ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα υποψήφια τραγούδια!

Το Helsinki Ice Hall (χωρητικότητας 10.200 ατόμων)  είναι ο χώρος που θα φιλοξενήσει τον τελικό του UMK 2012, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της κρατικής τηλεόρασης YLE. Πρόκειται για το μεγαλύτερο στάδιο που έχει χρησιμοποιηθεί για εθνικό τελικό, τα τελευταία 20 χρόνια. Η διάθεση των εισιτηρίων για το ευρύ κοινό θα ξεκινήσει στις 30 Οκτωβρίου (esctoday.com), ενώ για τους οργανωμένους fans η διαδικασία αυτή βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και αφορά στις μπροστινές θέσεις της αρένας. Επίσης, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της βραδιάς του τελικού θα ακολουθήσει ένα πάρτυ αφιερωμένο στο κοινό του show.

[UPDATE]: Σε ότι έχει να κάνει με τα υποψήφια τραγούδια του Uuden musiikin kilpailu UMK (Contest for new music), η δημόσια τηλεόραση αποκάλυψε σήμερα σε ειδική συνέντευξη τύπου τα 40 καλύτερα που προέκυψαν από την διαδικασία της υποβολής και διεκδικούν την εκπροσώπηση της χώρας στην Eurovision 2012. Εν συνεχεία, οι συμμετοχές αυτές θα είναι διαθέσιμες μέσα από την επίσημη ιστοδελίδα του YLE (μπορείτε να τις ακούσετε πατώντας εδώ ), ενώ θα ακολουθήσει μια σειρά ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών, με σκοπό την προώθηση των τραγουδιών. Η όλη διαδικασία προβλέπει πως στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης θα συμμετάσχουν μόνο 6 από τις 40 αυτές συμμετοχές. Ανάμεσα στα ονόματα των καλλιτεχνών που έχουν υποβάλει τις δημιουργίες τους συναντάμε και αρκετούς γνωστούς ερμηνευτές της εγχώριας μουσικής σκηνής. Η πλήρης λίστα με τα υποψήφια τραγούδια και καλλιτέχνες έχει ως εξής:

1Love – International Love Song
Aili – Mun Taivas
Alchemy Road – Burning
Anna Inginmaa – Meikin Alta
Apila – Joenvarren Tyttö
ARTo – Roudassa
Aura Pineda – Kunpa Vois
Boys Hate Silence – Miracle
Captor – Hooked on Wii
DCX – Erase You
Eveliina Määttä – Perfect
Fatima Koroma – Different Coloured Socks
Freeman & Uusi Fantasia – Noitanainen
Hans on the bass – Only 7 Days
Iconcrash – We Are The Night
Jari & Taika – Aamuyön Salaisuus
Jessica Wolff – Better
Judy – Kisscollector
Kaisa Vala – Habits of Human Beings
KaksKaks & Alisa – Anna Aikaa
Kirahvi nimeltä Tuike – Sinisulkien Viimeinen
Lasmatic – Yksin Yhdessä
Lassi, Tuukka & Jyrki – Huominen Ei Ole Koskaan Nyt
Leola – Rytmit Rikkoutuu
Malin Kojola – Home
Martina – Checkmate
Mica Ikonen – Antaa Mennä
MOOBS – Johnny
Noora – Every Day in the Sunshine
Pauliina Salonen – Want My Life Back
Pernilla Karlsson – När Jag Blundar
Petra – Janis Joplin
Raita Ilomäki – Usko Rakkauteen
Rita Lovely & the Soultwisters – November Touch
Seamus – Like Soldiers Go
Selja Sini – Pack Up
Stig – Laululeija
The Spyro -Teleport my Heart
Tom Morgan – Melt
Ville Eetvartti – Lasikaupunki

Τέλος, η δημόσια τηλεόραση της χώρας ανακοίνωσε και τα ονόματα των παρουσιαστών του εθνικού τελικού, που θα είναι οι Anne Lainto και Joona Kortesmäki.

Η Φινλανδία εκπροσωπήθηκε στην Eurovision 2011 από το νεαρό Paradise Oskar, ο οποίος με το τραγούδι “Da Da Dam” κατάφερε με ευκολία να προκριθεί από τον Α’ Ημιτελικό του Dusseldorf ( θέση, 103 βαθμοί), ενώ στον τελικό κατετάγη στην 21η θέση του βαθμολογικού πίνακα, με 57 βαθμούς. Τη συμμετοχή αυτή μπορούμε να παρακολουθήσουμε στο βίντεο που ακολουθεί.

 

Θανάσης Νάκος

1 ΣΧΟΛΙΟ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ