Ο OGAE Greece παρουσιάζει τη συμμετοχή της Αυστρίας στη Eurovision 2017!

© Martin Hauser Photos, 2016

O Nathan Trent (πραγματικό όνομα Nathanaele Koll), γεννήθηκε στις 4 Απριλίου 1992 και είναι μουσικός και συνθέτης, ενώ αγαπά ιδιαίτερα τους Pop και R’n’B ήχους. Προέρχεται από μουσική οικογένεια, ο πατέρας του είναι βιολονίστας στην ορχήστρα του εθνικού Θεάτρου στο Ίνσμπουργκ και ο Nathan μεγάλωσε μέσα στο θέατρο, ενώ σαν παιδί συμμετείχε σε παραστάσεις και musicals, όπου ξεκίνησε και η επαφή του με το τραγούδι. Έχει παρακολουθήσει επίσης σε μικρή ηλικία ιδιαίτερα μαθήματα βιολιού και πιάνου.

Έχει κάνει σπουδές στο τραγούδι, την υποκριτική και το χορό, ενώ συνεχίζει μαθήματα φωνητικής με τον Previn Moore. Ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί με σημαντικούς ερμηνευτές της χώρας του στο διάσημο Theater in der Josefstadt ενώ συμμετείχε και στην ταινία μικρού μήκους Eisland.

Τα πρώτα του τραγούδια τα έγραψε σε ηλικία μόλις 11 ετών, ενώ μετά τις μουσικές σπουδές του και τη συμμετοχή του σε μουσικά προγράμματα και παραγωγές μπόρεσε να βρει το προσωπικό του στυλ και τον τρόπο να εκφράζεται μέσα από την τέχνη. Πλέον γράφει στίχους, μουσική, ενορχηστρώνει και κάνει και την παραγωγή στα τραγούδια του ενώ όλοι μιλούν για ένα ιδιαίτερα προικισμένο μουσικό με μοναδικό ύφος. Το πρώτο του single με τίτλο I like it έγινε επιτυχία στην Αυστρία. Ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Αυστρίας ORFεπέλεξε με εσωτερική ανάθεση τον νεαρό Nathan για να εκπροσωπήσει την χώρα στην Eurovision 2017. Το τραγούδι με το οποίο η Αυστρία θα διαγωνιστεί στο Κίεβο είναι το Running on air και θα εμφανιστεί 2ο στον Β΄ημιτελικό της Eurovision που θα πραγματοποιηθεί στις  11 Μαΐου.

Στίχοι:

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αδιάφορο τραγούδι που ξεχνιέται εύκολα. Παρ’ όλα αυτά ο Nathan είναι τρομερά επικοινωνιακός, ίσως ο πιο χαρισματικός ερμηνευτής φέτος και μόνο και μόνο γι’ αυτό πιστεύω ότι θα περάσει οριακά.

  2. Το τραγούδι στην αρχή το έβρισκα αδιάφορο .Όσο το άκουγα όμως μου άρεσε περισσότερο σε συνδυασμό με αυτή την περίεργη αλλά ωραία φωνή .Δεν ξέρω αν έχει πιθανότητες να περάσει .Πάντως ο Nathan φαίνεται όντως πολύ επικοινωνιακός και πολύ καλός perfomer .Θα χαρώ πολύ να δω την Αυστρία τελικό και μετά ότι καλύτερο προκύψει

  3. Ψιλοαδιάφορο και μετά από κάποια ακούσματα καταντά εκνευριστικό. Δεν είναι κακό κομμάτι, απλώς δεν με αγγίζει. Ίσως και να προκριθεί, ο συγκεκριμένος ημιτελικός φαίνεται ότι θα είναι ιδιαίτερα απρόβλεπτος. Από εμένα 31η θέση, 13η στον ημιτελικό και 5/10.

  4. Feel-good τραγούδι που ενώ αρχικά περνάει αδιάφορο, τόσο η μεταδοτικότητα του Nathan όσο και το μήνυμα που περνάει, το θέτουν υποψήφιο για μια καλή “μεταχείριση” από τις επιτροπές. Προσωπικά το συμπεριλαμβάνω στους φιναλίστ, χωρίς να ενθουσιάζομαι ωστόσο.

  5. Περναει λιγο αδιαφορο χωρις να ναι απαραιτητα κακο…ισα ισα ανετα το ακους στο ραδιοφωνο!το λαιβ του πολυ καλο αλλα στη 2η θεση μεταξυ σερβιας και ρωσιας σε ενα απροβλεπτο ημιτελικο δε ξερω αν θα ξεχωρισει(στο televoting μαλλον οχι αφου με 1 2 ακουσματα δεν σου μενει οτι κανει απο τις επιτροπες)…αν προκριθει θα περασει οριακα αλλα για την ωρα τεινω σε εναν οριακο αποκλεισμο για την αυστρια(11η με 13η θεση στον ημιτελικο)

  6. To τραγούδι είναι “current”, λόγω του ότι αποπνέει κάτι σε Ed Sheeran και πλέον το ακούω αρκετά ευχάριστα. Ωστόσο μου πήρε πολύ καιρό να το συνηθίσω, μετα τα 4-5 πρώτα ακούσματα δεν θυμόμουν ούτε ρυθμό, ούτε καν την φράση “Running On Air”, είναι δηλαδή forgettable, δεν θα μείνει στον μέσο τηλεθεατή τον Μάιο και σε συνδυασμό με την 2η θέση στην σειρά εμφάνισης θα “θαφτεί” για τα καλά… Ωστόσο, στις επιτροπές δεν πιστεύω ότι θα περάσει αδιάφορο, αλλά δεν ξέρω αν θα ‘ναι σε θέση να το στείλουν τελικό με την χαμηλή απήχηση σε televoting που θεωρώ οτι θα ‘χει….
    Καλή επιτυχία!

  7. Σχόλιο: Μου άρεσε και μου άφησε κάτι πολύ ευχάριστο από το πρώτο άκουσμα. Πολύ feel-good τραγούδι και τρομερά χαρισματικός ο τραγουδιστής. Φρέσκο κομμάτι, ξεχωρίζει ωραία από τα υπόλοιπα φέτος.
    Βαθμός: 7.8/10
    Θέση: 9/43 και 1/18 (απόδειξη του χαμηλού κατ’εμε επιπέδου του 2ου ημιτελικού)
    Πρόβλεψη: Πιστεύω πως θα εκπλήξει πολλούς φαν αυτό το κομμάτι, καθώς δεν το υπολογίζουν και θα σοκαριστούν όταν -όπως εγώ πιστεύω- θα προκριθεί με ευκολία από το δεύτερο ημιτελικό με τριάδα στις επιτροπές και πεντάδα στο κοινό. Πιστεύω ότι έχει πολλές πιθανότητες να είναι στην τριάδα του ημιτελικού και στον τελικό να χτυπήσει δεκάδα! Κοινώς το θεωρώ συμμετοχή τύπου Μάλτα 2013 που θα έρθει ψηλά από εκεί που κανείς δεν το περίμενε.

  8. Όλη η συμμετοχή αποπνέει μια “αμερικανιά”.. Από το στυλ του τραγουδιού μέχρι τον ίδιο τον τραγουδιστή ( ο Ed Sheeran της Αυστρίας).. Δεν είναι άσχημο αλλά ούτε και ωραίο.. Απλώς περνάει απαρατήρητο.. Δε νομίζω να περάσει αλλά και να περάσει δε θα φτάσει ψηλά..

  9. Το τραγούδι της Αυστρίας με την πάροδο του χρόνου από την ανακοίνωσή του έχει ανέβει αρκετές θέσεις στην προτίμησή μου. Το ακούω ευχάριστα, είναι ένα χαρούμενο ραδιοφωνικό κομμάτι. Ο ερμηνευτής πάρα πολύ μεταδοτικός, αλλά το μείον του τραγουδιού είναι ότι θέλει αρκετά ακούσματα για να εκτιμηθεί… Προβλέπω στον ημιτελικό οριακές καταστάσεις, είτε πρόκριση, είτε αποκλεισμό, αν και κλείνω προς το δεύτερο ενδεχόμενο, με περισσότερη τη στήριξη επιτροπών. 5/10, 8/18 και 21/43

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ