ΙΣΡΑΗΛ: Tελικός του Rising Star – Θα ακούσουμε το My number one της Έλενας Παπαρίζου!

israel-rising-star2017-181216

Μετά από μία μακρά διαδικασία που διήρκησε οκτώ σόου, το Ισραήλ είναι έτοιμο να διαλέξει τον εκπρόσωπό του για την Eurovision 2017.  Απόψε θα πραγματοποιηθεί ο τελικός του Rising Star και  ο νικητής αυτού, θα διαγωνιστεί με την σημαία του Ισραήλ στο Κίεβο.

Το αποψινό σόου, είναι το μοναδικό από το σύνολο των εννιά, που θα αναμεταδοθεί ζωντανά . Ο τελικός  θα λάβει χώρα  στα στούντιο Neve Ilan TV κοντά στην Ιερουσαλήμ. Τους παρουσιαστές θα αποτελέσουν οι  Asi Azar and Rotem Sela. Εχθές κατά την διάρκεια ολιγόλεπτης εκπομπής, ανακοινώθηκαν τα πρώτα τραγούδια που θα ερμηνεύσουν οι συμμετέχοντες και μέσα σε αυτά θα ακούσουμε  το νικητήριο τραγούδι της Ελλάδας My number one, που ερμήνευσε η Έλενα Παπαρίζου στην Eurovision 2005.

Οι διαγωνιζόμενοι και τα πρώτα τραγούδια τους είναι:

  1. Beatbox ElementSilsulim (Static & Ben-El Tavori)
  2. Diana GolbiEuphoria (Loreen)
  3. Imri ZivHalo (Beyonce)
  4. JuliettaMy number one (Έλενα Παπαρίζου)

Ο διαγωνισμός του Rising Star αφορά στην επιλογή καλλιτέχνη, ως εκ τούτου οι διαγωνιζόμενοι θα ερμηνεύσουν απόψε διασκευές. Στο προσεχές χρονικό διάστημα, ειδική επιτροπή θα επιλέξει το τραγούδι με το οποίο ο νικητής του Rising Star 2017 θα εκπροσωπήσει το Ισραήλ στο Κίεβο.

Η κριτική επιτροπή αποτελείται από τους :

  • Harel Skaat – Εκπρόσωπος Ισραήλ Eurovision 2010 με το Milim
  • Keren Peles – ένας από τους επίδοξους φιναλίστ για την εκπροσώπηση του Ισραήλ το 2009
  • Asaf Amdurski – πρώην σύζυγος της Michal Amdurski που συμμετείχε στους εθνικούς τελικούς της χώρας 2001, 2005.
  • Static & Ben-El Tavori – Διάσημο γκρουπ

Ο ακριβής μηχανισμός για τον τελικό του Rising Star  δεν μας είναι γνωστός. Ωστόσο λαμβάνοντας υπόψη τους αντίστοιχους τελικούς των ετών 2015 και 2016, είναι πιθανό να ακολουθηθεί το εξής διαγωνιστικό πλαίσιο :

Οι φιναλίστ θα διαγωνιστούν σε τραγουδιστικές μονομαχίες. Στη συνέχεια ο επικρατέστερος  της κάθε μονομαχίας, θα οδηγηθεί στην επόμενη φάση (υπερτελικός), ενώ η κριτική επιτροπή θα έχει επιλέξει επίσης για τον υπερτελικό μία από τις δύο συμμετοχές που έχουν χάσει. Ο νικητής λοιπόν θα προκύψει μέσα από μία τριπλή τραγουδιστική μονομαχία. Είναι γνωστό ότι οι διαγωνιζόμενοι θα ερμηνεύσουν περισσότερα του ενός τραγούδια και ότι ο νικητής της κάθε φάσης θα είναι αυτός που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους (με αναγωγή  σε ποσοστά).

Ο επόμενος εκπρόσωπος του Ισραήλ, θα επιλεγεί  από την ψήφο κοινού μέσω εφαρμογής (app). Οι τέσσερις κριτές Harel Skaat, Keren Peles, Asaf Amdurski και Static & Ben-El Tavori, θα μπορούν να ψηφίσουν στον υπερτελικό, ωστόσο μία ψήφος θα προσμετράται για τον καθένα, σε αντίθεση με το 10% το προηγούμενων σόου.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τον τελικό του Rising Star 2017 εδώ  (κάνετε κλίκ מקור 1 η מקור 2 ) και ώρα Ελλάδος 21:00.

Το Ισραήλ εκπροσωπήθηκε στην Eurovision 2016 από τον Hovi Star νικητή του Rising Star 2016 , που   ερμήνευσε το  Made of stars και κατέλαβε  την 14η θέση στον μεγάλο τελικό.

Παραμείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις στην Eurovision.

1 ΣΧΟΛΙΟ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ