά που δεν είναι της παρούσης.

    Υ.Γ. : Προτείνω στην τηλεόραση της Μολδαβίας την ισόβια συμμετοχή του συγκροτήματος Sunstroke Project!!!

  60. Ωχ! Και ποιος ακούει τον sixamenio αύριο!!! Ο οποίος κοροιδευε τον Λιαγκα που θα πήγαινε στο Κίεβο να παρακολουθήσει ένα γκει φεστιβάλ!

  61. Μπράβο στον Πορτογάλο. Ωραίο και απλό τραγούδι. Τίποτε άλλο.
    Η εποχή του Φωκά-Κοντόπουλου παρήλθε. Δεν πουλάει πλέον το εύρημα και το φλωροποπ εγχώριο σκουπίδι που τρώμε τόσα χρόνια.
    Η Ντέμυ μιά ωραία παρουσία, ωραία φωνή………αλλά μάπα τραγούδι.
    Επίσης να σημειώσω εδώ χωρίς να θέλω να θίξω κάποιον προσωπικά, πάψτε να σχολιάζεται απόψεις άλλων ανθρώπων απο άλλα κράτη για το όποιο ελληνικό τραγούδι μας εκπροσωπεί κάθε χρονιά. Είσαστε μακράν οι πιό αντιπαθητικοί φαν του θεσμού. Είναι πολύ άσχημο αυτό και δημιουργείτε άσχημη εντύπωση.
    Και για του λόγου του αληθές απλά διαβάστε σχόλια στο you tube σε οποιαδήποτε ελληνική συμμετοχή (π.χ της Ντέμυ το βίντεο). Δεν είναι να μιλήσει κάποιος αρνητικά για το ελληνικό τραγούδι, πέφτετε σαν τα κοράκια να τον φάτε.
    Διαβάζω σχόλια Ελλήνων και φρίττω. Ειλικρινά είναι απαίσιο όλο αυτό που γίνεται. Και οι ξένοι δεν έιναι ηλίθιοι.
    Όσο για την ΕΡΤ, πρέπει να δεί με άλλη ματιά τον διαγωνισμό και να στέλνει πολύ πιό καλά τραγούδια.
    Να δωθεί ένα τέλος στις απευθείας αναθέσεις. Πρόκειται για διαγωνισμό και πρέπει να κάνει ανοιχτό διαγωνισμό επιλογής εκπροσώπου.

    • Δεν μπορείς να κατηγορείς τον Φωκά από την στιγμή που αυτό που είδαμε στην σκηνή δεν ήταν αυτό που είχε προετοιμάσει.Υπήρξαν αδυναμίες και τεχνικά προβλήματα με την παραγωγή.Όλο το πρώτο 1μιση λεπτό της σκηνικής μας παρουσίας θα ήταν τελείως διαφορετικό,αυτό που είδαμε τελικώς,προετοιμάστηκε ουσιαστικά σε μια εβδομάδα καθώς ο Φωκάς ενημερώθηκε για τα τεχνικά προβλήματα και τις αδυναμόες μόλις πέντε μέρες πριν τις πρώτες πρόβες,δεν μπορούσε να κάνει πολλά πράγματα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

  62. σιγουρα ειχαμε ενα μετριο τραγουδι και μια μετρια παρουσιαση αλλα πιστευω οτι φταιει περισσοτερο οτι πλεον εχουμε αρνητικη δυναμικη στο διαγωνισμο…. ισως φταινε τα χρονια μετα την παπαριζου που οτι και αν στελναμε εμπαινε δεκαδα…. συμμαχιες που φτιαχτηκαν τοτε…. η υπεροψια που αποκτησαμε…. η κακη μας εικονα σαν χωρα…. παντως πλεον βλεπουμε αρνητισμο…. σ ενα μετριο τραγουδι θα αντιστοιχουσε αδιαφορια και οχι τοσα αρνητικα σχολια πχ sto youtube…. ολοι ελεγαν να μη βγει η ελλαδα…να μην περασει τελικο…. ποσο κακη ειμασταν κλπ….γιατι πχ στη μαλτα η στο σαν μαρινο δεν λενε τοσο αρνητικα… απλα δεν τους ψηφιζουν….εμας μας κραζουν

    • Τη δυναμική την διαμορφώνεις με τις συμμετοχές σου και τη σοβαρότητα που αντιμετωπίζεις το διαγωνισμό. Οποιαδήποτε συμπεριφορά (πχ έπαρση, τσαρλατανισμοί και γελοίες εμφανίσεις ανταμοίβονται καταλλήλως, όπως και η αυθεντικότητα και η μετριοπάθεια στις δηλώσεις). Κάποτε παίρναμε σκανδαλωδώς υψηλές θέσεις χωρίς να τις αξίζουμε πραγματικά, αλλά έχει ο καιρός γυρίσματα και πλέον παίρνουμε κατώτερες θέσεις από αυτές που πραγματικά αξίζουμε.
      Η κατασυκοφάντηση μιας χώρας ξεκινά από την πολιτική (διεφθαρμένη χώρα μας αποκάλεσε ο γιωργάκης) και συνεχίζεται με συνέπεια για πολλά χρόνια από την πλειοψηφία των ευρωπαϊκών ΜΜΕ, οπότε σε συνδυασμό με την σκανδαλώδη εύνοια που έδειχναν στη χώρα μας πρό κρίσης, τώρα πληρώνουμε και με το παραπάνω τα σπασμένα. Μπορούμε όμως με νηφαλιότητα να αντιστρέψουμε το δυσμενές αυτό κλίμα επιλέγοντας αξιόλογες συμμετοχές-ερμηνευτές και σταματώντας τις στείρες αντιπαραθέσεις στις διάφορες ιστοσελίδες που έχουν αρνητική άποψη για τη χώρα χωρίς συγκεκριμένα επιχειρήματα.
      Αυτά και ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΣΑΛΒΑΔΟΡ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ!

    • Σε όλες τις επιτροπές (πέραν από τις λίγες που μας ψήφισαν) ήμασταν #19-26.
      Αυτό κάτι λέει από μόνο του. Το Ισραήλ με παρόμοια συνταγή πάτωσε. Ο διαγωνισμός θέλει έμπνευση. Δεν είμαστε στο 2000

      • Καλησπέρα Donnie.
        Μπορείς να μου πεις που βρηκες τα αναλυτικά αποτελέσματα των ψήφων κριτών και επιτροπών?
        Πάντως για μένα ΄ήταν η 5η φορά που πήγα στη eurovision και ήταν αρκετά καλή.

    • Απ όταν μπήκαμε στην κρίση και ειδικά όσο η κρίση βάθαινε, απο εκεί αρχίσαμε και πέρα τρώμε αυτή την αρνητίλα απο τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης. Δεν μας πάνε, έχει τον ήλιο ο Ελληναράς που πολλές χώρες δεν έχουν, γίνεται αντικείμενο ζήλιας. Μια ζωή μας θεωρούνε λουμπιναδόρους και τώρα χαίρονται που πιάνουμε πάτο. Ειναι αυτό που λες προκαλούσαμε. Νωρίτερα παντως, προ κρίσης είμασταν μέσα στο παιχνίδι, πηγαίναμε καλά. Πάντως όταν κανείς είναι ο εαυτός του, αυτό εκτιμάτε. Οι Πορτογάλλοι άγγιξαν την καρδιά, έγβαζαν κάτι το αυθεντικό. Αν και ο κόσμος επηρεάστηκε και απο τη δυναμική του τραγουδιού, εννοώ απο τον τρόπο που ανέβαινε. Σχεδόν εξ αδρανείας παρέσυρε τον κόσμο. Επηρεάζεται ο κοσμος όταν το βλέπει ν ανεβαίνει σε τοιχήματα κλπ. Ο Φραντσέσκο της Ιταλιας ήτανε πολύ νωρίς στην κορυφή για να μπορέσει να την κρατήσει για τόσο πολύ καιρό. Πρόλαβε και τον έφαγε η φθορά.

  63. Επιτέλους η μουσική στο.κεντρο του θεσμού
    .από την περασμένη εβδομάδα αυτό έγραφα εδώ ότι η Eurovision από φεστιβάλ τραγουδιού έχει εδώ και χρόνια μετατραπεί σε Καρναβάλι του Ρίο..
    Μακάρι με αυτή την νίκη της μουσικής της μελωδίας και του συναισθήματος να ξαναγίνει.φεστιβαλ..τραγουδιου
    Ελπίζω να επιστρέψει η ζωντανή ορχήστρα και η κάθε χώρα να τραγουδάει.στη γλώσσα της..
    Obrigado Portugal..
    ΥΣ ,χρόνια έχω να ζήσω το αγαπημένο μου τραγούδι να βγει πρώτο..

  64. Θα ξεκινήσω με το εξής:
    Όταν είχα πάει Λισαβόνα 2.5 χρόνια πριν, και είχα επισκεφτεί το πάρκο των εθνών (Parque das Nasoes ) κοιτούσα τα κτίρια και σκεφτόμουν σε ποιο θα φιλοξενούσε τη eurovision σε περίπτωση νίκης! Μάλιστα είχα βρει και το κατάλληλο κτίριο την MEO Arena (πρώην Pavilhao Atlantico) με χωρητικότητα 20.000 θεατών, που είναι η μεγαλύτερη αίθουσα συναυλιών της Πορτογαλίας! Αλλά μου φάνταζε απίθανο αυτό το σενάριο ότι η Πορτογαλία θα κερδίσει ποτέ τη eurovision! Και να που έγινε το θαύμα. πάμε Λισαβόνα του χρόνου. Η αγαπημένη μου πόλη με διαφορά. Έτσι και γίνει πάντως στην MEO Arena είμαι πολύ μπροστά 😀

    Την άποψη μου για το τραγούδι και τον τραγουδιστή την έχω καταθέσει. Οφείλω να πω πως απόψε το ερμήνευσε πολύ πιο φυσιολογικά το τραγούδι. Βασικά τραγούδι δεν το λες αλλά οκ. Συγχαρητήρια για την τεράστια νίκη του. Βέβαια ποτέ δεν θα καταλάβω πως ένα τέτοιο τραγούδι έκανε τέτοια σπουδαία νίκη τύπου Fairytale και Euphoria! Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Άξια η νίκη αλλά για μένα είναι από τους χειρότερους νικητές. Δεν λέει κάτι αυτό φυσικά, είναι απλά η προσωπική μου άποψη.

    Ωστόσο είναι εντυπωσιακό και σπουδαίο πως μια χώρα που είχε ως καλύτερη θέση την 6η πριν 21 χρόνια και κάθε χρόνο αποκλείονταν από τον τελικό αλλά άσχετα με τις αποτυχίες έστελνε πάντα τραγούδια στη γλώσσα της. Και να που κατάφερε την πρώτη νίκη της χωρίς να υποταχθεί στις συνταγές και τα θεάματα της νέας εποχής της Eurovision τα τελευταία 18 χρόνια.

    Ήθελα την Ιταλία στην 3αδα. Όμως ευχαριστώ τον Francesco που εδώ και τρείς μήνες μου έφτιαξε την διάθεση με το εξαιρετικό τραγούδι του που θα συνεχίσω να ακούω. Όπως έχω πει πολλές φορές είναι ο νικητής για μένα ασχέτως αποτελέσματος.

    Η Μολδαβία 3η? Το Hey Mamma στην 3η θέση? Μη καυχιέστε λοιπόν για τον διαγωνισμό ότι άλλαξε και όλοι πρέπει να στραφούν στην ποιότητα. Να που κάτι διασκεδαστικό και για πολλούς φτηνό πάει καλά σε κοινό και επιτροπές. Όπως και το Ιταλικό φυσικά.

    Χάρηκα για την εξαιρετική θέση της Βουλγαρία. Μήπως είναι η νέα δύναμη στη Eurovision? Επίσης για το καταπληκτικό τραγούδι του Βελγίου που ευτυχώς εκτιμήθηκε όπως του άξιζε. Χάρηκα για την 8η θέση της Ουγγαρίας. Ας είναι καλά το κοινό. Και η αγαπημένη μου Alma πήγε καλά στο κοινό. Λίγο καλύτερα να ήταν στις επιτροπές θα έμπαινε 10αδα.

    • Δεν έχω πάει πότε Λισαβόνα και κοίταγα φωτογραφίες της .Πράγματι πολύ όμορφη πόλη και μάλιστα επειδή είχα καταλάβει μία εβδομάδα πριν οτι αυτός θα είναι ο νικητής κοίταζα και για τα στάδια που θα μπορούσε να φιλοξενηθεί ο διαγωνισμός και όντως το MEO Arena είναι ότι πρέπει για την Eurovision .

      • Ειναι. Εξαιρετικη πολη και η χωρα αριστουργημα. Ευχομαι να διαφημιστει ακομα περισσοτερο και να τη μαθουν και οι Ελληνες στον τουριστικο χαρτη.

      • Απ’ ‘ότι διαβάζω οι Πορτογάλοι όντως σκέφτονται την MEO Arena για να φιλοξενήσει του χρόνου τον διαγωνισμό 🙂

  65. Όσο για την Ελλάδα ήταν μια αξιοπρεπέστατη συμμετοχή. Ένα μέτριο τραγούδι, προχειροφτιαγμένο και βέβαια ανέμπνευστο. Θεωρώ δίκαιη τη θέση μας. Όχι ότι δεν θα μπορούσαμε να πάρουμε 3-4 θέσεις ψηλότερα. Αλλά από τον Μάρτιο που βγήκε δεν τράβηξε.

    Ήταν ένα χαστούκι για την υποτιθέμενη Dream team που ίσως όμως μας κάνει καλό. Ίσως αποφασίσουμε να στραφούμε σε άλλους συνθέτες, σε νέα πρόσωπα, σε άλλες δισκογραφικές και μακριά από συνταγές ξεπερασμένες. Η Ελλάδα ήδη έχει δηλώσει πως θα συμμετάσχει στη Eurovision του 2018.

  66. Νίκησε η αποτυχία
    Δε νίκησε το 64 η Πορτογαλία νίκησε το 2017 με ένα ίδιο τραγούδι!
    Κλαίει η ταγιανα παιδιά ! Χειρότερος νικητής από το 2015

  67. Παιδιά μην τρελαθούμε. Δεν γυρίζουμε την πλάτη σε έναν Κοντόπουλο λέγοντας του “αντε σπίτι σου” για ένα fail.

    Αν οι Σουηδοί βάζανε τον G:son σε black list γιατι το 2007 το Ven a bailar conmigo της Νορβηγίας (συνθεση G:son) πήγε άπατο, δεν θα είχαν το Euphoria το 2012.

  68. Λυσάξτε!
    Επειδή βαριέμαι θα διαβάσω τα σχόλια αύριο με καθαρό κεφάλι!!!
    Συγχαρητήρια στην Πορτογαλία για την ΤΕΡΑΣΤΙΑ νίκη!!! Ξεκάθαρος νικητής και περαστικά σε όλους αυτούς που έσταζαν χολή (και τι δεν άκουσε ο Salvador τόσες εβδομάδες) ή υποστήριζαν πως το τραγούδι σε συνδυασμό με τη χώρα θα αποκλειστούν και μάλιστα τελευταία στον ημιτελικό… Ακόμη γελάω…
    Η μουσική κέρδισε, ούτε συμμαχίες, ούτε εφέ, ούτε promo tours, ούτε δισκογραφικές, ούτε σκηνικά κατασκευάσματα, ούτε τίποτα. Ένα αισθαντικό τραγούδι και μια συγκλονιστική ερμηνεία ! Να λαμβάνει τα μηνύματα η ΕΡΤ για του χρόνου…

    • ναι τιποτα απο ολα αυτα,αλλα ενα και καλα θεμα με την καρδια του για να τον λυπηθουν μας ειπε οτι το εχει που επρεπε ΟΛΟΙ η ευρωπη να τον μαυρισει για αυτη τη μαλακια που πηγε και εκανε..τελικα δεν εχει τιποτα…
      οοποτε τα περι καθαρης νικης χωρις προμο και εφε πεστα αλλου…
      ΑΞΙΟΘΡΗΝΙΤΟΙ ΑΠΡΟΣΩΠΟΙ ΔΟΥΛΟΙ ΕΙΣΤΕ ΡΡ…!!!
      πραγματικα χαρηκα που κερδισε η χωρα,δεν χαρηκα που κερδισε ο συγκεκριμενος ανθρωπος γιατι αποδειχθηκε μεγαλο κωλοπαιδο αν και για μενα ηταν ξεκαθαρο απο την αρχη..το βλεπεις και λυπασαι να το φτυσεις μην πνιγει..!! :”)

      • VampireDiary πόσο μα πόσο συμφωνώ – Δεν με ενδιαφέρει που κέρδισε η Πορτογαλία αλλά με τα μέσα που το πέτυχε… υποτίθεται έχει την καρδιά του… το έπαιξε και μερικοί τσίμπησαν και τώρα μου το παίζουν κουλτουριάριδες

    • Ενώ σε καταλαβαίνω, εννοώ πως μιλάς, απο την άλλη να σου πω ότι δεν υπάρχουν νόρμες, ούτε συνταγές. Το είδες, οτι μες την ίδια χρονιά, στην 3αδα μπήκανε δυο τραγούδια εντελλώς ετερόκλητα, εννοώ άλλου ύφους και ήθους, η Πορτογαλία και η Μολδαβία με τις νύφες και τα μπουκέτα. Ο κοσμος έχει και την ανάγκη να ξελαγράρει. Δεν υπάρχουν ρετσέτες λοιπον για το ποιος κερδίζει. Υπάρχουν χρονιές που το παίρνουνε τα τέτρατα απο τη Φινλαδία οι Λόρντι και άλλες χρονιές που το πέρνουν οι πιο ήπιες συμμετοχές. Ούτε μπορείς να ακυρώσεις το “οπτικόν” του πράγματος. Ο Μανς ο Σουηδός σε αυτό βασίστηκε, χαρας το τραγούδι του. Στα κουτσούνια που προβάλλονταν πισω του και έπαιζε μαζί τους, εκεί πάτησε. Και οι Ιl Volo που χανε κομματάρα είδες ότι δεν το σήκωσαν τελικά. Καλό είναι βεβαια να στέλνει κανείς ένα τραγούδι που να το πιστεύει και ότι γίνει. Πάρε το Λουκα Γιόρκα. Κομματάρα και με ψυχή και αν δεν έλλειπε το κομμάτι του Στέρεο Μικε θα χε καπει και καλύτερα. Αλλα βέβαια, μια ζωή να τα μπασταρδεύουμε όλα. Να πιάσουμε όλα τα γούστα. Τες πα. Φετος βέβαια δεν το κάναμε αλλά λεμε τώρα…

    • Μεγάλε είσαι για λύπηση ειλικρινά έφαγες την μούφα του Κατέλη κοινώς παρατράγουδου της Πορτογαλίας! Δεν υπάρχει σγτηρία καμμιά!

  69. -Δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που κερδίζει “αντιεμπορικό” τραγούδι από μη ισχυρή οικονομικά χώρα. Αξιοσημείωτο.
    -Η ιδιομορφία του Σαλβαντόρ επισκίασε τα πάντα αυτές τις μέρες. Σίγουρα ψηφίστηκε κι από ανθρώπους που δεν θα ψήφιζαν ποτέ ένα τέτοιο τραγούδι αν το έλεγε ένας πιο “συνηθισμένος” τραγουδιστής.
    -Η ιταλική συμμετοχή έμοιαζε σαν να ήταν μια τυχαία συμμετοχή ανάμεσα στις υπόλοιπες. Δεν ξεχώρισε ο Φραντσέσκο.
    -Μπράβο στην Blanche που και στην jury rehearsal και στον τελικό το έσωσε το κομμάτι και σκόραρε ψηλά.
    -Στη 19η θέση τερμάτισαν ο Κοντόπουλος με τον Φωκά. Όχι η Ντέμη.

  70. Είχα πει από νωρίς ότι ο Πορτογάλος δεν είναι ο εύθραυστος και ντροπαλός νεαρούλης που θέλει να δείχνει κατά την ερμηνεία του τραγουδιού του, και ότι έχει σχεδιαστεί ένα ολόκληρο concept γύρω από αυτόν και τη συμμετοχή του (χρησιμοποιήθηκε ακόμα και το ζήτημα της υγείας του). Είχα καταλάβει ότι ο τύπος θεωρεί τον εαυτό του “πολύ” για τη Eurovision. Αυτό είχε φανεί και από προηγούμενες δηλώσεις και συμπεριφορές του, φάνηκε χθες και από την απαθή στάση του κατά τη βαθμολογία και από τις δηλώσεις του αμέχως μετά τη νίκη του ότι “η μουσική δεν είναι πυροτεχνήματα, αλλά συναίσθημα κλπ”. Αφενός έτσι προσέβαλε τους περισσσότερους απο τους συνδιαγωνιζόμενούς τους, αφετέρου αυτό είναι μία βλακώδης άποψη καθώς κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής (από Πρίσλευ και ABBA, μέχρι Μαντόνα και U2 ) παράγουν υπερθεάματα στις live εμφανίσεις του.
    Φοβάμαι θα ακούσουμε και άλλα τέτοια χαριτωμένα από αυτόν στο άμεσο και απότερο μέλλον.

    • Ναι βρε Μάριε μα σε όλα πια να επιβεβαιωθεις!
      Εσύ δεν ήσουν που έλεγες ότι θα βγει τελευταίο στον ημιτελικό του;;

    • Μονο που ο Πορτογάλος δεν ειναι μεγάλο όνομα παγκόσμιας σκηνής.
      Βρε Μαριε αλήθεια είμαι περίεργος να μάθω τι ευχαρίστηση παίρνεις απο το να χολαίνεις προς όλους είτε αναφερόμαστε σε μιά συμμετοχή είτε σε αλλά παιδιά που γράφουν εδώ μέσα.
      Μήπως έχεις κάποια σοβαρά θεματάκια που πρεπει να κοιτάξεις και να αφήσεις την eurovision;
      Και πραγματικά ,σου το λέω ειλικρινά-παρόλο που με έχεις στολίσει άπειρες φορές-
      Για δεστο λιγάκι

  71. για μενα, ο διαγωνισμος παει 100 χρονια πισω μ ενα κομματι που θα μπορουσε να ειχε γραφτει το 1950..κατα τα αλλα, αναμενομενη η θεση μας και πολυ κριμα για την Ιταλια…της αξιζε πολυ καλυτερη θεση ..μεγαλυτερη αδικια για μενα η θεση της Σουηδιας , ενα πλαστικο σκουπιδι που επρεπε να ειναι εκτος δεκαδας

  72. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΥΝΗΓΟΥΣΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΕΠΙΣΗΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ Ο SALVADOR ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΑΡΟΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΒΕΣ ΛΟΓΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΚΑΘΗΣΤΟΥΣΕ Η ΑΔΕΛΦΗ ΤΟΥ ΠΑΝΤΩΣ Η ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΛΙΣΑΒΟΝΑ ΓΙΑ ΤΟ 2018

  73. Κρίμα για τη Βουλγαρία εκείνη έπρεπε να το πάρει και όχι η Πορτογαλία. Οκ το καταλαβαίνω ήταν διαφορετικό από τα άλλα όμως για εμένα ήταν βαρετό και δεν μου άρεσε. Δυο συνεχόμενες χρονιές κερδίζουν για εμένα δυο ανάξια τραγούδια. Όσο για την Ελλάδα ΛΙΓΟ αδικίθηκε ο κοντόπουλος φταίει με τους φτηνιάρικους στίχους ο Φωκάς και η Ντέμυ έκαναν τη δουλειά τους. Το ίδιο και η Κύπρος. Η πιο ευχάριστη έκπληξη ήταν η Μολδαβία πραγματικά δεν το περίμενα αλλά χάρικα πολύ. Αδικιλθηκαν επίσης Ισραήλ και Πολωνία. Του χρόνου πρέπει να στείλουμε Ελληνικό τύπου Μαλού

  74. Επειδή δεν παρακολουθώ τη φρενίτιδα των εξελίξεων στην ελληνική μουσική σκηνή με τα new entries και τα talent shows, μπήκα να δω ποιοι παίζουν στα ελληνικά charts. Όλοι πλην αμελητέων εξαιρέσεων εξυπηρετούν την ήδη υπάρχουσα νοσηρή και αυτιστική κουλτούρα των νυχτερινών μαγαζιών, της καψούρας, του ραδιοφώνου που θέλει να ακούει ο νταλικέρης, το μπουρδέλο, το καφενείο, το προποτζίδικο της γειτονιάς κοκ Λαϊκουριά μέχρι τελικής πτώσης και μάλιστα παρακμιακή σε βαθμό κακουργήματος. Και καθόμαστε και μιλάμε για Γιουροβίζιον… Τι σχέση έχει η Ευρώπη με μας;

    • Ακριβώς αυτό!! Για αυτό το λόγο δεν ακολουθώ καθόλου την ελληνική μουσική βιομηχανία. Υπάρχουν και κάποιες άλλες πτυχές της όμως που είναι πιο αξιόλογες (βλ. Ζουγανελη, Μποφιλιου)

      • Νομίζω πως αυτή τη νόσο την έχουν όλες οι μουσικές βιομηχανίες (φυσικά υπάρχουν εξαιρέσεις σε κάθε μια από αυτή)

        Τα ραδιόφωνα πληρώνονται πολύ καλά ώστε να βάλουν μια σάχλα στη πρώτη θέση του τοπ τους και να επιβάλλουν στον ακροατή να το ακούσει, να γίνει πλύση εγκεφάλου και να το θεωρήσει “επιτυχία”!

        Το ότι είμαστε αδιάβαστοι στη Γιουροβίζιον δεν είναι θέμα μόνο μουσικής βιομηχανίας αλλά και άλλων παραγόντων του στυλ “σιγά μωρέ, ας περάσουμε τελικό να κάνουμε 50αρια και δεν μας νοιάζει τι θέση να πάρουμε”

  75. Δούλεψε όλη την Ευρώπη ο Πορτογάλος με την υπερβολή , τις γκριμάτσες του κι ένα μέτριο τραγουδάκι. Σε μι α βδομάδα θα έχει ξεχαστεί κι αυτός και θα ξαναεμφανιστεί του χρόνου … Η Ελλάδα πήρε τη θέση που της άξιζε … η καλύτερη στιγμή ο απρόσμενος πισινός επι σκηνής που ταιριαζε γάντι σε μια απαίσια διοργάνωση

      • πόσο συμφωνώ μιλάει και για μουσική ο τύπος με τα “σπαστικά” που έκανε τράβηξε το κοινό έπαιξε πολύ καλά το ρόλο του οφείλουμε να το παραδεχτούμε lane moje boaz και ξερό ψωμί αν θέλουμε να μιλήσουμε για μουσική

    • Έχεις πολύ δικιο. Να τονίζουμε ότι έδειξε τρομερή ασέβεια και παλιοχαρακτήρα. Καθε που τον έπιανε η κάμερα κοροϊδευε και έκανε γκριμάτσες. Αν ρε φίλε Πορτογάλε δεν σου αρέσει ο διαγωνισμός ή τον σνομπάρεις, τότε μη συμμετέχεις! Αει σιχτίρι που με το λαστιχάκι απο τα περίπτερα επιασες το μαλλί και βγήκες στη σκηνή να μας το παίξεις ποιότητα και να μας κουνήσεις και το δάχτυλο. Ναι μου άρεσε το κομμάτι του, αλλά όχι αυτός. Μου έβγαζε τρομερή αντιπάθεια.Μια δηθενιά! Γιατί ενα θέμα είναι να σαι τραγουδιστής, αλλά άλλο και πολύ μεγαλύτερο να είσαι Α-Ν-Θ-Ρ-Ω-Π-Ο-Σ!

  76. δεν ειναι απαισιο να πεφτουν εκεινοι και εσεις τα προβατακια της σουιδικης ebu σαν κορακια και να προσβαλεται την εκαστοτε ελληνικη συμμετοχη και ειναι απαισιο να υπερασπιζωμαστε εμεις την χωρα μας ??? Καλα λεω οτι καποιοι φαν – περνετε εντολες απ εξω τι θα στηριξεται και εσεις οι ιδιοι υπονομευεται τα τραγουδια μας . εχετε καταντησει αιδιαστικοι και φριτω που εχετε και το θρασος να μας τη λετε απο πανω . τα σχολια σας σε πολες περιπτωσεις εμετικα , σε καμια αλλη χωρα δεν συμβαινει αυτο . θελω να μαζευτειτε εσεις οι δηθεν ειδικοι στην μουσικη και στην eurovision και να γραψετε ενα τραγουδι να το στειλουμε . σκεφτειτε το , θα ειναι το πρωτο τραγουδι γρανμμενο απο φανς . αντε να σας δουμε ντε …. και τι παει να πει φανς δηλαδη ? το διαβαζωξανα και ξανα και δινετε την εντυπωση οτι ειστε κατι ξεχωριστο απο εμας τους υπολοιπους . το γουστο σας δεν εχει αξια μεγαλυτερη αο το γουστο οποιουδηποτε αλλου και η γνωμη σας ειναι απλαμια γνωμη . γιατι δεν πατε να μεινετε στην αγαπημενη σας σουιδια ????

  77. Αρχικά να ξεκινήσω με την Ντεμη και την ελληνικη συμμετοχη. Το κοριτσι ελαμπε και θεωρω οτι στα αυτια μου ακουσττηκε μια χαρα το τραγουδι. Χαιρομαι για την αξιοπρεπεια της φετινης μας συμμετοχης. Ειχε ποιοτητα και σεμνοτητα και ολο αυτο οφειλεται σε αυτη την κοπελα. Δεν ακουγα ποτε τα τραγουδια της Ντεμυ γιατι δεν ειναι το ειδος της μουσικης που με εκφραζει μιας και τα ακουσματα μου ειναι περισσοτερο εντεχνα-ροκ παρολα αυτα μονο περηφανια ενοιωσα χθες. Ασχημη θεση η 19η αλλα δεν εγινε και κατι. Παραδειγμα η φετινη νικητρια χωρα. Τωρα χρονια εμενε στον ημιτελικο και τελικα εκανε ρεκορ φετος. Θελει υπομονη και τολμη. Εμεις παιξαμε safe φετος.
    Και μιας και ανεφερα τον Πορτογαλο ας σχολιασω και το αποτελεσμα. Το τραγουδι δεν μου αρεσε εξαρχης. Ναι ειναι νοσταλγικο, ναι βγαζει συναισθημα σε πολλους αλλα το βρισκω “παλιο”. ΟΜΩΣ, χθες σε συνεντευξη του ειπε οτι ο νικητης σε 3 μηνες ξεχνιεται αυτο που μενει ειναι η μουσικη. Για αυτο του λεω ενα μεγαλο μπραβο. Highlight της βραδιας η κοινη ερμηνεια του νικητηριου τραγουδιου με την αδερφη του. Εκει μπορω να πω πως με αγγιξε και μενα.

    Σκορπιες σκεψεις για τον τελικο:
    1. Ε οχι Αυστραλια στην δεκαδα. Το μαγειρεμα του μαγειρεματος ω μαγειρεμα EBU
    2. Η Σουηδια παντα τοπ5. ΕΛΕΟΣ!
    3. Το γιουχα των Ευρωπαιων στην ανταλλαγη 12ων περιοριζεται μονο στην περιπτωση Ελλαδας-Κυπρου. Για την περιπτωση της Σκανδιναβιας η γειτονικη ψηφος ειναι αντικειμενικοτητα. Ρε ουστ κρυοκωλοι
    4. Σοκ με την θεση της Αρμενιας και του Αζερμπαιτζαν.
    5. Χθες εριξα μια μονο ψηφο στο τραγουδι που μου περασε απιστευτα vibes και αυτο ηταν της Ουγγαριας.
    6. Η δυναμη των επιτροπων ΠΡΕΠΕΙ να περιοριστει.
    7. Παμε σε νεα εποχη μαλλον με τα prerecorded vocals της Νορβηγιας. Well done Jan Ola Sand, καταστρεφεις τον διαγωνισμο.

    Πρεπει του χρονου να γινει ανοιχτος διαγωνισμος και να αποφυγουμε τις αναθεσεις σε συνθετες.

    Καλο καλοκαιρι να χουμε και του χρονου Λισαβονα με κατι καλο και αξιοπρεπες οπως το φετινο.

  78. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην Ντέμυ και σε όλη την ομάδα! Έδωσαν τονα καλύτερο τους εαυτό και πέρασαν πολύ καλά από οτι φαίνεται. Συγχαρητήρια και στον Πορτογαλο που μπορεί να μην με έχει πείσει πριν λίγους μήνες αλλά μόλις τον είδα να ανεβαίνει στη σκηνή ήξερα ότι έχουμε νικητή. Δεν έλεγα το ίδιο και για την Ιταλία. Τέλος πάντων άλλος ένας διαγωνισμός πέρασε στην ιστορία. Τώρα μάλλον θα μας πιάσε μια κατάθλιψη για 5 μήνες περίπου αλλά όλα οκ ?. Είμαι ο μόνος που του χρόνου θέλω πολύ να πάνε οι stereo soul?? Τώρα αν θέλουμε να στείλουμε κάτι ελληνικό σε καμία περίπτωση φουρειρα ή λαϊκό. Ο διαγωνισμός προχωράει και προχωράμε και εμείς (όσο μπορούμε και θέλουμε τουλάχιστον). Αυτά καλό καλοκαίρι να έχουμε!

    • Stereo soul γιατί όχι; με ένα αξιόλογο κομμάτι πολύ ευχαρίστως… θα μπορούσαμε να στείλουμε και νέο παιδί. . Τόσο βγαίνουν από talent show … Δηλαδή ο Βουλγαρος φέτος τι παραπάνω ειχε;

      • Ποιο νέο παιδί όμως θα πει το ναι να μας εκπροσωπήσει;; πιστεύω κανένα. Όπως προειπα θέλω πολύ να δω τους Stereo soul στη Eurovision θα είναι πρωτότυπο και φρέσκο. Ας δούμε τι θα γίνει πάντως η Ελλάδα δηλώνει παρούσα και το 2018!!!!!

  79. Συγχαρητήρια στην Πορτογαλία για την πρώτη της νίκης και προσωπικά δεν είχα θέμα με το τραγούδι αλλά με όλη την συμπεριφορα του πορτογαλου που είχε έρθει πολύ καλά διαβασμενο και έπαιξε ρόλο το επικοινωνιακό του κομμάτι και η σκηνική του παρουσία…αλλά δεν νευρίασα με την νίκη του γιατί φάνηκε ότι άρεσε και στον κόσμο οπότε ολα κομπλέ άξιος νικητή.Τωρα για την Ελλάδα το ξέραμε ότι θα πάει τόσο χάλια γιατί απλά δεν τράβαγε το κομμάτι..πολύ πλαστικό και συνηθισμένο.Του χρόνου θα ήθελα να στείλουμε κάτι με άρωμα Ελλάδας και με ελληνικού στοιχους ας σταματήσουμε​ πια με τα ξένα τραγούδια!

  80. Όλα έχουν αλλάξει… πού είναι οι παλιές καλές εποχές που θεωρούσαμε τη θέση στη δεκάδα δεδομένη; Τότε που βλέπαμε το γυμνό από τους συμμετέχοντες τραγουδιστές και όχι από χαρούμενους αυστραλιανούς eurofan; Τότε που δεν μπορούσες να μπεις την επόμενη μέρα στο site του ogae από την πληθώρα των επισκεπτών;

    Ας σοβαρευτώ… Όλα αλλάζουν και κυρίως η στάση της Ευρώπης απέναντί μας. Ας αλλάξουμε λοιπόν κι εμείς. Ας επαναπροσδιορίσουμε τους στόχους μας (που μπορεί να μην είναι απαραίτητα το καλό πλασάρισμα), ας δούμε τι έχουμε να προσφέρουμε και τι να πάρουμε από τον εν λόγω διαγωνισμό. Υπάρχουν σοβαρές εναλλακτικές λύσεις και προτάσεις. Αρκεί να καταλάβουμε κάποτε τι θέλουμε.

  81. 1. Εγώ θα πω μπράβο σε όσους πανευρωπαϊκά ξεχώρισαν, αγάπησαν και στήριξαν μέχρι τέλους το Amar Pelos Dois. Χάρηκα ιδιαιτέρως γιατί ήταν η πρώτη νίκη της Πορτογαλίας.
    2. Εξακολουθεί βέβαια να μου αρέσει περισσότερο το Deixa-me Sonhar του 2003.
    3. Ομολογώ πως στήριζα το Occidentali’s Karma αλλά μάλλον ήταν hype μόνο των… Ιταλών! χαχα Παρεπιπτόντως όποιος πάει διακοπές το καλοκαίρι στην Ιταλία, θα το σιχαθεί! χαχα Μην ξεχνάμε ότι είχαν κάνει επιτυχία την ιταλική εκδοχή από ‘Το Πουλάκι Τσίου’.
    4. Προβλέπω μελλοντική νίκη του Βελγίου? Το γυροφέρνει? Φρέσκα πρόσωπα και μοντέρνες συνθέσεις? Τι όχι?
    5. Η EBU προωθεί – στηρίζει (φέτος άδικα) την Αυστραλία για να εδραιώσει το διαγωνισμό στη χώρα σε τηλεθέαση. Παράγκα?
    6. Πάντως από τον τελικό η Αυστραλία ξεχώρισε για τα… οπίσθιά της!!!! χαχαχαχα
    7. Πόσο χάρηκα που το κοινό καταψήφισε αμερικανιές τύπου Δανία, Ολλανδία!
    8. …όπως βέβαια και τις σουηδικές loopες σε πλαστικοποιημένα popακια από μη Σουηδούς!
    9. Η συνταγή για την επιτυχία στη Eurovision είναι η ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ!
    10α. Ελληνικός στίχος!
    10β. Η ΕΡΤ δε χρειάζεται να ψάξει πολύ και ήδη έχει τέτοιες συμμετοχές με αυθεντικότητα και επιτυχία: Λούκας Γιώρκας (2011) και Koza Mostra (2013). Δεν εννοώ να ξαναπάνε οι ίδιοι αλλά η ιδέα είναι αυτή για το νέο αφήγημα της ελληνικής συμμετοχής.

    Καλό 2018 με οργάνωση, ευαισθησία, αυθεντικότητα και ωριμότητα. 🙂

  82. ΠΡΩΤΑ ΑΠΌΛΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣΤΑΤΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ.
    DEMY ΗΣΟΥΝ ΧΑΡΜΑ ΟΦΘΑΛΜΩΝ ΧΤΕΣ ΠΑΡ΄ΟΤΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΑΠΛΟ DANCE POP ΚΟΜΜΑΤΙ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΣΕ ΑΔΙΚΟΥΣΕ….ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΕΧΩ ΞΑΝΑΠΕΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΕΣΠΑ..
    ΕΡΤ…ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΟΒΕΡ???? ΤΟ ΓΡΑΨΑ ΤΙΣ ΠΡΟΑΛΛΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΠΩ ΑΛΛΑΞΤΕ ΡΟΤΑ!!!! ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΤΟΜΑ ΕΚΕΙ ΕΞΩ ΥΠΕΡΤΑΛΑΝΤΟΥΧΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΘΕΣΟΥΝ, ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΣΤΙΧΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΣΟΥΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ…
    ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΧΟΡΗΓΟΥΣ(ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΕΙΤΕ) ΑΛΛΑ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥΘΑ ΗΓΟΥΝΤΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΒΓΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ.
    ΤΑ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΙΣΩΣ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΤΑ ΚΑΝ, ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΟΥ,ΠΟΥ ΑΠΟ ΚΕΙ ΘΑ ΒΓΑΙΝΕΙ Ο ΝΙΚΗΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ.
    ΑΛΛΩΣΤΕ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΥΤΟ ΠΕΡΑΣΑΝ ΜΕΓΑΛΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΠΩΣ Η ΓΛΥΚΕΡΙΑ,ΘΕΜΗΣ ΑΔΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ,ΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΡΙΕΡΑ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΦΩΝΕΣ ΩΡΑΙΕΣ ΕΙΧΑΝ. ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΠΑΡΑΤΟΛΟΜΟ, ΟΤΑΝ ΕΙΔΙΚΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ,ΚΑΙ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΕΥΛΟΓΑ, ΘΕΛΕΙΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ??? ΟΚ ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΕΙΧΑ ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΤΗΝ ΕΞΕΦΡΑΣΑ…
    ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΞΑΝΑΠΩ OGAE & INFE ΕΙΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΝΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΟΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.
    ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ, ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΜΟΝΗ ΤΟΣΩΝ ΧΡΟΝΩΝ.ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΔΟΥΜΕ ΝΙΚΗ….
    ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ….(ΣΑΒΒΑΑΑΣ!!! ΚΑΦΕΕΕ….) 🙂 🙂 🙂

  83. Κάποιοι εδώ μέσα εξακολουθούν να μην έχουν καταλάβει τίποτα.
    Επιβεβαιώνουν για ακόμα μια φορά την άποψη μου ότι οι γιούροφανς έχουν πολύ περιορισμένα (να μη πω μπετοναρισμένα) μουσικά γούστα. Επιπλέον εξακολουθούν να παραμυθιάζονται ότι δήθεν με συνταγές (που όμως τελικά είναι ξεπερασμένες) έχουμε, ως Ελλάδα, την επιτυχία δεδομένη (και μετά πέφτουν από τα σύννεφα με την αποτυχία μας).
    Κρίμα.

  84. Κατ’αρχην μπράβο σε Demy και Hovig, το πάλεψαν όσο μπορούσαν. Δεν θα κρύψω πως πόνταρα σε νίκη Ιταλού εχθές, ΟΜΩΣ:
    α) Καμιά σχέση το βιντεοκλίπ με την παρουσίαση επί σκηνής. Χαντακωθηκε μόνος του και αυτό το αναγνωρίζω – όπως επίσης και η τελική βερσιόν του κομματιού, που χτύπησε πολύ άσχημα σε εμένα προσωπικά, καθώς φάνηκε “κουτσουρεμενη” με ατεχνο τρόπο.
    β) Ο Πορτογάλος στον αντίποδα, παρόλο που το τραγούδι δεν είναι του γούστου μου και η επικοινωνιακη τακτική του με βρίσκει αντίθετη, κέρδισε πανάξια. Όχι μόνο επειδή επιτροπές και κοινό συμφώνησαν, αλλά κυρίως επειδή στο τρίλεπτο του και καθώς τραγουδούσε είδα αλήθεια. Δεν θα σταθώ στον τρόπο που τραγουδησε (τις κινήσεις και τις γκριμάτσες δηλαδή), αλλά στο συναίσθημα. Η κάθε λέξη του ήταν κατευθείαν βγαλμένη από την καρδιά και αυτό θέλει μαγκιά και ταλέντο να το κάνεις.
    γ) Όπως βλέπουμε, παρά το σκανδαλωδες πουσαρισμα Αυστραλίας και Σουηδίας, ο μέσος θεατής μπορεί να αντιληφθεί τι αξίζει να πάει μπροστά και τι όχι- και φάνηκε στο ωραιότατο 2 που τσίμπησε η Αυστραλία στην ψήφο του κοινού.
    δ) Επειδή ξέρω πως στο γ θα μπορούσε κάποιος να αντικρουσει την 3η θέση της Μολδαβιας, θα πω το εξής. Συμφωνώ πως δεν είναι το απαυγασμα της τέχνης και η παρουσίαση ήταν κιτς. Ωστόσο, εκτός των παραπάνω, είδα και τρεις ανθρώπους που μεσα σε 3 λεπτά τα έδωσαν όλα και έδειξαν να το ευχαριστιουνται – κάθε κίνηση ήταν έτσι μελετημένη ώστε να μην μείνει ούτε ένα beat της κάθε μουσικής φράσης ανεκμεταλλευτο (κάτι στο οποίο υστερούσε το δικό μας, καθώς θεωρώ πως η Ντεμυ βγήκε λίγο πιο στατική από όσο θα την προτιμούσα).
    ε) Χάρηκα απίστευτα που το κομμάτι της Ουγγαρίας μπήκε στην δεκάδα- παρόλο που μαυριστηκε από επιτροπές. Όντας προσωπικό αγαπημένο μου από την πρώτη μέρα που το άκουσα, ήθελα πολύ να πάει καλά. (αυτό είναι το σωστό έθνικ για μένα)
    στ) Ανεξήγητα χαμηλά η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν, ανεξήγητο το hype για την Ρουμανία – ωστόσο δέχομαι ότι ήταν uptempo.
    ζ) Ο πραγματικός σταρ της βραδιάς για εμένα ήταν ο πιτσιρίκος της Βουλγαρίας. Εκτός από το ότι έχει ώριμη φωνή και πολλές δυνατότητες για το νεαρό της ηλικίας του, μου έκανε εντύπωση το ότι αυτό που είδα και άκουσα ήταν περισσότερο επαγγελματικα δομημένο σε σύγκριση με συμμετοχές που οι καλλιτέχνες είχαν τα διπλάσια του χρόνια. Πιστεύω πως κάποια στιγμή θα συμμετάσχει ξανά και ίσως φέρει και πρωτιά στην Βουλγαρία.

    Αυτά από εμένα. Συγχαρητήρια στην Πορτογαλία και ελπίζω σε μία όμορφη διοργάνωση του χρόνου.

    ΥΓ. Ο λόγος του Σαλβαδόρ εχθές βράδυ περί μουσικής ήταν κάτι που πρέπει να λάβουν υπόψιν τους πολλά κράτη (συμπεριλαμβανομενου και του δικού μας) για ένα καλό αποτέλεσμα.
    ΥΓ 2. Ενός λεπτού σιγή για το αυστραλιανό οπίσθιο που ξεπρόβαλε αβασάνιστα στους δέκτες μας

  85. Δεν ξέρω αλλά καθόμουν και σκεφτόμουν σήμερα το πρωί ότι τα τραγούδια που μ’αρέσουν πολύ για κάποια διαβολική σύμπτωση καταλήγουν στην 6η ή στην 10η θέση και είναι και αρκετά τα άτιμα .Απο που να ξεκινήσω :
    1) Ουκρανία : 2010 Alyosha -Sweet People 10η θέση
    2) Λετονία : 2015 Aminata -Love Injected 6η θέση
    3) Εσθονία : 2009 Urban Symphony -Randajad (κομματάρα) 6η θέση
    4) Ελλάδα : 2013 Αγάθωνας -Koza Mostra 6η θέση
    5) Moλδαβία : 2007 Natalia Barbu -Fight 10η θέση
    6) Bέλγιο : 2010 Τom Dice -Me and my guitar 6η θέση
    7) Kύπρος 2002 ΟNE -Give me your Loving 6η θέση
    8)Γαλλία 2016 Amir -J’ai cherche 6η θέση
    Και φέτος ΤΟ αποκορύφωμα 😛
    Iταλία -Francesco Gabbani -Occidentali’s Karma 6ος
    Νορβηγία -JOWST -Grab the moment 10οι
    Πραγματικά δεν θα μου κάνει εντύπωση αν του χρόνου μου ξανασυμβεί κάτι τέτοιο !!
    Νομίζω πως φέτος πήρα το μάθημα μου και θα προσπαθήσω απο του χρόνου να μην επηρεάζομαι απο στοιχήματα και διάφορα τέτοια και να εμπιστεύομαι περισσότερο το ένστικτο μου .
    Το καλό που θέλω στους Πορτογάλους απο του χρόνου να κάνουν μία εξαιρετική διοργάνωση για ψυχική οδύνη τουλάχιστον μπας και ξεχάσουμε το φιάσκο-διοργάνωση της Ουκρανίας .

  86. Πολύ απλά : η νίκη της ανθρώπινης φωνής πάνω στην τεχνολογία και τα κόλπα της. Σωστά το είπε ο νικητής :η μουσική ξεπηδά από την καρδιά . Όποιος έχει συναισθήματα, το έπιασε το μήνυμα

  87. Η χαρά ορισμένων που δεν πρόλαβαν να βγουν τα αποτελέσματα και έσπευσαν να επιβεβαιωθούν ναι εγώ τα έλεγα…
    Ξεκινάμε απο το γεγονός οτι σίγουρα πρεπει να αλλάξουμε μια προσέγγιση στο διαγωνισμό αλλά δυστυχώς melfest δεν έχουμε και ούτε Σουηδία είμαστε να παράγουμε ποπ.Εχουμε αλλά ακούσματα και πως να το κάνουμε η μουσική μας παιδεία είναι διαφορετική.
    Διαφωνώ με όσους τα βάζουν με την ΕΡΤ και τις απευθείας αναθέσεις.Οοεο!λεφτα δεν υπάρχουν και νομίζω οτι φέτος εμπιστεύτηκαμε μια ομάδα που εχει όνομα στο διαγωνισμό,στείλαμε ένα λαμπερό φρέσκο κορίτσι , ταλαντούχο και το πιο σημαντικό που πολλοί ξεχνάνε ειναι οτι όλα τα έξοδα καλύφθηκαν απο τους χορηγούς.Τώρα το αν το αποτέλεσμα δεν ικανοποίησε ούτε τους έλληνες ούτε τους ξένους αυτό ειναι άλλο πρόβλημα.αλλα γιατί τόςη γκρίνια και τόση μιζέρια; Αυτό μπορούσαμε αυτό κάναμε.Μακαρι να είχε την δυνατότητα το κρατικό κανάλι να διοργανώνει τελικό με 20-30 συμμετοχές με ηχηρά η όχι ονόματα παλιούς και νέους συνθέτες και ερμηνευτές.Δεν την εχει και αυτό που μπορει κάνει.
    Ας ελπίσουμε οτι κάτι θα αλλάξει!
    Στα του διαγωνισμού τώρα: κάποια πράγματα δυστυχώς δεν αλλάζουν και όσο πιο γρήγορα κάποιοι το καταλάβουν τόσο καλύτερα.
    Επανειλημμένως οι επιτροπές ψηφίζουν κάποιες χώρες είτε έχουν καλό είτε άσχημο τραγουδι.Αγαπημενες και υπερεκτιμημενες ως συνήθως Σουηδία και Αυστραλία.
    Συγνώμη γιατί κάτι μου διαφεύγει εδω, οι επιτροπές δεν μπήκαν για να έχουμε έναν ποιο ποιοτικό διαγωνισμό ;
    Για μένα έξω.Θεατες στο ίδιο έργο κάθε χρόνο για τους ψήφους γειτονίας και καλών σχέσεων.(και εμείς μέσα εννοείται)
    Σε τελευταία ανάλυση την eurovision την βλέπει ο κόσμος και ναι μονο αυτός εχει το δικαίωμα να ψηφίζει.τωρα θα μου πείτε μπορει να βλέπαμε νικητήριο και το yodel it της ρουμανιας.ας ειναι, αν αρέσει στον κόσμο γιατί όχι.
    Εύχομαι λοιπόν να αλλάξουν κάποια πράγματα και να μπορέσουμε να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε τον θεσμό αυτό που όλοι αγαπάμε χωρις γκρίνιες και μιζέρια.
    Ραντεβού του χρόνου στην Πορτογαλία με οτι τραγουδι μας αρέσει και οτι θέση κι αν πάρουμε δεν πειράζει.

  88. Αρχικά να πω πολλά μπράβο στη Πορτογαλία γιατί κέρδισε πολύ δίκαια τον διαγωνισμό!!!Τελικά δεν κέρδισε το #1 μου,αλλά και με το #2 μου χαρούμενος είμαι!!Απλά συγκλονιστικός ο Salvador!!!..Απο κει και πέρα.η Ιταλία πιστευω ότι έβγαλε μόνη της τα μάτια!!!Με την εμφάνιση του San Remo θα τα πήγαινε πολύ καλύτερα…Λίγο τα υπερβολικά χρώματα,λίγο τα φωνητικά και λίγο και το κερασάκι στη τουρτα που ήταν το ουράνιο τόξο στο κοστούμι,μπέρδεψαν λίγο το σκηνικό και βγήκε λίγο too much όλο αυτο..Πάντως 5αδα θα μπορούσε να ήταν άνετα!!!Όσον αφορά εμάς,τα λέγαμε εδώ και μήνες και ήμασταν ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ!!!Τελικά όντως είχε την τύχη των Cascada η Demy και λογικό άλλωστε..Πάλι καλά που ήταν και η Κυπρος και περάσαμε τελικό γιατί τώρα θα είχε γίνει χαμός!!!Εγώ λέω να αφήσουμε τις Φουρέιρες και του χρόνου να στείλουμε τους Stereo Soul με μια ΚΟΜΜΑΤΑΡΑ!!Ό,τι πρέπει είναι για τον διαγωνισμό!!!

  89. Για τη χθεσινή βραδιά έχω να σχολιάσω τα εξής;
    1. Το τραγούδι του Πορτογάλου άξιζε για τη νίκη, νοσταλγικό, τρυφερό βγαλμένο θαρρείς από μια άλλη εποχή.
    2.Το ελληνικό ήταν μεν μέτριο αλλά όχι κακό για να πάρει τέτοια θέση. Υπήρχαν χειρότερα που
    πήγαν καλύτερα στις ψηφοφορίες.Η Demy λαμπερή , όμορφη , πολύ καλή φωνητικά ,αξιοπρεπέστατη αλλά το τραγούδι λίγο. Όπως είπε ο Φωκάς σε συνέντευξή του ένα μέτριο τραγούδι δεν μπορεί να το σώσει μια καλή σκηνική παρουσίαση. Ήταν όμως καλή? Ερχόμαστε τώρα στα δικά του. Θεωρώ ότι η δουλειά του ήταν η πιο φτωχή και η λιγότερο εμπνευσμένη. Ίσως περιμέναμε περισσότερα από τον μάγο της σκηνοθεσίας κι όχι δυο ασυγχρόνιστους κύκνους ,μια πισινούλα και λίγα νερά.Άλλα τραγούδια είχαν καλύτερες παρουσιάσεις ,χρυσή βροχή, κοχύλι του Ην. Βασιλείου κλπ. και παίξανε περισσότερο με οπτικά εφέ.
    3. Η επόμενη συμμετοχή μας θα μπορούσε να έχει περισσότερα έθνικ στοιχεία όπως π.χ. Κόζα Μόστρα με βαλκανικούς ήχους και όχι βέβαια μπουζουκοπόπ.
    Παρ όλα αυτά η συμμετοχή μας ήταν αξιοπρεπέστατη και ας μην την πέσουν στην Ντέμυ οι δημοσιογράφοι . Το κορίτσι έκανε ότι καλύτερο μπορούσε. Αλλά ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη, έτσι δεν είναι?

  90. Θέλω κι εγώ να συγχαρώ κι εγώ την απίστευτη επιτυχία της Πορτογαλικής συμμετοχής!
    Χαίρομαι που ο διαγωνισμός “κατηφορίζει” επιτέλους στη Νότια Ευρώπη, αλλά πιο πολύ χαίρομαι που η συμπαθέστατη Πορτογαλία επιτέλους καταφέρνει την πρωτιά. Έχοντας επισκεφθεί την όμορφη Λισαβώνα, είμαι σίγουρος ότι θα απολαύσουμε έναν πολύ καλύτερο διαγωνισμό από αυτόν που στήσανε οι Ουκρανοί φέτος…

    Στα δικά μας τώρα: επιβαιώθηκε η ερμηνευτική βελτίωση της Ντέμυ στον τελικό όπως είχε φανεί κι απτην προηγούμενη βραδιά στην Jury Rehearsal. Αν δεν είχαμε τα γνωστά μαγειρέματα ίσως να τσιμπούσαμε λίγους βαθμούς παραπάνω απ τις επιτροπές. Αλλά όπως έχουμε διαπιστώσει, πολλές οι εκπλήξεις του διαγωνισμού φέτος όπως και άλλες χρονιές εξάλλου.

    Τελευταία έχουμε διάφορους κλυδωνισμούς στην οργάνωση της ESC, συγκεκριμένα:
    θα επιβληθεί τιμωρία αποκλεισμού σε Ουκρανία κ Ρωσία, υπάρχουν διαρροές ότι το BBC σκοπεύει να αποσυρθεί από τον διαγωνισμό και ήδη οι Σουηδοί σε blogs ζητούν η χώρα τους να πάρει την θέση της Μ.Βρετανίας ως 5ο σταθερό μέλος (με την αντιστοιχη οικονομική επιβάρυνση φυσικά), ώστε να μην κινδυνεύσει ο προϋπολογισμός της ΕΒU.
    Επίσης κάποιες χώρες διαρρέουν ότι μάλλον αυτός ήταν ο τελευταίος τους χρόνος στον διαγωνισμό, Ισραήλ, Ουγγαρία, Μάλτα, Σ.Μαρίνο κι άλλες που θα προστεθούν στην λίστα των Τουρκία, Βοσνία, Ανδόρρα, Σλοβακία οι οποίες ήδη απέχουν για διάφορους λόγους…

    Κάτω από αυτές τις εξελίξεις που μένει να δούμε αν θα επαληθευτούν, μπάινει το ερώτημα για την σκοπιμοτητα της συμμετοχής μας στον διαγωνισμού πλέον.
    Οι ιθύνοντες στην ΕΡΤ ενδιαφέρονται ακόμα για μια πραγματικά ευπρόσωπη εκπροσώπηση στην ESC και για ποιό λόγο αλήθεια;
    Προσωπικά πιστεύω ότι σ ένα διαγωνισμό που μεταδίδεδαι επί μία βδομάδα ζωντανά σε όλη την Ευρώπη και την Αυστραλία, στην αρχή της τουριστικής περιόδου, η Ελλάδα θα πρέπει να επιδιώκει να βρίσκεται πάντα μέσα προωθώντας την εικόνα και την κουλτούρα της.

    Χτες βλέπαμε την Alma με ένα video από πίσω να δείχνει το Παρίσι και να επικεντρώνεται στον Πύργο του Άιφελ.
    Άποψη μου είναι ότι μπορούμε να δειξουμε κι εμείς, το Ελληνικό φως, τα νησιά, το απέραντο γαλάζιο, “δένοντας” τα με αντίστοιχα σύγχρονο Ελληνικό ήχο.
    Ας κάτσουν λοιπόν στην ΕΡΤ να σκεφτούν για ποιο λόγο να συμμετέχουμε και που θέλουμε να στοχεύουμε με τις συμμετοχές μας και ας δουλέψουν αναλόγως.
    Ταλέντο και φαντασία υπάρχουν αρκεί να μπουν στην υπηρεσία της στοχευμένης οργάνωσης.

    Καλό καλοκαίρι και ραντεβού στην όμορφη Λισαβώνα!

  91. Πρώτα απ’ όλα συγχαρητήρια στον νικητή αλλά και στην ελληνική συμμετοχή που έδωσε τον καλύτερο της εαυτό παρά τα προβλήματα και τους περιορισμούς που είχε!! Ό,τι καταφέραμε ήταν λόγω της υπέροχης Demy! Ο Κοντόπουλος έτσι κι αλλιώς γράφει πολύ μέτρια τραγούδια και κακά τα ψέματα ο Φωκάς είναι αυτός που “ξελασπώνει” τις συμμετοχές του κάθε φορά. Επιμένω στο ότι αν επιτρεπόταν στον Φωκά να κάνει ό,τι είχε σχεδιάσει εξαρχής θα ήμασταν μέχρι και 10άδα. Σημασία έχει πάντως ότι είχαμε μια αξιοπρεπέστατη συμμετοχή, για την οποία πρέπει να είμαστε υπερήφανοι.
    Τώρα για τον νικητή τι να πω.. Επιτέλους τουλάχιστον συμφώνησαν οι επιτροπές και το κοινό. Είχα προβλέψει άλλωστε τη νίκη της Πορτογαλίας απλά δεν περίμενα ότι θα βγει ομόφωνα. Εξακολουθεί να με αφήνει παγερά αδιάφορη το τραγούδι κι ο ερμηνευτής δε μου φαίνεται και τόσο αυθεντικός ( την αδερφή του πάντως την βρήκα συμπαθέστατη). Από την άλλη χαίρομαι που το πήρε μια νότια χώρα και κυρίως μια χώρα που δεν έχει κερδίσει ποτέ! Συμφωνώ με τη δήλωσή του πως πρέπει να δίνουμε έμφαση στη μουσική και στο τραγούδι αλλά διαφωνώ κάθετα σε μια εμφάνιση τόσο λιτή έως και βαρετή όπως η δικιά του. Είτε μας αρέσει είτε όχι η eurovision είναι ΚΑΙ θέαμα! Αλλιώς θα παιζόταν μόνο στο ραδιόφωνο.
    Ελπίζω η eurovision 2018 να είναι καλύτερη από τη φετινή από πολλές απόψεις ( αποκορύφωμα το χθεσινό “θέαμα” του Αυστραλού και των οπισθίων του!!). Αν και είναι νωρίς ακόμα για τέτοιες συζητήσεις πιστεύω πως θα πρέπει να στείλουμε κάτι έθνικ και στη γλώσσα μας, και δεν εννοώ τσιφτετελοχιτάκια τύπου Aphrodisiac αλλά κάτι σαν τους Koza Mostra και τον Λούκα. Εγώ προσωπικά είμαι πολύ υπέρ στο να μας εκπροσωπήσει η Φουρέιρα ( με μια εμφάνιση τύπου Iveta ή και με κάτι πιο χορευτικό) και πιστεύω ότι αργά ή γρήγορα θα γίνει. Όπως επίσης πιστεύω ότι κάποια στιγμή στο μέλλον η Demy θα μας ξαναεκπροσωπίσει για να καταφέρει όσα δεν κατάφερε και δεν έκανε τώρα.

  92. Εγώ δεν παραπονιέμαι για το αποτέλεσμα, καθώς δεν ήμουν ένθερμος υποστηρικτής κανενός φαβορί, μου είχαν τραβήξει την προσοχή κυρίως η Γαλλία και η Νορβηγία (για την οποία χαίρομαι πάρα πολύ που δεν πάτωσε).
    Το καταευχαριστήθηκα με το 2αρι του κοινού στην Αυστραλία, αλλά κι την 8η θέση του κοινού για τη Σουηδία.
    Μου έκανε δυσάρεστη εντύπωση η χαμηλή θέση της Αρμενίας (για το Αζερμπαϊτζάν δεν παραξενεύτηκα, ήμουν σίγουρη ότι δεν θα το έπιασαν πολλοί το νόημα)
    Τέλος, Ελλαδίτσα μου, πάρε μαθήματα από συμμετοχές τύπου Αρμενίας, Λευκορωσίας Ουγγαρίας. Πρέπει να στείλουμε κάτι εθνικ επιτέλους, όχι υπερβολικό, αλλά να έχει τουλάχιστον ελληνικό στοιχείο. Γιατί να μην κοροιδευόμαστε, ο,τι πήραμε το πήραμε λόγω της Ντέμι.
    Άντε και του χρόνου στην όμορφη Λισαβόνα!

  93. Συγχαρητήρια στην Πορτογαλια.Πολυ ωραιο τραγουδι.Συγχαρητηρια κ στην Βουλγαρια.Αντε κ του χρονου νικη Βουλγαριας η Σουηδιας!!!!

    • Όχι πάλι νίκη Σουηδίας δεν θα το αντέξω . Μια νίκη Βουλγαρίας ή Βελγίου θα ήταν ότι πρέπει 🙂

  94. Του χρόνου θα ανασκουμπωθεί επικίνδυνα η Ισπανία. Έχει και χρόνια να το πάρει είναι και γείτονες με την Πορτογαλία … Πρέπει να έχουμε το νου μας να στείλουμε κάτι γερό.

    • 2014 – πάτος
      2015 – πάτος
      2016 – πάτος
      2017 – πάτος

      ε το 2018 πρέπει να κάνουμε με μεγάλο ΜΠΑΜ δε γίνεται να συνεχιστεί αυτή η ιστορία.

  95. Λίγα σημεία κλείνοντας ταμείο για φέτος:
    1. αν και 5-6 θέσεις πιο πάνω τις αξίζαμε, σε γενικές γραμμές δίκαιη η θέση μας.
    2. οι στοιχηματικές φαίνεται πια πως μάλλον γνωρίζουν τις θέσεις στους ημιτελικούς..αν ισχύει, απαράδεκτο (έτσι εξηγείται η πτώση της Ελλάδας ενώ βελτιωνόταν σε κάθε πρόβα ή οι εντυπωσιακές άνοδοι βλ. πχ.Μολδαβία, Κροατία).
    3. φοβάμαι αρχίζει να ενοχλεί η “ταμπελοποίηση” του διαγωνισμού (καταλαβαίνετε μάλλον τι εννοώ…) Θα τολμούσα να προτείνω (και μη με παρεξηγήσετε) ότι θα ήταν καλό και τα εισιτήρια κάτω στην αρένα να διατίθενται ΚΑΙ στο ευρύ κοινό. Όταν ο διαγωνισμός κατακλύζεται από τα μέλη μίας κοινότητας δε γιορτάζεται πια η διαφορετικότητα. Έχω παραστεί σε πολλές Πράιντ, αλλά δε θέλω η Γιουροβίζιον να γίνει ακόμη μία. Δεν είναι αυτός ο λόγος ύπαρξής της.
    4. δεν είμαι φαν του νικητήριου, αλλά η νίκη του θα κάνει καλό στο διαγωνισμό. Μπράβο στα λίγα παιδιά εδώ που ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ προέβλεψαν την πορεία του. Είστε δυνατοί παίκτες θα σας παρακολουθώ τις επόμενες χρονιές!
    5. Μια τελική δεκάδα που δείχνει μια Ευρώπη που μουσικά ψάχνεται χωρίς συνταγή (εθνικ, ποπ κλπ), αλλά με έμπνευση και πρωτοτυπία.
    6. Θέλουμε ένα τραγούδι σαν αυτά που κάνουν πραγματική επιτυχία στην Ελλάδα κι ό,τι γίνει. Γιατί δεν κοιτά η Ερτ του χρόνου ποια καινούργια τραγούδια αρέσουν κι έπειτα να κάνει πρόταση στους καλλιτέχνες βάσει της δεδομένης επιτυχίας ενός τραγουδιού στην ελληνική αγορά; Αν δεν κάνω λάθος αυτό επιτρέπεται πια, αρκεί να βγει το τραγούδι μετά τον Οκτώβριο.
    7. ΕΛΕΟΣ με τις επιτροπές. Αποδείχτηκαν πιο κολλημένες με του γείτονες από το κοινό, που μάλλον χάνει πια το ενδιαφέρον του και δεν ψηφίζει, αφού δε νιώθει ότι η ψήφος του θα ακουστεί /παρουσιαστεί πραγματικά. Αν καταλήξουμε να ψηφίζουν μόνο οι φανς το χάσαμε το παιχνίδι! Ας ελαττωθεί έστω η βαρύτητά τους με σχηματισμό μιας ενιαίας πολυμελούς ευρωπαΪκής επιτροπής με πολύ μικρότερη βαρύτητα, ώστε έστω να μη φαίνονται τα χάλια του καθενός.
    8. Εύχομαι οι Πορτογάλοι, ως παλιά μέλη να βοηθήσουν στο να απαγκιστρωθεί η Σουηδία από κάθε διοργάνωση. Δε θέλω Σουηδούς τεχνικούς, 80 κάμερες, 3D, σουηδικές ποπ κονσέρβες και αυθαίρετες τοποθετήσεις τραγουδιών. Θέλω τον Πορτογάλο με τις μισές κάμερες και φώτα (δεν πειράζει), τη δικής του έμπνευσης σκηνή, την κλήρωση.

  96. Χαρηκα πάρα πολύ για την νίκη της Πορτογαλίας ειλικρινά εμείς αξίζαμε τουλάχιστο την δεκαπενταδα και του χρόνου στην Λισαβόνα να μαστε καλά

  97. Συγχαρητήρια στην Πορτογαλία! Δεν μου άρεσε τόσο πολύ, αλλά δεν αμφισβητείς κριτική επιτροπή και κόσμο. Περίεργη φάση με την Αυστραλία. Ήταν λίγο γελοίο. Θα μπορούσε να ήταν στη θέση της η Πολωνία (όσον αφορά την κριτική επιτροπή), η οποία είχε πολύ πιο όμορφη μπαλάντα και με νόημα (το αγαπημένο μου τραγούδι από φέτος, χθες με άγγιξε πάρα πολύ η Kasia). Αλλά γενικά την Πολωνία δεν την πάνε οι επιτροπές από το 2014 που επέστρεψε. Χάρηκα για Ουγγαρία. Επίσης θα μπορούσε να ήταν ψηλά στις επιτροπές. Άντε καλή αποτοξίνωση τώρα από την Eurovision και καλή συνέχεια σε όλους! Βάζω και το λινκ από ένα βίντεο που είχα κάνει για την φετινή Eurovision, έτσι για να την θυμάμαι! Είναι κάπως αστείο, ελπίζω να σας αρέσει!
    https://www.youtube.com/watch?v=oUfkSg3Pwy8

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ