Ο OGAE Greece παρουσιάζει τη συμμετοχή της Κύπρου στη Eurovision 2017!

Γεννήθηκε στις 3 Ιανουαρίου του 1989 στην Κύπρο από Αρμένιους γονείς. Το πλήρες όνομα του είναι Hovig Demirdjian, ωστόσο το ευρύ κοινό τον γνωρίζει απλώς με το μικρό του όνομα, Hovig! Μεγάλωσε στη Λευκωσία σε ένα σπίτι που κράταγε τις παραδόσεις της μαμάς πατρίδας (Αρμενία) ωστόσο η μουσική δεν έλειψε ποτέ από τη ζωή του. Σπούδασε jazz vocals, κιθάρα και πιάνο ενώ το 2008 κυκλοφόρησε το πρώτο του κομμάτι με τίτλο «Δε μου μιλάς αληθινά (Η ιστορία έχει τελειώσει)». Την αμέσως επόμενη χρονιά, συμμετείχε στο «X-Factor» της Ελλάδας, διαγράφοντας λαμπρή πορεία ως μέλος της ομάδας του Νίκου Μουρατίδη. Έφτασε μέχρι την 7η θέση κερδίζοντας φυσικά και την αγάπη του κόσμου. Το 2010 κυκλοφόρησε το digital single του με τίτλο «Ξανά» αλλά και το «Goodbye», με το οποίο προσπάθησε να εκπροσωπήσει την Κύπρο στη Eurovision, χωρίς όμως επιτυχία (ήρθε 3ος στον εθνικό τελικό).

Ακολούθησαν πολλές συναυλίες σε Ελλάδα, Κύπρο και Ρωσία. Το 2013 ήρθε το επόμενο single του «Εγώ για μένα» ενώ το 2015 έκανε άλλη μία απόπειρα για τη Eurovision συμμετέχοντας στην διαδικασία επιλογής του ΡΙΚ με το «Stone in a river» που όμως τελικά ήρθε 4ο. Στις 21 Οκτωβρίου του 2016, ανακοινώθηκε επίσημα από το ΡΙΚ ότι ο ίδιος θα είναι ο εκπρόσωπος της Κύπρου στη Eurovision 2017. Έτσι, ο Hovig, έγινε το πρώτο όνομα που έγινε γνωστό για τον φετινό διαγωνισμό. Τη 1η Μαρτίου 2017, κυκλοφόρησε το κομμάτι του «Gravity» σε στίχους και μουσική του Σουηδού Thomas G:son το οποίο και αποτελεί την συμμετοχή της Κύπρου στον διαγωνισμό της Eurovision 2017!

H Κύπρος θα εφμανιστεί  15η στον πρώτο ημιτελικό της Eurovision 2017 που θα πραγματοποιηθεί  9 Μαϊου στο Κίεβο της Ουκρανίας.

Στίχοι:

25 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μακάρι να παρουσιάσουμε κάτι ελκυστικό το Μάιο και να περάσουμε και φέτος! Καλή επιτυχία Hovig!! ✌

  2. Το λατρευω,απο τις καλυτερες συμεμτοχες της Κυπρου και μπραβο στο Κυπριακο καναλι που προσπαθει για καλες συμεμτοχες,θελω παρα πολυ Ελλαδα-Κυπρος να ναι μαζι τελικο και τοπ 10 κατι που μπορει να γινει!!!

  3. Αν και το βρίσκω αρκετά μονότονο μπορώ να πω ότι έχει ενδιαφέρον. Νομίζω ότι βαρόμετρο για τη πρόκριση στον τελικό θα είναι η σκηνική παρουσίαση.
    Πάντως οφείλω να ομολογήσω ότι μετά την περσινή 21η θέση, μου προκαλεί έκπληξη η ανάθεση του τραγουδιού στον ίδιο συνθέτη. Τόσο ικανοποιημένοι ήταν με το αποτέλεσμα; Ή δεν έχουν δικούς τους συνθέτες;
    Όπως και να χει εύχομαι καλή επιτυχία στην Κύπρο μας και φυσικά να την δούμε στον τελικό μαζί με την χώρα μας!

  4. Γενικά βλέπω ότι έχει πέραση, όχι μόνο στην Ελλάδα. Αλλά εμένα δεν μου κάνει “κλικ”. Η πρόκρισή του θα κριθεί απ το live αλλά θεωρώ ότι έχει πιθανότητες. Με χαλάει πολύ η κακή προφορά του…
    Καλή επιτυχία στην Κύπρο!!

  5. σημερα ειναι το μεγαλυτερο γεγονος πριν απο τη eurovision τον μαιο το eurovision in consert στο αμστερνταμ με παρουσια 35 χωρων. απουσες οι αυστραλια, πορτογαλια, ελλαδα, ισλανδια, λετονια, ρωσια, κροατια και εσθονια. α ρε demy. εχασες την ευκαιρια σου να προωθησεις το τραγουδι μας. απο τα 6 party event μονο στο moscow eurovision party στις 21 απριλιου η οποια εκδηλωση ισως ακυρωθει

  6. Δεν μου αρεσει αλλα ελπιζω νε περασει η Κυπρος μας στον τελικο….
    Το μονο που ελπιζω ειναι πως η σκηνικη παρουσια θα ειναι καλη.

  7. Δεν με εντυπωσίασε φέτος η συμμετοχή των αδελφών Κυπρίων, καθαρή αντιγραφή Human, τα’ παμε αυτά. Ωστόσο, ο Hovig γλυκύτατος, ατυχία να εμφανιστεί στον ημιτελικό σφαγείο 🙁 Αν μας εκπλήξει με δυνατή σκηνική παρουσία και «βαρυτικά» χορευτικά εφέ σαν του video clip, ίσως και να περάσει οριακά, αλλιώς βλέπω οριακό αποκλεισμό. Καλή επιτυχία! 3,5/10, 13/18 και 31/43 στο ΤΟΡ μου με κάπως ανοδικές τάσεις!

  8. Θυμιζει εντονα το human αλλα νομιζω οτι θα περασει τελικο.
    Ο τραγουδιστης πρεπει να δουλεψει την προφορα του.
    Καλη επιτυχια Κυπρο.

  9. Μια αντιγραφη του human με κακη προφορα στα αγγλικα του κ που χωρις φωνητικη υποστηριξη δεν σωζεται. Αποκλεισμο για εμενα εκτος αν κανει καλο live. Υπαρχουν 10 καλυτερα κομματια απο αυτο γ να περασουν.

  10. Πολύ ωραίο τραγούδι, από τα αγαπημένα μου του φετινού διαγωνισμού.. για μένα αξίζει δίκαια μια θέση στη δεκάδα, μακάρι! η πιο ωραία Κυπριακή συμμετοχή των τελευταίων δέκα χρόνων.. καλή τύχη στην Κύπρο μας!

  11. Για μένα από τις χειρότερες συμμετοχές της Κύπρου αλλά και της φετινής Eurovision.
    Δεν μου αρέσει ούτε το τραγούδι αλλά κυρίως ο ίδιος ο τραγουδιστής. Αδιάφορος με φωνή κάτω του μετρίου και με μια προφορά και ερμηνεία που κάνει το τραγούδι ακόμα πιο κακό απ’ ότι είναι. Λυπάμαι. Αν και θεωρώ απίθανη την πρόκριση, ωστόσο έχει κάποιες πιθανότητες αν παρουσιαστεί κάτι πραγματικά καλό.

    Τώρα γιατί τόσο κόλλημα η Κύπρος με τον Thomas G:son δεν το ξέρω, αλλά ας ψαχτούν και αλλού στο μέλλον γιατί ο κύριος είναι απλά μια μηχανή παραγωγής ανέμπνευστων τραγουδιών. Τόσοι ταλαντούχοι Έλληνες και Κύπριοι δημιουργοί υπάρχουν.

  12. Θα συμφωνήσω με τον giannismits. Ένα πολύ μέτριο τραγούδι για την Κύπρο φέτος και ένας Hovig λίγος, τόσο φωνητικά και σε θέμα προφοράς όσο και κινησιολογικά. Άνθρακας ο θησαυρός.
    5/10
    #17/18
    #37/43
    Όπως και να χει καλή επιτυχία στην Κύπρο!!!

  13. Δυστυχως η κυπρος μετα απο δυο πολυ καλες συμμετοχες φαινεται να το χανει…το τραγουδι παραπεμπει σε μια φθηνη αντιγραφη του “human”χωρις ενταση αρκετα μονοτονο και περιμενεις την κορυφωση που δεν ερχεται ποτε…μπορω να το ακοτσω μια 2 φορες αλλα ως εκει.επισης ο hovig ειναι αρκετα μετριος φωνητικα με ασχημη προφορα στα αγγλικα…αν κρινω απο το βιντεο κλιπ η σκηνικη προσεγγιση θα ναι απλοικη χωρις να το βοηθησει να ξεχωρισει….για εμενα ειναι 50-50 η κυπριακη προκριση καθως πολλα θα εξαρτηθουν απο τις πρωτες προβες…για την ωρα τεινω σε εναν οριακο αποκλεισμο για τη μεγαλονησο!(8η με 12η θεση στον ημιτελικο)σε συνδιασμο μαλιστα με το γεγονος οτι περυσι με ενα πολυ πιο δυναμικο κομματι και πιο αρτια παρουσιασμενο κι φωνητικα ανωτερο περασε οριακα και εφτασε μολθς στην 21η θεση θα ελεγα περισσοτερες πιθανοτητες εχει να μεινει οριακα εκτος παρα να περασει…

  14. Το ότι μοιάζει με το Human ίσως να μην είναι και τόσο αρνητικό τελικά. Μπορεί να το ψηφίσει ο κόσμος ακριβώς γι’ αυτό, επειδή ο ήχος του είναι γνώριμος, δεν είναι βαρετό και ακούγεται ευχάριστα,τουλάχιστον στο ραδιόφωνο-για το live δεν ξέρω. Πάντως έχει πιθανότητες και μην ας μην κολλάμε στο ότι είναι δύσκολος ημιτελικός, εδώ τα κατάφεραν ο John Lilygreen και ο John Karayiannis που δεν τους υπολόγιζε κανείς-ο πρώτος μάλιστα πέταξε έξω τη Σουηδία! Και η 15η θέση εμφάνισης πιστεύω θα βοηθήσει. Καλή επιτυχία στην Κύπρο, εύχομαι να είμαστε και πάλι μαζί στον τελικό!

  15. Καλή προσπάθεια και φέτος από την Κύπρο ωστόσο πιστεύω ότι δεν είναι κι η καλύτερη επιλογή.. Αν και ο Hovig φαίνεται χαμογελαστός κι ευχάριστος, δεν είναι τόσο καλός φωνητικά..Το τραγούδι είναι αρκετά συνηθισμένο.. Ελπίζω να έχει μια καλή σκηνική παρουσία ώστε να καταφέρει να προκριθεί γιατί αλλιώς λίγο δύσκολο..

  16. Ανεπαρκές από πολλές απόψεις ερμηνεία, προφορά, ενορχήστρωση. Δεν θα έλεγα ότι είναι κακό, άλλωστε πιστεύω ότι η φετινή χρονιά είναι πολύ μέτρια συνολικά. Είναι φτωχό από έμπνευση. Όσο καλό και να είναι το staging, δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλές ελπίδες για την Κύπρο φέτος.
    Από εμένα 24η θέση συνολικά, 14η στον ημιτελικό και 6/10.

  17. Κύπροςςςςς. ακούγεται το τραγούδι δεν είναι κακό καλύτερο από πολλά άλλα φέτος, δεν είναι κάτι τέλειο πιστεύω οριακά θα είναι μέσα στον τελικό.

  18. Ανεμπνευστο τραγουδι. Οχι και η πρωτη φωνη. Κακη αγγλικη προφορα. Σουηδος συνθετης.
    Αναρωτιεμαι…….γιατι να το ψηφισω…….
    Στειλτε κανα τραγουδιστη με κανα τραγουδι της προκοπης ρε πατριωτες εκει κατω!!!

  19. Σχόλιο: Δυστυχώς είναι το πρώτο τραγούδι της Κύπρου μετά τα 2004 (εξαιρώντας λίγο τα μέτρια 2005 2008 και 2013) που δεν μου αρέσει τραγούδι της Κύπρου και δε φιγουράρει στη δεκάδα του. Για εμένα είναι το χειρότερο που στέλνει η Κύπρος μετά το 2004 και φταίει το τραγούδι. Είναι μονότονο και ανέμπνευστο, χωρίς κάποιο στοιχείο μουσικά που να σε τραβήξει. Μέτριο συνολικά, με ένα Hovig που κατ’εμέ το τραγούδι δεν του πάει (το Stone in a river του 2015 το θεωρούσα εξαιρετικό).
    Βαθμός: 5.5/10
    Θέση: 38/43 και 16/18
    Πρόβλεψη: Το βλέπω εκτός τελικού στις θέσεις 12-16, χωρίς να έχει υποστήριξη ουτε από το κοινό ούτε από τις επιτροπές. Ωστόσο επειδή έχω αδυναμία στην Κύπρο δεν μπορώ να μη χαρώ αν περάσει στον τελικό.
    Καλή επιτυχία στην αγαπημένη Κύπρο!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ