ΙΣΛΑΝΔΙΑ: Söngvakeppnin 2017 – Απόψε ο 2ος Ημιτελικός!

Συνεχίζεται απόψε στην Ισλανδία, με τον 2ο Ημιτελικό, το Söngvakeppnin 2017, η εθνική διαδικασία επιλογής εκπροσώπου της χώρας για τον 62ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, ενώ γνωρίζουμε ήδη τους 3 πρώτους υποψήφιους καλλιτέχνες που κατάφεραν να προκριθούν στον Τελικό του δημοφιλούς ισλανδικού τηλεοπτικού show από τον 1ο Ημιτελικό του προηγούμενου Σαββάτου.

Υπενθυμίζουμε ότι, σύμφωνα με το φορμάτ του Söngvakeppnin 2017, σε κάθε Ημιτελικό διαγωνίζονται 6 τραγούδια και 3 από αυτά παίρνουν το “χρυσό εισιτήριο” για τον Τελικό. Εκεί, οι 6 συνολικά φιναλίστ θα τεθούν σε ψηφοφορία από το κοινό και την κριτική επιτροπή και οι 2 επικρατέστεροι θα ερμηνεύσουν τα τραγούδια τους ξανά, με το τηλεοπτικό κοινό να έχει, αυτήν τη φορά, τον αποκλειστικό λόγο για την ανάδειξη του νικητή. Ο Τελικός του Söngvakeppnin 2017 έχει προγραμματιστεί για το ερχόμενο Σάββατο 11 Μαρτίου.

Οι 3 φιναλίστ που προέκυψαν βάσει των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας του 1ου Ημιτελικού είναι οι εξής:

Στον αποψινό 2ο Ημιτελικό του Söngvakeppnin 2017 θα ριχτούν στη μάχη της πρόκρισης οι ακόλουθοι 6 καλλιτέχνες:

  1. Aron Brink – Þú hefur dáleitt mig
  2. Daði Freyr Pétursson – Hvað með það? 
  3. Svala Björgvinsdóttir – Ég veit það
  4. Páll Rósinkranz & Kristina Bærendsen – Þú og ég 
  5. Linda Hartmanns – Ástfangin
  6. Sólveig Ásgeirsdóttir – Treystu á mig

Οι 3 διαγωνιζόμενοι που θα συγκεντρώσουν τα μεγαλύτερα βαθμολογικά ποσοστά στην ψηφοφορία, η οποία θα είναι βασισμένη σε 100% televoting, θα περάσουν στον Τελικό, όπου εκεί θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν εάν θα ερμηνεύσουν τη συμμετοχή τους στα ισλανδικά ή στην αντίστοιχη αγγλική version.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τον 2ο Ημιτελικό του Söngvakeppnin 2017 μέσω live webcast από τον ιστότοπο του κρατικού τηλεοπτικού καναλιού της Ισλανδίας, RÚVεδώ στις 21.45 ώρα Ελλάδας.

Η Ισλανδία έχει να βρεθεί στην τελική βραδιά του διαγωνισμού της Eurovision από το 2014, μετρώντας δύο συνεχόμενους αποκλεισμούς, το 2015 και το 2016. Φέτος, έχει κληρωθεί να εμφανιστεί στo 2ο μισό του 1ου Ημιτελικού της 62ης διοργάνωσης του δημοφιλέστατου πανευρωπαϊκού μουσικού διαγωνισμού, που θα διεξαχθεί την Τρίτη 9 Μαΐου στο Κίεβο της Ουκρανίας.

[Πηγή φωτογραφίας: https://www.facebook.com/songvakeppnin]

Πάνος Ζαχαράτος

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μμμ…από εδώ μου αρέσει το Þú hefur dáleitt mig, και σε μικρότερο βαθμό το Ég veit það, αλλά το πιο ωραίο γενικά είναι του άλλου Aron, που προκρίθηκε ήδη το περασμένο σκ.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ