ΣΛΟΒΕΝΙΑ: EMA 2017 – Απόψε ο 1ος Ημιτελικός!

Με 10 χώρες να έχουν γνωστοποιήσει ήδη τη συμμετοχή τους (καλλιτέχνη και τραγούδι) στον 62ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, στο παιχνίδι της διαδικασίας επιλογής εκπροσώπου και τραγουδιού μπαίνει, τώρα, και η Σλοβενία. Το μουσικό project της πρώην γιουγκοσλαβικής χώρας για την ανάδειξη του καλλιτέχνη που θα κυματίσει τη σημαία της το Μάιο στο Κίεβο φέρει την “κωδική ονομασία” Evrovizijska Melodija (EMA) 2017 και κάνει πρεμιέρα απόψε με τον 1ο Ημιτελικό.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του κρατικού τηλεοπτικού καναλιού της Σλοβενίας, RTVSLO, το EMA 2017 περιλαμβάνει τα ακόλουθα events:

  • 1ος Ημιτελικός: Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου
  • 2ος Ημιτελικός: Σάββατο 18 Φεβρουαρίου
  • Τελικός: Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου

Οι 8 υποψήφιοι ερμηνευτές που λαμβάνουν μέρος στον αποψινό 1ο Ημιτελικό είναι οι εξής:

  1. KiNG FOOWild ride
  2. Nika ZorjanFse
  3. Tosca BeatFree world
  4. Lea SirkFreedom
  5. Sell OutNi panike
  6. Zala Đurić RibičLalalatino
  7. AlyaHalo
  8. Omar NaberOn my way

Να υπενθυμίσουμε ότι ένας από αυτούς, ο Omar Naber, ήταν ο καλλιτέχνης που εκπροσώπησε τη Σλοβενία στη Eurovision του 2005 με το τραγούδι Stop, ο οποίος, αν και εξαιρετικά δημοφιλής μεταξύ των φαν του διαγωνισμού, εντούτοις, δεν κατόρθωσε να προκριθεί στο Μεγάλο Τελικό της διοργάνωσης, καθώς τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας τον έφεραν στη 12η θέση του Ημιτελικού.

Από τον αποψινό Ημιτελικό θα προκριθούν στον Τελικό 4 από τα 8 διαγωνιζόμενα τραγούδια βάσει συστήματος συνδυαστικής ψηφοφορίας κοινού και επιτροπής: σε πρώτη φάση, θα προκριθούν οι δύο διαγωνιζόμενοι που θα συγκεντρώσουν τα μεγαλύτερα ποσοστά στο televoting, ενώ άλλοι δύο υποψήφιοι θα επιλεγούν, στη συνέχεια, από την κριτική επιτροπή. Το ίδιο σύστημα θα εφαρμοστεί και στον αυριανό Ημιτελικό. Οι 8 φιναλίστ που θα προκύψουν από τους 2 Ημιτελικούς θα αναμετρηθούν μεταξύ τους διεκδικώντας το πολυπόθητο εισιτήριο για το Κίεβο στον Τελικό του EMA 2017, που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά τον 1ο Ημιτελικό του EMA 2017 εδώ, απόψε στις 21.00 ώρα Ελλάδας.

Για να ακούσετε snippets από τα τραγούδια, πατήστε εδώ.

H Σλοβενία έχει κληρωθεί να διαγωνιστεί στο δεύτερο μισό του 1ου ημιτελικού του 62ου διαγωνισμού της Eurovision, την Τρίτη 9 Μαΐου, στο Κίεβο της Ουκρανίας.

Στην περυσινή Eurovision της Στοκχόλμης, η Σλοβενία συμμετείχε με την ManuElla και το τραγούδι Blue and Red, αλλά αποκλείστηκε από το Μεγάλο Τελικό, τερματίζοντας μόλις στη 14η θέση του 2ου Ημιτελικού με 57 βαθμούς.

[Πηγή φωτογραφίας: https://www.facebook.com/EMAEvrovizija]

Πάνος Ζαχαράτος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ