ΙΤΑΛΙΑ: Sanremo 2017 – Απόψε η 5η βραδιά: Τελικός Campioni – Τι λένε τα στοιχήματα!

Μετά από τέσσερις φαντασμαγορικές βραδιές, αυλαία ετοιμάζεται να ρίξει απόψε το 67ο φεστιβάλ ιταλικού τραγουδιού του Sanremo με τον Μεγάλο Τελικό της κατηγορίας Campioni (Καταξιωμένοι Ερμηνευτές), από τον οποίο θα αναδειχτεί ο νικητής της φετινής διοργάνωσης και πιθανός εκπρόσωπος της Ιταλίας στον 62ο διαγωνισμό της Eurovision που θα πραγματοποιηθεί το Μάιο στο Κίεβο!

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας στο χθεσινό Ημιτελικό, όπου διαγωνίστηκαν 20 ημιφιναλίστ Campioni, προκάλεσαν ένα “μικρό σοκ”, καθώς έστειλαν… στο σπίτι τους 4 εξαιρετικά δημοφιλείς καλλιτέχνες που έχουν γράψει ο καθένας τη δική του ιστορία στο χώρο του ιταλικού (και όχι μόνο) πενταγράμμου, τον Al Bano, τον Gigi D’Alessio, την Giusy Ferreri και τον Ron, ενώ δεν έλειψαν και αναπάντεχα στιγμιότυπα έντονης συναισθηματικής φόρτισης την ώρα του διαγωνισμού, με την Bianca Atzei να δακρύζει και τη φωνή της να “σπάει” από τη συγκίνηση ενώ ερμήνευε το τραγούδι της Ora esisti solo tu.

Έτσι, λοιπόν, στην αποψινή βραδιά, αναμένεται να δώσουν σκληρή μάχη για το πολυπόθητο βραβείο στη σκηνή του Teatro Ariston οι ακόλουθοι 16 ερμηνευτές:

  • Fabrizio Moro  Portami via
  • Elodie  Tutta colpa mia
  • Lodovica Comello  Il cielo non mi basta
  • Fiorella Mannoia  Che sia benedetta
  • Alessio Bernabei  Nel mezzo di un applauso
  • Samuel  Vedrai
  • Ermal Meta  Vietato morire
  • Marco MasiniSpostato di un secondo
  • Sergio SylvestreCon te
  • Michele BraviIl diario degli errori
  • Paola TurciFatti bella per te
  • Francesco GabbaniOccidentali’s karma
  • Michele ZarrilloMani nelle mani
  • ChiaraNessun posto è casa mia
  • Bianca AtzeiOra esisti solo tu
  • ClementinoRagazzi fuori

Στη συνέχεια, οι τρεις πρώτοι στη βαθμολογία θα περάσουν στη φάση του super-final, όπου θα διαγωνιστούν ξανά, με την ψηφοφορία να επαναλαμβάνεται από μηδενική βάση, προκειμένου να καθοριστεί ο μεγάλος νικητής της 67ης διοργάνωσης του φεστιβάλ Sanremo.

Την παρουσίαση του αποψινού show έχει αναλάβει το γνώριμο, πλέον, τηλεοπτικό ντουέτο Carlo Conti και Maria De Filippi και, όπως και στη χθεσινή βραδιά, θα εφαρμοστεί το ακόλουθο μικτό σύστημα ψηφοφορίας:

  • 40% televoting,
  • 30% ψηφοφορία από επιτροπή ειδικών (Giuria degli Esperti), αποτελούμενη από τους Linus, Andrea Morricone, Rita Pavone, Giorgia Surina, Violante Placido, Paolo Genovese, Greta Menchi και με πρόεδρο τον Giorgio Moroder,
  • 30% δημοσκοπική ψηφοφορία (Giuria Demoscopica), η οποία πραγματοποιείται από ένα εκ των προτέρων επιλεγμένο αντιπροσωπευτικό στατιστικό δείγμα κοινού 300 ατόμων που είναι φαν των μουσικών πραγμάτων και ψηφίζουν από το σπίτι τους μέσω ενός ειδικού ηλεκτρονικού συστήματος.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τα γραφεία στοιχημάτων, ως μεγάλο φαβορί για τη νίκη φέρεται η 63χρονη ντίβα της ιταλικής μουσικής Fiorella Mannoia και ακολουθούν: στη δεύτερη θέση ο Sergio Sylvestre, περσινός νικητής του talent show Amici που παρουσιάζει η Maria De Filippi, στην τρίτη, τέταρτη και πέμπτη θέση, με το ίδιο ποσοστό πιθανοτήτων, ο Fabrizio Moro, νικητής του Sanremo 2007 στην κατηγορία Πρωτοεμφανιζόμενων Ερμηνευτών, ο Francesco Gabbani, νικητής του Sanremo 2016 στην κατηγορία Πρωτοεμφανιζόμενων Ερμηνευτών, ο Ermal Meta, φιναλίστ στο Sanremo 2016 στην κατηγορία Πρωτοεμφανιζόμενων Ερμηνευτών και φετινός νικητής του βραβείου διασκευών, και στην έκτη θέση η Elodie, που κατέκτησε τη 2η θέση στο talent show Amici πίσω από τον Sergio Sylvestre.

Υπενθυμίζεται ότι στο νικητή του φεστιβάλ Sanremo 2017 παραχωρείται αυτόματα το δικαίωμα να εκπροσωπήσει την Ιταλία στον επερχόμενο διαγωνισμό της Eurovision, εφόσον το επιθυμεί. Εάν αρνηθεί, ωστόσο, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Carlo Conti, κατά πάσα πιθανότητα, η κρατική τηλεόραση της Ιταλίας, RAI, θα απευθύνει πρόσκληση στον καλλιτέχνη που θα τερματίσει δεύτερος και, σε περίπτωση που και εκείνος αρνηθεί, θα προχωρήσει στον τρίτο κ.ο.κ.

Όσον αφορά τους προσκεκλημένους της αποψινής βραδιάς, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε, μεταξύ άλλων, τον Ιταλό, διεθνώς καταξιωμένο σούπερ σταρ Zucchero, τον ισπανικής καταγωγής τραγουδιστή που σημειώνει μεγάλη επιτυχία στην Ιταλία, Alvaro Soler, αλλά και την κορυφαία ερμηνεύτρια και μέλος της φετινής κριτικής επιτροπής ειδικών, Rita Pavone, στην οποία θα απονεμηθεί ειδική τιμητική διάκριση για την προσφορά της στο ιταλικό τραγούδι.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την πέμπτη και τελική βραδιά του φεστιβάλ ιταλικού τραγουδιού μέσω live webcast από τον ιστότοπο της RAI, απόψε στις 21.35 ώρα Ελλάδας.

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από το φεστιβάλ Sanremo 2017!

Πάνος Ζαχαράτος

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Re post από προηγούμενο άρθρο :
    1.Fransesco Gabbani !!!
    2.Bianca Atzei
    3.Michele Bravi
    4.Alessio Bernabei
    5.Elodie
    6.Paola Turci
    7.Lodovica Comello
    Πολλές καλές επιλογές για eurovision.
    Κρίμα πάντως που αποκλείστηκε η Giusy Ferreri και 2 μεγάλα ονόματα όπως ο Al Bano κι ο Gigi D’Alessio!

    To τραγούδι του Fransesco Gabbani, είναι μομφή απέναντι στο Δυτικό τρόπο ζωής εξού κι ο τίτλος «Δυτικό κάρμα». Σατιρίζει σύγχρονες τάσεις (όπως οι selfies και η ψεύδο-παντογνωσία μέσω ίντερνετ) και τυποποιημένες συμπεριφορές μαζικής ψυχολογίας (σεμινάρια διαλογισμού, εγγραφές σε γυμναστήρια, επιλογή μοδάτων cafe bar, αγορά υπερπολυτελών αγαθών κτλ) που οδηγούν το ανθρώπινο είδος σε αποχαύνωση και τελικά σε παρεμπόδιση της διαδικασίας της εξέλιξης (εξού κι ο πίθηκος στο live).
    Μάλιστα το Ιταλικό τραγούδι χρησιμοποιεί και τη φράση του προσωκρατικού φιλοσόφου Ηράκλειτου «Τα πάντα ρει», ακούγεται καθαρά πριν το ρεφρέν και τις 2 φορές

  2. Francesco Gabbani!διεκδικει και νικη το μαη!εκτος απο το οτι ειναι πιασαρικο σαν ακουσμα οι στιχοι του εχουν βαθυτατο νοημα κι θα συμφωνησω με οσα ειπωθηκαν παραπανω στα σχολια-στα συν η ιταλικη γλωσσα!!!

    • αποκλειεται να κερδισει η ιταλια. το 2015 που οι il volo κατελαβαν την πρωτη θεση στο televoting, οι κριτες εσκεμμενα την χαντακωσαν στην εκτη θεση. ολα ειναι προκαθορισμενα πλεον

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ