Ο OGAE Greece παρουσιάζει τη συμμετοχή του Ισραήλ στη Eurovision 2017!

Ο Imri Ziv, στα Εβραϊκά: אימרי זיו, γεννήθηκε στο Χοντ Χάσαρον στις 12 Σεπτεμβρίου το 1991. Είναι Ισραηλινός τραγουδιστής και ηθοποιός. Έχει σπουδάσει στο σχολείο  Ilan Ramon High School και τότε αποτελούσε μέλος μπάντας αγοριών. Κατά την διάρκεια των στρατιωτικών του υποχρεώσεων συμμετείχε στην μπάντα Education and Youth Corps Unit των Ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων. Έχει σπουδάσει επικοινωνίες στο Interdisciplinary Center στην πόλη  Herzliya. Το 2012, συμμετείχε στο Ισραηλινό Voice, όπου και πέρασε τα blind auditions, με 2 από τους 4 κριτές να γυρνούν τις καρέκλες τους στο τραγούδι “אהובתי“. Αποκλείστηκε ωστόσο στην συνέχεια στα battles. Ο Imri συμμετείχε στους διαγωνισμούς της Eurovision 2015 και 2016 υποστηρίζοντας φωνητικά τον Nadav Guedj με το «Golden Boy» και τον Hovi Star με το «Made of Stars» αντίστοιχα.

Ο Imri (φώτο Imri – Twitter) έλαβε μέρος στο HaKokhav HaBa 2017 που αποτελεί την Ισραηλινή έκδοση του Rising Star και χρησιμοποιείται ως διαδικασία επιλογής για τον καλλιτέχνη που θα εκπροσωπεί το Ισραήλ στην Eurovision από το 2015 . Ο Imri Ziv συμμετείχε στις οντισιόν (ακροάσεις) και με το τραγούδι “The Edge of Glory” της Lady Gaga κέρδισε ποσοστό των 93 %. Έφτασε ως τον τελικό της 13ης Φεβρουαρίου 2017, όπου και με το τραγούδι “Halo” της Μπιγιονσέ κέρδισε το 78% του κοινού και την έγκριση των 4 κριτών. Στην συνέχεια με το “Because of You” της Κέλλυ Κλάρκσον κέρδισε τον διαγωνισμό με ποσοστό 74%.

Θα εκπροσωπήσει το Ισραήλ με το τραγούδι I feel alive που γράφτηκε από τους Dolev Ram & Penn Hazut γνωστοί και ως Doli ‘n’ Penn οι οποίοι βρίσκονται πίσω από μεγάλες επιτυχίες γνωστών καλλιτεχνών όπως Sarit Hadad (ESC 2002), Eden Ben–Zaken, Agam Buchbut και Noa Kirel.

Το Ισραήλ λόγω αποχώρησης της Ρωσίας θα εμφανιστεί 18ο (αρχικά 19ο) στον Β΄ημιτελικό της Eurovision 2017 που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Μαΐου στο Κίεβο της Ουκρανίας.

Στίχοι:

16 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καμία έμπνευση, ούτε στιχουργικά ούτε συνθετικά. Ένα σχεδόν ανύπαρκτο ρεφρέν που επαναλαμβάνει “Breaking me to pieces, I feel alive” και μία υποτυπώδης και καλά έθνικ γέφυρα μόνο και μόνο γιατί έτσι απαιτεί η “συνταγή”. Το κομμάτι μέχρι και τη γέφυρα είναι ένα κλασσικό μπιτ με δυτικοπρεπέστατη ενορχήστρωση.
    5/10
    #14/18
    #35/42
    Πρόβλεψη. Τελικός και μια θέση αντίστοιχη με την περσινή. Ίσως λίγο χαμηλότερα σε επιτροπές, υψηλότερα σε κοινό.
    Καλή επιτυχία!

  2. Δυνατό dance τραγούδι, προσεγμένη παραγωγή, εμφανίσιμος ερμηνευτής και παρ’ όλα αυτά όσες φορές το έχω ακούσει, μου δίνει την αίσθηση ότι κάτι του λείπει. Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για δεύτερο “Golden boy”, όπως λένε μερικοί. Ο Imri θα προκριθεί πανηγυρικά, αφού εμφανίζεται τελευταίος σε ένα μέτριο ημιτελικό, στον τελικό όμως θα περάσει απαρατήρητος, αφού αυτός που θα ξεσηκώσει το στάδιο θα είναι ο Ιταλός (ελπίζω και η Demy, με τα μαγικά που θα κάνει ο Φωκάς), οπότε δε βλέπω πάνω από 15η θέση για το Ισραήλ.

  3. Τυπικό europop/eurodance με ψήγματα ethnic μουσικής. Σιγουράκι για τελικό κι αν έχει ένα αξιοπρεπές staging δεν αποκλείω να είναι πρώτο στο televoting (στον ημιτελικό). Στον τελικό το ταβάνι είναι η 9η θέση (αν επαναληφθεί το 2015).
    Εμένα ωστόσο με αφήνει αδιάφορο και υπάρχει κάτι στην δομή του που με ξενίζει. Για να είμαι ειλικρινής προτιμώ το δικό μας
    Καλή επιτυχία Ισραήλ!

  4. Κι ενώ το ακούς και φαίνεται ένα συνηθισμένο ποπ τραγουδάκι , έρχεται η γέφυρα κι αποκτά ξαφνικά κάποιο ενδιαφέρον.. Δε θα έλεγα πως από άποψη μελωδίας και ποιότητας είναι ένα καλό τραγούδι ωστόσο έχει άλλα καλά όπως το ότι είναι ξεσηκωτικό και σπάει τη μονοτονία, μπορεί να κάνει πράγματα επί σκηνής και ο τραγουδιστής έχει ένα καλό προφιλ. Οπότε πιστεύω ότι σαν σύνολο θα καταφέρει να προκριθεί κι από εκεί και πέρα θα δείξει.. Πάντως πιστεύω πως το συγκεκριμένο τραγούδι θα παιχτεί και στα ελληνικά από Έλληνα καλλιτέχνη ( π.χ. golden boy).

  5. Καλό έως εκεί και τίποτα περισσότερο , είναι υπερτιμημένο και αρκετά φθηνό κάτι που oι fans κάνουν τα στραβά μάτια και δήθεν δεν το βλέπουν….

  6. Απλά τραγικό. Και το live του Imri στο party του Ισραήλ ήταν ο,τι χειρότερο άκουσα φέτος. Μάλλον περνά λόγω πιασάρικης μελωδίας και σειράς εμφάνισης, αλλά τη δεκάδα στον τελικό θα τη δει με τα κιάλια.

    • Για το live του στο πάρτυ του Ισραήλ που ήταν φουλ στα τεχνικά πρόβληματα βρήκες να μιλήσεις; Μίλα για το live του στην Μαδρίτη , εκεί το έσκισε το κομμάτι! Άντε γιατί εδώ μέσα ό,τι μας βολεύει λέμε για να ρίξουμε στάχτη στις άλλες συμμετοχές και να αναδείξουμε την δική μας. Το Ισραήλ είναι το πλησιέστερο σε στυλ με το δικό μας φέτος , γι’αυτό όλοι εδω μέσα προσπαθούν να το υποτιμήσουν, και αν και όχι τέλειο υπερτερεί του δικού μας σε πολλούς τομείς! Επίσης αυτο προτιμάει και Ευρώπη όπως φαίνεται στα polls! 7/10 απο εμένα και προβλέπω σχετικά εύκολη πρόκριση.

      • Ναι, γιατί ως γνωστόν είμαι ο no 1 fan του ελληνικού τραγουδιού και προσπαθώ να ρίξω “στάχτη” (στα μάτια;;;; μάλλον λάσπη ήθελες να γράψεις) στους αντιπάλους μας.

        Ούτε το live της Μαδρίτης με εντυπωσίασε. Απλά εκεί τα φάλτσα δεν έδιναν και έπαιρναν όπως σε Τελ Αβίβ και Άμστερνταμ.

  7. ενας ευχαριστος αχταρμας απο το ισραηλ για φετος….ευχαριστος γιατι το ακους δε σε ενοχλει σαν ηχος αλλα δε παυει να μενει αχταρμας! εμενα λοιπον,μου δινει την εντυπωση οτι ξεκινησαν με το σκεπτικο”Golden boy”το οποιο δε τους βγηκε με τιποτα και κατεληξαν σε ενα ποπ κομματι με “δυχασμενη προσωπκοτητα” αλλα το καθαροαιμο ποπ “this is love”,”where i am” ακομα και το “space”και αλλο αυτο που πεταξαν στη γεφυρα ενα ανατολικο ακουσμα μπας και φερει λιγο “golden boy”…ο imri μετριος φωνητικα αλλα συμπαθητικη παρουσια! σε συνδιασμο με την πιασαρικο μελωδια και την 18η θεση πιστευω οτι περναει,κυριως λογω televoting(5αδα)και οχι τοσο απο τις επιτροπες(11η-12η θεση)…στο τελικο βεβαια με μια απλη σχετικα σκηνικη παρουσια δε το βλεπω να κανει και πολλα αφου για εμενα καπου μεταξυ 15ης-20ης θεσης θα καταληξει…το οτι αυτο το κομματι οι ευρωπαια eurofans το θεωρουν ανωτερο απο το δικο μας με ξεπερνα…το δικο μας φθηνο το ανεβαζουν μετριο το κατεβαζουν ορισμενοι,αλλα απο οτι φαινεται στην μετριοτητα και στη φθηνια του ισραηλ ολοι κανουν τα στραβα ματια….τελος παντων ο Μαης πλησιαζει.

  8. Επιστροφή στο κλασικό dance-ethnic για Ισραήλ φέτος. Στο είδος του είναι o.k. το τραγουδάκι και το ακούω σχετικά ευχάριστα. Πιστεύω θα πετύχει το σκοπό του στον ημιτελικό, δηλαδή να ξεσηκώσει το στάδιο και να προκριθεί, λόγω μεγάλης στήριξης από televoting, οι επιτροπές θα το’ χουν χαμηλά. Σίγουρα δε θα έχει την πολύ καλή πορεία του Golden Boy και δε θα επιβεβαιωθούν τα υπερβολικά καλά αποτελέσματα των polls των ogae, αλλά αν το αποδώσει τελικά φωνητικά, μιας και επιεικώς το παλικάρι το λες άφωνο, δε νομίζω να έχει πρόβλημα να βρίσκεται στον τελικό… 4+/10, 10/18 και 26/42

  9. Δε με συγκινεί σε καμιά περίπτωση, χιλιοακουσμένο και κλισέ, ωστόσο δεν με ενοχλεί. Θα προκριθεί στον τελικό, όπου δε νομίζω να πάει τόσο καλά όσο το Golden Boy, πιθανόν όμως να είναι στο τοπ 15. Από εμένα 27η θέση συνολικά, 11η στον ημιτελικό και 6/10.

  10. Αυτό που όλοι κράζετε την συμμετοχή του Ισραήλ και την κατηγορείτε για το οτι είναι “χιλιοακουσμένη” ενώ αποθεώνετε την δικιά μας που είναι ακριβώς το ίδιο είδος ( φθηνό χιλιοακουσμένο ποπ) με ξεπερνάει. Όπως έγραψε και κάποιος πάνω το Ισραήλ υπερτερεί του δικού μας κυρίως γιατί έχει την γέφυρα που που σπάει λίγο αυτο που λέμε χιλιοακουσμένο ποπ. Ό,τι και να λέμε εμείς, αυτό προτιμούν οι ξένοι. Εμάς μας έχουν γραμμένους ή μας κράζουν.Ακόμη και η ΚΥΠΡΟΣ 6 έδωσε στην κομματάρα που εκθειάζετε στην ψηφοφορία του OGAE.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ