EUROVISION 2017: Η dress (jury) rehearsal του Δεύτερου Ημιτελικού – Απόψε αποφασίζουν οι επιτροπές για το 50% του αποτελέσματος! [UPDATE]

Όπως και στον πρώτο ημιτελικό, έτσι και για τον δεύτερο, ο OGAE Greece θα παρέχει LIVE σχολιασμό για την dress (jury) rehearsal, σε μία ώρα περίπου από τώρα (22:00) από το IEC, στο Κίεβο. Στην πρόβα αυτή το σόου τρέχει σε πραγματικό χρόνο έτσι ώστε να διορθωθούν και τελευταίες ατέλειες (σκηνοθετικές, ηχητικές κ.λ.π.) και να παρουσιαστεί ένα άρτιο αποτέλεσμα το βράδυ της Πέμπτης. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι απόψε θα κριθεί το 50% του αποτελέσματος. Η πρόβα θα μεταδοθεί μέσω κλειστού κυκλώματος στις 5μελείς επιτροπές των 18 χωρών που συμμετέχουν απόψε καθώς και σε Ουκρανία, Γερμανία & Γαλλία που ψηφίζουν στον δεύτερο ημιτελικό. Τέλος το αποψινό σόου θα χρησιμοποιηθεί ως back-up σε περίπτωση σοβαρού τεχνικού προβλήματος την βραδιά του ημιτελικού. Το άρθρο θα ενημερώνεται συνεχώς με τις εμφανίσεις και των 18 χωρών καθώς και με την περιγραφή της έναρξης και του interval act. Μείνετε συντονισμένοι!

ΕΝΑΡΞΗ ΒΡΑΔΙΑΣ

Το σόου ξεκινά με τους 2 εκ των 3 παρουσιαστών να ερμηνεύουν με ουκρανική παραδοσιακή ενορχήστρωση γνωστές νικητήριες συμμετοχές του διαγωνισμού, συμπεριλαμβανομένων των «Fairytale», «Euphoria», «Rise like a phoenix» και του «My number one«. Το οπτικοακουστικό αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

ΣΕΡΒΙΑ

Μικρό τεχνικό πρόβλημα καθυστερεί την έναρξη του «διαγωνιστικού» κομματιού της βραδιάς. Μετά την μικρή καθυστέρηση η Tijana ανεβαίνει στη σκηνή. Φωνητικά είναι οκ, βελτιωμένη από τις προηγούμενες πρόβες. Συνοδεύεται από έναν χορευτή, από τη μέση του τραγουδιού. Φαίνεται να κρατάει δυνάμεις για το αυριανό βράδυ. Το στάδιο έχει περισσότερο κόσμο από την πρόβα της Δευτέρας!

ΑΥΣΤΡΙΑ

Πολύ άνετος στη σκηνή ο Nathan, που φαίνεται να απολαμβάνει πραγματικά κάθε του πρόβα μέχρι σήμερα. Καμία αλλαγή σκηνικά. Φωνητικά είναι πολύ καλός. Αποσπά θερμό χειροκρότημα.

Π.Γ.Δ.Μ.

Τρίτη στη σειρά η Jana. Μόνη στη σκηνή υποστηρίζοντας τον τίτλο της συμμετοχής της «Dance alone». Παίζει με την κάμερα και προσπαθεί να στηρίξει τον τίτλο του φαβορί με τον οποίο ήρθε στο Κίεβο.

ΜΑΛΤΑ

Επίσης μόνη της στη σκηνή, φορώντας μια άσπρη τουαλέτα. Στο background απεικονίζεται η ίδια. Φωνητικά άψογη.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Κανόνια και στρατιωτάκια στο background για την Ρουμανία. Φωνητικά πολύ καλοί και ξεσηκώνουν το κοινό.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Άψογα συγχρονισμένες φωνητικά οι OG3NEοι οποίες κερδίζουν έδαφος τόσο στα στοιχήματα όσο και στις προτιμήσεις των φαν μέρα με τη μέρα. Αποσπούν θερμό χειροκρότημα.
Μικρό διάλειμμα για διαφημίσεις.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Θερμή υποδοχή για την Ουγγαρία και τον Joci Pápai. Εμφανίστηκε αγχωμένος στην αρχή αλλά σύντομα μπήκε στην «ατμόσφαιρα» του τραγουδιού. Επίσης θερμό χειροκρότημα.

ΔΑΝΙΑ

Μόνη της στη σκηνή και η Anja. Φωνητικά είναι πολύ καλή. Καμία αλλαγή τόσο από τον εθνικό τελικό της χώρας όσο και από τις προηγούμενες πρόβες.

ΙΡΛΑΝΔΙΑ

Η χώρα με τις περισσότερες νίκες στον διαγωνισμό εναποθέτει τις ελπίδες της για το «μεγάλωμα» του ρεκόρ στον Brendan Murray. Με αερόστατο επί σκηνής προσπαθεί να δημιουργήσει μια ταξιδιάρικη ατμόσφαιρα. Φαίνεται να κρατάει δυνάμεις για το αυριανό βράδυ. Εμφανίσθηκε αρκετά αγχωμένος ειδικά στην αρχή.

ΑΓΙΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ

Οι φωνές των Jimmie Wilson και Valentina Monetta δένουν αρμονικά. Σκηνικά καμία αλλαγή από τις προηγούμενες πρόβες. Θερμό χειροκρότημα για την 4η συμμετοχή της Valentina.

ΚΡΟΑΤΙΑ

Άψογος φωνητικά ο Jacques και πλήρως εναρμονισμένος με τα φωνητικά του. Πολλά χειροκροτήματα και για την Κροατία.

ΝΟΡΒΗΓΙΑ

Καμία αλλαγή από τον εθνικό τελικό και τις προηγούμενες πρόβες για την Νορβηγία. Στο backround σε κάποιες στιγμές απεικονίζεται ο ίδιος. Φωνητικά δεν εντοπίζεται κάποιο πρόβλημα.

ΕΛΒΕΤΙΑ

Κίτρινο φόρεμα, πιάνο και άσπρη σκάλα για την Ελβετία. Φωνητικά είναι καλή και έχει θερμή απήχηση στο κοινό. Διάλειμμα και μεταφερόμαστε στο green room για μικρές συνεντεύξεις με τους καλλιτέχνες.

ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ

Θερμή υποδοχή για την Λευκορωσία. Οι καλλιτέχνες μεταδίδουν πλήρως την χαρούμενη και γεμάτη ζωντάνια ατμόσφαιρα του τραγουδιού. Αποσπούν το μεγαλύτερο χειροκρότημα ως τώρα!

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Άψογος φωνητικά ο Kristian Kostov. Μόνος επί σκηνής με προσεγμένα γραφικά. Το χειροκρότημα δεν είναι ιδιαίτερα έντονο. Ωστόσο η πρόκριση για την Βουλγαρία μοιάζει πολύ εύκολη!

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ

Πολύ καλοί οι Fusedmarc. Φωνητικά δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα.

ΕΣΘΟΝΙΑ

Με το ξεκίνημα του τραγουδιού φαίνεται να ξεσηκώνουν το κοινό. Πλήρως εναρμονισμένοι φωνητικά και σκηνικά. Επίσης μια φαινομενικά εύκολη πρόκριση. Άλλη μια συμμετοχή για το τέλος του «διαγωνιστικού» κομματιού!

ΙΣΡΑΗΛ

Καμία αλλαγή σκηνικά για το Ισραήλ που κλείνει όμορφα την βραδιά. Ελαφρώς βελτιωμένος φωνητικά αποσπά θερμό χειροκρότημα.

 • Ακολουθούν οι εμφανίσεις των υπόλοιπων Big 5 και της Ουκρανίας. Απόψε ερμηνεύουν κανονικά ζωντανά τις συμμετοχές τους για να προβληθούν αύριο αποσπάσματα.

ΓΑΛΛΙΑ

Ιδιαίτερο background και άψογη φωνητικά η Alma. Φαίνεται συγκρατημένη, πιθανότατα για την δική της jury rehearsal και τον τελικό.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Ξεκινά ξαπλωμένη με την κάμερα να έρχεται προς αυτή από πάνω. Καμία αλλαγή και για την Γερμανία και χωρίς κανένα πρόβλημα επί σκηνής.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Πολύ θερμή υποδοχή για την διοργανώτρια που αποτελεί την μοναδική ροκ συμμετοχή για φέτος. Το γυάλινο κεφάλι στο κέντρο της σκηνής είναι αρκετά εντυπωσιακό και πάνω του απεικονίζονται γραφικά. Κανένα πρόβλημα φωνητικά. Όπως ήταν αναμενόμενο αποσπά δυνατό χειροκρότημα.

 • Λίγο πριν το Interval Act θα δούμε στις οθόνες ένα σύντομο βίντεο με τον Verka Serduchka (σε συνέχεια του βίντεο του πρώτου ημιτελικού). Γίνεται αναδρομή σε διάφορες συμμετοχές του διαγωνισμού καθώς και του ίδιου του Verka. Για την ιστορία, στο βίντεο αναγράφεται ότι συμμετείχε το 2008, ενώ στην πραγματικότητα πήρε μέρος το 2007!
 • Το Interval Act είναι θέαμα χορού που εξελίσσεται τόσο στην κεντρική σκηνή όσο και στην μικρότερη, ανάμεσα στο κοινό. 30 χορευτές πλήρως εναρμονισμένοι με την μουσική προσφέρουν ένα εντυπωσιακό θέαμα.

 • Στα ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ προκρίθηκαν οι: Ισραήλ, Π.Γ.Δ.Μ., Σερβία, Αυστρία, Νορβηγία, Ελβετία, Βουλγαρία, Εσθονία, Ουγγαρία και ο Άγιος Μαρίνος.

Αύριο στις 4 το μεσημέρι είναι η τελευταία πρόβα των συμμετεχόντων στον δεύτερο ημιτελικό. Ραντεβού στην ΕΡΤ-1 στις 10 το βράδυ με την Μαρία Κοζάκου και τον Γιώργο Καπουτζίδη!

 

 

Πηγή φωτογραφίας: eurovision.tv

Written by 

Related posts

20 Thoughts to “EUROVISION 2017: Η dress (jury) rehearsal του Δεύτερου Ημιτελικού – Απόψε αποφασίζουν οι επιτροπές για το 50% του αποτελέσματος! [UPDATE]”

 1. EurovisionFan

  Ο μόνος που μπορεί να κοιμηθεί ήσυχος είναι ο Βούλγαρος. Σίγουρα πρώτος στον ημιτελικό αύριο εκτός και αν απειληθεί απ την Ουγγαρία που επίσης έχει ιδιαίτερο τραγούδι.
  Σε γενικές γραμμές προβλέπεται ένας πολύ βαρετός ημιτελικός από τον οποίον θα περάσουν και πολλές μετριότητες. Επίσης θεωρώ πως εύκολα θα ξεχωρίσει και το Ισραήλ

 2. Κωνσταντινος

  Εχω περισσοτερη αγωνια για τον αυριανο ημιτελικο παρα για το δικο μας…
  Σε εμας 7-8χωρες απο τις 10 μπορουσες ευκολα να τις προβλεψεις(προσωπικα πετυχα 8 :P)…Για αυριο ειναι πολυ απροβλεπτα τα πραγματα σχεδον για ολους(πλην Βουλγαριας Ουγγαριας και κανα 2 ακομα)….
  Αν χθες ειχαμε 1 η 2 εκπληξεις-αποκλεισμους(Φινλανδια πες και Λετονια)αυριο θα χουμε πολλες περισσοτερες,με αποτελεσμα να περασουν πολλες μετριοτητες.

  1. Marinos

   Nai, dioti ekeina pou theorountai «favori» fetos den einai metriotes!!

 3. Hlias

  ναι σε αυτον τον ημιτελικο ειμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ πως θα υπαρξουν εκπληξεις. και φυσικα δεν μιλαω για την βουλγαρια που θα κανει περιπατο αλλα για αλλες θεωρητικα αναμενομενες προκρισεις, οπως της Ρουμανιας,της Εσθονιας,της Ολλανδιας ή του Ισραηλ (που μας συνηθιζει σε αποκλεισμους-εκπληξεις).
  μια προβλεψη μου για το ποιες θα προκριθουν(με τυχαια σειρα) :

  Αυστρια
  Μαλτα
  Ρουμανια
  Ουγγαρια
  Δανια
  Λευκορωσια
  Βουλγαρια
  Εσθονια
  Ελβετια
  Ιρλανδια

  στο νημα θα κοπουν :
  ΦΥΡΟΜ
  Ισραηλ
  Ολλανδια
  Κροατια
  Νορβηγια

  στις τελευταιες θεσεις θα βρεθουν :
  Σερβια
  Λιθουανια
  Αγιος Μαρινος

  αν και πολλοι λετε πως θα ειναι ενας πολυ ευκολος ημιτελικος, εγω βλεπω 15 χωρες να εχουν τρομερες πιθανοτητες προκρισης με μονο μια χωρα να ειναι σιγουρη : η Βουλγαρια (σε αντιθεση με τον δικο μας ημιτελικο που ειχε πολλα σιγουρακια)!

  καλη επιτυχια σε ολες τις συμμετοχες και κυριως στην αγαπημενη μου Βουλγαρια αλλα και στα αγαπημενια μου τραγουδια των : Ελβετια, ΠΓΔΜ, Ουγγαρια και Σαν Μαρινο <3

 4. hariton

  Ας περάσουν οι Βουλγαρία, Νορβηγία, Ουγγαρία και Ολλανδία και θα ‘μαι happy.. για τις υπόλοιπες 6 ζήτω που καήκαμε!!

 5. Yannis

  Ίσως ο πιο απρόβλεπτος ημιτελικός έβερ…
  Θέλω να περάσουν (σειρά προτίμησης)
  1. Δανία
  2. Ισραήλ
  3. Ελβετία
  4. Εσθονία
  5. Λευκορωσία
  6. Σκόπια
  7. Βουλγαρία
  8. Σερβία
  9. Αυστρία
  10. Ολλανδία
  Θα περάσουν (προσωπική εκτίμηση κατάταξης)
  1. Βουλγαρία
  2. Ρουμανία
  3. Εσθονία
  4. Ολλανδία
  5. Δανία
  6. Ουγγαρία
  7. Ισραήλ
  8.Σκόπια
  9. Λευκορωσία
  10. Αυστρία, Ελβετία ή Νορβηγία

 6. Κωνσταντινος

  Χωρις να θελω να φανω υπερβολικος θεωρω οτι απο τις 18 χωρες οι 14 εχουν πολυ σοβαρες πιθανοτητες για προκριση(πλην λιθουανιαςιρλανδιας μαλτας και αγιου μαρινου)
  Ωστοσο ας κανω μια τολμηρη προβλεψη για αυριο σε εναν πολυ αμφιρροπο ημιτελικο(με τυχαια σειρα):
  Σερβια Αυστρια Ρουμανια Ουγγαρια Δανια Εσθονια Ισραηλ Βουλγαρια Λευκορωσια και ως 10η η σκοπια η κροατια….τεινω στη 2η λογω στηριξης επιτροπων(εναντι χαμηλης θεσης των σκοπιων)και κοντα στη 10αδα τou televoting(αν και εδω τα σκοπια θα ναι ελαφρως πιο πανω)
  Η Ολλανδια το θεωρω πολυ πιθανο να παθει»Φινλανδια»οπως και η Νορβηγια,»Λετονια»…

 7. eurovision greece

  ρε μας τρολαρουν τα προγνωστικα; ακου εκει 20η θεση η ελλαδα. αν η demy εκπροσωπουσε τη σουηδια με αυτο το τραγουδι θα ειμασταν μεσα στην πενταδα ανετα. απλως οι ξενοι ειναι προκατηλειμενοι με τη χωρα μας. δυστυχως παιζουν τα πολιτικα θεματα στο διαγωνισμο. ειμαστε κατι σαν ανεπιθυμητοι. αξιζουμε 10αδα παιδια

 8. Βασίλης

  Μόλις άκουσα την Ντέμη να τραγουδάει το this is love στο euroclub.
  Μας τρολάρουν οι Ουκρανοί; Βίντεο κακής ποιότητας αλλά η ίδια άψογη φωνητικά πιάνοντας όλες τις νότες , και μάλιστα τραγούδησε και a Cappella.
  Τι παίζει επι σκηνής παραμένει μυστήριο…

  1. George

   Μήπως είναι Playback; Πάντως τραγούδησε επίσης το fallin και το the sun τα οποια σίγουρα ήταν live! Πάντως στο σημείο του This is love που λέει «Give it up.. for Jason and Marcus» πραγματικά λιώνω. Είναι φοβερή!!!
   #QueenD

   1. Βασιλης

    Oxi ρε σύ τι playback? φαινόταν ότι ήταν λάϊβ, στην αρχή αν προσέξεις δεν μπήκε και πολύ καλά,μετά όμως το έπιασε.παρατηρησα στα φωνητικά πάντως στο λοοοοοβ οτι οι κοπέλες δεν ακουγόταν σχεδόν καθόλου, ενώ στο επόμενο βίντεο a Cappella η αριστερή τσιρίζει αρκετά.

   2. Nick

    Δεν φαινεται να ειναι playback..και το ειπε αψογα..αν καταφερει το Σαββατο να εχει τετοια εμφανιση(κ τν Παρασκευη το βραδυ) μπορει να σκισει..Αρκει να ειναι ετσι..χαλαρη

  2. esc1234

   απλά τα ηχητικά τους είναι άθλια. ή μας σαμποτάρουν. ειλικρινά δεν ξερω

 9. Grit

  Και εγω ειδα τη Demy στο euroclub απιστευτη φωνητικα και το χορευτικο πολυ καλυτερο και οι χορευτες πολυ πιο συγχρονισμενοι ! Μακαρι η παρουσια μας να ηταν με λιγοτερα σκηνικα και περισσοτερο χορευτικο ωστόσο καλη μας επιτυχια το Σαββατο !! Παμε δυνατά

 10. eurovision greece

  τι φαση; ελλαδα, σουηδια, βελγιο, αυστραλια εχουν τις περισσοτερες αρνητικες ψηφους συγκριτικα με τις υπολοιπες συμμετοχες του πρωτου ημιτελικου ενω το τραγουδι της πορτογαλιας ξεπερασε το μισο εκατομμυριο προβολες και κοντευει τα 20.000 like. η φρενιτιδα να φανταστω οφειλεται στους πορτογαλους που μπαινουν για να στηριξουν τη συμμετοχη τους και πατανε dislike στις αλλες χωρες η απλα το τραγουδι οντως αρεσει; απο τις χωρες που προκριθηκαν και δεν εχουν ξεπερασει τα 1000 dislike ειναι η πολωνια και η μολδαβια που εχουν τα λιγοτερα αρνητικα εως καθολου σχολια

 11. eurovision greece

  μα καλα ειναι δυνατον να μη θυμουνται οι διοργανωτες ποτε συμμετειχε ο verka; ποια διαδικασια ακολουθειται για τα εικονικα αποτελεσματα;

 12. Λε Χι Esc

  Για μένα μόνο η Βουλγαρία κ η Δανία αξίζουν απ αυτόν τον ημιτελικό. Αυτό το ΑΙΣΧΟΣ το ΕΚΤΡΩΜΑ η ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ π λέγεται Ρουμανία δν θα έπρεπε να υπάρχει καν φέτος στον διαγωνισμό για να γλυτώσει όλη η Ευρώπη την αυτοκτονία!!!!

 13. Παλι με τεχνικα προβλήματα αρχισε ? Απαραδεκτοι οι ουκρανοι

 14. Κωνσταντινος

  Θα συμφωνησω με ολους για την πολυ καλη εμφανιση της Demy στο euroclub που επιβεβαιωσε εν μερει τα αρκετα θεματα της φετινης διοργανωσης…ευχομαι αυριο στη jury rehearsal να το πουν τοσο καλα χωρις αγχος(η αγχωδης οπως ολοι ξερουμε Demy) και με καλυτερο ηχο απο τους ουκρανους που λιγο πολυ σχεδον ολες οι συμμετοχες στο 1ο ημιτελικο ακουγονταν καπως….για το λαιβ του σαββατου και νοτα να μην παρησουν(που τοσο δε νομιζω)το κοινο ουτε καν θα το καταλαβει αν του αρεσει σαν συνολικο αποτελεσμα δε θα κολλησει εκει(βλ.αλβανια 2015-9η televoting αζεμπαιτζαν 2016-12ο)
  Με ενα καλο λαιβ και λιγο καλυτερα πλανα(ημαρτον πια…πιο μακρια η καμερα στο ολογραμμα για να φανει!!!)ισως και καποια πανοραμικα κατα την ανυψωση της Demy(δειχνοντας στο πατωμα σταγονες βροχης)μπορουμε να τα παμε αρκετα καλα καθως η φετινη χρονια εκτος απο απροβλεπτη ειναι αρκετα μετρια ως κακη.

 15. Cersei

  Αμφιρροπος ο αποψινός ημιτελικός. Τα μόνα σίγουρα κομμάτια που είναι ήδη τελικό είναι της Βουλγαρίας και της Ουγγαρίας, αντε και Δανία με Εσθονία. Στα υπόλοιπα θα γίνει χαμός, μπορεί να περάσει η οποιαδήποτε συμμετοχή. Προσωπικά έκπληξη δεν θα μου κάνει τίποτα (οκ, πλην Λιθουανίας πχ)

Comments are closed.