ΑΓΙΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ: Με τους Valentina Monetta και Jimmie Wilson στο Κίεβο!

 

Ανακοινώθηκε πριν λίγο το ντουέτο που θα εκπροσωπήσει το κρατίδιο του Αγίου Μαρίνου στον 62ο διαγωνισμό της Eurovision στο Κίεβο. Ο Αμερικανός τραγουδιστής Jimmie Wilson και η γνωστή σε όλους τους φαν Valentina Monetta, θα αποτελέσουν την 8η συμμετοχή της χώρας. Το τραγούδι “Spirit Of The Night” θα διαγωνιστεί στο δεύτερο μισό του δεύτερου ημιτελικού στις 11 Μαΐου. 

Η Valentina Monetta θα βρεθεί για 4η φορά στη σκηνή του διαγωνισμού, όντας η εκπρόσωπος της χώρας για 3 συνεχόμενα χρόνια (2012, 2013, 2014) καταφέρνοντας μάλιστα να εξασφαλίσει για πρώτη φορά την πρόκριση του Αγίου Μαρίνου στον τελικό το 2014. Το τραγούδι αποτελεί σύνθεση του Ralph Siegel, ο οποίος συνέθεσε το νικητήριο κομμάτι του 1982 καθώς όλες τις προηγούμενες συμμετοχές της Valentina Monetta.

Και ενώ το θέμα της εκπροσώπησης του κρατιδίου φαίνεται πως λύθηκε και οι φήμες περί απόσυρσης της χώρας εξαφανίστηκαν, το πρόβλημα σχετικά με το televoting παραμένει. Σε συνέντευξη που παραχώρησε πριν λίγες μέρες ο γενικός διευθυντής του SMRTVCarlo Romeo, δήλωσε πως ουδέποτε δόθηκε απάντηση από την EBU σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής του televoting της χώρας. Υπενθυμίζουμε πως με την αλλαγή της παρουσίασης των αποτελεσμάτων πέρυσι, ο Άγιος Μαρίνος δεν μπορεί να έχει αυτόνομο televoting λόγω του μικρού του πληθυσμού. Έτσι οι βαθμοί της τηλεψηφοφορίας του αποτελούν τον μέσο όρο της τηλεψηφοφορίας 5 τυχαίων χωρών. Η κρατική τηλεόραση πρότεινε αυτό να αλλάξει και αντί του televoting να χρησιμοποιηθεί μια επιτροπή με συγκεκριμένο αριθμό κατοίκων της χώρας, πέραν της κριτικής επιτροπής των ειδικών στη μουσική, κάτι που δεν εισακούστηκε παρ’ όλα αυτά.

Ωστόσο οι Ιταλοί Tony Maiello και Arisa, φαίνεται να δέχθηκαν αρχικά πρόταση για την εκπροσώπηση του Αγίου Μαρίνου. Σύμφωνα με δηλώσεις των ίδιων, η κρατική τηλεόραση της χώρας, έκανε πρόταση στον καθένα ξεχωριστά να εκπροσωπήσει το κρατίδιο με το σύνολο των εξόδων να καλύπτονται από τους ίδιους τους καλλιτέχνες. Και οι δύο αρνήθηκαν κατηγορηματικά. Το SMRTV αρνήθηκε με την σειρά του και τις δύο “κατηγορίες”, αναφέροντας πως ίσως κάποιος χρησιμοποίησε τα ονόματα των υπευθύνων του καναλιού για να έρθει σε επαφή με τους καλλιτέχνες, μιας και οι ίδιοι δεν προέβησαν ποτέ σε αυτές τις ενέργειες.

Η αρχαιότερη Δημοκρατία του κόσμου λοιπόν, έκανε ανάθεση σε έναν Ευρωπαίο καλλιτέχνη και έναν μη Ευρωπαίο, όπως χαρακτηριστικά ανάφερε ο Carlo Romeo.

[φωτο: προσωπικός λογαριασμός instagram Jimmie Wilson]

36 ΣΧΟΛΙΑ

  1. welcome back valentina! αλλους τραγουδιστες δεν εχει η χωρα; το ρεφρεν ειναι εκνευριστικα επαναλαμβανομενο. με κουραζει. δεν ειναι κατι το ιδιαιτερο και η προκριση φανταζει δυσκολη. το τραγουδι ειναι καλο για club. στο youtube παντως εχει θετικη ανταποκριση και οι περισσοτεροι χαρηκαν για την επιστροψη της monetta. δε δινει και πολλα περιθωρια να λειψει…

  2. seriously now Άγιε Μαρίνε..?αλλες γυναίκες τραγουδίστριες δεν υπάρχουν στο κρατίδιο..?..το τραγουδάκι μόνο με υποκοριστικό χαρακτηρίζεται..μη πουμε και τίποτε χειρότερο..

    • Εντάξει μικρό κρατίδιο είναι μπορεί να μην έχουν άλλους τραγουδιστές και γι’αυτό έστειλαν ξανά τη Valentina

      • Δηλαδή θες να μου πεις ότι πχ στην Τρίπολη δεν υπάρχουν πάνω από μία ντόπιες τραγουδίστριες;

  3. Βρε βρε σαν τα χιονιά. … ξανά η Βαλεντινα μετά από 3 χρόνια. Για να δούμε τι θα καταφέρει

  4. Νταξει Βαλεντίνα παλι πίσω θα εχει ενδιαφέρων καλό τραγουδι σίγουρα τελικό για εμένα και το πιο μεγάλο χειροκρότημα σίγουρα το στάδιο θ ανατιναχτεί κ χορευτικό τραγουδι κ Βαλεντίνα χαμός θ γίνει χαχα καλη επιτυχία στην αγαπημένη μας Βαλεντίνα κ στον Άγιο Μαρίνο !!!

  5. Έλα, παρατράβηξε το αστειάκι και δεν είναι πια ούτε χαριτωμένο, ούτε γουστόζικο. Προφανώς δεν πιστεύω ότι δεν υπάρχουν πέντε άλλες τραγουδίστριες στον Άγιο Μαρίνο ή το ότι δεν μπορούν να βρουν κάποια άλλης εθνικότητας. Το κάνουν επί τούτου για το γκροτέσκο του πράγματος, αλλά όπως είπα, ξεμπόχιασε το αστείο.

  6. Όχι άλλη Βαλεντίνα, μπούχτισα, έγκωσα! Τι στην ευχή, άλλους τραγουδιστές δεν έχει ο Άγιος Μαρίνος? Άντε και του χρόνου ντουετάκι με τον Serhat!

  7. χαχαχαχαχα! ο άγιος μαρίνος σίγουρα μας τρολάρει! χαχαχαχαχα! απίστευτο! εκτός κι αν έχουν στόχο να γραφτούν στο βιβλίο με τα ρεκόρ γκίνες χααχχαχαχα! 🙂

  8. Έτσι Βαλεντινάρα! Δώσεεεεεε! Μη μας λυπάσαι! Τρελανέ μας όλους με τη demo version σου, του “enough is enough”. #SanTrollino # CityOfSanMarino2018 #goddess

  9. Έχει υπογράψει καμιά σύμβαση αορίστου χρόνου με την τηλεόραση του Αγίου Μαρίνου και την EBU η Valentina; Απορώ.
    Και αυτός ο Ralph Siegel, με Eurovision αναπνέει από το 1974. Το παλεύει μια ολόκληρη ζωή και μόνο μια φορά τού ‘κατσε. Τι το θες στα γεράματα, βρε άνθρωπε, με ένα μετριότατο, κουραστικό και παρωχημένο κομμάτι, χωρίς καμιά ελπίδα διάκρισης;

  10. Λιγο η χαλαρη ψηφος στους ημιτελικους, λιγο οτι ο 2ος ημιτελικος ειναι πιο αδυναμος του πρωτου, λιγο η λατρεια των φανς για την Βαλεντινα, λιγο για το γραφικο του πραγματος, δεν θα μου κανει εντυπωση να περασει το Σαν Μαρινο στον τελικο και να αφησει μια συμμετοχη που να το αξιζει περισσοτερο εξω. Μεχρι και το 2014 και την τριτη συμμετοχη της ειχε μια πλακα και γι’ αυτο ανταμειφθηκε με μια θεση στον τελικο. Πλεον καταντησε γραφικο και εχασα την συμπαθεια μου προς την Βαλεντινα.

  11. Ελα μωρή Βαλεντίνα με έκανες να γελάσω.Welcome back!!!!Υποθέτω έκαναν τον κύκλο τους από τραγουδιστές και το έπιασαν πάλι απ’την αρχή.Το τραγούδι μέτριο αλλά μια Βαλεντίνα την έχουμε χαλάλι της…..

  12. Πέρσι και πρόπερσι λέγαμε (και καλά) έλα πίσω Valentina! Ε, ήρθε η κοπελαρα και με παρέα! Γράφει ιστορία νομίζω η Valentina, γιατί σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, ποτε κανείς καλλιτέχνης στην ιστορία του θεσμού, δεν έχει 4 εμφανίσεις! To τραγούδι είναι μια παλιομοδίτικη, γλυκιά ντίσκο σάχλα, αλλα φωνητικά δυνατό, αφού ο τύπος διαθέτει καλή φωνή! Θα λατρευτεί πιστεύω πάνω στη σκηνή η Valentina όταν βγει, και ίσως θα είναι και ο μόνος λόγος που θα περάσει! Αν περασει! Το προτιμώ από το Σκοπίων πάντως και αλήθεια το λεω, γιατί η άλλη φωνητικά θα το καταστρέψει και ως σκηνική παρουσία θα το Θάψουν! Valentina For Ever! Πρέπει να δίνουν και ένα κάποιο βραβείο με το όνομα της! Δεν ξέρω τι… κάποιο!

  13. αν και προσωπικά δηλωνω φαν του siegel δυστυχως αυτη τη φορά απλα δεν ειχε εμπνευση..

  14. Το τραγουδι ψιλοαθλιο απιθανη η προκριση (οπως το περιμενα)αλλα η Valentina ειναι θεα!!!και 4η και 5η και 6η και 26η φορα….εεετσι!!! 😛

  15. Λοιπόν είχα πει χθες σε άρθρο του OGAE για την εκπροσώπηση της Ισλανδίας πως το Σαν Μαρίνο κοιτούσε προς εξωτερικό μεριά! Ο OGAE με επιβεβαίωσε ότι υπήρξε αυτή η σκέψη, έγινε η συζήτηση αλλά τελικά δεν τα βρήκαν οι 2 πλευρές. Επίσης, είχα αναφέρει (τυχαία μπορώ να πω) πως το Σαν Μαρίνο θα εκπροσωπηθεί από την μοναδική ερμηνεύτρια της χώρας Valentina Monetta. Βέβαια έπεσα εκτός στο άλλο “μισό” της εκπροσώπησης. Τεσπά!

    Το τραγούδι θυμίζει λίγο εποχή 80s και αντιγραφή του «Εnough Ιs Εnough». Περίμενα κάτι πιο δυνατό αλλά φαίνεται δεν έκανε την έκπληξη πέρα από την 4η εκπροσώπηση από την Velentina Monetta (έλεος δηλαδή, αηδία έχει καταντήσει). Θα περάσει στον τελικό από τον 2ο ημιτελικό λόγω της τραγουδίστριας και μόνο!

    • Μία φορά και πολύ του είναι που το άκουσα. Το Μάη ξανά. Ρε παιδιά νομίζω πως δε θα έπρεπε να λενε/γράφουν Valentina Monetta & Jimmie Wilson αλλά “Spirit of the night” Jimmie Wilson ft. Valentina Monetta από τη στιγμή που δεν τραγουδάει μόνη της παρά μόνο λιγάκι στη γέφυρα. Για να θεωρείται ντουέτο δε θα έπρεπε λένε από ένα κουπλέ;

  16. Ευχαριστώ τους υπεύθυνους της τηλεόρασης του Σαν Μαρίνο που με βοήθησαν σημαντικά να βρω με εξαιρετική ευκολία την χείριστη συμμετοχή του 2017…….
    ΥΓ αυτό δεν προκρίνεται στον τελικό ούτε με τη μεσολάβηση του ίδιου του Άγιου Μαρίνου και του Ποντίφηκα μαζί, Τόσο βασανιστικά τραγικό που δεν μπορώ να το ξανακούσω μέχρι τον ημιτελικό

  17. Πολύ discoκατάσταση, πολύ Eurovision-y, πολύ… 2003. Είναι στον “χαλαρό” ημιτελικό που όλα μπορεί να συμβούν, συνεπώς δεν αποκλείω τίποτα… Μου θύμισε και λίγο το “See” της Sirusho και του Σάκη, στο (πολύ) πιο παλιακό βέβαια…
    Καλή Επιτυχία!
    Υ.Γ. Αν δεν ξεχνάω κάτι μας μένουν μόνο Βουλγαρία (αύριο), Αρμενία (στις 18) και το πολυαναμενόμενο revanp του Botë, νυν “World”. Και η τρίλεπτη εκδοχή της Ιταλίας
    Για να δούμε!

  18. Ζω για τη στιγμή, που μετά τις 2 τελευταίες της μπαλάντες με το αντίστοιχο blaze ύφος της, η Valentina θα κοπανιέται πλέον ανέμελα στο stage με disco-μπάλες ολούθε… Δώσε πόνο Βαλεντινάρα, μη μας λυπάσαι! 🙂

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ