ΒΟΣΝΙΑ – ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ:Ο Hari Mata Hari στο Baku;

Σύμφωνα με δημοσίευμα μιας από τις μεγαλύτερες σε κυκλοφορία εφημερίδας της Βοσνίας, της Dnevni Avaz, ο γνωστός τραγουδιστής Hari Mata Hari(Βοσνία 2006), είναι πολύ κοντά στο να κλείσει συμφωνία με το βοσνιακό κρατικό κανάλι BHRT, για να εκπροσωπήσει τη χώρα στον 57ο διαγωνισμό της Eurovision, τον ερχόμενο Μάιο στο Baku. Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει πιθανώς στις 15 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία πριν της οποίας δεν έχει οριστεί εκπρόσωπος στη χώρα αυτή. Στο ίδιο άρθρο αναφέρεται ότι έιναι γνωστά ήδη και τα ονόματα των δημιουργών της συμμετοχής, με τον Vladimir Graic Graja στη σύνθεση(Molitva Serbia 2007) και τους Fahrudin Pecikoza(Leila,Βασνία 2006) και Marina Tucakovic(Ove je balkan Σερβία 2010) στους στίχους.
Σύμφωνα με την ίδια δημοσίευση(esctoday), ο επικεφαλής της Βοσνιακής αποστολής, Dejan Kukric, συναντήθηκε στο Βελιγράδι με το συνθέτη και είχε την ευκαιρία να ακούσει το demo της πιθανής συμμετοχής, τόσο ο ίδιος όσο και ο Ηari Mata Hari, και ότι και οι δύο ήταν πάρα πολύ ενθουσιασμένοι με το τραγούδι.
Ο Ηari Mata Hari είχε επιλεγεί να εκπροσωπήσει τη Βοσνία το 1999 στην Eurovision με το τραγούδι Starac i more, το οποίο όμως ακυρώθηκε λόγω παραβίασης κανονισμού της EBU.

Το 2006 εκπροσώπησε τελικά τη χώρα του στην Eurovision της Αθήνας με τη σύνθεση του Zeliko Joksimovic, Lejla, όπου και κατέλαβε την θέση(καλύτερη θέση της Βοσνίας στο διαγωνισμό) με 229 βαθμούς.

 

Χαράλαμπος Γραμματικόπουλος

 

Written by 

Related posts