ΟΥΓΓΑΡΙΑ: επέλεξε εκπρόσωπο για την Eurovision 2017!

Ολοκληρώθηκε ο εθνικός τελικός A Dal (ένα τραγούδι), για την επιλογή εκπροσώπου της Ουγγαρίας στην Eurovision 2017. Μεγάλος νικητής στέφθηκε ο Joci Pápai με το τραγούδιOrigoσε ρυθμούς folk – rap και θα εκπροσωπήσει την Ουγγαρία στο Κίεβο.

Λίγα λόγια για την βραδιά:

Το σόου ξεκίνησε με την παρουσίαση της κριτικής επιτροπής Caramel, Zséda, Károly Frenreisz, Miklós Both και αμέσως μετά η σκυτάλη δόθηκε στις οκτώ συμμετοχές, που είχαν προκριθεί από τους δύο ημιτελικούς.

Οι οκτώ συμμετοχές που έλαβαν μέρος ήταν:

  • Gigi Radics – See It Through
  • Joci Pápai – Origo
  • Gina Kanizsa – Fall Like Rain
  • Soulwave – Kalandor
  • Zävodi + Olivér Berkes – #háttérzaj
  • Leander Kills – Élet
  • Gabi Tóth – Hosszú idők
  • Kállay Saunders Band – 17

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε σε δύο γύρους. Στον πρώτο γύρο οι επίδοξοι καλλιτέχνες ερμήνευσαν τα τραγούδια τους για να διεκδικήσουν τέσσερις θέσεις στον υπερτελικό (2ο γύρο). Τα μέλη της κριτικής επιτροπής μετά από την ερμηνεία της κάθε συμμετοχής σχολίασαν αυτές, και απέδωσαν την βαθμολογία τους όταν ολοκληρώθηκε η παρουσίαση όλων των τραγουδιών. Η ψηφοφορία των κριτών πρόκρινε για τον υπερτελικό τις παρακάτω 4 συμμετοχές :

  • Pápai Joci
  • Zävodi + Olivér Berkes
  • Gigi Radics
  • Gina Kanizsa

Οι ψήφοι που αποδόθηκαν στους τέσσερις προκρινόμενους από την κριτική επιτροπή συνδυάστηκαν με τους ψήφους κοινού και νικητής του υπερτελικού αναδείχθηκε ο Joci Pápai με το τραγούδι Origo.

Παραμείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις στην Eurovision.

28 ΣΧΟΛΙΑ

  1. οκ καλό τραγούδακι. ήμουν ανάμεσα σε αυτό και το Hosszú idők. μεγάλο λάθος από τους κριτές να μην είναι η gabi toth στους 4. νομίζω το origo έχει κάτι ιδιαίτερο και θα περάσει. καλή επιτυχία.

  2. Το βαρύ φολκλόρ ποτέ δεν τα πήγε καλά σε αυτόν τον κατά βάση pop διαγωνισμό. Καταλαβαίνω γιατί το συγκεκριμένο τραγούδι μπορεί να συγκίνησε το εθνικό ακροατήριο στην Ουγγαρία (με μεγάλο ποσοστών τσιγγάνων), αλλά δεν βλέπω γιατί να συγκινήσει ενα ευρωπαικό ακροατήριο.

  3. Ηταν η δευτερη μου επιλογη μετα το “hosszu idok”το οποιο απορω πως αυτοι οι “ειδικοι”αφησαν εκτος και περασαν τρια πολυ κατωτερα κομματια…συν οτι στις προηγουμενες φασεις το ψηφιζαν περισσοτερο…αν ειχε περασει κι αυτο δεν ειμαι σιγουρος οτι το “origo”θα κερδιζε…παρ’ολα αυτα μου αρεσει αρκετα εχει κατι το ιδιαιτερο και γι αυτο θα ξεχωρισει το μαη,δε ξερω αν βρεθει πολυ ψηλα αλλα στο τελικο θα βρισκεται…για την ωρα 8/10 περιμενω και μαλτα για τοπ 13!!
    Καλη επιτυχια!

  4. Για ποιο λόγο η επιτροπή δεν είχε το Hosszú Idők στους φιναλίστ;; Δεν τρελάθηκα με την επιλογή αλλά σίγουρα θα ξεχωρίσει. Στις επιτροπές δεν νομίζω να αρέσει πολύ πάντως… Σε κάθε περίπτωση καλή επιτυχία!!

  5. τι ναι τουτο??? λιγο εθνικ, λιγο ραπ, στη μεση ενας περιεργος, γυρω γυρω η τσιγγανα…αντε γεια Ουγγαρια

  6. Αν και το ηχόχρωμα του μου αρέσει, από ένα σημείο και μετά κουράζει. Τα κουπλέ έχουν περισσότερο ενδιαφέρον και το ραπ όπως πάντα κουραστικό. Είναι τραγούδι ρίσκο αλλά γιατί όχι κάτι διαφορετικό για την Ουγγαρία. Η αλήθεια είναι το είχα υπερεκτιμήσει. 7/10

    Απορώ πως οι Zavodi + Olivér Berkes και η Gina Kanizsa μπήκαν στην 4αδα και όχι η Toth Gabi. Άλλη μια ”εξαιρετική” κριτική επιτροπή!

  7. Ως τραγούδι μ’αρέσει πολύ και το είχα ξεχωρίσει από την αρχή. Δυστυχώς όμως η όλη παρουσίαση είναι πολύ φτωχή και αμήχανη με αποτέλεσμα να το αδικεί. Το ραπ δεν πρέπει να είναι τόσο επιθετικό και τα φωνητικά του κυρίου πασχίζουν σε αρκετά σημεία. Χρήζει ολικής μεταμόρφωσης μέχρι τον Μάη για να έχει ελπίδες, ωστόσο το προτιμώ από το παρόμοιο της Totova!

  8. Πολυ κουραστικο το τραγουδι της Ουγγαριας δεν εχει καμμια σχεση με το περσινο που ηταν σουπερ τραγουδι φετος βλεπω αποκλεισμο για την Ουγγαρια

  9. Δν ξερω για την τυχη του συγκεκριμενου τραγουδιου.Εμενα παντως δν μου αρεσε!

    1.ΦΙΛΑΝΔΙΑ
    2.ΙΤΑΛΙΑ
    3.ΓΕΩΡΓΙΑ
    4.ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ
    5.ΑΛΒΑΝΙΑ
    6.ΕΛΒΕΤΙΑ
    7.ΓΕΡΜΑΝΙΑ
    8.ΗΒ
    9.ΠΟΛΩΝΙΑ
    10.ΙΣΠΑΝΙΑ
    11.ΓΑΛΛΙΑ
    12.ΟΥΓΓΑΡΙΑ

  10. να και κάτι το διαφορετικό!!χαίρομαι να βλέπω τραγουδια στην εθνικη τους γλώσσα και γενικοτερα τραγουδια που δεν ακολουθουν την πεπατημένη αλλα ξεχωρίζουν!μπράβο λοιπον στην ουγγαρια για την επιλογη της και ελπίζω να δικαιωθεί τον μαιο!

  11. αυτο το τραγούδι απο την πρώτη στιγμή που το άκουσα το ξεχώρισα!εχει κατι το ιδιαιτερο και πιστευω οτι θα κάνει τη διαφορά!!κατι μου λεει οτι θα δουμε πολυ ψηλά φέτος την ουγγαρία!

  12. Αν η Ουγγαρία δεν κατάφερε κάτι με την περσινή (καλή) της συμμετοχή, τι μπορεί να καταφέρει με αυτό εδώ φέτος?

  13. Χαιρετισματα στο 1ο μηδενικο για φετος :). Επιτελους ξεκολλησε η Ισπανια απο την τελευταια θεση.
    1. Γαλλια 10
    2. Ιταλια 8
    3. Η.Β. 6
    4. Φινλανδια 5
    -. Πολωνια 5
    -. Γεωργια 5
    7. Γερμανια 4
    8. Λευκορωσια 3.5
    9. Αλβανια 3
    -. Μαλτα 3
    11. Ελβετια 2.
    12. Ισπανια 1
    13. Ουγγαρια 0

  14. Σαφώς και προτιμούσα την Gabi Tóth, δεν με χαλάει όμως και το συγκεκριμένο κομμάτι. Ειδικά, στη studio version είναι εξαιρετικό. Στο live όμως, χάνει αρκετά κυρίως από τη σκηνική παρουσία, ενώ και το ραπ σημείο το βρίσκω υπερβολικό. Παρ’ όλα αυτά θεωρώ ότι η Ουγγαρία θα προκριθεί και φέτος.

  15. Στη studio version είναι καλύτερο, στο live είναι αδύναμος φωνητικά σε κάποια σημεία ο Ούγγρος ερμηνευτής. Η χορογραφία αμήχανη και το ραπ μέρος δε μου πολυκολλάει στο είδος του τραγουδιού. Στο ίδιο στιλ το περσινό «Győz a jó», το οποίο έπρεπε να επιλεχθεί, ήταν κλάσης ανώτερο… Είναι ο.κ. στο σύνολο για μένα, μιας και δε διέθεταν κάτι καλύτερο στον εθνικό τελικό. 5,5/10 για αρχή

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ