ΣΟΥΗΔΙΑ: Τι να περιμένουμε από τον Γ’ Ημιτελικό;

melodifestivalen 300117
Με διάχυτη την απογοήτευση των fans όσον αφορά το μουσικό περιεχόμενο των δύο πρώτων Ημιτελικών του Melodifestivalen, οδεύουμε προς τον τρίτο που θα πραγματοποιηθεί στο Växjö, με την ελπίδα να κρύβει κάποιες εκπλήξεις που ίσως σώσουν στο παρά πέντε το γόητρο του δημοφιλούς αυτού φεστιβάλ της Σουηδίας για φέτος.

Τι έχουμε να περιμένουμε λοιπόν από τον τρίτο ημιτελικό του Melodifestivalen 2017;

1. Robin Bengtsson – I Can’t Go On 
(David Kreuger, Hamed ”K-One” Pirouzpanah, Robin Stjernberg)

robin-bengtsson-2017-jpg

Με μια 5η θέση από το περσινό φεστιβάλ, και τις πολύ καλές εντυπώσεις που άφησε, ο Robin Bengtsson επιστρέφει με ένα τραγούδι γραμμένο από τον εκπρόσωπο της χώρας το 2013, Robin Stjernberg και δύο από τους δημιουργούς του Undo (2014). Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το είδος του τραγουδιού όμως οι πιθανότητες είναι να διαγωνιστεί με κάτι πιο up tempo.

2. Krista Siegfrids – Snurra min jord 
(Krista Siegfrids, Gustaf Svenungsson, Magnus Wallin, Gabriel Alares)

krista-siegfrids-2017-jpg

Μπορεί να έχει εκπροσωπήσει ήδη τη χώρα της (Φινλανδία) το 2013, καταλήγοντας 3η από το τέλος, μπορεί πέρσι να αποκλείστηκε στον Β’ Ημιτελικό του Melodifestivalen, όμως αυτά δεν είναι αρκετά να την κρατήσουν μακριά μας. Η Krista φέτος επιστρέφει με ένα τραγούδι που συνυπογράφει με τον δημιουργό της περσινής συμμετοχής του Robin Bengtsson (Constellation Prize) αλλά και τον δημιουργό των συμμετοχών της Ρωσίας το 2013 και 2015. Η ίδια χαρακτηρίζει το τραγούδι της ως Club Anthem

3. Anton Hagman – Kiss You Goodbye
(Christian Fast, Tim Schou, Henrik Nordenback)

anton-hagman-2017-jpg

Με συμμετοχές σε διάφορα γκρουπάκια, ο Anton ξεκινά τη σόλο καριέρα του και ο καλύτερος τρόπος είναι μια συμμετοχή στο φεστιβάλ. Δημιουργός του τραγουδιού είναι ο frontman των A Friend in London, Tim Schou (Δανία 2011) και αυτό ίσως μας δίνει μια ιδέα για το στιλ του τραγουδιού.

4. Jasmine Kara – Gravity
(Anderz Wrethov, Jasmine Kara)

jasmine-kara-2017-jpg

Η Jasmine Kara είναι μια νεαρή καλλιτέχνης που παρά την μεγάλη προώθηση που της έχει γίνει, δεν έχει καταφέρει να γνωρίσει εμπορική επιτυχία, οπότε ίσως το Melodifestivalen να είναι η μεγάλη (και τελευταία) της ευκαιρία. Το τραγούδι της υπογράφει ο Anderz Wrethov ο οποίος ίσως δεν μας είναι γνωστός, όμως με τρία του τραγούδια στον περσινό τελικό ίσως δεν ρίσκαρε εύκολα αν δεν ήξερε ότι έχει κάτι καλό.

5. Owe Thörnqvist – Boogieman Blues 
(Owe Thörnqvist) 

owe-tho-ernqvist-copy-2017-jpg

Ο Owe Thörnqvist αποτελεί ειδικό κεφάλαιο στο φεστιβάλ, μιας και στα 87 του χρόνια είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία συμμετέχων στην ιστορία του Melodifestivalen. Το στιλ του είναι το retro blues, που έχει το κοινό του, όμως μάλλον περισσότερο ως φαινόμενο λόγω ηλικίας αναμένεται να τον αντιμετωπιστεί από το κοινό που θα ψηφίσει.

6. Bella & Filippa – Crucified
(Peter Hägerås, Mats Frisell, Jakob Stadell, Filippa Frisell, Isabella Snihs) 

bella-och-filippa-2017-jpg

Οι Bella και Filippa κυκλοφόρησαν το πρώτο τους single μόλις τον προηγούμενο Δεκέμβριο και παρά την επιτυχία του κανείς δεν μπορεί να κρίνει τη δυναμική τους. Το είδος τους είναι η country pop και κανείς δεν αποκλείει ότι σε αυτό το φεστιβάλ δεν μπορεί να κάνουν την έκπληξη.

7. Felix, Oscar & Omar / FO&O – Gotta Thing About You
(Robert John ”Mutt” Lange, Tony Nilsson)

the-fooo-conpirasy-2017-jpg

Μπορεί στην Ελλάδα να μην τους γνωρίζουμε όμως τα παιδιά αυτού του γκρουπ αποτελούν το μεγαλύτερο φαβορί στο φετινό φεστιβάλ. Έχουν ένα από τα μεγαλύτερα fan clubs, πράγμα που τους βοήθησε να κερδίσουν τρία Ευρωπαϊκά βραβεία MTV. Αν λάβουμε υπόψη μας ότι το τραγούδι τους υπογράφει ένας πολύ επιτυχημένος δημιουργός τότε έχουμε να περιμένουμε κάτι πολύ δυνατό για το τέλος της βραδιάς. Ο Robert John ”Mutt” Lange είναι ο πρώην σύζυγος της Shania Twain, δημιουργός και παραγωγός των μεγαλύτερων επιτυχιών της που έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με Celine Dion, Britney Spears, Bryan Adams, Lady Gaga, Tina Turner, Muse, Nickelback, Maroon 5.

Ο τρίτος από τους 4 Ημιτελικούς πραγματοποιείται το ερχόμενο Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στις 21:00 ώρα Ελλάδος. Από τα 7 τραγούδια που συμμετέχουν, τα 2 θα περάσουν στον Τελικό της 11ης Μαρτίου και τα 2 στο γύρο της Δεύτερης Ευκαιρίας της 4ης Μαρτίου. Την ερχόμενη Πέμπτη θα δούμε τα πρώτα αποσπάσματα από τις πρόβες των τραγουδιών.

Αλέξανδρος Λιάπης
Φωτογραφίες: SVT

 

 

 

Written by 

Related posts

One Thought to “ΣΟΥΗΔΙΑ: Τι να περιμένουμε από τον Γ’ Ημιτελικό;”

Comments are closed.