ΙΣΛΑΝΔΙΑ: Söngvakeppnin 2017 – Απόψε ο 1ος Ημιτελικός!

Με 14 από τις 43 χώρες που παίρνουν μέρος στο φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision να έχουν ήδη παρουσιάσει επίσημα τους εκπροσώπους τους και τα κομμάτια που θα ερμηνεύσουν στο Κίεβο, ξεκινά απόψε και στην Ισλανδία η ανάλογη εθνική διαδικασία επιλογής της νησιωτικής χώρας των ηφαιστείων και των πάγων, που για μία ακόμα φορά υλοποιείται μέσω του δημοφιλούς τηλεοπτικού μουσικού show Söngvakeppnin.

Όπως είχαμε δημοσιεύσει σε παλαιότερο άρθρο μας, ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Ισλανδίας, RÚV, έχει δώσει ήδη στη δημοσιότητα τα ονόματα και τις αντίστοιχες συμμετοχές των 12 υποψηφίων που θα διαγωνιστούν στο Söngvakeppnin 2017, το οποίο περιλαμβάνει τα ακόλουθα events:

  • 1ος Ημιτελικός: Σάββατο 25 Φεβρουαρίου
  • 2ος Ημιτελικός: Σάββατο 4 Μαρτίου
  • Τελικός: Σάββατο 11 Μαρτίου

Σε κάθε Ημιτελικό πρόκειται να διαγωνιστούν 6 τραγούδια και 3 από αυτά θα προκριθούν στον τελικό. Εκεί, οι 6 φιναλίστ θα τεθούν σε ψηφοφορία από το κοινό και την κριτική επιτροπή και οι 2 επικρατέστεροι θα παρουσιάσουν τα τραγούδια τους για δεύτερη φορά, με το τηλεοπτικό κοινό να έχει τον αποκλειστικό λόγο για το νικητή.

Στον αποψινό 1ο Ημιτελικό του Söngvakeppnin 2017 θα αναμετρηθούν μεταξύ τους οι ακόλουθοι 6 καλλιτέχνες:

  1. Aron Hannes EmilssonNótt
  2. HildurBammbaramm
  3. Rúnar Eff Rúnarsson – Mér við hli
  4. Júlí Heiðar Halldórsson & Þórdís Birna Borgarsdóttir – Heim til þín
  5. Erna Mist Pétursdóttir – Skuggamynd
  6. Arnar Jónsson & Rakel PálsdóttirTil mín

Οι 3 διαγωνιζόμενοι που θα συγκεντρώσουν τα μεγαλύτερα βαθμολογικά ποσοστά στην ψηφοφορία, η οποία θα είναι βασισμένη σε 100% televoting, θα πάρουν το εισιτήριο για τον Τελικό, όπου εκεί θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν εάν θα ερμηνεύσουν τη συμμετοχή τους στα ισλανδικά ή στην αντίστοιχη αγγλική version.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τον 1ο Ημιτελικό του Söngvakeppnin 2017 μέσω live webcast από τον ιστότοπο του τηλεοπτικού καναλιού RÚV εδώ, στις 21.45 ώρα Ελλάδας.

Πέρυσι, στη Eurovision της Στοκχόλμης, η Ισλανδία δεν κατάφερε να προκριθεί στο Μεγάλο Τελικό, αφού η εκπρόσωπός της, Greta Salóme, με το τραγούδι Hear Them Calling, παρά τα high-tech εφέ που επιστράτευσε επί σκηνής, δεν κατάφερε να συγκινήσει κοινό και επιτροπές, καταλήγοντας στη 14η θέση του 1ου Ημιτελικού.

Φέτος, η Ισλανδία έχει κληρωθεί να διαγωνιστεί στo 2ο μισό του 1ου Ημιτελικού του 62ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 9 Μαΐου.

[Πηγή φωτογραφίας: https://www.facebook.com/songvakeppnin]

Πάνος Ζαχαράτος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ