OGAE INTERNATIONAL POLL 2017: Η ψηφοφορία του OGAE Ισπανίας!

H επόμενη ανακοίνωση αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας στο OGAE International Poll 2017 έρχεται από τον OGAE Ισπανίας. Η πρώτη δεκάδα των Ισπανών fan έχει ως εξής:

 • 1 βαθμός: Βουλγαρία
 • 2 βαθμοί: Ιρλανδία
 • 3 βαθμοί: Ισραήλ
 • 4 βαθμοί: Π.Γ.Δ.Μ.
 • 5 βαθμοί: Εσθονία
 • 6 βαθμοί: Γαλλία
 • 7 βαθμοί: Πορτογαλία
 • 8 βαθμοί: Σουηδία
 • 10 βαθμοί: Βέλγιο
 • 12 βαθμοί: ΙΤΑΛΙΑ

Σχεδόν το 1/3 των club του δικτύου OGAΕ International (14 από 44) έχει ψηφίσει μέχρι στιγμής. Ας δούμε, λοιπόν, πώς έχει διαμορφωθεί έως τώρα το Top-10 του OGAE Poll 2017:

 1. Ιταλία: 157 βαθμοί
 2. Βέλγιο: 123 βαθμοί
 3. Σουηδία: 102 βαθμοί
 4. Γαλλία: 87 βαθμοί
 5. Εσθονία: 77 βαθμοί
 6. Πορτογαλία: 33 βαθμοί
 7. Ισραήλ: 32 βαθμοί
 8. Π.Γ.Δ.Μ.: 31 βαθμοί
 9. Βουλγαρία: 31 βαθμοί
 10. Φινλανδία: 21 βαθμοί

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε το συγκεντρωτικό πίνακα αποτελεσμάτων μέχρι στιγμής.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ψηφοφορίας των OGAE Λιθουανίας και Κύπρου, αύριο Τετάρτη 19 Απριλίου. Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλα τα τελευταία νέα που αφορούν το OGAΕ International Poll 2017!

Πάνος Ζαχαράτος

Written by 

Related posts

23 Thoughts to “OGAE INTERNATIONAL POLL 2017: Η ψηφοφορία του OGAE Ισπανίας!”

 1. Αναστασια.σια

  Π.Γ.Δ.Μ ??? ΕΛΕΟΣ

 2. gogos

  Άλλη μια ψηφοφορία που μου προκαλεί γέλιο! Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ψηφίζονται Πορτογαλία και Σκόπια στα περισσότερα poll. Εντάξει στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει η δικαιολογία της γειτονικής χώρας. Για τα Σκόπια όμως…;;; Ή εγώ κουφάθηκα γιατί ακούω μία κοπέλα να μην μπορεί να τραγουδήσει ή κάποιοι φαν ψηφίζουν με την λογική των προβάτων!

  1. Donnie Darko

   Πρώτοι πόντοι για Ιρλανδία. 15 χώρες μένουν να σκοράρουν.
   Άνοδος για την Πορτογαλία, κάθοδος για Βουλγαρία και φυσικά μια Ιταλία που τα χει σαρώσει όλα!

 3. EurovisionFan

  Π.Γ.Δ.Μ;; Αλήθεια τώρα; … 12 στο σούπερ φαβορί αναμενόμενο μιας και μιλάμε και για γειτονικές χώρες….. Το ίδιο και για τη Πορτογαλία (η οποία θα δώσει μάχη ακόμα και για νίκη).
  Για τη Σουηδία τα έχουμε πει. ..

 4. Allan

  Ας θυμηθούμε μερικά «κουλά» αποτελέσματα του OGAE τα τελευταία χρόνια:

  2009-3η θέση: Σουηδία (Τελική θέση: 21η)
  2010-2η θέση: Ισραήλ (Τελική θέση: 14η)
  2011-1η θέση: Ουγγαρία (Τελική θέση: 22η)
  2012-3η θέση: Ισλανδία (Τελική θέση: 20η)
  2013-2η θέση: Σαν Μαρίνο (Αποκλείστηκε)
  2014-3η θέση: Ισραήλ (Αποκλείστηκε-Τελευταία θέση στον ημιτελικό)
  2015-5η θέση: Σλοβενία (Τελική θέση: 14η)

  Ειδικά με αυτή τη 2η θέση του Σαν Μαρίνο, ακόμα γελάω! Σοβαρά τώρα, εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι αυτή η ψηφοφορία είναι ενδεικτική για το τελικό αποτέλεσμα;

  1. Donnie Darko

   O νικητής όμως βρίσκεται πάντα μέσα στο τοπ 10 τους, οπότε έχουμε και λέμε :
   Ιταλία, Βέλγιο, Σουηδία, Εσθονία, Γαλλία, Πορτογαλία, Ισραήλ, Σκόπια, Βουλγαρία και Φινλανδία.
   Άντε να σου προσθέσω και Αζερμπαϊτζάν. Διάλεξε και πάρε 😛

   1. gogos

    Ο καθένας που ασχολείται με την eurovision μπορεί να διαλέξει 10 χώρες και 1 από αυτή να είναι η νικήτρια. Οι ψηφοφορίες των OGAE είναι προβλέψιμες για τον καθένα που παρακολουθεί αυτόν τον διαγωνισμό.
    Εγώ για παράδειγμα, είμαι μάντης που από την πρώτη ψηφοφορία είχα πει ποιες 4 χώρες θα πάρουν τις περισσότερες ψήφους και με συγκεκριμένη σειρά κατάταξης;

    «gogos
    1 Απριλίου 2017 at 17:30
    Ιταλία, Βέλγιο,Σουηδία, Γαλλία.
    Αυτές θα είναι οι χώρες που θα πάρουν τις περισσότερες ψήφους στο φετινό OGAE International Poll. Μπορεί και με αυτή τη σειρά! ?»

    To poll αυτό είναι μόνο μια όμορφη διαδικασία λίγο πριν τα live και τίποτα άλλο!

  2. EurovisionFan

   Καιρό περίμενα κάποιος να μας κάνει ένα τέτοιο φρεσκάρισμα! Άντε γιατί πολύ στα σοβαρά τον έχουν πάρει μερικοί

  3. Απόστολος

   Να κάνω την ανατροπή και να θέσω μία αντίστροφη σκέψη;
   Γιατί να θεωρηθούν περισσότερο ως αναξιόπιστες οι ψηφοφορίες των ogae και όχι η ψηφοφορία στους ημιτελικούς και στον τελικό (κοινό και επιτροπές); Δηλαδή, αποκλείεται αυτές οι ψηφοφορίες των ogae να είναι περισσότερο αυθόρμητες και αξιόπιστες, το τονίζω περισσότερο δεν λέω εντελώς, από ότι είναι η ψηφοφορία στη Eurovision;
   Και δεν μιλάω ούτε για το πόσοι είναι αυτοί που ψηφίζουν, ούτε το πόσο eurofan είναι ή δεν είναι. Μιλάω προφανώς, για το πόσο αναξιόπιστα και αλλοιωμένα μπορεί να είναι τα τελικά αποτελέσματα κάθε Μάιο.
   Πως δηλαδή είμαστε τόσο πεπεισμένοι ότι σε όλα αυτά τα αποτελέσματα που αναφέρονται παραπάνω, τα αναξιόπιστα και τα ότι να ‘ναι είναι των ogae και όχι τα τελικά αποτελέσματα της Eurovision και η τελική τους κατάταξη;

  4. Allan

   Donnie Darko: Δεν διαφωνώ μ’ αυτό που λες, όντως έχουν πέσει μέσα πολλές φορές όσον αφορά το νικητή. Ήθελα απλά να τονίσω ότι κάθε χρόνο υπάρχει τουλάχιστον μια χώρα για την οποία πέφτουν εντελώς έξω και ενώ την έχουν υπερβολικά ψηλά, καταλήγει στον πάτο, ή το αντίστροφο. Δεν πιστεύω σε καμία περίπτωση ότι η Εσθονία θα μπει 5άδα, ούτε ότι η Demy θα βγει τελευταία με 0 βαθμούς.
   Απόστολε, η ψηφοφορία του OGAE μπορεί να είναι μια ένδειξη ως προς το τι αρέσει, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί αξιόπιστη πρόβλεψη για το τελικό αποτέλεσμα. Κατ’ αρχήν, ψηφίζονται τα τραγούδια με βάση τη studio version και όχι το live του Μαΐου, όπου μπορούν να αλλάξουν πολλά. Και ναι, με τον τρόπο που γίνεται η ψηφοφορία το Μάιο σίγουρα κάποια αποτελέσματα αλλοιώνονται, παρ’ όλα αυτά αν η Εσθονία π.χ. βγει 20η φέτος δεν θα είναι επειδή αλλοίωσαν το αποτέλεσμα, αλλά επειδή απλούστατα δεν άρεσε το τραγούδι, άσχετα αν το ψήφισε η μειοψηφία των eurofans.

   1. Απόστολος

    Μάλλον δεν έγινα καθόλου κατανοητός.
    Δεν μίλησα καθόλου ότι η ψηφοφορία του ogae είναι πρόβλεψη για το αποτέλεσμα του Μαΐου. Αυτό που είπα ήταν ότι τα αποτελέσματα του Μαΐου μπορεί να είναι τόσο πολύ αλλοιωμενα, επίτηδες για τους οποίους λόγους, από την EBU (κοινό και επιτροπές) ώστε να έρχονται τα πάνω κάτω στις θέσεις των χωρών στην τελική κατάταξη.
    Και γι αυτό είπα ότι, πως είμαστε τόσο σίγουροι ότι η κατάταξη των χωρών στην ψηφοφορία των ogae δεν δείχνει καλύτερα το τι αρέσει στον κόσμο από ότι η τελική κατάταξη τον Μάιο, λόγω ότι τα αποτελέσματα τον Μάιο μπορεί να είναι πολύ αλλοιωμενα;

   2. Allan

    Καταλαβαίνω την άποψη σου και όπως είπα συμφωνώ στο ότι αλλοιώνονται τα αποτελέσματα, οπότε έχεις δίκιο ότι το τελικό αποτέλεσμα δεν αντιπροσωπεύει 100% τη γνώμη του κόσμου για τα τραγούδια. Από την άλλη όμως δε νομίζω ότι η ψηφοφορία των φαν είναι τόσο ειλικρινής και αυθόρμητη, φαίνεται ξεκάθαρα ότι επηρεάζονται από παράγοντες όπως στοιχήματα, προγνωστικά, συμπάθεια προς ορισμένες χώρες ή καλλιτέχνες κλπ. Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι οι eurofans που έχουν για ύμνο τους το «viva la diva, viva Victoria, Afrodita», ξαφνικά συμπαθούν «κοιμισμένα» τραγούδια όπως της Πορτογαλίας και της Φινλανδίας. Νομίζω ότι οι περισσότεροι τα ψηφίζουν επειδή θεωρούνται ποιοτικά, ενώ κατά βάθος μπορεί να τους αρέσει το Μαυροβούνιο, αλλά ντρέπονται να το ψηφίσουν επειδή είναι κιτς και τρώει κράξιμο!

   3. Απόστολος

    Καταρχάς δεν έβαλα το χέρι μου στη φωτιά για τίποτα. Ουσιαστικά αναρωτήθηκα γιατί οι περισσότεροι διαμαρτυρονται τόσο πολύ για την ψηφοφορία των ogae και όχι τόσο για αυτή της Eurovision που στο κάτω κάτω αυτή καθορίζει τον νικητή και την υπόλοιπη κατάταξη και όχι οι ogae.
    Από εκεί και πέρα, εννοείται ότι η ψηφοφορία των ogae δεν είναι εντελώς αυθόρμητη και ειλικρινής. Και συμφωνώ με αυτά που λες για τα κριτήρια και τους παράγοντες των επιλογών τους.

 5. esc now

  Αντε να παρουμε και κανα βαθμο αυριο απο Κυπρο…

  1. EurovisionFan

   Από Κύπρο και Αλβανία μπορούμε να πάρουμε έστω κάτι

  2. Dimmis

   4apo Andora tha paroume

 6. Λάκης ο καλυτερος

  Eμαθα οτι στην αρχη του τραγουδιου η Demy θα καθεται πανω σε μια κούνια.Ξέρει κανεις τιποτα???

 7. Άλλη μια βαρετή ψηφοφορία.Είναι απο τις φορές που αναρωτιέσαι άντε πότε θα τελειώσει.Ανυπομονώ πως και πως να δω που θα πάει το 12αρι της Κύπρου.Χαίρομαι για την Βουλγαρία γιατί το παιδί αυτό αν τραγουδά έτσι απο τα 17 του φαντάζομαι τι θα κάνει σε 20 χρόνια.Του αξίζουν τα καλύτερα 🙂
  Όσο για την Ιταλία έχω πει ότι μου αρέσει αλλά όσο περνάει ο καιρός έχω ακόμα πιο μεγάλες επιφυλάξεις κι ας ψηφίζεται απο παντού μέχρι στιγμής .

 8. Φενια

  Για να δούμε θα μας δώσει τίποτα η Κύπρος ?

  1. Dimmis

   Sto escstats pantos mas edwse 8ari

  2. EurovisionFan

   Σκοπός είναι να πάρουμε βαθμούς τον Μάιο

 9. dimitriseurofan1988

  συμφωνω με το 10 το 7 το 6 το 5 και το 2

Comments are closed.