ΜΟΛΔΑΒΙΑ: Απόψε ο ημιτελικός – Αποτελέσματα [Updated]!

Σήμερα το βράδυ ξεκινάει το O Melodie Pentru Europa 2017 (ένα τραγούδι για την Ευρώπη), τη διαδικασία επιλογής μέσα από την οποία θα προκύψει ο εκπρόσωπος της Μολδαβίας στη Eurovision του Μαΐου στο Κίεβο! Στον αποψινό ημιτελικό θα διαγωνιστούν 14 συμμετοχές από τις οποίες θα περάσουν οι 8 καλύτερες στον αυριανό μεγάλο τελικό.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Μέχρι τις 18 Ιανουαρίου οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες και συνθέτες είχαν δικαίωμα να καταθέσουν τις προτάσεις τους στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα της Μολδαβίας TRM και έτσι ο συνολικός αριθμός των συμμετοχών έφτασε τις 40. Στις 21 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η φάση της οντισιόν και οι 38 διαγωνιζόμενοι (καθώς αποχώρησαν 2 διαγωνιζόμενοι) κρίθηκαν από ειδική κριτική επιτροπή και έτσι 14 συμμετοχές πέρασαν στην επόμενη φάση του O Melodie Pentru Europa 2017.

Στη συνέχεια όμως υπήρξαν διάφορα γεγονότα που ανέτρεψαν τα δεδομένα.

Ο Constantin Cobîlea αποκλείστηκε από τον ημιτελικό όταν ανακαλύφθηκε μία ρώσικη version του τραγουδιού του “Mama” που είχε παρουσιαστεί στο ρώσικο X Factor το 2015. Αντικαταστάθηκε από την Nadia Moșneagu και το τραγούδι της “Never Give Up on Us”.

Η Irina Kit αποφάσισε να αποσύρει το τραγούδι της “Baby Don’t Cry” όταν αποκαλύφθηκε ότι η μελωδία του τραγουδιού της ήταν παρόμοια με το single του 2006 του Akon “Bananza (Belly Dancer)”. Αντικαταστάθηκε από τον Samir Loghin και το τραγούδι του “Glow”.

Ο Boris Covali απέσυρε την συμμετοχή του (”Calator”) από τον ημιτελικό, για προσωπικούς λόγους όπως ανακοινώθηκε. Αντικαταστάθηκε από τον Sergiu Punga  και το τραγούδι του “Ne-a fost iubirea un joc”, ωστόσο η  παρτενέρ του Valentina Nejel αρνήθηκε να συνεχίσει τη συνεργασία τους, ισχυριζόμενη άλλες υποχρεώσεις.

Η σειρά εμφάνισης των τραγουδιών όπως θα διαγωνιστούν απόψε είναι η εξής:

1. Vozniuc feat. Vio Grecu – “Don’t lie”

2. Russu Emilia – “If Only You”

3. Sandy C – “A Beautiful World”

4. Valeria Pasa – “Freedom”

5. Sergiu Punga  – “Ne-a fost iubirea un joc”

6. Ethno Republic & Surorile Osoianu – “Discover Moldova”

7. Marks & Stefanet – “Join Us in the Rain”

8. Chirtoaca Aurel – “Dor de mama”

9. Big Flash Sound – “Logic”

10. SunStroke Project – “Hey Mamma”

11. Diana Brescan – “Breath”

12. Nadia Mosneagu – “Never Give Up on Us”

13. Samir Loghin – “Glow”

14. The One – “Dance”

Η ζωντανή μετάδοση του ημιτελικού – O Melodie Pentru Europa 2017 ξεκινάει στις 19:35 ώρα Ελλάδας και μπορείτε να τον παρακολουθήσετε εδώ


Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο ο ημιτελικός του O Melodie Pentru Europa 2017, ένα ζωντανό τηλεοπτικό πρόγραμμα διάρκειας περίπου 2,5 ωρών και έτσι οι 8 καλλιτέχνες που μετά από το συνδυασμό των ψήφων κριτικής επιτροπής και κοινού περνάνε στον αυριανό τελικό είναι οι εξής:

1. SunStroke Project – (επιλογή κριτικής επιτροπής)

2. Ethno Republic & Surorile Osoianu – (επιλογή κριτικής επιτροπής)

3. Diana Brescan – (επιλογή κριτικής επιτροπής)

4. Chirtoaca Aurel – (επιλογή κριτικής επιτροπής)

5. Marks & Stefanet – (επιλογή κοινού)

6. Samir Loghin – (επιλογή κοινού)

7. Valeria Pasa – (επιλογή κοινού)

8. Vozniuc feat. Vio Grecu – (επιλογή κοινού)

Οι πρώτοι 4 προκριθέντες του μεγάλου τελικού καθορίστηκαν από την 7μελή επαγγελματική κριτική επιτροπή και έτσι στη συνέχεια τα υπόλοιπα 10 τραγούδια είχαν να μονομαχήσουν για τα υπόλοιπα 4 εισιτήρια του τελικού O Melodie Pentru Europa 2017! Φυσικά το λόγο τώρα είχε μόνο το τηλεοπτικό κοινό.

Για να δείτε πως ψήφισε η κριτική επιτροπή πατήστε στο σύνδεσμο εδώ.

Το τηλεοπτικό κοινό ψήφισε ως εξής:

1.Marks & Ștefăneț – 440                           6.Sergiu Pungă – 99

2.Samir Loghin – 335                                 7.THE ONE – 86

3.Valeria Pașa – 120                                   8.Emilia Russu – 81

4.Vozniuc feat. Vio Grecu – 113                9.Big Flash Sound – 34

5.Sandy C – 108                                          10.Nadia Moșneagu – 16

Μετά την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων πραγματοποιήθηκε ζωντανά η κλήρωση της σειράς εμφάνισης των 8 φιναλίστ για την οποία θα σας ενημερώσουμε στο αυριανό μας άρθρο.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για αύριο στις 19:35 και πάλι για τον μεγάλο τελικό του O Melodie Pentru Europa 2017! Μείνετε συντονισμένοι.

Σας αρέσει η 8άδα του τελικού;

Let us know!

Γιώργος Φλίγκος

Γιώργος Φλίγκος
Γιώργος Φλίγκος
Απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολούμαι με την ψυχολογία και την εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα λατρεύω τα πειράματα και τις χημικές αναλύσεις στο εργαστήριο. Η Eurovision είναι ένα μικρόβιο που το κόλλησα από μικρός και είναι η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη μετά τα παιδιά και τα ταξίδια.

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το ένα πιο βαρετό από το άλλο. … ακόμα και δύο χορευτικά κομμάτια που υπάρχουν είναι μέτρια. Απογοήτευση και από τη Μολδαβία

  2. Aπ’ ό,τι βλέπω στα σχόλια σε διάφορα Eurovision blogs & sites όλοι, λίγο πολύ, συμφωνούν οτι οι καλύτερες επιλογές για τη Μολδαβία είναι 2 ή το Hey Mamma ή το Discover Moldova.
    Πολλά θα κριθούν από το τι θέλει η κριτική επιτροπή, ωστόσο πράγματι νομίζω οτι μονο αυτά τα 2 κομμάτια μπορούν (για διαφορετικούς λόγους) να οδηγήσουν την Μολδαβία στον τελικό.
    Βέβαια το να διαλέξω μεταξύ των 2 ποιο προτιμώ δεν είναι εύκολο. Αφ’ενός το Hey Mamma είναι ένα κομμάτι που θα άκουγα εκτός Eurovision, είναι το στυλ μου άρα σίγουρα το προτιμώ από αυτήν την άποψη. Όμως στην Eurovision τα σύγχρονα κομμάτια αντιμετωπίζουν πρόβλημα λόγω staging, είτε βγαίνουν άδεια ή υπερφορτωμένα (κρίνοντας από το ιστορικό της Μολδαβίας μαλλον υπερφορτωμένο θα βγει)
    Από την άλλη το Discover Moldova είναι ένα τραγούδι που εκτός Eurovision νομίζω δεν θα άκουγε κανείς ούτε καν Μολδαβός, οπωσδήποτε όχι κι εγώ. Συνεπώς χάνει τη δυνατότητα να γίνει εμπορική επιτυχία (εν αντιθέσει με το Hey Mamma που άνετα θα μπορούσε να μπει σε charts σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες). Ωστόσο κάτι τέτοια κομμάτια συνήθως πάνε καλά στη Eurovision, έχουνε το joke factor, αρέσουν στο κοινό και δεν χρειάζεται κάτι επικό on stage για να αναδειχθούν. Εν ολίγοις τα κατά του ενός είναι τα υπέρ του άλλου, γι αυτό θεωρώ δύσκολη την επιλογή μεταξύ αυτών.
    Το βράδυ πάντως που θα παρουσιαστούν θα είναι σαφέστερο ποιο θα ‘ναι καλύτερη επιλογή για τη Μολδαβία.
    Εντούτοις η θέση της είναι ήδη δυσχερής καθώς από τις 5 χωρες που παίρνει τις πιο πολλές ψήφους μόνο η Πορτογαλία ψηφίζει στον ίδιο ημιτελικό, οι επιτροπές της οποίας (ως τώρα) ψηφίζουν συντηρητικά, συνεπώς δεν θα υπερψήφιζαν ούτε το Hey Mamma ούτε το Discover Moldova. Άρα ξεκινάει με μόνο σύμμαχο (ίσως) το televoting της Πορτογαλίας…

    • Λοιπόν είδα τις live εμφανίσεις των 2 πρώτων…. Το Hey Mamma το βγάλανε πολύ ’80s και οι νύφες backing singers χαλάνε όλη την αισθητική του κομματιού. Το ατού του Hey Mamma είναι οτι πρόκειται για κομματι 2017 (σε αντίθεση με τα υπόλοιπα) Αν του αφαιρούν το βασικό avantage του τι νόημα έχει μετά. Πάντως το ότι κέρδισε απόψε (έστω για 2 βαθμούς υποδηλώνει σαφώς μια τάση)
      Από την άλλη το Discover Moldova παρουσιάστηκε όπως το περίμενα… Αλλά η frontwoman τους ούτε μια νότα δεν πάτησε στο solo της, αν είναι δυνατόν κι εκπλήσσομαι κιόλας γιατί στην οντισιόν ήταν καλύτερη. Η διαφορά ωστόσο στη βαθμολογία της επιτροπής καλύπτεται άνετα (ειδικά αν τραγουδήσει αύριο η frontwoman γιατί απόψε δεν το έκανε), άρα όλα θα παιχθούν στο televoting πιθανώς. Η σειρά εμφάνισης πάντως αβαντάρει το Discover Moldova.
      Aναμένουμε…

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ