EUROVISION 2017: Το βραβείο Barbara Dex στον Slavko Kalezić!

Για μια ακόμη χρονιά απονεμήθηκε το βραβείο Barbara Dex στη συμμετοχή με τη χειρότερη ενδυματολογική εμφάνιση της Eurovision μέσω της ιστοσελίδας SongFestival.be. Αναμενόμενος για πολλούς νικητής, ο εκπρόσωπος του Μαυροβουνίου, Slavko Kalezić!

Το βραβείο έχει ιστορία 21 ετών και φέρει το όνομα της εκπροσώπου του Βελγίου στο διαγωνισμό το 1993. Η Ελλάδα έχει κερδίσει μία φορά, το 2002, με τον Μιχάλη Ρακιντζή.

Η πρώτη τριάδα στην ψηφοφορία έχει ως εξής:

  1. Μαυροβούνιο – Slavko Kalezić

  2. Λετονία – Triana Park

  3. Τσεχία – Martina Bárta 

 

πηγή φωτό: songfestival.be

14 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Υπήρχε περίπτωση να το πάρει άλλος;
    Μην κοροϊδευόμαστε, αν και εγώ ψήφισα Λετονία.

  2. Η “νικη”του μαυροβουνιου δε με βρισκει συμφωνω καθως μια κιτς εμφανιση μπορει να ταιριαξει σε ενα κιτς(με την καλη εννοα)τραγουδι…δηλαδη να φοραγε κοστουμι; επισης αντιθετο με βρισκει και η 2η θεση της λετονιας μιας που η ερμηνευτρια ηταν ηδη απο την εθνικη επιλογη ακρως εκκεντρικη καθ το υποστηριζει και αυτη το στυλιστικο αψογα…τι να εβαζε τουαλετα;
    Η Τσεχα ναι,ηταν υπερβολικη σα πιγολαμπιδα ενα πραγμα…επισης κακοντυμενες/οι και εκτος θεματος με το κομματι ηταν οι εκπροσωποι των:
    Αλβανια(μα λουλουδια;σα νυφουλα ηταν μηπψς το εσκασε απο το “μολδαβικο”γαμο?)
    Πολωνια(κατι φτωχικο μου εβγαζε το ρουχο)
    Σερβια(αλλη νυφη απο εκει)
    Αγιος μαρινος(κατι ναι μεν ντισκο αλλα πιο καλογουστο)
    Ελβετια(οτι τι;τα 2 απο τα τρια γουρουνακια ντυμενοι στα ροζ και η τραγουδιστρια ως αλλη πενταμορφη;)
    Γερμανια(πολυ μουντο σαν συνολο)

    Αλλα γενικα το θεωρω υπερβολη να υπαρχει αυτος ο διαγωνισμος(barbara dex)η οποια μια χαρα ντυμενη ηταν τοτε το 1993 και συν οτι η προσεγγιση της ψηφοφοριας ειναι λαθος αφου σπανια σκεφτεται κανεις αν το στυλιστικο ταιριαζει στο κομματι και στη προσωπικοτητα του ερμηνευτη η οχι(βλ. Λετονια μαυροβουνιο)

  3. Μα η Τσεχία 3η? Είναι δυνατόν?
    Δε μπορώ να το καταλάβω…
    Η Αλβανίδα, η Σέρβα και η Ελβετίδα μου φάνηκαν πιο κιτς.
    Αλλά σε γενική ομολογία όλες οι εμφανίσεις φέτος ήταν προσεγμένες και αυτό είναι καλό για τον θεσμό.

  4. Επειδή προφανώς δεν το γνωρίζετε, γι αυτό απορείτε περί του ονόματος Barbara Dex, η συγκεκριμένη εκπρόσωπος του Βελγίου το 1993, εκτός από τραγουδίστρια, είναι σχεδιάστρια μόδας και στυλίστρια, και το σύνολο που φορούσε τότε δεν την κολάκευε ιδιαίτερα!
    Προσωπικά εγώ θα ονόμαζα το συγκεκριμένο βραβείο ”BABY DOLL”, από την καλτ εκπρόσωπο της Γιουγκοσλαβίας το 1991!!!!

    • Νομίζω και εγώ, κύριε Αλέξανδρε, ότι θα ‘πρεπε να ονομαστεί εξ’αρχής Baby Doll το βραβείο, το πόσο συμφωνώ μαζί σας δε λέγεται!

  5. Η εμφανιση της Λιθουανιας θα μπορουσε να ηταν η πιο ενδυματολογικη εμφανιση

  6. Ψήφισα την Λετονία. Καλό είναι πάντως να υπάρχει αυτό το βραβείο μήπως και συνετιστούν ορισμένοι γιατί έχουμε δει κατά καιρούς τέρατα.Θα ήθελα να υπάρχουν και άλλα βραβεία που μετά το τέλος του διαγωνισμού να ψηφίζουν οι φανς για την απόδοσή τους όπως best and worst vocals , male and female , most overrated and most underrated song .Επίσης βραβείο worst jury voting ,μήπως συνετιστούν και οι juries , που δεν το νομίζω.Φέτος τελείως αουτ ( μικρόψυχα) ψήφισαν η Βουλγαρία που δεν έδωσε βαθμό σε καμία εκ των βασικών ανταγωνιστριών Ιταλία , Πορτογαλία , Βέλγιο , Σουηδία ενώ και η Πορτογαλία δεν ψήφισε Βουλγαρία και Ιταλία ( που συνήθως δίνει υψηλή βαθμολογία) .Ας μείνω σε αυτές τις δυο. Οπότε το βραβείο μου ( ας το εγκαινιάσω εγώ) , worst jury voting ,goes to Bulgaria.Αλήθεια πως θα μας φαινόταν αν ονόμαζαν ένα τέτοιο βραβείο , Greece gives to cyprus 12 points ή κάτι αντίστοιχο.Θέλω να πω ότι το βραβείο barbara dex δεν θα έπρεπε να το λένε έτσι.Εγώ αν ήμουν στη θέση της barbara δεν θα το δεχόμουνα , θα έλεγα ότι θίγει την προσωπικότητά μου , την καλλιτεχνική μου υπόσταση και άλλες τέτοιες αηδιούλες και θα διεκδικούσα και αποζημίωση μπας και βγάλω και κανα φράγκο .Αλλά τι είναι τα φράγκα μπρος τη δόξα. Η Barbara έχει περάσει ήδη στην αιωνιότητα.

    • Τι ήθελες να φοράει δηλαδή η Λετονή σ’ένα dance-club κομμάτι? Ταγιέρ?
      Μια χαρά ήταν η εμφάνιση της Λετονίας και ΕΝΤΌΣ θέματος. Δεν μπορώ να πω το ίδιο για άλλες κυρίες όπως της Αλβανίας, Ελβετίας, Σερβίας κτλ… Επίσης ο Βούλγαρος ήταν εκτός τόπου και χρόνου. To beautiful mess το αφιερώνω στο μαλλί του…

  7. Πρεπει να δειτε τα σχολια του στον προσωπικο του λογαριασμο στο instagram. ” As i said,i came to make Art Revolution and i did it” χαχα…χαρηκε μωρε ο γλυκουλης. Ετοιμαζει και το νεο του βιβλιο για την εμπειρια του στον διαγωνισμο. “Πως να αποτυχετε με στυλ”…Χαχα θα μπορουσε καλλιστα να ηταν και ο τιτλος του βιβλιου. Ωχ θεε μου σαν την Καγια ακουγομαι. Απαπα!

  8. Θα συμφωνήσω με την άποψη ότι οι εσκεμμένα εκκεντρικές εμφανίσεις που εξυπηρετούν το πνεύμα ή το κόνσεπτ μιας συμμετοχής, δεν έχουν καμιά σχέση με αυτό που λέμε κακόγουστο ντύσιμο.
    Εγώ το “δικό μου” βραβείο κακόγουστου ντυσίματος το δίνω στον αυστραλό. Το παλτό και τα ξυλοπάπουτσα, σε συνδυασμό με το αστείο περπάτημά του πάνω στο διάδρομο ήταν πραγματικά κάτι το ελεεινό.
    -Αν και τώρα που το σκέφτομαι, το παλτό ίσως να ήταν μέρος του κόνσεπτ κατά έναν τρόπο, μιας και ο τραγουδιστής που έστειλε η Αυστραλία φέτος ήταν πράγματι ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΛΤΟ!!!

  9. Αναμενόμενο;
    Ήταν η πιο άκυρη εμφάνιση του φετινού διαγωνισμού χωρίς υπερβολή. Το παιχνίδι με τη κοτσίδα-ελικόπτερο ακόμα δε καταλαβαίνω που ήθελα να το πάει… Αν θέλει να σοβαρευτεί το Μαυροβούνιο να στείλει κάτι που ξέρει καλά… δηλαδή ΕΘΝΙΚ τύπου Adio πχ.. Μόνο τέτοια ακούσματα ταιριάζουν στο Μαυροβούνιο και μόνο έτσι μαζεύει ψήφους από τις γειτονικές χώρες.. όσες φορές πειραματίστηκε με κάτι άλλο δε πέρασε καν..

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ