ΙΤΑΛΙΑ: Sanremo 2017 – Νικητής του φεστιβάλ ο Francesco Gabbani και πάει Κίεβο!

 

Μία ακόμα διοργάνωση του ιστορικού φεστιβάλ ιταλικού τραγουδιού του Sanremo, η 67η κατά σειρά, πέρασε στην ιστορία, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις από πλευράς τόσο επιπέδου τραγουδιών όσο και ποιότητας θεάματος.

Επί πέντε συνεχείς βραδιές, τα φώτα της δημοσιότητας ήταν στραμμένα στην ομώνυμη μικρή πόλη της ιταλικής επαρχίας της Λιγουρίας και, πιο συγκεκριμένα, στη θεαματική σκηνή του Teatro Ariston – του χώρου που έχει αποτελέσει το “σήμα κατατεθέν” του δημοφιλούς φεστιβάλ εδώ και αρκετά χρόνια.

Οι παρουσιαστές του Sanremo 2017, Carlo Conti και Maria De Filippi, με το ιδιαίτερα σκερτσόζικο ύφος τους, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, όλοι οι διαγωνιζόμενοι ερμηνευτές άφησαν το στίγμα τους προσφέροντας και φέτος μια πληθώρα από αξιοπρόσεκτες μουσικές προτάσεις, ενώ και οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι πρόσθεσαν τη δική τους “πινελιά”, φροντίζοντας ώστε να διατηρηθεί αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών.

Στην αποψινή πέμπτη και τελική βραδιά του φεστιβάλ, διαγωνίστηκαν οι 16 φιναλίστ της κατηγορίας Καταξιωμένων Ερμηνευτών, Campioni, οι οποίοι ανέβηκαν στη σκηνή με την ακόλουθη σειρά (κάντε κλικ στον τίτλο κάθε τραγουδιού για να δείτε το βίντεο με την αντίστοιχη live εμφάνιση):

Σύμφωνα με την ψηφοφορία που ακολούθησε, η οποία ήταν βασισμένη σε μικτό σύστημα που περιελάμβανε 40% televoting, 30% ψηφοφορία από επιτροπή ειδικών και 30% δημοσκοπική ψηφοφορία, ανακοινώθηκε η ακόλουθη κατάταξη:

  • 04. Michele Bravi
  • 05. Paola Turci
  • 06. Sergio Sylvestre
  • 07. Fabrizio Moro
  • 08. Elodie
  • 09. Bianca Atzei
  • 10. Samuel
  • 11. Michele Zarillo
  • 12. Lodovica Comello
  • 13. Marco Masini
  • 14. Chiara
  • 15. Alessio Bernabei
  • 16. Clementino

Οι τρεις πρώτοι στη βαθμολογία ερμηνευτές, η Fiorella Mannoia, o Francesco Gabbani και o Ermal Meta, πέρασαν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού, το super-final, όπου εκεί οι προηγούμενες βαθμολογίες μηδενίστηκαν και πραγματοποιήθηκε εκ νέου ψηφοφορία με το ίδιο μικτό σύστημα που περιγράφηκε παραπάνω. Με βάση τα αποτελέσματα της δεύτερης και καθοριστικής ψηφοφορίας, το Top-3 ήταν:

  • 01. Francesco Gabbani
  • 02. Fiorella Mannoia
  • 03. Ermal Meta

top3

Έτσι, λοιπόν, ο μεγάλος νικητής του φεστιβάλ Sanremo 2017 είναι o Francesco Gabbani με το τραγούδι Occidentali’s Karma.

Επιπλέον, όπως είθισται κάθε χρόνο, απονεμήθηκαν 3 ακόμα τιμητικά βραβεία:

Το βραβείο καλύτερου στίχου Sergio Bardotti, καθώς και το βραβείο εκπροσώπων Τύπου Lucio Dalla, έλαβε η Fiorella Mannoia, ενώ το βραβείο κριτικών Mia Martini απέσπασε o Ermal Meta.

Υπενθυμίζεται ότι, βάσει του κανονισμού του φεστιβάλ Sanremo 2017, παραχωρείται αυτόματα στο νικητή το δικαίωμα να εκπροσωπήσει την Ιταλία στον επερχόμενο διαγωνισμό της Eurovision, εφόσον το επιθυμεί. Εάν αρνηθεί, ωστόσο, κατά πάσα πιθανότητα, η κρατική τηλεόραση της Ιταλίας, RAI, θα απευθύνει πρόσκληση στον καλλιτέχνη που θα τερματίσει δεύτερος και, σε περίπτωση που και εκείνος αρνηθεί, θα προχωρήσει στον τρίτο κ.ο.κ.

Ο Francesco Gabbani αποδέχτηκε την πρόταση της RAI και είναι επισήμως πλέον ο εκπρόσωπος της Ιταλίας στο Κίεβο με το Occidentali’s KarmaΟ ιταλός τραγουδιστής γεννήθηκε στην Carrara το 1982. Σε ηλικία 18 ετών υπέγραψε το πρώτο του δισκογραφικό συμβόλαιο ως μέλος του γκρουπ Trikobalto. Το 2010 αποφάσισε να ακολουθήσει σόλο καριέρα. Πέρυσι, κέρδισε στο Sanremo στην κατηγορία των Πρωτοεμφανιζόμενων Ερμηνευτών (Nuove Proposte) με τo τραγούδι Amen.

[Πηγή φωτογραφιών: rai.it]

Πάνος Ζαχαράτος

65 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πολύ ωραία τραγούδια και τα 3, και ειδικά του Ermal και του Francesco με νόημα οι στίχοι. Όμορφα κομμάτια μπράβο τους. Και του Sylvestre επίσης πολύ όμορφο.

  2. τωρα στη rai1 εχουν μια εκπομπη (οπως και τις προηγουμενες βραδιες) με καποιους συμμετεχοντες του sanremo και παραλληλα παιζουν και τη συνεντευξη τυπου των 3 φιναλιστ με τον καθενα να κανει τα δικα του σχολια για το τελικο αποτελεσμα

  3. Να κι κατι ευχαριστο σημερα!αξιοτατος νικητης με τραγουδι πιασαρικο με βαθυ νοημα ομως και με πολλες πιθανοτητες το μαη για κατι καλο(top3 η και νικη!)μπραβο ιταλια!!! Ευχομαι να στειλουν αυτο το κομματι ετσι οπως ειναι!!!για την ωρα 9.5/10 και φυσικα 1ο στη μεχρι τωρα καταταξη μου

  4. πολυ ωραιο τραγουδι δεδομενου και τους μηνυματος που θελει να περασει. επισης πολυ συμπαθητικη φυσιογνωμια ο francesco που σε κερδιζει με το χαμογελο και τη θετικη του ενεργεια. διεκδικει βραβειο φετος η ιταλια, αρκει να δεχτει ο ιδιος να εκπροσωπησει τη χωρα του

  5. Eπιτέλους και ενα αρκετά καλό τραγούδι, απο οσα εχουμε ακούσει εως τωρα! Ισως το καλυτερο γαι μενα! Ας παει αυτο! Ο Francesco Gabbani θαυμάσιος, αλλα μου άρεσαν πολυ και τα άλλα δυο! Ειδικα της Fiorella Mannoia! Viva Italia, Brava!!!

    • Με όλο το σεβασμό στην άποψή σου για το τραγουδι που ηρθε δεύτερο εγω το βρηκα αδιαφορο και με τις μάλλον κατεστραμμένες φωνητικες χορδες της τραγουδίστριας γινόταν ακόμα χειρότερο κατα την προσωπική μου άποψη. Κ’ ύστερα γιατι επρεπε η κυρα-Φιορέλα σώνει και καλά να μας πονεσει και τα μάτια εμφανιζόμενη σαν 20άρα και δείχνοντάς μας τις ζαρωμένες της μασχάλες; ελεος δηλαδή.. Σεβαστη η πολυετής καριερα και η καταξιωση στη χωρα της (προσωπικα δεν την ηξερα) αλλα δεν πα’ να’ ναι και ντιβα του ιταλικού τραγουδιού, όπως διαβασα εδω σε άρθρο.. Κι αν δε χορταινουν ποτε, κατι τέτοιες ντιβες απανταχού, κι αν δε τις περνα απο το μυαλό ποτε να αποσυρθουν ας συμφιλιωθουν ή εστω ας συμβιβαστουν με τη φυσική φθορά και τον εκφυλισμό που επιφέρει το γηρας..

  6. Δεν με ξετρελαίνει και θεωρώ υπερβολικες τις απόψεις περί νίκης τον Μάιο…το περσυνο το θεωρώ καλυτερο…εδώ δεν νικησε το Grande A more θα κερδίσει αυτό ; ίσως μια θέση στην 15αδα…και για την Emmy (2014) τα ίδια έλεγαν μερικοί και κατέληξε στον αριστερό πίνακα ….μην ξεχνάτε δεν έχουμε ακούσει την Ντέμη χαχα ?
    1) Γαλλία
    2) Ιταλια
    3) Φιλανδία
    4) Γεωργία
    5) Ελβετία
    6) Ην.Βασίλειο
    7) Αλβανία
    8) Ισπανία
    9) Γερμανία

  7. ITA : Francesco Gabbani – Occidentali’s karma (9/10)
    FRA : Alma – Requiem (9/10)
    FIN : Norma John – Blackbird (8/10)
    ALB : Lindita Halimi – Botë (7/10)
    BLR : NAVI – Historyja majho žyccia (7/10)
    DEU : Levina Lueen – Perfect life (7/10)
    GEO : Tako Gachechiladze – Keep the faith (7/10)
    CHE : Timebelle – Apollo (6/10)
    ESP : Manel Navarro – Do it for your lover (5/10)
    GBR : Lucie Jones – Never give up on you (5/10)

  8. Το Top10 μου:

    1.Γεωργία (λατρεύω την συμμετοχή τους, 10/10)
    2.Ελβετία (7,5/10)
    3.Αλβανία (7/10)
    4.Ιταλία (6,5/10)
    5.Ην.Βασίλειο (6/10)
    6.Λευκορωσία (4/10)
    7.Γαλλία (4/10)
    8.Γερμανία (2/10)
    9Φινλανδία (1/10)
    10.Ισπανία (0/10)

  9. “Παλιομοδίτικη” μελωδία, λίγο 90s αλλά στην μουσική δεν πρέπει να υπάρχει “μόδα”. Εμένα μου φτιάχνει την διάθεση.

  10. ειλικρινά δε μπορώ να καταλάβω από που πηγάζει όλος αυτός ο ενθουσιασμός.. για τα δικά μου γούστα η χειρότερη επιλογή εδώ και χρόνια! ό,τι χειρότερο έχω ακούσει από την Ιταλία ποτέ.. θα συμφωνήσω με προλαλήσαντα φίλο, α ρε il volo! απίστευτα εκνευριστικό τραγούδι, απίστευτα εκνευριστικός τραγουδιστής μακράν το χειρότερο μου από ιταλία που είναι μια χώρα που πάντα μου αρέσει.. μένει να δούμε αν θα διακριθεί στο κίεβο.. προσωπικά όταν το ακούω θέλω να σπάσω την οθόνη χαχαχαχαχα! τόσο με εκνευρίζει και το τραγούδι κι αυτός ο ερμηνευτής με την ειρωνική φάτσα.. μου σπάει τα νεύρα λέμεεεεεε!

  11. Δεν παρακολουθώ ποτέ το sanremo γιατί το θεωρώ το τρίτο πιο βαρετό πράγμα στον κόσμο. (Τα δύο πρώτα είναι η λειτουργία της εκκλησίας και η formula 1).
    Ωστόσο, το νικητήριο τραγούδι που μόλις άκουσα μου είναι σχεδόν ευχάριστο μπορώ να πω. Σχεδόν.

  12. H συνήθης υπερβολή για τις ιταλικές συμμετοχές. Αν ήταν ο φινλανδός τραγουδιστής που είχε ντυθεί γορίλας θα λέγαμε “μα τι ανοησία είναι αυτό”. Το τραγούδι είναι καλό και με ένα ενδιαφέρον μήνυμα, αλλά με στολή γορίλα δεν τον βλέπω να προκόβει στο Κιέβο.

  13. πολύ ωραίο τραγούδι! Σου φτιάχνει την διάθεση!
    Πάει με αξιώσεις στο Κίεβο!
    My top
    1. Φιλανδία 9.5/10
    2.Ιταλία 9/10
    3.Γεωργία 8.5/10
    4 Λευκορωσία 8/10
    5. Αλβανία 7.5/10
    6. Ελβετία 7/10
    7.Γερμανία 6.5/10
    8. Ηνωμένο Βασίλειο 6/10
    9.Γαλλία 5.5/10

  14. Σου φτιάχνει την διάθεση!
    Πάει με αξιώσεις στο Κίεβο!
    My top
    1. Φιλανδία 9.5/10
    2.Ιταλία 9/10
    3.Γεωργία 8.5/10
    4 Λευκορωσία 8/10
    5. Αλβανία 7.5/10
    6. Ελβετία 7/10
    7.Γερμανία 6.5/10
    8. Ηνωμένο Βασίλειο 6/10
    9.Γαλλία 5.5/10

  15. Κάτι το διαφορετικό και ιδιαίτερο έχει το τραγούδι της Ιταλίας, ωστόσο δεν θεωρώ ότι πάει για πολλά πράγματα το Μαιο γύρω στο τοπ 15
    Η Ισπανία με αυτό το τραγούδι, δεν προκειται να κανει κατι σπουδαιο το Μαιο, τετοια τραγουδια εχουν μηδαμινη απηχηση στην Eurovision. Ίσως και να το αλλάξουν με τόσο ντόρο που έχει δημιοργηθεί
    Έτσι ολοκληρώνεται το πρώτο τοπ 10 μέχρι στιγμής ως εξής:
    1.Ηνωμένο Βασίλειο 8/10 Πολύ ωραία μπαλάντα, με ξεχωριστή φωνή
    2.Ιταλία 7.5/10 Ξεχωριστό, ελκύει το ενδιαφέρον
    3.Φινλανδία 7/10 Σκοτεινό Σκανδιναβικό
    4.Λευκορωσία 6/10 Κάπως Ενδιαφέρον
    5.Ισπανία 5.5/10 Το άκουγα άνετα σε μια παραλία
    6.Γαλλία 5/10 Όχι και κάτι το σπουδαίο, μέτριο, εντούτοις έχει την δυναμική του
    7.Γερμανία 4.5/10 Βλακίες
    8.Αλβανία 4/10 Εντελώς Αδιάφορο
    9.Γεωργία 3.5/10 Εκνευριστικό
    10.Ελβετία 3/10 Πιο εκνευριστικό

  16. Είναι υπέροχο (το ξεχώρισα από την αρχή χθες), διαφορετικό από τα περισσότερα φετινά μέχρι τώρα και προβλέπω πολύ καλή θέση στο Κίεβο…

  17. Η συγκεκριμένη συμμετοχή έχει όλο αυτό το πακέτο που χρειάζεται για να διακριθεί τον Μάιο! !! Νομιζω ότι πάει για μεγάλα πράγματα. .!!είναι λίγο νωρίς για να μιλήσουμε για νίκη, αλλά πιστεύω ότι εχει τα παντα για να τα καταφέρει! ! Μεχρι στιγμής το #1 στο τοπ μου!!

  18. Ο πρώτος και ο τρίτος των φετινών “καταξιωμένων” ερμηνευτών έλαβαν την πρώτη και την τρίτη θέση στο περσινό φεστιβάλ Sanremo των ως πρωτο-εμφανιζόμενοι ερμηνευτές. Πότε πρόλαβαν να καταξιωθούν μέσα σε 1 χρόνο? Μας δουλεύει κανονικότατα η Ιταλική μουσική βιομηχανία μου φαίνεται. Ας σταματήσουν αυτήν την βλακεία με τους νέους καλλιτέχνες γιατί οι ίδιοι εκτίθενται.

  19. Φοβερή φωνή, έξυπνοι στίχοι, κεφάτη σκηνική παρουσία, κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα.
    Μπράβο Ιταλία για μια ακόμα χρονιά!

    Το top μου:
    1.Γαλλία
    2.Ιταλία
    3.Ελβετία
    4. Ηνωμένο Βασίλειο
    5. Φινλανδία
    6. Αλβανία
    7. Λευκορωσία
    8. Ισπανία
    9. Γερμανία
    10. Γεωργία

  20. αυτο το τραγούδι πραγματικά μου φτιάχνει τη διάθεση!εχει ωραιο ήχο και στίχο και εναν συμπαθεστατο ερμηνευτή να το στηρίζει επάξια!η ιταλία βάζει πλώρη για πρωτιά στο φετινο διαγωνισμό και δικαίως!μαζι με τη γαλλία τα αγαπημενα μου μακράν!!

  21. αριστουργηματικό τραγούδι για τα δικα μου δεδομένα!δυνατό.χαρούμενο με σταση και θεση απεναντι σε κοινωνικά θεματα εστω και με πινελιές χιούμορ!ενα μεγάλο μπράβο στην Ιταλία για την επιλογη της και νομιζω οτι θα δικαιωθεί τον μαιο στο κίεβο!!πραγματικά δεν χορταίνω να το ακούω!!
    BUONA FORTUNA ITALIA!!!!!!

    • Ούτε εγω χορταινω :Ρ Να φανταστεις Την πρωτη φορα αν και δεν ξετρελάθηκα, ο τυπος μ’εκανε να χαμογελάω ετσι απλά. Κι ετσι κι εγω πιστευω πως θα τα παει καλα το Μάιο. Οσο το ακουω μου αρεσει πιο πολύ.
      BONNE CHANCE ITALIE!

  22. Μάρεσε πάρα πολύ. Βέβαια φαίνεται πολύ κουλή η εμφάνιση αλλά ταιριάζει πολύ με την eurovision. Σίγουρα οι επιτροπές έτσι θα το μαυρίσουν αλλά με τον ανταγωνισμό που υπάρχει τώρα στο televoting θα σκίσει

  23. Μπράβο στην Ιταλία, πραγματικά χάρηκα, άξιος νικητής και εκπρόσωπος και λατρεύω και το τραγούδι! Πρώτο, μέχρι στιγμής, στην κατάταξή μου με δεύτερη τη Γαλλία και τρίτη τη Φινλανδία.

  24. Πολυ ωραιο τραγουδι,σου φτιαχνει την διαθεση!
    ΜΥ ΤΟΠ
    1.Φιλανδια 9.5/10
    2. Ιταλια 9/10
    3.Γεωργια 8.5/10
    4.Αλβανια 8/10
    5. Λευκορωσια 7.5
    6.Ελβετια 7/10
    7. Γερμανια 6.5/10
    8. ΗΒ 6/10
    9. Ισπανια 5.5/10
    10.Γαλλια 5/10

  25. Κάτι πάει να πει αλλά δε με ενθουσιάζει. Ο ερμηνευτής (συγγνώμη που θα το πω) αλλά έχει ένα ειρωνικό ύφος και γενικά μου είναι αντιπαθής. Επίσης, θεωρώ άκρως υπερβολικές τις δηλώσεις που γίνονται εδώ περί πρωτιάς στο Κίεβο.
    Η κατάταξή μου μέχρι στιγμής:
    1. Ελβετία
    2. Γαλλία
    3. Λευκορωσία
    4. Ηνωμένο Βασίλειο
    5. Γεωργία
    6. Φινλανδία
    7. Ιταλία
    8. Ισπανία
    9. Αλβανία
    10. Γερμανία

  26. Όμορφη φυσιογνωμία, ακόμα καλύτερη φωνή και υπέροχη παρουσία στη σκηνή. Ένα τραγούδι που “λέει” σοβαρά πράγματα με χιούμορ και σαρκασμό. Η εύθυμη μελωδία βοηθάει το σκοπό αυτού του τραγουδιού. Μπορεί πολύ άνετα να βγει πρώτο στο κοινό. Για τις επιτροπές δεν ξέρω. Εξ’ άλλου κάθε χρόνο αλλάζουν τα άτομα που απαρτίζουν τις επιτροπές και έτσι τα κριτήρια τους είναι διαφορετικά. Σαφώς και είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα, αφού έχουμε να ακούσουμε ακόμα 33 τραγούδια, αλλά νομίζω ότι η Ιταλία δεν θα δυσκολευτεί να μπει στη πεντάδα.
    Για μένα μέχρι τώρα ξεχωρίζουν η Ιταλία και η Γαλλία! Μετά το χάος…

  27. δεν ειναι ασχημο ενα ευδιαθετο τραγουδι αλλα η μουσικη στο ρεφρεν μου θυμιζει ενα αλλο τραγουδι αλλα δε μπορω να θυμηθω ποιο…

  28. Εδω μέσα είχα δει ότι πολύς κόσμος υποστήριζε το συγκεκριμένο καλλιτέχνη το τραγούδι του δεν ξέρω μέτριο προς καλό .Γενικά είμαι σύμφωνος πάντως

  29. Είναι ένα χιουμοριστικο τραγούδι που είναι όμως απίστευτη χιτάρα!!!! Το άκουσα μια φορά και μου έχει κολλήσει στο μυαλό! Πάει για να σαρώσει στο Κίεβο αρκεί να καταφέρει να μεταδώσει στο κοινο τους καταπληκτικους στίχους που έχουν νόημα, χιούμορ και αιχμηρο “σχολιο”. Να δειτε που θα την παρει την κουπα η ιταλια με αυτο…

  30. Εγώ με τις joke entry κατά κανόνα δεν τα πάω καλά και το επιλεχθέν δεν είναι εξαίρεση… Ωστόσο συμφωνώ με το μήνυμα που θέλει να περάσει (απ’ό,τι διάβασα δηλαδή, δυστυχώς δεν καταλαβαίνω ιταλικά..) και είναι ξεκάθαρο πως θα ξεχωρίσει ανάμεσα στα υπόλοιπα. Βέβαια δεν νομίζω πως πάει για νίκη, αλλά ένα top 5 στο televoting δεν το αποκλείω. Εντούτοις, από επιτροπές πολύ φοβάμαι ότο θα “φάει” μεγάλο χαντάκι, εδώ έφαγε το Grande Amore, ίσως κι εκτός top 15.
    Για να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα από ‘δω και πέρα…
    Καλή επιτυχία!!

    • Χιουμοριστικο ναι, καυστικό ναι, κωμικός ο τραγουδιστής ναι αλλα φρονώ ότι δεν ήταν και σαχλός.. Οπότε ή εγω δεν ξερω τι ακριβως θα πει ο όρος joke entry ή εσύ φιλε καπου τα μπέρδεψες. Για παράδειγμα δε μπορω να βάλω στο ιδιο τσουβάλι τη Sylvia Night (Ισλανδία 2006) ή τον Αυστριακο που τρόλλαρε σα γραφική καρικατούρα με τα ζωα του επι σκηνης στις αρχες της περασμενης δεκαετίας με το Francesco Gabbani. Διορθώστε με αν έχω άδικο

      • απόλυτο δικιο εχεις φιλε mangelo!ουδεμια σχέση εχουν οι γελοιότητες της αυστρίας και της ισλανδίας με την εξαιρετική συμμετοχη της ιταλίας!διοτι το ιτάλικο προκειται για ενα ωραίο τραγούδι με μήνυμα και ύφος που το υποστηριζε μια ενδιαφέρουσα φωνή!

  31. Αρέσει ή δεν αρέσει αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος νικητής της Eurovision!
    Άψογος στο Live και χαρισματικός που εκτός από τη φωνή που διαθέτει, έχει μια φάτσα που αγαπάει πολύ η κάμερα! Εξαιρετικός.

    Ένα φρέσκο χιτ, με εθιστικά φωνητικά και ρεφρέν! Κάτι πολύ διαφορετικό και με νόημα που θα ξεχωρίσει αναμφισβήτητα μέσα στα υπόλοιπα.Στο televoting μπορεί να σαρώσει όπως έκαναν και οι il Volo με ένα πολύ πιο ”δύσκολο” τραγούδι αποδεικνύοντας πως δεν χρειάζεται να έχεις συμμαχίες για να νικήσεις. Το ότι οι επιτροπές μαύρισαν ένα αριστούργημα σαν το Grande Amore, δεν σημαίνει ότι θα το κάνουν και στο Occidentali’s Karma. επειδή είναι εύθυμο και καυστικό.

    Εύχομαι να τω δω ίδιο επί σκηνής και στον τελικό με το χαρακτηριστικό χορευτικό του!

    Τα πάντα ρει…!!!

    Μέχρι στιγμής :
    1. Ιταλία – 9/10
    2 Γαλλία 8/10
    3, Φινλανδία 8/10
    4. Γεωργία 7/10
    .
    .
    .
    .
    9. Γερμανία 4/10
    10. Ισπανία 3/10

  32. Συμφωνώ με την πλειονότητα των φίλων παραπάνω! Τελείως ξεχωριστό και αντισυμβατικό τραγούδι με την καλή έννοια, εύθυμο, που σε κάνει να χαμογελάς, καυστικό και με μηνύματα σε κοινωνικά φαινόμενα τις εποχής όπως διάβασα. Ο δε Francesco Gabbani φωνάρα, με τρομερό εκτόπισμα στη σκηνή και φυσιογνωμία που λατρεύει ο φακός. Είχε δείξει εξάλλου από πέρσι στο san remo δείγματα γραφής και συγχαρητήρια στους Ιταλούς που τολμούν φέτος! Ελπίζω μόνο το μήνυμα που θέλει να περάσει να γίνει αντιληπτό από το κοινό (λόγω γλώσσας και μόνο), το οποίο να μη μείνει μόνο στον… γορίλα! ! ! Εξαιρετική η ενορχήστρωση, ενώ η μουσική 90’s στα ρεφρέν κάτι παραπάνω από εθιστική! Προβλέπω να σαρώνει στο κοινό, αβέβαιη όμως η τύχη του στις επιτροπές, αλλά δε νομίζω να καταποντιστεί κιόλας. Το ΤΟΡ-10 το’χει αέρα κι ελπίζω και σε 5αδα, αν όχι κάτι καλύτερο 😉 Και η συμμετοχή της Fiorella by the way εξαιρετική! Με μικρή διαφορά από τη δεύτερη περνά πρώτο στο ΤΟΡ μου:
    1. Ιταλία 9/10
    2. Φινλανδία 8,5/10
    3. Γαλλία 7,5/10
    4. Λευκορωσία 7/10
    5. Αλβανία 6,5/10
    6. ΗΒ 6/10
    7. Ελβετία 5/10
    8. Γεωργία 3/10
    9. Γερμανία 2+/10
    10. Ισπανία 2/10

  33. Ειναι απλα βαρετο.
    Δεν καταλαβαινω ποιο ειναι το νικητηριο χαρακτηριστικο που βρισκεται σε αυτο το τραγουδι, και ειδικα οσον αφορα τον στιχο που οι περισσοτεροι δεν ξερουν ιταλικα.
    Προτιμω χιλιες φορες τις Γεωργιας, ή ακομη και της Γαλλιας..

  34. μετα το τελος του sanremo καθε βραδυ ακολουθουσε μια εκπομπη (dopofestival = μετα το φεστιβαλ) οπου ηταν προσκεκλημενοι συμμετεχοντες του sanremo και σχολιαζαν τα οσα συνεβαιναν πριν. εκει που θελω να καταληξω ειναι οτι ο παρουσιαστης της εν λογω εκπομπης απευθυνομενος στον francesko ειπε οτι κακως δεχτηκε να εκπορσωπησει τη χωρα γιατι μπορει να κερδισει και του προτεινε να παει με το χειροτερο τραγουδι. θεωρει οτι η διοργανωση της eurovision οτι ειναι δαπανηρη για τον κρατικο προυπολογισμο. υπηρξαν βεβαια εντονες αντιδρασεις για τη δηλωση αυτη. η rai ουτε το 2015 ηθελε τη νικη των il volo και για αυτο το λογο να τους χαντακωσαν οι επιτροπες

    • Κανεις λαθος. Οι εξαλλοι πανηγυρισμοι των il volo και της ιταλικης αποστολης οταν επαιρναν τα 12αρια εδειχναν οτι ηθελαν την νικη. Οπως επισης η πικρη ανακοινωση μετα το τελος της eurovision που ευχαριστησαν τον κοσμο για την πρωτη θεση αν και οι επιτροπες τους ειχαν 6ους.
      Δηλαδη το 2011 που η ιταλια ηταν πρωτη στις επιτροπες, ηθελε τη νικη?

  35. Την πρώτη φορά που το άκουσα δεν τρελάθηκα, είπα αρκετά καλό αλλά μέχρι εκεί. Όσο το ακούω τόσο μου αρέσει! Φρέσκο, μοντέρνο, ραδιοφωνικό που σου φτιάχνει την διάθεση! Θέλω να πιστεύω πως θα τα πάει πολύ καλά, για νίκη είναι νωρίς να μιλάμε. Έχουμε πολλά να ακούσουμε. 9/10 και καλή επιτυχία!!

  36. Η παρουσιάστρια του φετινού φεστιβάλ συμμετείχε αφιλοκερδώς και παρέσυρε τελικά και τον Carlo Conti που κάθε χρόνο επικρίνεται επειδή πληρώνεται αδρά από τη RAI. Ο Conti ανακοίνωσε ότι δωρίζει στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας της Ιταλίας το ποσό των 100.000 ευρώ που έλαβε φέτος ως αμοιβή (μετά φόρων) από τη RAI για τους σεισμοπαθείς. Αν και θα μπορούσε να το κρατήσει μυστικό, ας είναι κι έτσι όπως έγινε. Μπράβο του!

  37. Ιδιαίτερη φωνή και πολύ έξυπνοι στίχοι. Όσο για το Κίεβο, όλα γίνονται, το τραγούδι αρέσει στο κοινό και φαίνεται, ο γορίλας δεν ξέρω τι ρόλο θα παίξει αλλά πιστεύω ότι είναι από τις δυνατές συμμετοχές για φέτος!

  38. Σε 5 ημέρες από την ανάρτησή του, το βίντεο κλιπ του Occidentali’s Karma έφτασε τα 9,5 εκ. views! Κάτι ανάλογο μόνο οι il volo το είχαν καταφέρει!

      • Και? Προφανώς κάθε τραγούδι έχει τα περισσότερα views από τη χώρα που προέρχεται. Εδώ μιλάμε για 10 εκ. σε 5 μέρες. Και ξαναλέω αυτό μόνο το Grande Amore το είχε καταφέρει και είχε προκαλέσει αίσθηση με το που βγήκε. Τη συνέχεια τη γνωρίζεις.
        Όταν ένα τραγούδι έχει την απόλυτη υποστήριξη από τη χώρα του, έχει σαρώσει στον εθνικό τελικό και σημειώνει τεράστια επιτυχία τότε πάει φορτσάτο και στη Eurovision! Αυτό!

  39. Θα ηθελα ξανα τους IL VOLO στην Εurovision. Aυτο παντως δε νομιζω πως θα εχει μεγαλη απηχηση.

  40. εγω πάλι νομίζω ότι θα ξαναζήσουμε στιγμές aleksander rybak με αυτό το τραγούδι θα το δείτε

    • Μακάρι, γιατί το αξίζει και με το παραπάνω!
      Εάν υπάρχει κάτι που με φοβίζει περισσότερο όμως, είναι οι επιτροπές. Εντελώς απρόβλεπτες και τις περισσότερες φορές ψηφίζουν πολύ διαφορετικά από το κοινό. Το 2009 δεν υπήρχαν επιτροπές, τώρα υπάρχουν.
      Εγώ θέλω να είμαι αισιόδοξος ωστόσο, γιατί θα είναι μεγάλη αδικία, κατά τη γνώμη μου, εάν δεν κερδίσει.

  41. τον είδα προ λίγου live σε συναυλία και είναι καλύτερος ζωντανά ο τύπος εχει φωνάρα

    • Ναι τον έχω ακούσει κι εγώ. Είναι φοβερός και σε φωνή και σε παρουσία γενικά.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ