Ο OGAE Greece παρουσιάζει τη συμμετοχή της Φιλανδίας στη Eurovision 2017!

Η Φινλανδία θα εκπροσωπηθεί στην Eurovision 2017 από το ντουέτο Norma John και το τραγούδι Blackbird, μία σύνθεση των Lasse Piirainen και Leena Tirronen. Σχηματίστηκαν το 2008 και μπορούν να χαρακτηριστούν ως indie pop ντουέτο. Τα μέλη του είναι η Leena Tirronen και ο Lasse Piirainen. Γεννήθηκαν και οι 2 το 1984 και κατάγονται από τη φινλανδική πόλη Kouvola. Φοίτησαν στο ίδιο μουσικό σχολείο και μετά από λίγα χρόνια αποφάσισαν την δημιουργία του ντουέτου. Η Leena Tirronen κυκλοφόρησε προσωπικό single το 2010, ενώ ο Lasse Piirainen έχει συμμετάσχει ως συνθέτης στον εθνικό τελικό της Φινλανδίας το 2014.

Το Blackbird  θα εφμανιστεί  7ο στον πρώτο ημιτελικό της Eurovision 2017 που θα πραγματοποιηθεί  9 Μαϊου στο Κίεβο της Ουκρανίας.

[πηγή φωτό: Eurovision.tv]

Στίχοι:

22 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το κοτσύφι θα τραγουδήσει 2 φορές. Από τις λίγες μπαλάντες που ξεχωρίζουν φέτος και δικαίως θα περάσει στον τελικό. Νομίζω ότι δικαιούται να βρεθεί στην αριστερή πλευρά του πίνακα.
    Όμορφη μελωδία και ακόμα καλύτερη ερμηνεία!

  2. Θέλει πολύ ταλέντο, με πέντε λέξεις και πέντε νότες να μιλήσεις για την ανθρώπινη απώλεια και να το κάνεις τόσο καλά, όσο οι Norma John.
    Έχουν εξασφαλίσει εδώ και καιρό την ψήφο μου.

  3. Ένα κομμάτι που ηχογραφημένο είναι αξιοπρεπές, χωρίς να με τρελαίνει. Στο live ωστόσο, η ερμηνεία και η ατμόσφαιρα με καθηλώνουν. Αξίζει πραγματικά να βρεθεί στον τελικό, είναι μια απ’ τις καλύτερες Φινλανδικές συμμετοχές των τελευταίων ετών, δεν ξέρω όμως αν θα τα καταφέρει καθώς ο ημιτελικός μας είναι πολύ δυνατός. Πιστεύω ότι θα βρεθεί κάπου στο όριο, 50-50 οι πιθανότητες.
    Από εμένα 10η θέση συνολικά, 6η στον ημιτελικό και 7/10.

  4. Δύσκολο κομμάτι για Eurovision, αλλά το live είναι καλύτερο από την studio version.
    Νομίζω η πρόκρισή του θα κριθεί από τις επιτροπές, αλλά σίγουρα δεν θα ‘ναι εύκολη υπόθεση…
    Καλή επιτυχία!

  5. Ποτέ δεν ήμουν φαν αυτού του είδους μουσικής .Στην αρχή δεν μου άρεσε πολύ έλεγα θα κοιμηθούμς. Αλλά εκτιμώ το γεγονός ότι η κοπέλα έχει πολύ ωραία φωνή ,και αυτή η σκοτεινή ατμοσφαιρική σκηνή μάλλον ξυπνάει διάφορες αναμνήσεις δυσάρεστες σχετικά, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό.Έχει ανέβει αρκετές θέσεις στο τοπ μου ήταν από τα τελευταία.My 24/43

  6. poli melagxoliki balada me wraia fwni kai ixo alla de nomizw oti borei na exei poli kalo plasarisma, exei omws fun to sigkekrimeno tragoudi ,den einai sigoura sto diko mou top 10
    GO DEMY GO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 🙂

  7. Από την αρχή μαρεσε !! Και παραμένει στο Τοπ 3 μου!!για κάποιο λόγο θεωρώ σίγουρη την πρόκριση της Φινλανδιας !!! Μακάρι να βγω σωστός

  8. δε με τρελαινει αλλα δε με αφηνει και αδιαφορο…πιστευω οτι θα περασει και θα ειναι στις θεσεις 15η..20η θεση στον τελικο…

  9. <3 <3 <3 απλά!!!!!
    Από τις καλύτερες φετινές μπαλάντες!
    Τόσο dark, τόσο ατμοσφαιρικό που στο live σε ταξιδεύει περισσότερο από τη studio version!
    #05
    Καλή επιτυχία Φινλανδία

  10. Τί απίστευτο τραγούδι! <3 <3 Μουσική, στίχοι, φωνή, ερμηνεία, ατμόσφαιρα επί σκηνής, όλα είναι άψογα!
    Πιστεύω και ελπίζω ότι θα περάσει στον τελικό και εκεί θα καταφέρει να πάρει ένα αποτέλεσμα όπως το Silent Storm ή το A Monster Like Me. Το ταλέντο και η σκληρή δουλειά πρέπει να επιβραβεύονται!!!

  11. Είναι από τα τραγούδια που ούτε με ενθουσιάζει αλλά δε με αφήνει και αδιάφορο. Η σκηνική παρουσία θα καθορίσει τη πορεία του σε μεγάλο βαθμό αν και δε νομίζω ότι θα αλλάξουν και πολλά από αυτό που είδαμε στον εθνικό τους τελικό. Θεωρώ ότι φέτος η Φινλανδία περνάει αλλά η τύχη της στον τελικό είναι ένα ερωτηματικό.

  12. Καλο το μαυροπουλι,αναμικτα συναισθηματα, σαγηνευτικη η φωνη της, ομορφη η μελωδια του χωρις να ναι κατι ιδιαιτερο,ισως περασει κυριος απο επιτροπες ο κοσμος δεν πιστευω οτι θα τρελαθει με ενα τετοιο τραγουδι ισως και να το περασει τελικο βεβαια(καπως απροβλεπτο μελλον) και εκει να βρεθει τοπ 15-20…

  13. Το τραγούδι μ’αρέσει πολύ. Η δε ζωντανή του απόδοση είναι απλά καθηλωτική !!! Δε βρίσκω το λόγο η Φινλανδία να μείνει εκτός Τελικού ειδικά μετά τα πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα που έφεραν αντίστοιχα δείγματα γραφής (βλέπε Νορβηγία 2014/2015). Σίγουρα για το τηλεοπτικό κοινό ίσως πέσει βαρύ μιας κι ο μέσος τηλεθεατής ψάχνει κάτι ψυχαγωγικό ώστε να περάσει καλά κι όχι να μελαγχολήσει αλλά θεωρώ ότι οι επιτροπές θα κάνουν τη δουλειά τους και θα το στηρίξουν *με μόνη προϋπόθεση να διατηρηθεί σκηνικά και φωνητικά όπως στον Εθνικό τους Τελικό.
    #8/10
    #4/18
    #6/43
    Υ.Γ : Από τους πιο ανταγωνιστικούς ημιτελικούς των τελευταίων ετών!

  14. Ένα από τα αγαπημένα μου τραγούδια φέτος! Μελωδικό, ποιοτικό κι αισθαντικό!! Η δε φωνή της ερμηνεύτριας μαγευτική!! Ωστόσο πιστεύω ότι ίσως αρκετοί το βρουν λίγο βαρετό και γενικά βαρύ.. οπότε αν περάσει δε νομίζω να καταφέρει μια καλή θέση..

  15. Σχόλιο: Πανέμορφη μελωδία, καθηλωτική ερμηνεία και ωραίος, συγκινητικός στίχος. Είναι για εμένα το τραγούδι που αγγίζει περισσότερο από όλα τα άλλα φέτος την τελειότητα. Ομολογώ ότι με κέρδισε με τον καιρό, με αποκορύφωμα τη live performance.
    Βαθμός: 9.5/10
    Θέση: 1/43 και 1/18 στον ημιτελικό
    Πρόβλεψη: Πιστεύω ότι προς έκπληξη πολλών θα περάσει, Οι επιτροπές θα το έχουν κοντά στην πεντάδα τους ή οριακά σε αυτήν στον ημιτελικό και το κοινό θα το έχει είτε οριακά εντός είτε οριακά εκτός δεκάδας. (βλ. και Φινλανδία 2012 που συνέβη το ίδιο με την ψήφο του κοινού). Στον τελικό μια θέση χαμηλά στην 20αδα ή οριακά στη 15αδα νομίζω είναι ρεαλιστική.
    Καλή επιτυχία Φινλανδία, έχεις την ψήφο μου!

  16. το τραγουδι μου αρεσε απο την πρωτη στιγμη αλλα ειδικα στο live με καθηλωσε!!!πολυ ωραια ερμηνεια και ακρως “σκοτεινη”-κλασσατη μπαλαντα… σιγουρα ομως στο μεσο τηλεθεατη δε θα γινει τοσο αποδεκτη! ευτυχως εδω εχρονται οι επιτροπες….θελω,θεωρω,και πιστευω οτι η φνλανδια θα βρισκεται μετα απο 2 ατυχη χρονια στο τελικο! το televoting θεωρω θα την εχει οριακα εκτος 10αδας αλλα οι επιτροπες κοντα στην 5αδα,επομενως προκριση! στο τελικο ομως πιστευω θα πλασαριστει καπου 15ης με 20ης θεσης!

  17. μέτριο έως κακό παλεύει για την πρόκριση μπορεί και να περάσει για έμενα θα προκριθεί….

  18. Μαγικο, σαγηνευτικο, καθηλωτικο. Ενα κομματι που σε ταξιδευει. Πολυ καλυτερο ζωντανα απο οτι στην στουντιο βερσιον. Τελεια παρουσιασμενο επι σκηνης στον Φινλανδικο τελικο και μια ερμηνεια που σε υπνωτιζει. Αριστουργημα για μενα και θελω να το δω πολυ ψηλα.

  19. Σκοτεινό, καταθληπτικό, αλλά συνάμα μαγικό & ατμοσφαιρικό. Η live ερμηνεία είναι καθηλωτική. Από τα ελάχιστα τραγούδια που αξίζουν φέτος.

  20. Μελαγχολική και σκοτεινή μπαλάντα στο γνώριμο σκανδιναβικό ύφος. Από τις καλύτερες φετινές φωνές, η οποία στο live είναι πιο δυνατό από τη studio version! Ελπίζω σε μια εμφάνιση πανομοιότυπη του εθνικού τελικού. Μαζί με την Πολωνία οι καλύτερες φετινές μπαλάντες που δυστυχώς εμφανίζονται στον ίδιο ημιτελικό… Ευελπιστώ να προκριθούν και οι δύο, αν και τον τελευταίο καιρό για την Φινλανδία μου’ χει κολλήσει η ιδέα ότι ίσως δυσκολευτεί (από το televoting)… 8/10, 4/18 και 6/43 σταθερά

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ