Ο OGAE Greece παρουσιάζει τη συμμετοχή της Κροατίας στη Eurovision 2017!

Η Κροατία από το 1993 που συμμετείχε στο διαγωνισμό ως ανεξάρτητο κράτος, δεν έχει βρεθεί ποτέ στην πρώτη 3άδα, ούτε όμως και στην τελευταία θέση, ενώ απείχε δύο φορές (2014, 2015) και έχει αποκλειστεί σε Ημιτελικό 5 φορές. Στις 22 φορές που συμμετείχε βρέθηκε 6 φορές στην πρώτη δεκάδα. Ως μέλος της Γιουγκοσλαβίας συμμετείχε 10 φορές από το 1963 έως το 1990, χαρίζοντας στη χώρα τη μοναδική της νίκη το 1989 με το συγκρότημα από την Κροατία, Riva.

Για το 2017 και την 23η συμμετοχή της στο διαγωνισμό της Eurovision, επέλεξε με απευθείας ανάθεση τον 35χρονο Jacques Houdek και το τραγούδι του “My Friend”.

Ο Jacques (Željko Houdek) γεννήθηκε στην Κροατία στις 14 Απριλίου 1981. Έχει φοιτήσει σε μουσικές σχολές και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια τραγουδιού στη Γαλλία, την Ελλάδα και την Ιταλία, ενώ έχει συνεργαστεί με βραβευμένους καθηγητές μουσικής σε Κολλέγια της Ευρώπης.

Για πρώτη φορά συμμετείχε στο «Dora», τον Εθνικό Τελικό της χώρας για αρκετά χρόνια, το 2002 με το τραγούδι “Carolija” (“Μαγεία”), με το οποίο αν και κατέληξε στην 13η θέση, έγινε ευρέως γνωστό στη χώρα. Την επόμενη χρονιά επέστρεψε με το “Na krilima ljubavi” (“Στα φτερά της αγάπης”) με το οποίο έφτασε στην 5η θέση. Το 2004 κατάφερε το καλύτερό του αποτέλεσμα, αφού έφτασε στην 4η θέση με το τραγούδι “Nema razloga” (“Χωρίς αιτία”). Το 2005 προσπαθεί ξανά με το τραγούδι “Nepobjediva”, (“Ανίκητος”) και πάλι στην 5η θέση χωρίς όμως να φτάσει στον Τελικό. Το 2006 καταφέρνει το χειρότερό του αποτέλεσμα στο φεστιβάλ, καταλήγοντας στην 15η θέση με το τραγούδι “Umrijeti s osmjehom” (“Πεθαίνοντας με ένα χαμόγελο”). Το 2011 ήταν η τελευταία του προσπάθεια, παίρνοντας μέρος στο ανανεωμένο φεστιβάλ, όπου μετά από μια χρονοβόρα διαδικασία έφτασε στον Τελικό όπου και ερμήνευσε το τραγούδι Lahor, χάνοντας από την Daria Kinzer η οποία τελικά διαγωνίσθηκε στο Düsseldorf με το ίδιο τραγούδι στα Αγγλικά με τον τίτλο «Celebrate».

Μετά από τόσες προσπάθειες, φαίνεται πως ο Jacques Houdek έπεισε τους υπεύθυνους του Κροατικού Ραδιοτηλεοπτικού φορέα HRT να τον εμπιστευτούν ώστε να του γίνει απευθείας ανάθεση για το Κίεβο. Ο Jacques είναι παντρεμένος από το 2006 και έχει δύο παιδιά.

Το “My Friend” συνυπογράφει ο ίδιος ο ερμηνευτής μαζί με τους Tony Roberth Malm, Siniša Reljić, Arjana Kunštek, Fabrizio Laucella και Ines Prajo.

Η Κροατία λόγω αποχώρησης της Ρωσίας θα εμφανιστεί 11η (αρχικά 12η) στον Β΄ημιτελικό της Eurovision 2017 που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Μαΐου στο Κίεβο της Ουκρανίας.

Στίχοι:

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αξιέπαινο ότι τραγουδάει με 2 φωνές αλλά αυτό είναι και το μόνο θετικό του τραγουδιού… Δεν μ αρέσει, είναι πολύ “too much”… Δεν νομίζω να πάει και καλά…
    Καλή επιτυχία εύχομαι.

  2. Από την μία παρωδία (Άγιος Μαρίνος) στην άλλη (Κροατία). Μετά από αυτά τα δύο, το τραγούδι της Νορβηγίας που ακολουθεί θα μοιάζει με όαση !!!

  3. Meta diabazo oti kai kala o 2os imitelikos einai kaluteros apo ton 1o kai trelainomai, episis trelainomai, pou krazetai tin Elliniki Simetoxi……tes pa

  4. Μαζί με Λιθουανία κονταροχτυπιούνται για την τελευταία θέση του TOP μου. Μακράν τα χειρότερα φετινά τραγούδια… Και στα σημεία κερδίζει η Κροατία. Είναι από εκείνα τα τραγούδια που εκτός από τη Eurovision, δεν υπήρχε περίπτωση να το ακούσουμε κάπου άλλου. Ο κύριος με αυτή τη διπολική συμμετοχή προφανώς θέλει να κάνει επίδειξη των φωνητικών δυνατοτήτων του. Επιεικώς εκνευριστικό ως άκουσμα… Το μόνο συν οι στίχοι του. Δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μία στο εκατομμύριο να προκριθεί. 1,5/10, 18/18, 42/42

  5. Μ’ αρέσει αυτό το τραγούδι, είναι πολύ ιδιαίτερο. Ειδικά αυτές οι εναλλαγές στη φωνή του τραγουδιστή είναι μοναδικές! Βέβαια δεν ξέρω πως θα είναι στη σκηνή.. Μπορεί να μην είναι από τα αγαπημένα μου ωστόσο θα ήθελα να το δω στον τελικό.

  6. το μονο θετικο που εχω να πω ειναι για τις φωνητικες δυνατοτητες του ερμηνευτη…κατα τα αλλα το κομματια μοιαζει με παρωδια του let it go μαζι με λιγο οπερικο στυλ! καμια σχεση με το περυσινο το οποιαο αν και πολυ καλυτερο περασε οριακα(10ο)και τερματισε 23ο…κρινοντας και απο αυτο πιστευω οτι η κροατια δεν εχει πολλες ελπιδες για να προκριθει(σχεδον μηδενικες)στο televoting λογικα ο,τιπαρει θα ναι ψιχουλα απο τα βαλκανια στις επιτροπες νομιζω θα πλησιασει την 10αδα(12η-13η θεση),αλλα τελικα θα μεινει εκτος τελικου γυρω στην 14η με 16η θεση του ημιτελικου

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ