ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Αποτελέσματα 2ου προημιτελικού Eurovizija 2017!

Fusedmark Lithuania

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο ο 2ος προημιτελικός της Λιθουανίας (8η εκπομπή Eurovizija 2017) που ανέδειξε τα υπόλοιπα 4 από τα 8 τραγούδια του ημιτελικού της 4ης Μαρτίου 2017.

Τα 4 τραγούδια που προκρίθηκαν από τον 2ο Προημιτελικό της 25ης Φεβρουαρίου στον Ημιτελικό της 4ης Μαρτίου είναι τα εξής:

 1. Fusedmarc – Rain of revolution
 2. Gabrielius Vagelis – Feel myself free
 3. Paula – Let u go
 4. Kotryna Juodzevičiūtė – Love shadow
 5. Mia – Sacrifice
 6. Queens of Roses – Fisherman
 7. Alanas Chošnau – 7 days
 8. Valerija Iljinaitė – You made me glow

Δείτε το τραγούδι των Fusedmarc που πέρασε πρώτο από τον 2ο Προημιτελικό και ήταν το αγαπημένο της Κριτικής Επιτροπής.

Θα τα καταφέρει άραγε να πάρει το εισιτήριο για το Κίεβο κερδίζοντας το τραγούδι της Aminata Savadogo που πέρασε πρώτο από τον 1ο Προημιτελικό; Αφήστε μας τα σχόλιά σας στο τέλος του άρθρου.

Στο Μεγάλο Τελικό της 11ης Μαρτίου 2017 θα διαγωνισθούν 6 τραγούδια και ο νικητής θα προκύψει με ψηφοφορία 50/50 μεταξύ επιτροπής και κοινού, λαμβάνοντας υπόψη και τη βαθμολογία μιας διεθνούς κριτικής επιτροπής. Η προπώληση των εισιτηρίων για τον Λιθουανικό τελικό ξεκίνησε στις 22 Φεβρουαρίου και τα εισιτήρια κοστίζουν μόνο 3 ευρώ. Ο Τελικός θα διεξαχθεί στην πόλη Klaipėda, που είναι η φετινή Λιθουανική πολιτιστική πρωτεύουσα.

Η επιλογή των τραγουδιών που προκρίθηκαν έγινε από κοινό και 4μελή επιτροπή που αποτελούνταν από τον Πρόεδρο της Κρατικής Τηλεόρασης της Λιθουανίας LRT Opus Darius Užkuraitis, τον μουσικοκριτικό Ramūnas Zilnys, τη σολίστ όπερας Nomeda Kazlaus, και τον διευθυντή ορχήστρας Gintaras Rinkevičius.

Παλαιότερες πληροφορίες άρθρου σχετικά με τον 1ο προημιτελικό της Λιθουανίας

Τα 4 τραγούδια που προκρίθηκαν από τον 1ο Προημιτελικό της 18ης Φεβρουαρίου στον Ημιτελικό της 4ης Μαρτίου είναι τα εξής:

 1. Aistė Pilvelytė – «I’m Like a Wolf» (22 βαθμοί)
 2. Sasha Song – «Never Felt Like This Before» (18 βαθμοί)
 3. Greta Zazza – «Like I Love You» (18 βαθμοί)
 4. Ieva Zasimauskaitė – «You Saved Me» (14 βαθμοί)
 5. Gytis Ivanauskas – «Get Frighten» (14 βαθμοί)
 6. Edgaras Lubys – «Could It Be?» (13 βαθμοί)
 7. E.G.O. – «My Story» (10 βαθμοί)
 8. Gražvydas – «Paint the Sky Blue» (8 βαθμοί)

Όπως ήταν αναμενόμενο, το τραγούδι της Aminata Savadogo που ερμηνεύθηκε από την Aistė Pilvelytė προκρίθηκε πρώτο και διεκδικεί ανοιχτά το εισιτήριο για το Κίεβο, έπειτα από τον αποκλεισμό έκπληξη του Gytis Ivanauskas (που διέλυε καρπούζια επί σκηνής). Δείτε το τραγούδι που πέρασε πρώτο από τον 1ο Προημιτελικό της Λιθουανίας με την Aistė Pilvelytė.

Written by 

Μέλος σε σωματεία της Eurovision από το 1990. Ιδρυτικό μέλος του OGAE Greece. Έχω διατελέσει Αντιπρόεδρος και Εκπρόσωπος μελών Επαρχίας - Εξωτερικού στο ΔΣ του OGAE Greece. Το επάγγελμά μου είναι Ειδικός Γαστρεντερολόγος-Ηπατολόγος και μένω στη Θεσσαλονίκη.

Related posts

One Thought to “ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Αποτελέσματα 2ου προημιτελικού Eurovizija 2017!”

 1. […] στο προηγούμενο άρθρο του ogaegreece.com πώς προέκυψαν τα 8 τραγούδια που θα δούμε απόψε από […]

Comments are closed.