ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: πότε και πως θα γίνει η ανακοίνωση καλλιτέχνη – τραγουδιού για την Eurovision 2017!

Η Αυστραλία έκανε το διαγωνιστικό ντεμπούτο της στην Eurovision 2015 ως Special guest, όμως όπως είναι γνωστό από τη σοφή λαϊκή ρήση, «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού». Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά παρούσα στον διαγωνισμό, έχει σημειώσει εξαιρετικές επιδόσεις, με τις συμμετοχές που προηγήθηκαν να βρίσκονται στην πρώτη πεντάδα του βαθμολογικού πίνακα!

Ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Αυστραλίας SBS, δημοσίευσε πριν από λίγες ώρες, ότι ο εκπρόσωπός του και το τραγούδι για την Eurovision 2017, θα ανακοινωθεί μέσω εκπομπής που θα αναμεταδοθεί ζωντανά την Τρίτη 7 Μαρτίου. Το σόου θα πραγματοποιηθεί σε μυστική τοποθεσία στην Μελβούρνη και θα είναι η πρώτη φορά που η Αυστραλία θα παρουσιάσει ταυτόχρονα τραγούδι και καλλιτέχνη μέσω ζωντανής εκπομπής. Την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά 7 Μαρτίου μέσω της σελίδας facebook του SBS στις 08:30 ώρα Ελλάδος.

Την Αυστραλία είδαμε πρώτη φορά στην σκηνή της Eurovision, το 2014 (Κοπεγχάγη Δανίας), όταν εμφανίστηκε στο  interval act του δεύτερου ημιτελικού. Όπως αποδείχθηκε τελικά, η παρουσία της Αυστραλίας το 2014, αποτέλεσε προμήνυμα για την είσοδο της  στο διαγωνιστικό μέρος. Παρακολουθείστε εδώ σχετικό video. Την επόμενη χρονιά ως Special guest διαγωνίστηκε στην Βιέννη της Αυστρίας με τον Guy Sebastian και ερμηνεύοντας το Tonight Again κέρδισε  την 5η θέση στον τελικό. Το 2016 πραγματοποίησε την δεύτερη διαγωνιστική συμμετοχή της με την Dami Im και το “Sound of Silence” όπου προκαλώντας αρκετό «θόρυβο» έφτασε μια ανάσα πριν τη νίκη,  έλαβε 511 βαθμούς  και κατατάχθηκε 2η  στον μεγάλο τελικό!

Μετά από δύο συνεχόμενες χρονιές μεγάλων επιτυχιών η Αυστραλία είναι λογικό να έχει αξιώσεις για την κατάκτηση της κορυφής. Μένει σε όλους εμάς να διαπιστώσουμε το κατά πόσο η νέα συμμετοχή της Αυστραλίας  μπορεί να συνεχίσει η να σπάσει την μέχρι τώρα καλή παράδοση της χώρας στην Eurovision.

Παραμείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις στην Eurovision 2017.

(Φωτογραφία  Photo/Martin Meissner)

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο,τι και να στειλουν ελπιζω να βγουν τελευταιοι στον ημιτελικο μηπως και τους ξεφορτωθουμε -_-

  2. Πραγματικα οι αρχες Μαρτιου ειναι πολυ κρισιμο χρονικο διαστημα για να δουμε τι τραγουδια θα εχουμε. Αρχικα της Ελλαδας οπου Δευτερα βραδυ θα ξερουμε το τραγουδι μας κ μετα απο λιγες ωρες βγαινει της Αυστραλιας! 2 πολλα υποσχομενες χωρες για φετος, διοτι η Ελλαδα εχει παρα πολυ δυνατη ομαδα κ η Αυστραλια κυνηγαει την νικη.
    Καλη επιτυχια κ στις 2! ?

  3. μάλιστα…μια χωρα που δεν θα επρεπε καν να συμμετέχει και που εχει ευνοηθεί οσο δεν πάει άλλο..

  4. Εγώ το βρίσκω άδικο με τόσες χώρες που στριμώχνονται ήδη στους ημιτελικούς (κάποιες από τις οποίες έχουν σχεδόν μια δεκαετία να δουν τελικό π.χ. Πορτογαλία) να χώνουν μέσα και την Αυστραλία. Εφ’ όσον την προωθούν τόσο πολύ που η πρόκριση της είναι δεδομένη, ουσιαστικά στερεί μια θέση στον τελικό κάποιας Ευρωπαϊκής χώρας. Αφού είναι φανερό ότι η Ebu θέλει την Αυστραλία μόνιμα στο διαγωνισμό επειδή φέρνει λεφτά , τουλάχιστον ας σταματήσουν να μας κοροϊδεύουν και ας βάλουν και την Αυστραλία στις “Big 5”, να γίνεται τελικός με 27 χώρες όπως το 2015.

    • Συμφωνώ! Και υποτίθεται ότι η Αυστραλία θα συμμετείχε μόνο μια φορά το 2015 αλλά μπήκε μόνιμα στην οικογένεια της Eurovision.. Ομολογουμένως η περσινή της συμμετοχή ήταν καλύτερη από το 2015 αλλά δε θα έπρεπε να συμμετέχει. Όπως πολύ σωστά είπατε θα μπορούσε η Αυστραλία να ανήκει στην ομάδα των Big 5 και να διαγωνίζεται απευθείας στον τελικό γιατί η προώθηση που της κάνουν είναι ολοφάνερη και ειδικά οι επιτροπές την έχουν στα πούπουλα.

      • Και οι Σουηδοί..Ακόμη θυμάμαι το πικραμένο ύφος της περυσινης παρουσιαστριας όταν έπρεπε να ανακοινώσει ότι η Αυστραλια ηρθε 4η στο τελεβοτινγκ

  5. Το έχουμε πάρει χαμπάρι τα δύο χρόνια που συμμετέχει η Αυστραλία. .και χάλια τραγούδι να έχει θα ευνοηθει όσο δεν πάει!! Στην EBU τρέμουν μην τους φύγει! !

  6. Πραγματικά δεν καταλαβαίνω αυτό το μένος με την Αυστραλία. Δηλαδή το Ισραήλ, το Αζερμπαιτζάν, η Αρμενία, ή παλιότερα η Τουρκία εκφράζουν καλύτερα τον ευρωπαικό πολιτισμό και η αγγλοσαξωνική Αυστραλία μας ενοχλεί και χαλάει τη σούπα? Η Ευρώπη είναι πάνω απ’όλα Δύση και δυτικός πολιτιστμός. Και αυτό ας μην το ξεχνάμε ποτέ. Η Αυστραλία πιστεύω τα τελευταία δύο χρόνια έφερε πραγματικά μια νέα πνοή στο διαγωνισμό. Μακάρι πέρσι να είχε κερδίσει η Dami & το Sound of Silence και όχι η Jamala. Άραγε άκουσε κανείς ποτέ μετά την περσινή τελική βραδιά το 1944? Προσωπικά δεν το άκουσα πουθενά (και καλύτερα δηλαδή, άλλη όρεξη δεν είχα να ακούω μοιρολόγια με φασιστικό υπόβαθρο)

  7. Καλη επιτυχια στην Αυστραλια στο Κιεβο και ευχομαι να εχει καλη παρουσια οπως το 2015 και το 2016

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ