Ο OGAE Greece παρουσιάζει τη συμμετοχή της Ρωσίας στη Eurovision 2017!

Η Yulia Samoylova γεννήθηκε στις 07/04/1989 στην πόλη Ukhta στην τότε αυτόνομη Δημοκρατία των Κόμι (σήμερα ομοσπονδιακό υποκείμενο της Ρωσικής Ομοσπονδίας).

Από την παιδική ηλικία και μόλις στην ηλικία των τεσσάρων έδειξε τα πρώτα σημάδια της καλλιτεχνικής κλίσης και στα 14 τραγούδησε σε μία φιλανθρωπική συναυλία. Εκεί για πρώτη φορά το ταλέντο της έγινε αντιληπτό και προσκλήθηκε να σπουδάσει μουσική στο τοπικό Παλάτι των Πιονέρων (σ.σ. κέντρα νεότητας τα οποία δημιουργήθηκαν επί ΕΣΣΔ για την δημιουργική απασχόληση και τις εξωσχολικές δραστηριότητες των μαθητών). Η Samoylova διαγνώστηκε σε παιδική ηλικία με νωτιαία μυϊκή ατροφία τύπου 1 όταν για πρώτη φορά εμβολιάστηκε για πολυομυελίτιδα. Η κληρονομική αυτή ασθένεια δεν της επέτρεψε να κινείται χωρίς τη βοήθεια αμαξίδιου από τα 13 της χρόνια. Η πάθηση δεν αποτέλεσε τροχοπέδη για την καλλιτεχνική της πορεία και στα 15 ξεκίνησε σπουδές μουσικής στο Κέντρο Πολιτισμού της πόλης της και συμμετείχε σε πολλούς τοπικούς μουσικούς διαγωνισμούς. Λόγω της κατάστασης της υγείας της ολοκλήρωσε πέντε τάξεις στο Λύκειο και παρακολούθησε την τελευταία χρονιά με διδασκαλία κατ΄οίκον. Στη συνέχεια σπούδασε ψυχολογία στη μοντέρνα Ακαδημία του Ukhta.

Από το 2002 ξεκίνησε να λαμβάνει μέρος σε διάφορους μουσικούς διαγωνισμούς στη Ρωσία και συγκεκριμένα στο “Silver Hoof – 2002” (για ηλικίες έως 13 ετών) στην πόλη Inta και στον ίδιο διαγωνισμό και το 2003 (για ηλικίες 14 έως 18). Το 2003 κέρδισε επίσης τον διαγωνισμό «On The Wings of Dreams» στη Μόσχα. Το 2005 κέρδισε το πρώτο βραβείο και το βραβείο κοινού στον ανοικτό τοπικό διαγωνισμό “Spring Thaw” στην πόλη Murom καθώς και την 2η θέση στον εθνικό διαγωνισμό “Schlager – 2005” στο Yekaterinburg. Την επόμενη χρονιά κέρδισε τον διεθνή διαγωνισμό «Φεστιβάλ του ρόδου των ανέμων» στην πόλη Hurghada στην Αίγυπτο. Το 2008 η Samoylova ξεκίνησε την μπάντα «TeeraNova» με την οποία ενασχολήθηκε έως το 2010 και κατά την διάρκεια της ύπαρξης του συγκροτήματος ηχογράφησε έξι demo. Μετά την διάλυση του μετοίκησε στην Αγία Πετρούπολη και ξεκίνησε σπουδές στο κρατικό Πανεπιστήμιο της πόλης με ειδίκευση στη διαφήμιση και τις δημόσιες σχέσεις, κάτι που ωστόσο δεν ολοκλήρωσε. Επιστρέφοντας στην Ukhta άνοιξε ένα διαφημιστικό πρακτορείο και το 2012 και 2013 συμμετείχε στο μουσικό διαγωνισμό “New Ukhta” κερδίζοντας το πρώτο βραβείο. Η αναγνώριση σε εθνικό επίπεδο για την Samoylova ήρθε το 2013 με τη συμμετοχή της στην τρίτη σεζόν του “Factor A” , δηλαδή της ρωσικής εκδοχής του X Factor στο ρωσικό Κανάλι 1. Η Samoylova κέρδισε την δεύτερη θέση και το βραβείο της Alla Pugacheva “Golden Star of Alla”. Το Νοέμβριο του ίδιου έτους η καλλιτέχνιδα κέρδισε το «National V prize named after Elena Mukhina» στην υποψηφιότητα «αρραγής νότα» (βραβείο που καθιέρωσε η Παραολυμπιακή Επιτροπή της Ρωσίας.)

Η Yulia Samoylova έφτασε στην πιο σημαντική στιγμή της καριέρας κατά την τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων του Σότσι το 2014 όπου και τραγούδησε το τραγούδι «Together». Ο ενορχηστρωτής του τραγουδιού Alexey Taran είναι και ο σύζυγος της Yulia Samoylova . Το Μάρτιο του 2017 το ρωσικό Κανάλι 1 την επέλεξε ως εκπρόσωπο της Ρωσίας στον 62ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision που θα λάβει χώρα στο Κίεβο της Ουκρανίας.

Η Samoylova θα ερμηνεύσει το τραγούδι Flame Is Burning και θα εμφανιστεί 3η στον δεύτερο ημιτελικό που θα πραγματοποιηθεί 11 Μαΐου στο Κίεβο, με την προϋπόθεση ότι θα ξεπεραστεί το πρόβλημα αποκλεισμού της από τις Ουκρανικές αρχές.

Update

Η Ρωσία απέσυρε την συμμετοχή της από την Eurovision 2017, λόγω των προβλημάτων που προκάλεσε ο αποκλεισμός της εκπροσώπου της Yulia Samoylova από τις Ουκρανικές αρχές. Η συμμετοχή θα εμφανιζόταν στην τρίτη θέση του 2ου ημιτελικού, αμέσως μετά τη συμμετοχή της Αυστρίας.

Στίχοι:

Flame Is BurningΗ φωτιά καίει
Day and night and all I do is dreamingΜέρα και νύχτα, και το μόνο που κάνω είναι να ονειρεύομαι
Pacing, thinking, staring at the ceilingμε αργό βηματισμό, να σκέφτομαι, κοιτώντας το ταβάνι
I wish I had the answersΕύχομαι να είχα τις απαντήσεις
I wish I had a courage to knowεύχομαι να είχα το κουράγιο να γνωρίζω
Everybody’s talking ’bout the reasonsΌλοι μιλάνε για αιτίες
And all I wanna do is find the feelingκαι αυτό που θέλω να κάνω είναι να βρω το συναίσθημα
I wanna feel the powerνα νιώσω τη δύναμη
I wanna go to places I don’t knowνα πάω σε μέρη που δεν γνωρίζω
If there is a light then we have to keep dreamingΑν υπάρχει ένα φως, πρέπει να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε
If there is a heart then we must keep believing insideΑν υπάρχει καρδιά, πρέπει να συνεχίσουμε να πιστεύουμε μέσα μας
Oh…Ω...
After the night there is a lightΜετά τη νύχτα υπάρχει φως
And in the darkest time our flame is burningκαι στην πιο σκοτεινή στιγμή η φωτιά μας καίει
It shines so brightλάμπει φωτεινή
Deep in the night love is the lightΒαθιά στη νύχτα, η αγάπη είναι το φως
And in the dark our flame is burningκαι στο σκοτάδι η φωτιά μας καίει
Our flame is burningη φωτιά μας καίει
All my life been searching for the meaningΌλη μου τη ζωή έψαχνα για το νόημα
But now I know that seeing is believingαλλά τώρα ξέρω ό,τι μόνο με τα μάτια μου πιστεύω
I wish I knew what life isεύχομαι να ήξερα τί είναι η ζωή
I wish I had the courage to goεύχομαι να είχα το κουράγιο να φύγω
If there is a light then we have to keep dreamingΑν υπάρχει ένα φως, πρέπει να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε
If there is a heart then we must keep believing insideΑν υπάρχει καρδιά, πρέπει να συνεχίσουμε να πιστεύουμε μέσα μας
After the night there is a lightΜετά τη νύχτα υπάρχει φως
And in the darkest time our flame is burningκαι στην πιο σκοτεινή στιγμή η φωτιά μας καίει
It shines so brightλάμπει φωτεινή
Deep in the night love is the lightΒαθιά στη νύχτα, η αγάπη είναι το φως
And in the dark our flame is burningκαι στο σκοτάδι η φωτιά μας καίει
An open window for loveΈνα ανοιχτό παράθυρο για την αγάπη
And let the wind blow into the heartsΚι ας φυσήξει ο αέρας στις καρδιές
That were never apart, then you’ll knowπου ποτέ δε χωρίστηκαν, και τότε θα ξέρεις
After the night there is a lightΜετά τη νύχτα υπάρχει φως
And in the darkest time our flame is burningκαι στην πιο σκοτεινή στιγμή η φωτιά μας καίει
It shines so brightλάμπει φωτεινή
Deep in the night love is the lightΒαθιά στη νύχτα, η αγάπη είναι το φως
And in the dark our flame is burningκαι στο σκοτάδι η φωτιά μας καίει
Our flame is burningη φωτιά μας καίει
Our flame is burningη φωτιά μας καίει

Related posts

18 Thoughts to “Ο OGAE Greece παρουσιάζει τη συμμετοχή της Ρωσίας στη Eurovision 2017!”

 1. Κωνσταντινος

  Το τραγουδι ομορφο αλλα ψιλοαδιαφορο το λαιβ συμπαθητικο η προσπαθεια της μοναδικη!ωστοσο αν και τα στοιχηματα θελουν εκτος τελικου την ρωσια για πρωτη φορα εγω πιστευω οτι θα περασει λογω συμμαχιων και «pathetic votes»…οι επιτροπες θα την μαυρισουν αλλα το κοινο θα την εχει αρκετα ψηλα δινοντας της ενα απο τα δεκα εισητηρια(ισως απο τα τελευταια,7η με 9η θεση)στο τελικο δε ξερω τι μπορει να κανει νομιζω ομως οτι μεσα στη 15αδα θα πλασαριστει 11η με 15η θεση

 2. Dimi C.

  Θέλω να διαγωνιστεί στο Κίεβο και να κερδίσει. Αν και κάτι μου λέει ότι θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να το χαντακώσουν το κομμάτι.

 3. Marios

  Γλυκερή μπαναλαρία, που θα μπορούσε να είχε γράψει ο Ραλφ Ζίγκελ το 1992 (ή μήπως το έχει όντως γράψει…?). Και επειδή είναι μάλλον αφελές να πιστέψουμε ότι ολόκληρη Ρωσία δεν μπορούσε να βρε ένα κομμάτι της προκοπής, μοναδικός σκοπός της συμμετοχής ήταν εξαρχής το να δημιουργήσει ένταση και φιλονικίες στο διαγωνισμό, και όχι πραγματικά να διαγωνιστεί με αξιώσεις.

  1. AndEsc

   Κανεις πολυ μεγαλο λαθος! Δηλαδη αυτο το τραγουδι δεν ειναι της προκοπης; Μια χαρα ομορφη και γλυκια μπαλαντα ειναι κ θα βρεθει πολυ ψηλα! Η Ρωσια στελνει ο,τι.καλυτερο για φετος σε μια τετοια διοργανωση των ουκρανων!

  2. hariton

   καλέ όπως πάει ο Ραλφ Ζίγκελ θα γίνει μόνιμος κάτοικος του Σαν Μαρίνο και θα παντρευτεί και τη Βαλεντίνα.. την έννοια της Ρωσίας είχε χαχα
   Και οι δύο χώρες ΚΑΙ η EBU φέρουν ισάξια μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την πολιτική τροπή που έχει πάρει ο διαγωνισμός (αρχής γενομένης το 2014).. δε θυμάμαι τόσο μεγάλες αντιπαραθέσεις από το 2003 που τον παρακολουθώ – γνωρίζοντας και για τις υπόλοιπες χρονιές..

   1. Marios

    Mάλλον ξεχνάς το τι έγινε το 2002 με την επιτροπή της Ρωσίας (που οδήγησε το 2003 την EBU να επιβάλλει υποχρεωτικά 100% televoting), το 2007 με την πρόκριση μόνο ανατολικών χωρών στον τελικό (που οδήγησε στη θέσπιση των δύο ημιτελικών), μεταξύ Ρωσίας και Γεωργίας το 2009 και το 2012 μεταξύ Αζερμπαιτζαν και Αρμενίας. Η Eurovision ήταν ανέκαθεν ένας πολιτικοποιημένος διαγωνισμός.

 4. AndEsc

  Υπέροχο! 2ο στο τοπ μου!
  Καλη επιτυχια Ρωσια και αε αυτη την γλυκητατη ερμηνευτρια! ♥♥

 5. ESC8

  Ήμουν από τους πιο επικριτικούς όταν ανακοινώθηκε η συμμετοχή της Samoylova γιατί υποπτευόμουν ότι κάπου «το πήγαιναν» οι Ρώσοι, ωστόσο είμαι ξεκάθαρα αντίθετος στην απαγόρευση εισόδου που της έχει επιβληθεί. Οι Ουκρανοί είχαν συντάξει μια «black list» με Ρώσους τραγουδιστές που δεν θέλαν επ’ουδενί να δούνε στο Κίεβο. Στην λίστα αυτή δεν υπήρχε η Samoylova. Άρα οι Ρώσοι ήταν καλυμμένοι κι είχαν δηλώσει ότι δεν θα στείλουν καλλιτέχνη από την blacklist. Ασφαλώς οι Ρώσοι θα ‘ξεραν ότι ένας καλλιτέχνης που έχει μπει παράτυπα στην Κριμαία δεν θα ‘ναι αποδεκτός από τους Ουκρανούς, το ερώτημα που τίθεται όμως είναι γιατί οι Ουκρανοί δεν συμπεριέλαβαν στην μαύρη λίστα τους όλους τους Ρώσους τραγουδιστές που μπήκαν παράνομα στην Κριμαία; Άρα και από τις δυο πλευρές υπάρχουν «μελανά σημεία», συνεπώς καλύτερα να μην τασσόμαστε με τους μεν ή τους δε, όμως στα πλαίσια του Eurovision spirit πρέπει να γίνει δεκτή η Samoylova και έτσι θα φανούν κι ως ανώτεροι οι Ουκρανοί… Ο Πρωθυπουργός της Ουκρανίας δεν έχει λάβει επίσημη θέση ενώ και ο Πρόεδρος Ποροσένκο αν και ήταν επικριτικός με την Ρωσία έχει αφήσει ένα «παραθυράκι» για συμμετοχή. Ωστόσο χθές ο Υπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ (δεν ξέρω αν αποδίδω σωστά τον όρο «Vice Prime Minister») είπε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια συμβιβασμών. H EBU αν και ουσιαστικά έχει πάρει θέση υπέρ της Ρωσίας επισήμως «νίπτει τας χείρας της» και γενικά έχουμε μπει σε έναν ανούσιο φαύλο κύκλο που δυναμιτίζει τον θεσμό, έχει μετατρέψει το όλο θέμα σε καθαρά πολιτικό και ενώ οι ημερομηνίες πλησιάζουν ακόμα δεν ξέρουμε ποιοι θα ‘ναι παρόντες και ποιοι όχι ενώ κι οι εργασίες δεν πάνε και με τους καλύτερους ρυθμούς…
  Αν ισχύει πράγματι αυτό που διέρρευσε ότι η Γερμανία απειλεί να αποχωρήσει αν δεν επιτραπεί η συμμετοχή στην Samoylova τότε θα γίνουν όλα «μπουρλότο»
  Ελπίζω λοιπόν να βρεθεί μια χρυσή τομή όσο δύσκολο κι αν είναι, και να δούμε εν τέλει και την ρωσική συμμετοχή στην σκηνή του Κιέβου

  1. ESC8

   Στα του τραγουδιού τώρα. Τυπική φεστιβαλική μπαλάντα. Η ίδια «φιλειρηνική» μπαλάντα που στέλνει η Ρωσία από το ’13 (εξαίρεση το ’16) αλλά αυτή τη φορά ποντάρει πιο πολύ στο προσωπικό στοιχείο. Πάντως το προτιμώ από κάποιες άλλες ανάλογου ύφους μπαλάντες (π.χ. Μάλτα) Νομίζω ότι οι επιτροπές (αν συμμετάσχει η Ρωσία) θα προσπαθήσουν να την «διώξουν» αρά πιστεύω κατι σε 11η-13η θέση, κάτι ανάλογο με το 2014, αλλωστε όπως αποδείχθηκε το ’15 με την Πολωνία οι επιτροπές-ορθώς κατ’ εμέ- δεν επηρεάζονται από αναπηρίες κλπ… Ωστόσο δεν θεωρώ οτι η όποια ζημιά θα είναι μη αναστρέψιμη και νομίζω ότι στο televoting παμε για μεγάλα πράγματα, άσχετα με την 3η θέση εμφάνισης. Πιθανολογώ top 5 στον ημιτελικό που θα σπρώξει, έστω οριακά, την Ρωσία στον τελικό. Εκεί δεν μπορώ να φανταστώ την Ρωσία εκτός top 15. Ενδεχομένως, τηρουμένων των αναλογιων, να είναι η «νέα» Πολωνία 2016
   Καλή επιτυχία εύχομαι κι ελπίζω να τους δούμε στο Κίεβο

  2. Βασιλης

   Δύσκολο να βρεθεί λύση,οι Ουκρανοί δεν κάνουν με τίποτα πίσω.Και πάλι το γεγονός οτι οι Ουκρανοί βγάλανε black list και οι Ρώσοι το αποδέχτηκαν ειναι για μένα εκτός πραγματικότητας.
   Ειναι ένας μουσικός διαγωνισμός , και η EBU θα πρεπει να ειναι η μόνη που αποφασίζει αν καποιος μπορει η όχι να πάρει μέρος στο διαγωνισμό.
   Να δούμε τι θα γίνει τι επόμενες μέρες ,ισχύει οτι οι εκπρόσωποι Βουλγαρίας και Αρμενίας επισκέφτηκαν την Κριμαία το 2015 & 2016.
   Αυτό σημαίνει αυτόματα οτι θα πρεπει να αποκλειστούν και να μην τους επιτρέπει η είσοδος στην Ουκρανία.θα ισχύσει άραγε εδώ ο νόμος;
   Έν αναμονή των εξελίξεων…

 6. Allan

  Αφού δεν θα πάει, τι το κουράζουμε;

 7. SpirK

  Δεν ξέρω αν πρόκεται να αγωνιστεί αλλά εγώ θα το κρίνω σα να διαγωνίζεται κανονικά:
  Σχόλιο: Συμπαθητική μπαλάντα, έχει ωραία μελωδία και βγάζει μια ωραία μελαγχολία. Φυσικά και η ίδια η τραγουδίστρια δίνει στο τραγούδι αξία και δείχνει να πιστεύει στο κομμάτι της. Δεν είναι κάτι το φοβερό αλλά είναι μια συμμετοχή ίσα ίσα για τελικό σε μια μέτρια χρονιά.
  Βαθμός: 6.3/10
  Θέση: 22/43 και 9/19
  Πρόβλεψη: Τριάδα στην τηλεψηφοφορία, από τα τελευταία στις επιτροπές, οριακή πρόκριση (7-10). 10αδα στο κοινό στον τελικό, από τα τελευταία στις επιτροπές, οπότε μια θέση χαμηλά στη 15αδα ή στην 20αδα.

 8. Helen

  Μια γλυκιά και τρυφερή μπαλάντα με μια όμορφη και ξεχωριστή ερμηνεύτρια! Ωστόσο θα έλεγα πως είναι λίγο υποτονική μπαλάντα χωρίς να έχει μια ιδιαίτερη δυναμική..Σκηνικά δεν ξέρω πως ακριβώς μπορούν να το αναδείξουν.. Αν τελικά η Ρωσία διαγωνιστεί κανονικά πιστεύω πως θα περάσει τελικό και θα τερματίσει στη 12η- 17η θέση.

 9. kyr

  Απαράδεκτο το όλο φετινό θέμα του τριγώνου Ουκρανία – Ρωσία – EBU από όλες τις πλευρές. Δε θα’ πρεπε να επιτρέπεται σε καμία χώρα και για κανένα λόγο να στερεί το δικαίωμα της συμμετοχής άλλης χώρας και δε θέλω να επεκταθώ περαιτέρω για τα χάλια και των τριών… Μουσικά το τραγούδι δεν μου λέει απολύτως τίποτα, μία τυπική μπαλάντα περί αγάπης, ήσυχη, υποτονική, χωρίς ίχνος δυναμισμού στο συνθετικό μέρος. Το μόνο συν της συμμετοχής η ίδια η Samoylova για το σταυρό που κουβαλάει και το μεγαλείο ψυχής της. Θέλω φυσικά να τη δω να συμμετέχει στο δεύτερο ημιτελικό και να προκρίνεται έτσι για το γαμώτο. Αν διαγωνιστεί τελικά, τη βλέπω να περνάει με μικρή δυσκολία, λόγω televoting – sympathy voting, στον τελικό κι εκεί δεν τη βλέπω να απασχολεί ιδιαίτερα. Κρίνοντας, όπως θα’ πρεπε, αμιγώς το τραγούδι 3/10, 15/19 και 34/43

 10. Nikolas

  Το βραβειο στη Ρωσια φετος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Ετσι…..
  Για να σκασουν ορισμενοι……

 11. Sotiris 70

  Το ερωτημα ειναι θα παρει μερος η Ρωσια η οχι οι μερες περνανε και πρεπει να ξερουμε αυτο που εκαναν περσι οι Ουκρανοι και το συνεχειζουν ακομα και τωρα ειναι ντροπη καλυτερα η EBU μετα το τελος της eurovision να καλεσει σε απολογια την Ουκρανια να της επιβαλει προστιμο και να την αποβαλει για μενα φετος η Ρωσια επρεπε και πρεπει να παει

 12. dimitriseurofan1988

  η πιο ρομαντικη συμμετοχη της ρωσιας εδω και αρκετα χρονια

 13. kyr

  Έχουμε φτάσει 2 βδομάδες περίπου πριν τις πρόβες… Καλό θα ήταν η EBU να προχωρήσει σε ανακοινώσεις αναφορικά με την συμμετοχή ή μη της Ρωσίας. Αν όχι κάτι οριστικό, έστω καμιά αοριστία του τύπου «Είμαστε στην τελική φάση των συζητήσεων με τις εμπλεκόμενες χώρες για το ζήτημα της Ρωσικής συμμετοχής», έτσι για να φανεί ότι δεν το ξέχασαν το θεματάκι. Τί περιμένει πια…? Αν και δεν έχουν οικονομικό πρόβλημα οι Ρώσοι, τους βλέπω να τα κονομάνε χοντρά από την ebu δικαστικά στο τέλος!

Comments are closed.