ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: Το Eurovissut φεύγει…. το Uuden musiikin kilpailu 2012! Έρχεται!

Όπως είχαμε ήδη αναφέρει και σε άρθρο μας στις αρχές του καλοκαιριού,  το κρατικό κανάλι της Φινλανδίας YLE, προχώρησε σε ριζοσπαστικές αλλαγές στη διαδικασία επιλογής  για τη  Eurovision, προσπαθώντας να φέρει μία ανανέωση στο τρόπο επιλογής του τραγουδιού της χώρας.Μετά από δεκαετίες το γνωστό μας Eurovissut δίνει τη θέση του σε ένα νέο θεσμό, που φέρει την ονομασία Uuden musiikin kilpailu (Διαγωνισμός για τη νέα μουσική).
Σε συνέντευξη του στη πρωϊνή ειδησεογραφική εκπομπή του YLE, ο επικεφαλής του νέου αυτού εθνικού τελικού Anssi Autio δήλωσε: “θέλαμε να αλλάξουμε το τρόπο επιλογής τραγουδιού, να αναθεωρήσουμε τα πάντα.  Νέα εμφάνιση, νέος ήχος, γι αυτό ψάχνουμε ιδιαίτερα τραγούδια, χωρίς απαραίτητα να συμβαδίζουν με το κλασσικό στυλ της Eurovision”.
Το YLE θα δέχεται τα demos ων καλλιτεχνών μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου , έπειτα θα ακολουθήσει μία κριτική επιτροπή , ειδικές ακροάσεις, ζωντανές εμφανίσεις σε clubs και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με το μεγάλο τελικό το Φεβρουάριο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του YLE το τηλεοπτικό μέρος του θεσμού, θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο. Στους όρους του διαγωνισμού αναφέρεται ότι, μπορεί να υποβληθεί ένα demo ανά καλλιτέχνη, χωρίς περιορισμό γλώσσας, αλλά  να μην έχει υποβληθεί σε εθνική επιλογή άλλης χώρας και να μην βρίσκεται στη διάθεση του κοινού πριν τις 28 Ιανουαρίου 2012, εξαιρουμένων των τηλεοπτικών προγραμμάτων του YLE.
Παραμένει βέβαια ο όρος ότι ο βασικός ερμηνευτής  και ένας εκ των δημιουργών του τραγουδιού, πρέπει να είναι φινλανδοί πολίτες ή να έχουν ως μόνιμη χώρα κατοικίας τους τη Φινλανδία.

Γιώργος Πεσίνης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ