ΝΟΡΒΗΓΙΑ: Melodi Grand Prix 2017 ακούστε τις πλήρεις εκδόσεις των τραγουδιών!

Ο Εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Νορβηγίας NRK, δημοσίευσε τις πλήρεις εκδόσεις των δέκα τραγουδιών, που θα διαγωνιστούν στο Melodi Grand Prix 2017. Tην περασμένη εβδομάδα δημοσιεύτηκαν short Video (βίντεο μικρού μήκους) δέκα πέντε δευτερολέπτων, για την  κάθε συμμετοχή που θα διαγωνιστεί στον μεγάλο τελικό του MGP.

Το χρυσό εισιτήριο για το Κίεβο διεκδικούν οι παρακάτω δέκα συμμετοχές (κάνετε κλικ στους τίτλους για τα short videos):

Τις πλήρεις εκδόσεις των τραγουδιών για το Melodi Grand Prix μπορείτε να ακούσετε στο official MGP website (επίσημη ιστοσελίδα) όπως επίσης στα Tidal και Spotify.

Ο τελικός του Melodi Grand Prix θα πραγματοποιηθεί στο Oslo Spektrum στις 11 Μαρτίου 2017. Παρουσιαστές θα είναι οι Kåre Magnus Bergh και Line Elvsåshagen. To MGP θα αποτελείται από δυο γύρους. Στο πρώτο μέρος, ένας αριθμός μεταξύ 10-12 διεθνών επιτροπών σε συνδυασμό με τις ψήφους κοινού (ποσοστά 50-50 αντίστοιχα), θα οδηγήσουν 4 συμμετοχές στον υπερτελικό (2ος γύρος). Ο Νικητής του υπερτελικού θα αναδειχθεί αποκλειστικά από τηλεψηφοφορία και τα αποτελέσει τον 56ο εκπρόσωπο της Νορβηγίας για την Eurovision.

Η παρουσία της χώρας στην Eurovision:

Συμμετείχε στον διαγωνισμό πενήντα πέντε (55) φορές. Κατέκτησε την πρώτη θέση τρεις (3) φορές  2009 1995 1985. Κατατάχθηκε στην τελευταία θέση εννιά (9) φορές 2001, 1997, 1990, 1981, 1978, 1976, 1974, 1969, 1963 και έχει λάβει μηδενική βαθμολογία τέσσερις φορές 1997, 1981, 1978, 1963. Από το 2004 μέχρι σήμερα έχει προκριθεί στον μεγάλο τελικό της Eurovision δέκα φορές (10) .

Η Νορβηγία θα διαγωνιστεί 11 Μαΐου στο 2ο μισό του 2ου ημιτελικού της Eurovision 2017,  για μία θέση στον μεγάλο τελικό, που θα πραγματοποιηθεί 13 Μαΐου στο Κίεβο της Ουκρανίας. Την χρονιά που πέρασε εκπροσωπήθηκε στην Στοκχόλμη της Σουηδίας, από την Agnete με το  “Icebreaker” στον δεύτερο ημιτελικό και δεν κατάφερε να προκριθεί.

Παραμείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις στην Eurovision.

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ξεχωρισα 3 τραγουδαρες που με αυτές η Νορβηγία φέτος μπορεί να περάσει τελικο και να κάνει μεγάλα πράγματα :

    1) Elin & The Woods – First step in faith/Oadjebasvuhtii ( έχει δυνατότητες και για 5αδα με μια καλη παρουσίαση-πολύ ξεχωριστό τραγούδι ιδιαίτερο – Νορβηγοι συνήθως κάνετε καλες επιλογές μην με απογοητευσετε ?)

    2) Ella-Mamma boy (άκρως πιασαρικο μου βγάζει κάτι απο Spears θα μπορούσε 10αδα)

    3)Jenny Augusta – I go where you go (πολύ ωραία μελωδία με “νορδικους” ήχους – εύηχο τραγούδι-δεν ξέρω αν θα είναι 10αδα αν το επιλέξουν αλλά σίγουρα τελικό)

    Αυτά τα 3 τα είχα ξεχωρίσει απο τα snippets τα αλλα για μένα είναι αδιάφορα

  2. Τα περισσότερα τραγούδια τους με τον ένα ή άλλον τρόπο τα έχουμε ξανακούσει στην Eurovision. Κι εγώ αυτά που ξεχώρισα ως ακούσματα (επειδή δεν είναι συνηθισμένα στην Eurovision) είναι το First Step In Faith, το Mama Boy και το I Go Where You Go. Εκτιμώ πως και τα 3 ίσως θα είναι superfinal αλλά θα κονταροχτυπηθουν κυρίως τα First Step In Faith και I Go Where You Go….
    Κάτι μου λέει όμως ότι ο νικητής θα είναι το First Step In Faith…Δεν είμαι και πολύ fan του είδους αλλά είναι καλύτερο από το Manne Leam Frijje του Fjallgren (Melfest 2015) και η αλήθεια είναι πως είναι στην μόδα αυτοί οι nordic ήχοι και γενικά τα nordic στοιχεία…. Από ‘κει και πέρα όλα θα παιχτούν στο staging, αν είναι καλό θα χτυπήσει κόκκινο το televoting (για τις επιτροπές δεν είμαι τόσο σίγουρος), αν όχι, τότε πάτος… Κομβικό ρόλο θα παίξει κι αν και κατά πόσο μπορεί να ερμηνευθεί εξίσου καλά live…Αναμένουμε λοιπόν…
    Υ.Γ. : Το Mama Boy ξεχωρίζει ανάμεσα στα άλλα, ωστόσο άνετα θα μπορούσε να είναι τραγούδι της περασμένης δεκαετίας…

  3. Πολυ χαμηλο επιπεδο και απο την Νορβηγια με ενα επομενο-σερι-αποκλεισμο- να μην ειναι και πολυ μακρια….
    Κανα 2-3(first step in faith/i go where you go)κομματια ξεχωριζουν και αυτα χωρις να πιστευω οτι θα κανουν πολλα το μαη…

  4. Θέλω πολύ να ξαναδώ τους Ammunition στην Ουκρανία όπως το 2005. Ωραίο το τραγούδι τους όπως και το grab the moment (jowst). Όποιο και να πάει από τα δύο θα χαρώ πολύ.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ