ΑΛΒΑΝΙΑ: Αποκλειστική συνέντευξη της Lindita Halimi στον OGAE Greece!

Η εκπρόσωπος της Αλβανίας στη Eurovision 2017, Lindita Halimi, επισκέφτηκε το απόγευμα της Πέμπτης 20 Απριλίου 2017, για πρώτη φορά την Ελλάδα και συγκεκριμένα την Αθήνα. Μόλις δύο ώρες μετά την άφιξή της, η νεαρή τραγουδίστρια συναντήθηκε με τα μέλη του OGAE Greece, όπως είχε ζητήσει από την ομάδα της, με σκοπό να προωθήσει τη συμμετοχή της «World» αλλά και να γνωρίσει από κοντά τα μέλη του σωματείου και να συνομιλήσουν μαζί για τον διαγωνισμό και το τραγούδι της! Η συνάντηση έλαβε χώρα γύρω στις 20:30 στη καφετέρια Baroù – Coffee & Drink, στο Κουκάκι ενώ η υποδοχή της Lindita όταν έφτασε η ίδια εκεί ήταν – όπως παραδέχθηκε – πιο θερμή απ’ όσο περίμενε! Αφού συνομίλησε με τους θαυμαστές της και τα μέλη του σωματείου μας, καθώς και με διάφορους άλλους δημοσιογράφους, έδωσε συνέντευξη για χάρη του ogaegreece.com αποκαλύπτοντας πληροφορίες για την σκηνική της παρουσία, για το πόσο την αγχώνει η πρόκριση στον τελικό και για τις αγαπημένες της συμμετοχές από την φετινή χρονιά!

Επιμέλεια Συνέντευξης: Κρικόρ Κιφορκιάν

OGAE Greece: Lindita, αρχικά συγχαρητήρια για τη νίκη σου στο Festivali i Këngës 2016 και συνεπώς για την συμμετοχή σου στον διαγωνισμό της Eurovision 2017! 

Lindita Halimi: Ευχαριστώ πάρα πολύ! Ήταν τιμή μου μεγάλη να συμμετάσχω στο Festivali i Këngës και χάρηκα με την νίκη μου εκεί γιατί η Eurovision ήταν ένα όνειρο αρκετών χρόνων! 

O.G.: Έχεις συμμετάσχει ξανά στο ίδιο φεστιβάλ στο παρελθόν! Τι σε έκανε να πεις το ναι και για το 2016; 

L.H.: H αλήθεια είναι ότι περισσόρερο επέμενε για τη συμμετοχή μου ο συνθέτης του τραγουδιού μου. Είχα ακούσει το demo, μου άρεσε και ήθελα να το έχω στην δισκογραφία μου αυτό το κομμάτι. Ωστόσο, ο συνθέτης μου είπε ότι θα ήθελε να το στείλει στο Festivali i Këngës αλλά μόνο με εμένα να το τραγουδάω! Έτσι, δέχτηκα και είπα… γιατί όχι; Και να που τελικά μου βγήκε σε καλό! 

O.G.: Έχεις ήδη ταξιδέψει σε διάφορες χώρες για να προωθήσεις τη συμμετοχή σου. Σκοπεύεις να πας και σε άλλες; 

L.H.: Βρέθηκα στην Ολλανδία και την Ισπανία και πέρασα υπέροχα! Τώρα είμαι για πρώτη φορά στη ζωή μου στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην όμορφη Αθήνα! Βασικά οι πρώτες μου ώρες!! (γέλια) Μετά, σειρά έχει η ιδιαίτερη πατρίδα μου, το Κόσοβο, που έχω να πάω αρκετό καιρό και μου έχει λείψει και τέλος! Μετά πάμε Κίεβο γιατί ξεκινάνε οι πρόβες! 

Το να είμαι στη Eurovision, είναι κάτι που το θέλω και μου αρέσει. Θα το ζήσω όπως πρέπει και αρμόζει! Όσο για το αποτέλεσμα; Ότι είναι να γίνει, θα γίνει! 

O.G.: Θεωρείς ότι το δυνατό χαρτί για τη συμμετοχή σου είναι η φωνή σου; 

L.H.: Θεωρώ πως ένας τραγουδιστής, πρώτα απ’ όλα δίνει βάση στις φωνητικές του ικανότητες και κύριο μέλλημα του είναι να αποδώσει ερμηνευτικά το κομμάτι του όσο πιο σωστά και καλά γίνεται! Εδώ όμως, έχουμε να κάνουμε με έναν διαγωνισμό τραγουδιού και όχι ταλέντων, οπότε σημαντικό ρόλο έχει και το τραγούδι. Και επειδή, τα τελευταία χρόνια ο διαγωνισμός έχει γίνει πιο πολύ ένα τηλεοπτικό show, θα πω ότι εκτός από την φωνή και το τραγούδι, ο καλλιτέχνης πρέπει να δίνει βάση γενικότερα στην εικόνα και την σκηνική παρουσία της κάθε συμμετοχής, στη διάρκεια του διαγωνισμού! Σε κάλυψα, φαντάζομαι! (γέλια) 

O.G.: Απόλυτα! Και μιας και θίξαμε το θέμα της εμφάνισης, πως θα είναι η σκηνική σου παρουσία το βράδυ του διαγωνισμού!

L.H.: Είμαστε ακόμα σε φάση που κάνουμε τις πρόβες μας πάνω στο κομμάτι της φωνής. Όλη η ομάδα δουλεύει για να βγει άψογα ερμηνευτικά το τραγούδι! Μπορώ όμως να σου πω ότι στη σκηνή κατά βάση θα είμαι μόνη, φορώντας μάλλον λευκά! Δεν ξέρω τι ακριβώς θα είναι αυτό που θα φοράω αλλά λέμε να κινηθούμε σε λευκό χρώμα. 

O.G.: Το λευκό είναι μία ασφαλής επιλογή και έχω να σε ενημερώσω ότι στον διαγωνισμό, το λευκό είναι γούρικο χρώμα! Πολλοί νικητές έχουν φορέσει λευκό και επίσης πολλοί καλλιτέχνες που κέρδισαν μια υψηλή θέση, φορούσαν επίσης λευκά! 

L.H.: Τέλεια! Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες! Θα τις έχω στο νου μου! 

O.G.: Κάτι άλλο εκτός από το θέμα του ρούχου;

L.H.: Όπως προείπα, θα είμαι μάλλον μόνη επί σκηνής. Θα έχω σίγουρα φωνητικά, τα οποία όμως δεν θα φαίνονται. Ίσως εμφανιστούν προς το τέλος του τραγουδιού για να κάνουμε μαζί φινάλε, αλλά ακόμη δεν είναι τίποτα 100% σίγουρο. 

O.G.: Το τραγούδι θα είναι εξολοκλήρου στα Αγγλικά;

L.H.: Δυστυχώς ή ευτυχώς, ναι! Προσωπικά, θα ήθελα να πω έστω και έναν στίχο στα Αλβανικά αλλά η ομάδα επιμένει στον Αγγλικό στίχο, οπότε θα πάω πάσο! (γέλια) 

O.G.: Έχεις άγχος για το θέμα της πρόκρισης; 

L.H.: Θα σου είμαι απόλυτα ειλικρινής! Όχι, καθόλου! Σαφώς και θέλω να προκριθεί το τραγούδι μας στον τελικό – ποιος δεν θα το ήθελε άλλωστε; – και όλοι μας θέλουμε να είμαστε νικητές αλλά θέλω να τονίσω ότι συμμετέχοντας στον διαγωνισμό θέλω να ζήσω την εμπειρία, να κρατήσω τις τόσο έντονες και σημαντικές στιγμές και την αγάπη του κόσμου που έχω μέχρι τώρα λάβει. Δεν θέλω να σκέφτομαι αρνητικά, γιατί όλο αυτό μετά θα χαλάσει. Οπότε, είμαι ψύχραιμη. Άλλωστε, έχω ξανανιώσει “ήττες” στο παρελθόν. Πήγα στο American Idol και δεν κατάφερα να μπω στην τελική ομάδα για τα live shows. Και; Έγινε κάτι; Όχι! Αντιθέτως, έχω άλλη μία ωραία εμπειρία στη ζωή μου και το έβαλα και στο βιογραφικό μου. Το να είμαι στη Eurovision, είναι κάτι που το θέλω και μου αρέσει. Θα το ζήσω όπως πρέπει και αρμόζει! Όσο για το αποτέλεσμα; Ότι είναι να γίνει, θα γίνει! 

O.G.: Είναι καλό που είσαι τόσο ψύχραιμη και δεν αφήνεις το άγχος να σε καταβάλει! Από τις προηγούμενες Αλβανικές συμμετοχές, ποια ξεχωρίζεις; 

L.H. Μ’ αρέσουν αρκετές, όμως θα σταθώ σε αυτήν του 2015, στο “I’m Alive” διότι εκτός του ότι μου αρέσει σαν κομμάτι και η Elhaida ήταν εξαιρετική, αποτελώ και κομμάτι της καθότι έχω γράψει εγώ τους Αγγλικούς στίχους! Οπότε, θα διαλέξω αυτήν! 

Η Demy είναι ένα φρέσκο και πανέμορφο κορίτσι! Είμαι σίγουρη ότι θα τα πάει περίφημα!”

O.G.: Έχεις ασχοληθεί με τις υπόλοιπες φετινές συμμετοχές; 

L.H.: Ναι! Δεν τις έχω ακούσει ακόμη όλες, αλλά υπάρχουν τραγούδια που μου αρέσουν όπως η συμμετοχή του Μαυροβουνίου, της Σερβίας, της Σουηδίας, της Ελβετίας και της Αυστρίας!

O.G.: Η άποψή σου για την Ελληνική συμμετοχή;

L.H.: Η Demy είναι ένα φρέσκο και πανέμορφο κορίτσι, την έχω ακούσει σε διάφορα τραγούδια και μου αρέσει πολύ. Και το κομμάτι μου αρέσει! Είναι γεμάτο ζωή, με ωραίο ρυθμό! Είμαι σίγουρη ότι θα τα πάει περήφημα! 

O.G.: Lindita, εκ μέρους του OGAE Greece σε ευχαριστώ πολύ για αυτήν την συνέντευξη! 

L.H.: Εγώ ευχαριστώ, ήταν τιμή μου και θέλω να πω πόσο όμορφα νιώθω εδώ μαζί σας οπότε σας ευχαριστώ και ‘γω με τη σειρά μου που δεχθήκατε να με δείτε και να γνωριστούμε από κοντά! 

Μετά το τέλος της συνέντευξης, η Lindita φωτογραφήθηκε με τα μέλη του σωματείου αλλά και με όλους τους θαυμαστές της που είχαν έρθει να την γνωρίσουν από κοντά, άφησε ένα μήνυμα για τους αναγνώστες του ogaegreece.com ενώ αφού αποχώρησε δεν παρέλειψε να μοιραστεί την εμπειρία της στο προσωπικό της profile στο Facebook! 

Εμείς, δεν έχουμε παρά να της ευχηθούμε ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στο Κίεβο

H Αλβανία διαγωνίζεται στον 1ο Ημιτελικό της Eurovision 2017!

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Γιατί η αλβανική ομάδα επιμένει τόσο πολύ στον αγγλικό στίχο τα τελευταία χρόνια, δεν το καταλαβαίνω. Η Era Istrefi κατάφερε να κάνει διεθνή επιτυχία με το “Bonbon”, ένα τραγούδι που κατά το μεγαλύτερο μέρος του είναι στα Αλβανικά, οπότε γιατί να μην τα πάει καλά και στη Eurovision ένα τραγούδι με αλβανικό στίχο; Όπως και να ‘χει, καλή επιτυχία στη γειτόνισσα!

  2. Νομίζω ότι το’χουμε τερματίσει εντελώς. Περισσότερη σημασία δίνουμε εμείς για τη συμμετοχή της Αλβανίας από την Αλβανία την ίδια. Και μιλάμε βέβαια για μια πολύ “φιλική” μας χώρα. Α ναι ξέχασα, η μουσική ενώνει τους λαούς.

  3. Ειμαι σχεδον σίγουρος ότι θα παραστεί τελικό κ εκεί θα πλασαριστει στην 10αδα…Θα είναι από τις φετινές εκπληξεις φετος..Καλή επιτυχία Lindita!

  4. Συμπαθέστατη και φωνάρα η Lindita, αλλά μόνο και μόνο από τις δηλώσεις της φαίνεται ότι κρατάει μικρό καλάθι και κατά βάθος ξέρει ότι οι ελπίδες πρόκρισης είναι ελάχιστες. Μακάρι να διαγωνίζονταν στο δεύτερο ημιτελικό… Καλή επιτυχία πάντως στην Αλβανία!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ