ΟΥΓΓΑΡΙΑ: απόψε επιλέγει εκπρόσωπο για την Eurovision 2017!

Σήμερα το βράδυ στα στούντιο του MTVA, στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας Βουδαπέστη, θα πραγματοποιηθεί ο εθνικός τελικός της χώρας A Dal 2017. Υποβλήθηκαν αρχικά 30 συμμετοχές και μέσα από τρεις προκριματικούς και δύο ημιτελικούς, οδηγήθηκαν οκτώ στον σημερινό τελικό. Τους οικοδεσπότες θα αποτελέσουν οι Csilla Tatár και Levente Harsányi. Το αποψινό σόου θα ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις επιλογής. Αρχικά, τα μέλη της κριτικής επιτροπής Caramel, Zséda, Károly Frenreisz και Miklós Both, θα επιλέξουν την πρόκριση τεσσάρων συμμετοχών για τον επόμενο γύρο.  Σε αντίθεση με τα προηγούμενα σόου, οι κριτές θα ανακοινώσουν την ψήφο τους, αφού ερμηνεύσουν όλες οι συμμετοχές τα τραγούδια τους. Στην συνέχεια οι διαγωνιζόμενοι θα περάσουν  από ένα δεύτερο γύρο επιλογής, όπου το κοινό θα ψηφίσει με ποσοστό 20% και θα προστεθεί στις ήδη ανακοινωθείσες ψήφους  της κριτικής επιτροπής (ποσοστό 80%). Ουσιαστικά το κοινό θα αποτελέσει τον πέμπτο κριτή. Η συμμετοχή που θα κερδίσει την μερίδα του λέοντος από επιτροπή και κοινό, θα εκπροσωπήσει την Ουγγαρία στην Eurovision 2017, που θα πραγματοποιηθεί στο Κίεβο της Ουκρανίας.

Οι διαγωνιζόμενοι είναι :

  1. Gigi Radics – See It Through
  2. Joci Pápai – Origo
  3. Gina Kanizsa – Fall Like Rain
  4. Soulwave – Kalandor
  5. Gabi Tóth & Freddie Shuman feat. Begi Lotfi – Hosszú idők
  6. Leander Kills – Élet
  7. Zävodi & Olivér Berkes – #háttérzaj
  8. Kállay Saunders Band – Seventeen


Η Ουγγαρία στην Eurovision:
Συμμετείχε μέχρι σήμερα δεκατέσσερις φορές. Κατάφερε το καλύτερό της αποτέλεσμα το 1994, με την  Friderika Bayer ερμηνεύοντας το “Kinek Mondjam El Vétkeimet” και σκαρφαλώνοντας στην τέταρτη θέση στο μεγάλο τελικό που έλαβε χώρα στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας. Η Ουγγαρία δεν έλαβε ποτέ μηδενική βαθμολογία, ενώ από το 2004 έχει προκριθεί στους μεγάλους τελικούς της Eurovision οκτώ στις δέκα φορές. Το 2016 εκπροσωπήθηκε στην Στοκχόλμη από τον γνωστό και ως “shower boyFreddie ο οποίος ερμήνευσε το Pioneer και κατέκτησε την δέκατη ένατη θέση στον τελικό.

Στις 8:30 μ.μ. ώρα Ελλάδος, μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά από την Ουγγαρία την αναμετάδοση του A Dal 2017.

Παραμείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις στην Eurovision.

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εμένα μου αρέσει και το Kalandor αλλά το φαβορί Hosszú Idők είναι πολύ καλό και αξίζει να εκπροσωπήσει την Ουγγαρία. Ωστόσο εν πολλοίς εναπόκειται στην απόφαση τις επιτροπής αφού αυτοί αποφασίζουν τους 4 σούπερ φιναλίστ. Για να δούμε…

  2. Αμφίρροπος τελικός! Η λογική και τα προγνωστικά λένε πως τα δύο μεγάλα φαβορί για τη νίκη είναι το Hosszu idok και το Origo. Κατά την άποψη μου με τα δύο αυτά τραγούδια η Ουγγαρία μπορεί να πάει πάρα πολύ καλά στη Eurovision. Έχω όμως ιδιαίτερη αδυναμία στην Gabi Toth και θέλω να τη δω στο Κίεβο! Οκ η live προσέγγιση θυμίζει συνδυασμό Jamala με Lorren αλλά το παραβλέπω. Αδυναμίες είναι αυτές!

    Πάντως αν θυμάμαι καλά, στα προηγούμενα a dal η επιτροπή επέλεγε στην πρώτη φάση την πρόκριση τεσσάρων συμμετοχών για την επόμενη φάση και στο δεύτερο γύρο τα 4 τραγούδια ήταν στη διάθεση του κοινού με τον νικητή να βγαίνει από φουλ televoting. Αν γίνει έτσι όπως λέει το άρθρο το κοινό να έχει ένα 20% μόνο προβλέπω αδικίες.

    Η επιτροπή έχει δείξει αδυναμία και έχει βαθμολογήσει ομόφωνα με άριστα το Fall like rain που είναι μάλλον το χειρότερο από τα 8! Το κοινό σαν πέμπτος κριτής δεν νομίζω να μπορεί να αλλάξει το προκαθορισμένο αποτέλεσμα της επιτροπής.

    Μέχρι στιγμής πάντως το televoting της Ουγγαρίας έχει δείξει προτίμηση στο Hosszu idok, Origo, Seventen και στο Kalandor που ενώ η επιτροπή το είχε αποκλείσει, πέρασε τον
    ημιτελικό και τον τελικό λόγω κοινού. Όπως συνέβη με το Kedvesem το 2013. Μπορεί να κάνει την έκπληξη? Στο Youtube η προτίμηση των Ούγγρων είναι ξεκάθαρη ανάμεσα στο Origo και
    το Hosszu idok.

    Gabi Toth –  Hosszu idok 10/10
    Joci Papai – Origo 8/10
    Gigi Radics – See it through 7,5/10
    Soulwave – Kalandor 6,5/10
    Leander Kills – Elet 6/10
    Kallay Saunders Band – Seventen 6/10
    Zavodi + Oliver Berkes – #hatterzaj 5/10
    Gina Kanizsa – Fall like rain 5/10

  3. 1.Joci Pápai 7/10
    2.Zävodi + Olivér Berkes 7/10
    3.Leander Kills 6,5/10
    4.Kállay Saunders Band 6,5/10
    5.Gina Kanizsa 6/10 (κάκιστο live)
    6.Gigi Radics 6/10
    7.Totova 6/10 (Horehronie vol.2)
    8.Soulwave 4/10 (που είναι η φωνή οέο?)

  4. Κανένα τραγούδι δεν θεωρώ πραγματικά καλό και ασφαλές για μια θέση στον τελικό στο Κίεβο. Το Hosszu idok, που θεωρείται φαβορί, πατάει σε πολλά άλλα έθνικ ποπ που έχουμε δει πριν 10 και 20 χρόνια στο διαγωνισμό, ενώ η σκηνική του παρουσίαση είναι ένα χάος.

  5. Τα αγαπημενα μου ειναι το “hosszu idok”και το “origo”…πιστευω ενα εκ των 2 θα κερδισει και με μια καλη σκηνικη παρουσια μπορουν να πανε πολυ καλα το μαη…
    Τα αλλα 6 απο μετρια ως κακα!

  6. hoszu idok και odigo τα αγαπημένα μου!
    ελπίζω να επιλεγει ενα εκ των 2!!χαιρομαι που βλεπω τραγουδια με εντονο το εθνικ ηχόχρωμα!!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ